Lauantai 21.10.2017

Ministerin ”kylmä” päätös: ”Järkipuhe ei auta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.5.2012 16:08
  • Kuva: Kuopio.fi
    Kuva
    Kuopioon siirretään hovi- ja hallinto-oikeudet Kouvolasta. Arkistokuva.

Ministeriön oikeusuudistus kohtaa rajua kritiikkiä. Monet merkittävät henkilöt ottavat kantaa asiaan blogeissaan tänään. Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) politiikkaa kuvataan "kylmäksi".

Oikeusministeriö linjaa, että Kouvolan hovi- ja hallinto-oikeudet siirretään Kuopioon ja Rovaniemen hallinto-oikeus sulautetaan Oulun hallinto-oikeuteen.

Kokoomuslaisen poliitikon Jari Larikan mielestä Kouvola menetti hallinto- ja hovioikeutensa poliittisen teatterin vuoksi.

- Tämä päätös oli kielipolitiikkaa, jota varten RKP:n edustajat siellä ovat, ei siihen järkipuhe auta. Henriksson sai pitää Vaasan ja Katainen Kuopion, niin yksinkertaista se on, Larikka kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Kouvolalainen kansanedustaja Jari Lindström (ps.) puolestaan kritisoi oikeusministeri Henrikssonin politiikkaa asiassa "kylmäksi". Hänen mielestään Henrikssonin politiikassa ei otettu huomioon faktoja ja päätökset tehtiin vaillinaisin perustein.

- Pohjalla olikin mielestäni puutteellinen valmistelu. Kouvolaa puoltavia seikkoja on tuotu esille, mutta eipä niillä näy olleen mitään merkitystä. Molempien oikeuksien ihmisten tapaaminen jätti itselleni syksyllä sen kuvan, että kaikkea tietoa ei oltu alun perin otettu huomioon, hän kirjoittaan Puheenvuoron blogissaan.

Hän tuo myös esille, ettei kannata hallituksen esitystä kun asia tulee eduskunnan käsittelyyn syksyllä.

Suomen poliisijärjestöjen liiton SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen kuvailee Kouvolaa ja Rovaniemeä menettäjiksi ja Kuopiota ja Oulua voittajiksi. Suhosen mielestä uudistuksessa ei ole otettu huomioon hovi- ja hallinto-oikeuksissa työskenteleviä, jotka "kantavat henkilökohtaisesti muutoksen raskaan taakan".

- Se tarkoittaa käytännössä työpaikan ja -paikkakunnan vaihdosta, asunnon myymistä, uuden etsimistä. Se tarkoittaa siirtymistä kulttuurista toiseen. Sukulaisten ja ystävien jäämistä jopa satojen kilometrien päähän, Suhonen kirjoittaa blogissaan.

Pahimmillaan uudistus voi Suhosen mukaan merkitä "huomattavia ongelmia perheen sisäiseen arkeen".

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jari Lindström
Jari Lindström
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kalle_kalle

Onneksi en ole kouvolalainen, hävettäisi nyt paikallisten poliitikkojen reaktiot ja lähes täydellinen suhteellisuudentajun puute.

Häviämisenkin voi tehdä tyylikkäästi. Syyttely ja omien vainoharhojen esiintuonti ei ole sitä, tiedoksi vaan Larikallekin, jolla luulisi kokkarina olevan enemmän selkärankaa. Yllättävää, että persu on vaihteeksi asiallisempi!

Appi

Ottamatta kantaan siihen, mitkä tuomioistuimet olisi tullut lakkauttaa, kukaan ei ole kyseenalaistanut ylipäätään niiden vähentämistarvetta. Itse en ole oikea ihminen sitä arvioimaan, mutta jos niitä on vähennettävä, eivät ne vähentämättä vähene. Huoli vähenemisestä näyttää syntyvän vasta sitten kun lakkautuspäätös on tehty eli ollaan tehty valinta. Valitettavasti valintatilanteessa aina joku kärsii, sillä aina joku joutuu jättämään tehtävänsä. Tämä on surullista ja todellakin vaikeaa niille perheille, joita tällaiset kovat päätökset koskevat. Kovin usein unohtuu, että suomalainen teollisuus on tehnyt vastaavia lakkautuspäätöksiä viimeisen kymmenen vuoden aikana kasapäin. Niissäkin tapauksissa monen työntekijän elämä on kärsinyt kovan kolauksen. Heilläkin on perheen elinpiiriin tullut rajuja muutoksia, lainanmaksu on vaikeutunut ja lasten kouluja on jouduttu vaihtamaan. Kaiken kaikkiaan ei siis ole suurtakaan eroa olitko töissä oikeusistuimessa, varuskunnassa tai paperitehtaassa, irtisanotun kohtalo on aina kova.

Cruiser

Ei pidä asettaa maaseutukaupunkeja toisiaan vastaan. Tosiasia on, että valtion leikkaukset ovat eri vaiheissa kohdistuneet joka puolelle maakuntiin. Eilen Joensuu, tänään Kouvola, mitä seuraavaksi? Pääkaupukiseudulla valtion työntekijöiden määrä vain kasvaa.

Onko tämä tietoista hajoita-ja-hallitse politiikkaa, jolla keskusvaltaa kasvatetaan ja maakuntien asemaa heikennetään? Vai onko se vain tahaton seuraus ministeröiden vallanhimosta?

TakojaIlmarinen

Olemme edelleen ruotsalaisuuden nöyriä alamaisia. Kokoomuksen tuella RKP saa näköjään tehdä mitä tahtoo! Saa nähdä vieläkö OIKEAT suomalaiset näkevät sen päivän jolloin Suomesta tehdään yksikielinen maa ja RKP käsittämätön öykkäröinti saadaan loppumaan! Ehkä pitää odottaa että nämä RKP suojelurastot joskus ehtyvät, joiden kautta valtaa hallitaan? (Ostetaan sitä)

Metu

Tuo Anna-Maja on topakka tyttö. Eikä ole blondin näköinenkään. Ajatteli omilla aivoillaan, eikä nöyrästi noudattanut virkamiesten sanelua.

Saamme Henrikssonskasta hyvän kestoministerin, kun hänestä tulee SFP:n puheenjohtajatar. Jätte bra juttu.