Perjantai 20.4.2018

Hommalainen haukkui ”mokuttajat” päin naamaa – Kariuki otti lunkisti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.5.2012 15:28
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Etnon pääsihteeri Peter Kariuki ei usko hyökkäävän keskustelun edistävän asioita.
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    ”Lalli IsoTalo” (kuvassa äärimmäisenä oikealla) avasi ”mokutus-keskustelun”, kun Puheenvuorossa useasti esiintynyt bloggaaja Enrique Tessieri (vasemmalla) oli esiintymisvuorossa.

Etnisten suhteiden neuvottelukunnan Etnon järjestämä tiedotustilaisuus Helsingin Tennispalatsissa sai tänään yllättävän käänteen, kun maahanmuuttokriittisen Hommaforum-sivuston aktivisti "Lalli IsoTalo" kävi käyttämässä kiivaan puheenvuoronsa maahanmuutosta. Paikalla ollut virkamiesväki sisäministeriön kansliapäällikön Ritva Viljasen johdolla joutui yllätyksekseen syytetyksi "mokutuksesta" eli monikulttuuristamisesta.

- Vastustan virkamiehiä, jotka mokuttaa, intoutui Lalli IsoTalo -nimimerkin takaa esiintyvä henkilö ilmaisemaan voimakkain äänenpainoin.

Hyvää koulutustaan mainostanut mies korosti, että ei hänellä maahanmuuttajia vastaan mitään ole, mutta virkamiehet ja juuri Viljanen ovat väärässä maahanmuuttajien "hyysäämisessä". Tätä mieltä hommalaiset hänen mukaansa ovat yleisemminkin, vaikka kuulemma kaikki vastaavat omista sanoistaan ja tekemisistään.

"Lalli IsoTalon" saapuminen lehdistötilaisuuteen oli jo itsessään yllätys joillekin tilaisuuden järjestäjille, vaikka hän itse kertoi saaneensa luvan tulla paikalle. Kaikkiaan vastaanotto oli hitusen hämmentynyt tilaisuudessa, jossa kerrottiin Etnon vastuullisen maahanmuuttokeskustelun teeseistä ja esiteltiin Mari Maasillan toimittamaa Maahanmuutto, media ja eduskuntavaalit -kirjaa (Tampere University Press, 2012).

"Lalli IsoTalo" ei suostunut verkkolehti Uuden Suomen pyytämään poseerauskuvaan Kariukin kanssa.

Etnon pääsihteeri Peter Kariuki suhtautui työttömäksi esittäytyneen miehen mokutus-julistukseen tyynesti, joskin arvioi, että hyökkäämällä ei keskustelua edistetä. Hän vaihtoi hyväntuulisesti ajatuksia miehen kanssa tilaisuuden jälkeen useiden minuuttien ajan.

Ilmeisen tiiviisti nimetöntä verkkokeskustelua käyvä "Lalli IsoTalo" ei suostunut verkkolehti Uuden Suomen pyytämään poseerauskuvaan Kariukin kanssa, eikä halunnut myöskään kertoa oikeaa nimeään julkisuuteen. Samainen anonyymiksi kansalaisaktivistiksi esittäytyvä henkilö tuotti Hommaforumille videohaastatteluja tammi-helmikuun presidentinvaalien alla pysytellen tiiviisti kameran toisella puolella.

"Lalli IsoTalo" kertoi myös nauhoittelevansa käymiään keskusteluja ja nauhuri taisi olla päällä myös silloin, kun Uuden Suomen paikalla ollut toimittaja hänen kanssaan muutaman sanan Tennispalatsissa vaihtoi.

Etnon yksi teeseistä on se, että tiedotusvälineiden ylläpitämillä verkkokeskustelupalstoilla tulisi seisoa omalla nimellä sanojen takana. Toisaalta samaan aikaan sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta ja se sallii myös ankaran arvostelun "lähtökohtanaan Ranskan vallankumous", kuten Etnon puheenjohtaja Viljanen asian muotoili.

