Lauantai 21.10.2017

Varkauden murha: Epäilty oli lopettanut lääkityksensä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.5.2012 14:35
Päivitetty: 
3.5.2012 14:41
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Varkauden murhasta epäilty mies oli ollut psykiatrisessa avohoidossa viimeiset 12 vuotta, valottaa poliisi tapauksen tutkintaa. Tutkimuksissa on selvinnyt, että epäilty lopetti ennen surmapäivää yllättäen lääkärin määräämän lääkityksensä.

Poliisin mukaan epäilty jätti kaiken lääkityksen pois kerralla, ”vastoin lääkärin ja hoitajien useaan otteeseen toistamia ohjeita”.

Tähän asti avohoito oli poliisin mukaan koettu riittäväksi miehen kohdalla. Avohoidon aikana hän ei ollut hakeutunut osastohoitoon, eikä avohoidon viimeisissäkään tapaamisissa ollut tullut esille mitään seikkoja, jotka olisivat puhuneet osastohoidon tarpeesta tai vastentahtoisesta hoidosta.

Poliisi on jatkanut koko Suomea järkyttäneen koulutytön surman tutkimuksia silminnäkijöiden sekä epäillyn kuulusteluilla. Silminnäkijöiden havainnot tapahtumista ovat olleet pääsääntöisesti yhteneväisiä epäillyn kertomuksen kanssa, poliisi kertoo.

Epäillyn kuulustelussa on vahvistunut se, että hän lähti kotoaan sekavassa mielentilassa aikomuksenaan tehdä henkirikos. Hänellä oli mukanaan surma-ase, puukko.

Epäillyn puolustus on esittänyt päämiehensä mielentilatutkimukseen toimittamista. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Pohjois-Savon käräjäoikeus.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: