Lauantai 23.9.2017

Ero Hommafoorumilta ja Suomen Sisusta: ”Viimeinen sykäys”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.5.2012 09:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva.

Perussuomalainen-lehden tuore päätoimittaja Matias Turkkila kertoo tavoitteekseen purkaa perussuomalaisten ”sisäistä klikkiytymistä”.

Hommafoorumin perustajana tunnettu Turkkila erosi äärioikeistolaisena pidetystä Suomen Sisu –järjestöstä osin uuden työpaikkansa vuoksi. Päätoimittaja tunnustaa perussuomalaisten jakautumisen sisäisiin klikkeihin.

- Perussuomalaisissa on pohdittu, miten halla-aholainen porukka tulee toimeen vanhojen SMP:n kannattajien kanssa. Tai miten uudet jäsenet tulevat toimeen vanhojen kannattajien kanssa, Turkkila sanoo.

- Minusta puolueen sisällä ei ole jakolinjoja. Jokainen puolue pitää sisällään klikkejä. Tulemme toimeen varsin hyvin.

Tästä huolimatta Turkkila koki parhaaksi erota Suomen Sisusta tänä vuonna. Hän aikoo jättää myös Hommafoorum ry:n, jonka puheenjohtajana hän on toiminut.

- Roolini huomioiden on parempi, että jätin sen [Suomen Sisun] taakseni. Kansanedustajalla on kansan mandaatti, mutta minulla on taustalla laajempi tahojen kirjo, Turkkila viittaa kansanedustaja Jussi Halla-ahon jäsenyyteen Suomen Sisussa.

Turkkila sanoo, että hän teki päätöksen kansallismielisestä järjestöstä eroamisesta itse, eikä kukaan perussuomalaisesta puolueesta pyytänyt tai neuvonut häntä eroamaan.

- Tutustuin siellä moniin ihmisiin. Sen sain, mitä sieltä hain. Suomen Sisulla on hyvin vähän toimintaa, jonka kokisin mielekkääksi. Tieto tästä tehtävästä [päätoimittajuudesta] oli viimeinen sykäys, Turkkila perustelee.

Päätoimittajana Turkkila pyrkii yhtenäistämään perussuomalaisten yhteistä julkisuutta.

Hän kertoo pyrkivänsä erolla varmistamaan sen, ettei perussuomalaisten sisäinen jakautuminen eri linjaa vetäviin ryhmiin jatkuisi nykyisestä.

Turkkilan tausta on maahanmuuttokriittisessä osassa perussuomalaisia. Hän ei itse ole ollut ehdolla vaaleissa, mutta puolueen jäseneksi Turkkila liittyi vuonna 2007.

- Olen tukenut muilla tavoin maahanmuuttokriittistä puolta perussuomalaisissa, Turkkila sanoo.

Yksi julkisuus

Päätoimittajana Turkkila pyrkii yhtenäistämään perussuomalaisten yhteistä julkisuutta.

Viime eduskuntavaaleja edeltävänä aikana eri ehdokkaat rakensivat merkittävän verkoston internetiin keskustelupalstoille ja blogeihin. Nyt tuo verkosto pyritään tuomaan osaksi perussuomalaisten puolueen toimintaa.

- Yksittäiset ihmiset olivat pitkin nettiä. Heillä oli omia sivustojaan ja yhteisellä perussuomalaisten verkkoyhteisöllä oli harvoin tapahtumia, Turkkila kuvailee puolueaktiivien toimintaa.

Turkkilan aikoo ensi töikseen kolminkertaistaa Perussuomalainen-lehden toimituksen koon. Sen jälkeen printtilehti ja perussuomalaisten verkkosivut uudistetaan.

Perussuomalaiset on panostanut puolueen järjestöpuoleen valtavasti viime eduskuntavaalien jälkeen. Puolue hankki säätiönsä nimiin tänä keväänä Helsingin keskustasta uudet toimitilat ja lehtiuudistukseen Turkkila saa käyttöönsä miljoonan euron budjetin.

Kansanedustajien määrän kuudesta 39:ään nostanut puolue saa tällä vaalikaudella kuukaudessa noin puoli miljoonaa euroa toimintaansa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

nii varmaan ettei niistä paljon selkoa tee....ja väritkin alkaa olla haalistuneita..tai jo washed-out...niinkun Kokoomus, SDP, VAS, Vihr, noiden väreistä ja karvoista nyt kyllä ei enään sen enempää ota selvää, ja kikkailijoitahan on noissa enemmänkin, niinkun huomattu on!

