Maanantai 20.5.2019

Tanskalaisfirma huijaa suomalaisia: ”Kortiltani vietiin 99 €”

Luotu: 
4.5.2012 10:45
Päivitetty: 
4.5.2012 11:02
  • Kuva: Jarmo Koponen
    Kuva
    Formlife-niminen yritys on veloittanut suomalaisilta perusteettomasti 80–230 euroa.

Tanskalaisen luontaistuoteyritys Formlifen perusteettomat laskut ovat aiheuttaneet palauteryöpyn kuluttajavirastossa, kerrotaan Euroopan kuluttajakeskuksen Suomen osastosta.

Formlifen mainoksissa on kerrottu esimerkiksi Corex-laihdutustuotteen tutustumispakkauksen maksavan vain muutaman euron. Yllättäen Formlife onkin veloittanut tilaajien luotto- tai pankkikorteilta 80–230 euroa.

Huijarifirmasta on varoiteltu suomalaisilla keskustelufoorumeilla. Eräs huijattu kertoo tilanneensa kokeiluerän laihdutuspillereitä 8,90 euron postikulujen hinnalla ja maksaneensa tilauksen pahaa aavistamatta pankkikortillaan.

–Kun menin verkkopankkiin, niin yllätys yllätys kyseinen firma oli veloittanut tililtäni 99,96€, tilaaja ihmettelee Suomi24-palstalla.

Kuluttajaviraston mukaan Formlifen Facebook-mainoksissa ei ole kerrottu lainkaan, mihin tilaaja sitoutuu. Tuotteet on luvattu kahden tai kolmen euron postituskulujen hinnalla.

Koska Formlife on tanskalainen yritys, kuluttaja-asiamies on markkinointia valvovana viranomaisena lähettänyt Tanskan kuluttaja-asiamiehelle pyynnön selvittää Formlifen toimintaa.

Euroopan kuluttajakeskus kehottaa Formlifen tuotteita tilanneita kuluttajia seuraamaan luottokorttilaskujaan ja tiliotteitaan. Jos perusteettomia veloituksia ilmenee, kuluttajan on syytä tehdä reklamaatio Formlifelle ja vaatia aiheettomasti veloitettujen maksujen palautusta. Lisäohjeet Euroopan kuluttajakeskuksen suomenkielisiltä sivuilta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

O

Maamme johtajan on välittömästi lähetettävä vaatimus Juutinmaan ruhtinaille, ettei heidän sovi viekkaudella ja vääryydellä huijata Suomen maan kansalaisia.

Alexanteri Stubbiduksen johtamat rannikkojääkärit Transviikistä on varustettava kirkkovenheillä matkalle Juuttaiden maahan. Laivamiina Pohjakosketus on lähetettävä sulkemaan juutinrauma kunnes Juuttaan ruhtinaat katuvat ja korvaavat anastamansa suomalaisen omaisuuden. Alexanterin saavat pitää.

Lauri Syväjoki

antaa mitään luottokorttitietoja tms. tai suoraveloitusoikeutta tiliin. Ne ei ota kuuleviin korviin jos asiakas haluaa katkaista tilauksen. KVG. Noista roistoista esim. plustv ei pääse eroon, ne on ulkoistaneet asiakaspalvelunsa kokoomuslaisten pukusutkijuristien firmoille, ja viranomaiset levittelee käsiään.

Jos firma ei "uskalla" myydä postiennakolla, antakaa olla.