- Maahanmuutosta on hyvä keskustella, mutta rasistista kielenkäyttöä ja uhkailua ei voi pitää rakentavana, Viljanen totesi myös.

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Enrique Tessieri
Enrique Tessieri
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eräs isä

Mitä silloin tapahtuu, jos hän ei sanonutkaan mitään rasistista, vaan tyytyi ainoastaan arvostelemaan virkamiehiä ja muita pakkomokuttajia? Ei mitään. Koko jutun mahdollinen uutisarvo kun on siinä, että voidaan tuomita Hommaforum, Halla-Aho (vaikka hänellä ei ole asiaan osaa eikä arpaa) ja varmuuden vuoksi kaikki Perussuomalaiset. Jos tätä ei päästä tekemään, jutun uutisarvo on kadonnut tyystin.

hobs

Tavallisella kansalaisella ei ole mahdollisuutta käydä rakentavaa keskustelua omalla nimellään. Nykyaikaisen tietotekniikan tiedonhallinta on aivan liian tehokasta, ja "vääriä" ajatuksia ilmaisseet henkilöt voivat menettää välittömästi, tai tulevaisuudessa helposti työnsä ja toimeentulonsa, sekä joutua viranomaisten silmän alle, ellei jopa viranomaisten väärinkäytösten uhriksi.

Omalla nimellä käytävä vapaa poliittinen keskustelu on vain niiden harvojen etuoikeus, joiden toimeentulo ei ole vaarassa väärien mielipiteiden johdosta.

Kaikkien on myös syytä muistaa, että mielipiteet säilyvät verkossa myös mahdollisen yhteiskunnallisen murroksen ylikin, ja historia tuntee nykyistä huomattavasti pimeämpiä ajanjaksoja.

raven

Kommentoija viittasi arvatenkin epävirallisiin "rangaistuksiin", jotka voivat ilmetä käytännössä esim. juuri työmahdollisuuksien ehtymisenä. Itse asiassa se on melko kova rangaistus, joka voi johtaa jopa pakkomuuttoon. Siinä mielessä tunnen sympatiaa kommentoijaa kohtaan, että omassa tilanteessani on hieman samoja tunnusmerkkejä.

Olen näet yrittäjä, joka saa elantonsa tuottamalla palveluja keskikokoista pienemmän suomalaisen kaupungin sote-puolelle. Käytännössä kilpailutuksessa pärjäämisen edellytyksenä on kuitenkin se, että myötäilee alueen valtapuoluetta. Jos sitten erehdyt kommentoimaan omalla nimelläsi jotain poikkipuolista, vaarannat työllistymismahdollisuutesi.

Minulla on sekä henkilökohtaiset että firman sivut omalla palvelimellani. Esim. viimeisimpään kilpailutukseen osallistuessani huomasin kävijälokeista, että henk.koht. sivuilleni oli tultu kaupungin IP-osoitteesta Googlen kautta nimeäni hakusanoina käyttäen. Eli kyllä siellä hakukone raikaa kun tutkaillaan henkilöiden taustoja. Näin pienellä paikalla kaupungin sopimusten menettäminen saattaisi tietää jopa paikkakunnan vaihtoa.

A_L

"...Omalla nimellä käytävä vapaa poliittinen keskustelu on vain niiden harvojen etuoikeus, joiden toimeentulo ei ole vaarassa väärien mielipiteiden johdosta. ..."
Suomessa on alalla, kuin alalla melkoisen pienet ammattipiirit, joissa epäsuosioon joutuminen tietää suuria hankaluuksia. Kyllä taiteilijapiirin iltamatinealla PerSua ahistaa, aivan kuten Vasuria yrityskonsulttien jälkipelissä.
Ennen savustettiin rakennustyömaalta ulos, jos ei ensimmäisen työviikon jälkeen ollut liiton jäsenyyttä hoitanut kuntoon.
Jokaisella on oma tiensä, mutta "Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki"...