Ja noissa edella mainituissa värivirhe puolueissahan on se tyypillistä omia aivoja käyttävät "kikkaillaan" ruotuun tai pihalle jollei seuraa puolueen "mantraa"....nämäkin jututhankin ihan tuttuja!

Papparainen

natsihan nykyisin on jokainen ihminen, jota ennenvanhaan olisi pidetty vain normaalin isänmaallisena. Paitsi esimerkiksi hyvin isänmaallinen kokoomuslainen kuten Ville Rydman, joka kirjoitti kauniisti suomalaisuudesta.
Toivottavasti edes perussuomalaiset jatkavat isänmaallista linjaansa mieluiten täysin välittämättä kaikenlaisista räkyttäjistä - meitähän on moneksi...

winstonsmith

Jostain syystä nykyään pitää olla natsi, jotta saisi luvan kutsua itseään isänmaalliseksi. Jostain syystä nämä itsensä isänmaallisuuden airuiksi korottaneet ovat jatkuvasti ruikuttamassa ja sättimässä isänmaataan maailmankaikkeuden kurjimmaksi loukoksi.

Sen sijaan meitä, joiden mielestä Suomi on jotakuinkin maailman paras maa, ollaan leimaamassa isänmaanpettureiksi ja meitä varten ollaan pystyttämässä hirttolavaa Senaatintorille.

Ray

Ja sieltä tulevat myös monet puolueen kyvykkäimmät henkilöt. Kannatus tosiaan hupenee olemattomiin ilman satsauksia ennakkoluuloisiin.

Se on nyt nähty, että puolueella ei ole muuta aatetta kuin nationalismi, joka pitää sisällään yksinertaistetun isänmaallisuuden, pölhöuskonnollisuuden ja vihan vähemmistöjä kohtaan.

Virkeä

Saapa nähdä, mitä nämä rivipersut tuumaavat, kunhan kuvio kokonaisuudessaan heille selviää. Kuinka moni suostuu olemaan pelkkä puoluetukea keräävä hyväuskoinen hölmö, jolta on rahat viety Soinin säätiöön ja valta Soinin uuteen palatsiin, joka taas on miehitetty Soinin omilla miehillä ja sisu-kiihkoilijoilla?

Puolueen jäsenten valitsemalla puoluesihteerillä ei taida olla enää muuta virkaa kuin kantaa kengissään hiekkaa Timon palatsin eteiseen. Vai lasketaanko sitä sinnekään? Juoksevat työt, kuten kansanedustajien määräilyn ja tiedotusvälineiden uhkailun hoitaa Putkonen.

Ray

Soini tekee ainoaa oiketa asemointia. Persut ovat kovan hämäyksen ja manipuloinnin kohteita, jotka eivät havaitse tosiasioita. Milloin lahkoissa olisi mitään tajuttu. Hemmo tuolla tosin on hiukan heräillyt, mutta hän on vanha kettu.

Persujen ennakkoluuloja ei Soini saa liikoja kyseenalaistaa. Maahanmuutto on kaiken pahan alku ja juuri, eikä Halla-ahoja ja Hirvisaaria ole viisasta loputtomasti erotella ryhmästä.

Shades

Kovan hämäyksen ja manipuloinnin kohteena ovat Suomessa myöskin rivikokoomuslaiset (vrt. pyörretty pakkoruotsista luopumispäätös). Jos todellakin on niin, että RKP maksoi vielä vähän aikaa sitten todella pahasti miinuksella olleen kokoomuspuolueen suuret velat ja osti sillä vallan Suomessa, niin kyllä kai kaikki rivikokoomuslaiset ovat niitä pahimmin höynäytettyjä tässä maassa.

Kuinka ihmeessä Suomi voi kehittyä, jos Suomea koko ajan vedetään alas-ja takaisinpäin. Yliopistolaitoksemme ei pääse henkisesti kasvamaan ja kehittymään, koska (pakko)ruotsin valta on yhä pystyssä.

Ellei akateemisesti koulutetut suomenkieliset ihmiset Suomessa ymmärrä ja tartu toimiin jotta RKP:n ja sen apupapin kokoomuksen antidemokraattinen aika päättyy lyhyeen, on suomalaisista tulossa maailmalla hölmöläisten maailmanmestareita.

Akateemisesta koulutuksestakin huolimatta osassa
perusuomalaisia on kansallismielisyys kieltämättä päässyt yltiöitymään.Sopii kuitenkin kysyä, miksi jotkut perussuomalaiset ovat "radikalisoituneet".Väitän että perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole maailmalla Suomi-kuvan suurimmat tahraajat, vaan suurinta häpeää Suomelle aiheuttaa nykyinen demokraatian irvikuvaa edustava oligarkinen poliittinen johtomme ja sen palveluksessa oleva totalitaarista edustava media ja lehdistö.Koska journalismin ja medioiden tehtävä on antitotalitaarinen, fasaadia on tietenkin pyritty esimerkiksi perussuomalaisiin kohdistuvien vihapuheiden osalta kiilloittelemaan ja jakelemaan heillekin, pakon edessä,joitakin muruja positiivisesta mediajulkisuudesta.

JM

.. Teidän kanssanne.. kyllä Teidän nyt hiukan täytyy alkaa parantaa trollaustenne tasoa.. onhan tämä nyt jo aika nähtyä juttua..

Sen verran kuitenkin vielä herättää hilpeyttä tuon saman levyn paikallaan jauhaminen.. että just ja just viitsii vielä vastata ja kannustaa.. herätys nyt..

sepsaa

toimitusten pitäisi kai tutkia kaikkien puolueiden vaikuttajien historialliset taustat ja tuoda ne aina esille, kun heistä puhutaan. Esim.

- "MEP XX, joka on SKP:n stalinistisiivestä eronnut, esitti blogissaan..."

- "Lääkintöhallituksen entinen pääjohtaja (Kepu), joka esitti, että saksalaisten pahuus on geneettistä..."

- "SAK:n entinen lakimies ja ns. ihmisoikeusjuristi, joka halusi tunnustaa nyttemmin jo kartaltakin kadonneen valtion, eli DDR:n kansalaisia ampuneen, vakoilleen ja vainonneen yksipuoluediktatuurin, aikoo jatkaa uraansa..."

Taitaisi työllistää liikaa toimittajia.

Berserk

OV Kuusinen oli Työmiehen päätoimittaja.Nyt natsihenkinen hommafoorumilainen toimittaa persujen aviisia.

Kyllä V Vennamo sentään karjalaisena evakkona pyörähtää haudassaan kun SMP:stä on tullut tuollainen säätiöselkärankaisten propellipäiden puolue.

pur

Sosiaalidemokraattinen puolue SDP on perustettu vuonna 1899. Suomen kansallissosialistinen puolue Suomen Kansallissosialistit (SKS) oli vuosina 1941–1944 toiminut suomalainen kansallissosialistinen puolue.

Kerrotko nyt miten vuonna 1899 demareiden perustajajäsenet ovat onnistuneet tulemaan 1941 perustetusta puolueesta? Vai onko kysymyksessä täydellinen tietämättömyytesi puolueiden historiasta?

Ray

Persupuolue toimii omalta kannaltaan varsin järkevästi, ehdottomasti. Rahat sijoitetaan järkevästi tuhlailematta ja turvallisesti peruspersujen käpälien ulkopuolelle. Se on heidänkin etunsa. Ne päättää ja tekee, jotka osaa. Kun rahaa tulee paljon, silloin sitä pitää tarkkana ollakin.

Turkkilan palkkaus on luultavasti erinomainen veto, hän on kyvykkyytensä näyttänyt ja kestää kovaakin tykitystä. Ja puolueen yhtenäisyyden kannalta erinomainen ratkaisu, luulisin.

Puolue elää maahanmuuttovastaisuudesta ja ennakkoluuloista. Näin ne pysyvät hallitusti puolueen ytimessä. Kannatus on otettava sieltä, mistä se on otettavissa. Ja se on varmasti siellä, missä elävät ennakkoluulotkin, siellä, mistä Turkkila tulee. Jos heitä joku osaa pyöritellä, niin Turkkila.