Allekirjoittanut

Varsinainen "ajatusten Tonava". Haukkuu täällä puun takaa muita, joten saakoon itse samalla mitalla. Mistä kiven alta nämä vekkulit aina ryömivät esiin kuin zombit, kun joku uskaltaa vastustaa valtapuolueita ja Suomen islamilaistamista?

v2010

ettet pahemmin näe asioiden välillä eroja. Montako mamua muuten asuaa luonasi? Minusta valtion kuuluu aloittaa maahanmuuton yhteydessä raportoida mihin tulijat majoitetaan. Meillä täällä suuremmissa kaupungeissa suuri asuntopula. Sitä hoidetaan Viljasen mielestä paremmamksi sillä että otetaan sisään lisää väkeä.

Kalle Karjalasta

Vekkulin koko maailma muodostuu sompuista?
Eikä kysymys ollut edes vähättelystä, somalien tuominen suomalaisen sosiaaliturvan varaan ei ole mikään pikkujuttu, se on kansallinen emämunaus!

Ray

Suomessa ja EU:ssa noudatettavaa maahanmuuttopolitiikkaa pitää saada vastustaa ja valittu linja tuomita. Se mitä ei saa tehdä on se, että ei saa yrittää vaikuttaa ihmisten asenteisiin niin, että nämä ottavat oikeuksia omiin käsiinsä. Siis yllyttää ja kiihottaa ihmisiä toisiaan vastaan. Me olemme laumaeläimiä ja seuraukset voivat olla vaarallisia.

Vihapuhetta ei ole valitun politiikan tuomitseminen ja kieltämättä varsin näkyvienkin lieveilmiöiden arvosteleminen. Sitä on asioiden yksinkertaistaminen, yksittäisten ilmiöiden yleistäminen ja siltä pohjalta kansalaisten kiihottaminen. Sitä on väärien syy-yhteyksin tahallinen toitottaminen ja ihmisten leimaaminen.

Tilanne on hyvin herkkä. Kun resursseista koetaan olevan pulaa, tunteet leimahtavat herkästi ja mielet ovat alttiita kiihottumaan. Näin on ollut aina, kun koetaan ilmassa olevan kriisin merkkejä. Uhka saa ihmiset pelkäämään ja käymään toistensa kimppuun. Tällaisesta maaperästä nousevat jytkyt.

v2010

Myös Saksassa sama meno nyt kuin on ollut Englannissa ja Ranskassa. Missä vain äärioikeisto on osoittanut mieltään harjoitettua mamu politiikkaa kohtaan jossa asunnot viedään paikallisilta ja annetaan mamuille, on mielenosoittajia vastassa ollut kolminkertainen määrä väkivaltaisia ÄÄRIVASEMMISTON kannattajia.

Äärivasurit on ajaneet tiet auki näille äärioikeistolaisille mussuille.

Saksan salafisti wahhabisti äärimuslimi konservatiivit ovat aloittaneet rynnäköt ihmisten ja viranomaisten ylle.

http://yle.fi/uutiset/salafisti-muslimit_ja_aarioikeiston_kannattajat_me...

Näitä mussuja siis poliitikot ovat vähätelleet pian 10 vuotta, samaan aikaan vähätelleet niitä jotka ovat näiden mussujen teot ottaneet esiin, ja samaan aikaan ovat vaatineet entistä avoimempaa pakolaispolitiikkaa mm juuri Viljasen & muiden naisten suulla.

semi

Mutta en kokenut Rayn viimeisintä jytky lausetta niinkään viimeisintä vaali jytkyä tarkoittaen, jytkyjä voi olla myös toisenlaisia. Sellaisia jotka johtavat ihan väkivaltaan kun on laitettu nostetta hiukan vääränlaiseen asiapainoon.

Kyllä on jytkyä hiukan väärässä paikassa jos joku saa turpaansa nakkikioskilla vain sen takia että puhuu ruotsia tai jotakin muuta kieltä.