Soini tekee niitä siirtoja, joita on tehtävä. Jatkossa on entistä mielenkiintoisempaa seurata juovan levenemistä puheiden ja tekojen välillä. Kannattajakuntaahan se ei häiritse, kun se on nyt uuden mediamahdin otteessa.

Tehokkaampi manipulointi takaa paremmat tulokset. Aatteitahan puolueella ei ole, jollei nyt oteta huomioon nationalismia ja ennakkoluuloisuutta.

LassiHippeläinen

Persut perustavat uuden foorumin, ja samaan aikaan US lopettaa nimimerkkien käytön.

Ei niin, että valittaisin. US:n kommentien laatu tuskin laskee siitä, että puskista ampuvat änkyrät siirtävät keskinäisen kehun kerhonsa muualle.

Peccavi

Soinilla olisi ollut viimeinen mahdollisuus siivota rasistit ja muut ääriainekset puolueesta, mutta ei tätä tehnyt. Puolue häviää päätöksen myötä mariginaaliin.
Soini tietää tämän ja uudet kuviot ovat jo suunnitteilla. Siksi hän kuppaa Perussuomalaisten puoluetuella luksustoimiston säätiöönsä, jota johtaa visusti Soinin luottomiehet. Säätiö otti lainaa puolueelta ja osti Erottajalta luksustoimiston. Puolue maksaa vuokraa niin hulvattomasti, että parissa vuodessa Soinin säätiö omistaa velatta toimistonsa.
Kun ensi eduskuntavaalien karmaisevan tappion jälkeen alkaa uuden puheenjohtajan etsiminen on Soinilla jo uudet metkut hulppeassa toimistossaan vauhdissa ja Perussuomalaiset ovat todellinen katupuolue.

luuserius

Hienoa että Iltalehti kirjoittaa, niin kuin asia on.

Eläkeyhtiöt nyt ovat tilanneet myös selvityksen eläkejärjestelmästämme kahdelta ulkomaalaiselta asiantuntijalta. Vain järjestelmän tehokkuus jää selvityksen ulkopuolelle. Sen yhtiöt selvittävät ihan itse.

Näin saamme totuuden selville. 2008 eläkeyhtiömme olivat ajautumassa konkurssiin. Siis eläkeyhtiöt. Nyt tarvitaan lisää kapitaalia järjestelmään.

A_L

Puhutaan pelkistä seurauksista, eikä puututa syihin ?
Maahanmuutossa, eriarvoisuuden- ja köyhyyden lisääntymisessä ongelma ei ole se mitä PerSut tekevät, vaan se mitä valtaa pitävät ovat jättäneet ja yhä jättävät tekemättä.
"Ray"n lauseen sana AINA viittaa tietoon historiasta, mutta tulkinnat kertovat ymmärryksen jääneen vain puolitiehen.
Demokratiassa kun ei pitäisi YLEnkatsoa niitä vähäosaisimpiakaan tavallisia tallaajia...

luuserius

Terveessä demokratiassa otetaan huomioon myös tulevat sukupolvet.

Tyranniassa ajetaan vain omaa etua ja ahnehditaan kaikki mitä on saatavissa. Velkaa otetaan surutta, koska se jää tulevien sukupolvien murheeksi. Ellei sitten velkojat puutu peliin, mikä on jo todellisuutta Suomen osalta.

Mamu ei ole vihollinen, vaan suuri ahne persudemarikokoomuskepulainen ikääntyvä omaa etuaan ajava kamu.

Tälle porukalle 80-luku oli vielä paratiisissä eloa, koska voivat rahastaa työllään härskisti toisiaan. Jopa 200 markkaa pyysivät pimeästä työstä tunti, toisiltaan. Ansiosidonnaisilla keploteltiin ja pimeää keikkaa heitettiin. Tälle porukalle on helppo löytää yhteinen vihollinen. Ja sillä ratsastaa niin persu, kuin demari. Tämä porukka on sairastunut pahaan ahneuden ja välinpitämättömyyden tautiin.

ristoheikki

että vierasvihalla ja erityisesti etnisiin vähemmistöihin kohdistuvalla vihalla on niin suuri painoarvo perussuomalaisessa puolueessa, että puoluetta eheytetään siltä pohjalta. Mutta parempi kai on, että asia tuli kerralla selväksi.

luuserius

Soinin paniikkinappula. Persuista ei tule koskaan kykypuoluetta. Supliikia ei tarvita, riittää kun on tarpeeksi kansaa lähellä. Tärkeää ei ole miten asiat ovat vaan miltä ne saadaan näyttämään.

HBlanc

Onnittelut Turkkilalle: Diplomaattinen ja fiksu mies, hyvä valinta Soinilta.

Mutta kaikista parasta ja nautinnollisinta on seurata sivusta maanisten persuvihaajien saamaa paskahalvausta tämän nimityksen johdosta. Lienee myös todennäköistä että vasemmistovetoisessa toimittajakunnassa rintaan pistää ja lujasti.

Vyötiäinen

Suomessa on vain YKSI taantumuksellinen ja äärioikeistolainen puolue ja se on RKP!

Tosin se kieroudessaan esittää edistyksellistä ja mamuystävällistä puoluetta.

RKP on todellisuudessa muiden vähemmistöjen pahin vihollinen haalimalla kaikki maan vähemmistöresurssit omalle vähemmistölleen.

RKP pitää esikuvanaan suomalaisvastaista arkkirasisti A-O Freudenthalia ja jakaa vielä mitaleita hänen nimessään.

RKP on tuulahdus suoraan kumpujen yöstä 30-luvulta. Valtamedia tietää tämän hyvin, mutta on mukana kansalaisten harhauttamisessa.

PS taasen EI ole äärioikeistolainen puolue, vaan lähinnä keskustalainen puolue. Tämänkin media tietää hyvin, mutta harahauttaa lukijoitaan tietoisesti.

luuserius

Ja liberalismia. Persut, demarit jne. ovat sosialisteja, joiden mielestä oma omaisuus on omaa ja muiden yhteistä.

Sisulaisuuteen en ole paljon perehtynyt, mutta yhteistä sillä lienee paljon natsien kanssa. Kansallisosialistejakin kai voisi sanoa äärioikealla oleviksi.

Todellinen vihollinen on suomalainen itse. Suomalainen joka ajaa omaa etuaan ja haluaa viedä muilta, jotta itse saisi mahdollisimman paljon. Tälläinen henkilö ei itse yleensä kykene tuottamaan yhtään mitään, vaan imee loisen lailla muiden verta. Ansiosidonnaislla ja sosiaalituella keplottelu ja kelvottoman pimeän työn tarjonta ryöstöhintaan kuuluvat asiaan monasti. Tätä sakkia olen nähnyt ihan liikaa jo.

metsäapina28

Hienoa, saamme persuforumin!

Tämä US onkin ps foorumi. Blogeista voi sitten lukea jotain
muista puolueista, mitä toimittajat eivät kirjoita. Tai etsivät vain helppoja kirjoituskohteita.

http://murphyssoninlaw.blogspot.com/2012/05/suspenderit-arhinmaen-mieles...

Jyrki Katainen haluiaisi ehkä olla diktaattori. Tämänkin löysin eräästä blogista.

http://www.hs.fi/talous/EU-v%C3%A4ki+alkaa+jo+kyll%C3%A4sty%C3%A4+kokouk...

Soinin säätiökikkailu

Näkyy niitä säätiöitä muillakin puolueilla olevan, kun toimittajat jaksaisivat niistä vain
tehdä jutun. Mikä paljastuu uutisen kommenteissa. Totaalisesti toimittajien talutettavissa
oleva kirjoittaja?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122002-perussuomalaisten-arvohuoneiston-...

Kumma kun ei näistä yliajoista tullut sen suurempaa kohua. Joitakin kyllä näkyy hyvin kiihottavan Peruss, olisin huolestuntut enemmän rattijuopoista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012050515530417_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012050515534423_uu.shtml

Hep0nen

Kun uutista lukee tarpeeksi pitkälle paljastuu, että perussuomalaisten sisällä tullaan toimeen varsin hyvin. vaikka sisäistä klikkiytymistä tapahtuukin, samoin kuin kaikissa muissakin puolueissa. Ja hommafoorumilta eron syynä on ajan puute. Suomen sisusta se ettei järjestön toiminta tunnu mielekkäältä sekä tasapuolisuuteen pyrkiminen. Otsikossa asiat oli kuitenkin rinnastettu.