Persu jytky on vähän muuta mutta ongelmana voi olla ihmiset jotka ajattelevat sen tarkoittavan nakkikioski jytkyä, persut tekivät poliittisen jytkyn ja joutuvat myös vastaanottamaan toisenlaista jytkyä. Molemmissa jytkyissä on hypitty hyvän maun tuonne puolen ja useasti ja valitettavasti.

TSV

Suomessa on muutamia erillaisia ihmisiä. Jos erotetaan aidosti rasistiset metsän juntit ja monikulttuurifantasiaa ajavat elävät niin voidaan miettiä mitä loput haluavat ja mikä on mahdollista.

Sanotaan nyt aluksi ettei ole olemassa mitään "monikulttuuria". Monikulttuurilla tarkoitetaan sitä (Suomen keskusteluissa), että monet eri kulttuurit elävät harmoniassa rikkauttauen toisiaan ruoalla, taiteella jne. Tämä EI tapahdu missään, vaikuttaako ihmisten juuret tähän? Tottakai samalla tavalla kuin vasuri räppärin oma historia.

Niin sanottua monikulttuurisuutta on se, että Ruotsissa on somalialueita joissa eletään somalien ehtojen mukaan, Saksassa on suuria turkkilaisten alueita, missä eletään turkkilaisten ehtojen mukaan. Jopa Kanadassa ja Nykissä ns. sulattomoissa eletään lähinnä erikseen eikä kaikissa paikoissa puhuta edes kunnolla englantia.

Kultuurit joko sulautuvat tai ne ovat erillään. Suomen tapauksessa sulautuminen tarkoitaa lähinnä sitä, että maahanmuuttajat hyväksyvät pohja "arvoikseen" suomalaiset arvot. Tietysti heillä on perheiden sisällä vivahteita kunnes "sulautuvat" kokonaan. Näin varmasti suuri yleisö ajattelee, kaikki muu on fantasia, sekä väriin/rotuun/kansaan/maahan kohdistuva rasismi että joku monikultterelli laalaa land.

Maahanmuuton pitäisi vain ja ainoastaan pyrkiä sulauttamiseen, esimerkiksi mitä tekee somalian kielen opettamisella? Jos puhutaan ruotsin kielen turhuudesta niin mitä tällä tekee? He oppivat sitä kotona tai sitten eivät.

Maahanmuutto on humanitaarinen ja taloudellinen asia ei mitään muuta.

Tuntuu välillä että Suomessa käyvät ihmiset maahanmuutto keskustelua jotka eivät ole ikinä edes asuneet ulkomailla.

Asioitaseuraava

Ruotsissa on todella käynnissä melkoinen segregaatio. Muslimit ovat erityisessä asemassa. Vaikka kaikki ovat niin saamarin tasa-arvoisia niin muslimeille järjestetään kaikenlaisia etuoikeuksia kouluissa uimahalleissa (uiminen alusvaatteissa) jne.
Malmössä on jo omat edulliset palvelut, joita myös järjestäytynyt yhteiskunta hyödyntää. Poliisin mukaan ei kannata käräyttää laittomuuksia, koska ne vaan siirtyvät toiseen paikkaa. Niin sitä pitää!

Tenenbaum

Omaat varsin erikoisen, joskin penseän käsityksen monikulttuurisuudesta. Totta kai kuka tahansa ihminen hakeutuu mieluiten omankaltaiseen seuraansa vaikka koti olisi kuinka kaukana tahansa eikä siinä mitään lähtökohtaisesti pahaa ole.

Normaalissa monikulttuurisessa ilmapiirissä tällaiset yhteisöt sekä syntyvät, kasvavat, että päätyvät toimimaan osana uuden kotimaansa kulttuuria ihan luonnostaan. Ei siinä mitään sulauttamista tarvita. Ihan tavan käyttäytyminen riittää.

Jenkeissä on Floridan tienoilla täkäläisittäin suhteellisen mittava amerikansuomalaisten keskittymä. Eikö tuolla samalla logiikalla se pitäisi sirotella ympäri osavaltioita, jotta kulttuuriperinnöstään kiinni pitävä suomipoika sulautuisi eikä ryhmäytyisi?

TSV

Sanon vaan ettei ole mitään varsinaista monikulttuuria se johtaa kulttuurin sirpaloitumiseen ja ihmisten keskittymisen omiin "pikku" kaupunkeihinsa.

Amerikkalaiset aina tykkäävät hehkuttaa mistä ovat juurensa saaneet (Michigan-Minnesota akselilla on varmaa eniten suomensukuisia), mutta ovat ensisijaisesti amerikkalaisia (ja ylpeitä siitä) heitä ohjaa amerikkalainen "kulttuuri" jos siellä voi semmoist sanoa olevan ::D

Tosin täytyy ymmärtää, että kapitalistisempi yhteiskunta pakottaa myös ihmiset hyvässä ja pahassa töihin ja integroitumaan, jos haluat pärjätä opit englannin ja yrität parhaasi päästäksesi töihin, kolikon kääntöpuolella siellä myös monia aasialaisia ja latinoita riistetään törkeästi.

Moni itseasiassa nuorena Suomeen tullut näkeekin itsensä täysin suomalaisena enkä ymmärrä miksi tätä kehitystä yritetään estää opettamalla jotain eksoottisia kieliä mitä he eivät todellakaan tarvitse.

Täällä haluataan korostaa, että joku on somaliasta toinen vietnamista kolmas on kurdi. Miksi?

Btw, ei ole minun sanani tuo "sulattomo" (melting pot) kuulin sen ensimmäisen kerran kanukilta kauan sitten.

tuppeloinen

Aivan käsittämätön ja epäammattimainen juttu taas US:ssä, mutta hei, sehän onkin Huuskon tekemä.

Mistä tämä juttu oikein edes kertoi? Ei juurikaan itse asiasta, eli mitä miehen ajatukset olivat. Vai oliko jutun aihe se, että joku herättää keskustelua maahanmuutosta? Päätoimittajan tekemän jutun perusteella tämä on myös US:n puolueellinen propagandalinja. Tällä ei saa kavereita (lukioita), paitsi kuihtuvista Virheistä.

Hyvä, että mies tajusi salata nimensä. Herra "muka suvaitsevainen" Huusko olisi varmasti ristiinnaulinut miehen, ihan vain hänen mielipiteidensä vuoksi.

Maahanmuutosta nauttivat ja muita rasisteiksi haukkuvat "äärisuvaitsevat" eivät ilmeisesti voi hyväksyä sitä, että maahanmuuttoa voi vastustaa muistakin, kuin rasistista syistä. Esimerkiksi itse vastustan vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaa epätasa-arvoisena sekä taloudellisista syistä (Suomelle).

Voi kunpa Suomessa olisi ammattitaitoisia toimittajia. Onko mikään yksittäinen ammattiryhmä omilla teoillaan saattanut itseään niin syvään ala-arvoon, kuin juuri suomalainen toimittaja.

winstonsmith

Hänen ns. asiansa pääsi sangen laajalevikkiseen verkkolehteen. Ette tietysti voi pakottaa kaikkia olemaan Lallin kanssa samaa mieltä, joten epäilen kengän puristavan siitä. Mutta epäilemättä teillä on suunnitelmanne myös hankalimpien vääriä mielipiteitä viljelevien kukkahattusuvismokuttajahyysärien varalle. Jokos kolmiolle on päätetty väri?

Raato

Olet oikeassa, tämä lehti juttu on aivan uskomaton.
Tässä ns.uutisessa ei kerrota mitään mitä oikeissa uutisissa pitäisi olla. Tässä ei ole kuin toimittajan mustamaalaava mielipide esillä. Ja eihän tässä ole kuin muuta lause kyseisen Lallin puheesta. Kyllä me jotkut Suomalaiset vielä haluttaisiin muodostaa omat mielipiteet asioista. Vai kuinka?

Toimittaja kuuluu mielipiteinensä 7päivää lehden remmiin. Käsittämätöntä ammattitaitoa. HERÄTYYS!!!!