Gitarrr

Puheenjohtaja Soini korosti PARIINKIN OTTEESEEN tiedoitustilaisuudessa, että Perussuomalaiset-lehden uusi päätoimittaja Matias Turkkila toimii puoluejohtajan luottamuksella. Jos sitä ei ole, avaimet ja kukkarot otetaan pois.

Turkkilan asema ei siis liene kovin kummoinen. Pikaero Suomen Sisun johdosta ja Hommafoorumilta kertoo selvää kieltään. Turkkila on nöyrää nyt poikaa Soinin edessä. Kummasti se raha notkeuttaa näiden "ylväsryhtisten" kansallismielistenkin selkää.

miinve-3

Soini haluaa saada näin nämä kansallismieliset ylväsryh-
tiset miehet aisoihin ja luulenpa että nämä Sisun miehet
ovat niitä Vennamon seteliselkärankaisija joten kyllä se
tästä suttaantuu Turkkila on kohta pyhäkoulupoika ja unoh-
taa joutavat kiihkoilut.

kaarleakkanen

PS, onnittelut!!! Te löysitte hyvän "tyypin" vaativaan tehtävään. Odotan innolla sitä hetkeä, kun hänen käden-
jälkensä alkaa tulla näkyviin. Hitaasti, mutta varmasti.
Aikaa on kunnallisvaaleihin, uskon näin!

Gitarrr

Päätoimittaja Turkkila toimi aikaisemmin Hommafoorumin sensuurimestarina ja sai kehitettyä siitä puhtaaksiviljellyn viha- ja ilkeilyfoorumin. Siellä moderointi ohjasi nimenomaan vihaan ja ilkeilyyn. Jatkettu ystävällinen suhtautuminen mm. maahanmuuttajiin ja heidän puolustamisensa vihakirjoituksia kohtaan johti yleensä melko nopeasti jopa bannaukseen.

Kaipa persukarjaa johdatellaan uudessa persulehdessä samaan suuntaan jatkossa kun Turkkilasta tuli nyt pääpaimen.

Gitarrr

Miksi Turkkila erosi välittömästi Suomen Sisusta saatuaan tiedon päätoimittajapestistä? Ei kukaan työnantaja vaadi alaistan eroamaan hyvämaineisesta kansalaisjärjestöstä. Nyt Turkkila oikein (kenenkään kysymättä) korosti tiedotustilaisuudessa, että hän erosi (ja Soini myhäili tyytyväisenä vieressä).

Kyllähän Turkkila osoitti oikein matelevaista nöyryyttä Soinin edessä. Syytä onkin jotta työ säilyy.

Virkeä

Äärioikeistolainen Sisu-siipi ei olisi hyväksynyt Soinin puoluerahojen kaappausta ilmaiseksi.

Vaihtoehtoja on:

1. Sisulaiset ostettiin mukaan koplaamalla saatiökähmintä persulehteen, johon pistettiin suuri määrä rahaa, annettiin potkut entiselle päätoimittajalle ja istutettiin paikalle Sisu-miekkonen.

2. Soini on valehdellut koko ajan esittäessään, että hän ei juurikaan ole tietoinen siitä, mitä propellipäät hommafoorumilla kirjoittelevat. "Normaali" SMP-siipi on pelkkiä hyväksikäytettyjä hölmöjä, joita komentaa ja tarvittaessa hiljentää Soinin torpedo Putkonen. Tämä on todennäköisempi vaihtoehdoista.

Kähmintä on suoritettu puoluetuella, jota persut olivat vastustavinaan. Viime kerralla asiasta päätettäessä piti vielä esittää säälittävä näytelmä hätävalheineen, joiden mukaan persuedustajat olisivat muka hukanneet puheensa, kun tukea piti vastustaa.

pur

luultavasti hyvin lähellä totuutta. Soini ei pystynyt aikoinaan hylkäämään esim. Halla-ahon ehdokkuutta vaikka oikeusjuttu oli vireillä - Suomalaisuuden liitto, hommafoorum ja sisu ovat tarmokkainta puolueväkeä, joka käytännössä vie perussuomalaisten hiljaisia äärioikeiston tietä. Soini hyväksyy hiljaisesti äärinationalismin ja rasisimin, koska sen sortin kannattajakunta tarvitaan estämään puolueen kääpiöityminen.