Spinnu

Ja tervetuloa, sinne voi tulla muutkin. On siellä suviksiakin keskustelemassa maahanmuuttoasioista.

Btw, tilaisuus on videoitu joten eiköhän saada jossain vaiheessa itse omin silmin todeta miten homma meni, vai onko sekin feikkiä koska sekin on hommalaisten tekemä?

winstonsmith

Miksi on huonon journalistisen tavan mukaista kirjoittaa mahdollisesti värittynyt juttu lehdistötilaisuudessa meuhkaavasta videoreportterista, kun taas kyseisen videoreportterin meuhkaaminen kukkahattumokuttajia vastaan ei ole? Vaihteleeko hyvän journalistisen tavan standardi mediasta riippuen?

romanssi

Olisi erittäin hienoa jos voisit perustella muutamalla lauseella miten tulit siihen tulokseen, että tämän kaltainen otsikointi ja sisältö noudattavat hyvää journalistista tapaa.

Edellisen lisäksi ihmettelen miten uutinen tekee mitään muuta kuin aiheuttaa riitoihin päättyvää vuoropuhelua tai vaikeuttaa ihmisten tervettä kanssakäymistä ko. debatin ympärillä.

Lopuksi vielä toivoisin esimerkin siitä, miten maahanmuuton ongelmista ja iloista voisi keskustella vapaasti saamatta lähes poikkeuksetta Sinulta rasistin merkkiä hihaansa.

romanssi

Huuskon ajatusten arvo toki määräytyy epätodennäköisen vastauksen perusteella. Olisin myös voinut tiivistää nuo pari virkettä yhteen sanaan: Miksi?

Ajatukset, jotka tästä uutisesta nousivat pintaan olivat niin täydellisen epäuskoisia, taas kerran. Mutta keskustelua yrittänyttä laitetaan aivan varmasti.

aake

Miksi puhutaan hommalaisen hyökkäyksestä?

Eikö maahanmuutosta saa keskustella ja sen mielekkyyttä arvostella?
Ei Viljanen ole se jolla on ainut totuus hallussa. Varsinkin kun tiedetään mihin Viljasen malli johtaa, sellaisen esimakua saa Viljanen mennä katsomaan vaikkapa Ruotsiin.
On nämä suvaitsevaiset sokeita ja -tyhmiä-!

Allekirjoittanut

Kun on jo valmiiksi yltä päältä paskassa.

Suomen mokutuspolitiikka on kuin kävelyä saappaat jalassa lilluvassa sontakasassa. Sontaa valuu sisään koko ajan lisää, mutta saappaat jäävät kiinni liejuun eikä sontaluukkua ylety enää sulkemaan. Siinä hautautuu lopulta paskaan niin elätit kuin elättäjätkin.

horgh

Miksei tämä arvon Lalli uskalla tulla omalla nimellään ja naamallaan julkisuuteen? On todella raukkamaista huudella nimimerkin takaa ja tehdä videoita, joissa ei itse näy.

Ihan vaan vinkkinä Lallille tosiaan, että uskottavuutta jos itsellesi kaipaat niin omalla nimellä reilusti esiin, muuten sinua ei kukaan ota vakavasti.

reijahirn

vaan tunteella kirjoittava mokuttaja. Lukekaa vaikka prof. Timo Vihavaisen "Suomalainen älymystö vaikenee maahanmuuton ongelmista" ja Pauli Vahteran blogikirjoitus "Kiihottaminen maahanmuuton lisäämiseksi" Iltalehdessä. Somalien olisi jo aika lähteä omaa maataan rakentamaan Suomessa loisimisen sijaan.

simomakela

"Maahanmuutosta on hyvä keskustella, mutta rasistista kielenkäyttöä ja uhkailua ei voi pitää rakentavana, Viljanen totesi myös."

Käyttikö tämä Lalli Isotalo "rasistista"kieltä vai haluaako päätoimittaja Huusko jättää uutisessaan sellaisen vaikutelman.