Tiistai 16.7.2019

Kansanedustaja: Suomessa käynnissä jättimäinen muutos – ”Tätä äänestäjät eivät äänestäneet”

Luotu: 
5.10.2015 12:25
  • Kuva: Vm.fi
    Kuva
    Valtiovarainministeriön taustamuistion laskelma, johon kansanedustaja Timo Harakka (sd.) muun muassa viittaa.
|

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Timo Harakka avautuu Puheenvuoro-blogissaan hallituksen säästötoimista.

- Suomessa toteutetaan parhaillaan järjestelmänmuutosta. Verovaroin rahoitettujen julkisten palveluiden rahoitus ajetaan alas määrätietoisesti ja tarkoituksella, Harakka kirjoittaa.

- Hallituksella on kansan mandaatti. Mutta äänestäjät eivät äänestäneet järjestelmänmuutosta, Harakka jatkaa.

Harakan mielestä ihmisillä on väärä kuva talouden tasapainottamisesta.

- Hyvät ihmiset ovat luulossa, että leikkauksilla parannetaan julkisen talouden tasapainoa. He ajattelevat, että jos luovun minulle turhasta, voidaan satsata toisille tärkeään. Mutta jos yksi antaa lapsilisänsä pois, raha ei siirry vanhustenhoitoon. Sillä kustannetaan veronalennukset – ensi vuoden budjetin suurin yksittäinen menoerä, Harakka kirjoittaa.

Hänen mukaansa hallituksen tuleva kilpailukykypaketti ”supistaa yhteiskuntaa vielä rajummin”.

- Paketti supistaa yhteiskuntaa – ja samalla julkisia palveluita – merkittävästi, Harakka toteaa.

Hän viittaa blogissaan valtiovarainministeriön julkistamiin taustamuistioihin. Ne kertovat Harakan mukaan, että ”julkinen talous saa tarkoituksella kärsiä”.

- Kun lasketaan yhteen palkkasumman veromenetys, työnantajien sotu-hyvitys ja suuri veroale, julkisten palveluiden rahoitus heikkenee välittömästi 2,8 miljardia euroa vuositasolla. Se vastaa seitsemää prosenttia vuoden 2016 budjetin verotuloista (40 miljardia euroa). --- Edessä on lisää ja loputtomasti leikkauksia. Supistamalla julkisia palveluita oikeistohallitus pääsee supistamaan julkisia palveluita lisää, Harakka kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Krogerus

oN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ , ETTÄ SOINI JA PERSUT KEHTAAVAT OLLA HALLITUKSESSA. SUOMESSA KYYKYTETÄÄN KÖYHIÄ JA ELÄKELÄISIÄ JA IRAKILAISIA TURVAPAIKANHAKIJOITA OTETAAN VASTAAN AVOSYLEIN JA NIITÄ TULEE RUOTSISTA????. EIVÄT KÖYHÄT PYSTY TULEMAAN SUOMEEN.
SOINI EI SE OLE RINTAMAKARKURUUTTA ETTÄ ON MUNALLINEN MIES JOKA PYSYY SANOJENSA TAKANA. ONPAHAN SIELLÄ HALLITUKSESSA NÄITTÄ TAKINKÄÄNTÄJIÄ TOVEREITA

Mika Peltokorpi

Kannattaa myös muistaa, että muutaman viime vuoden aikana julkinen talous on kasvanut 15-20%. Tuo kasvu on absoluuttisesti mitattuna suurempi, kuin valtion tämänhetkinen velanotto. Kai sitä voi välillä leikatakin? Kannattaa myös muistaa se, että työntekijät voivat vaihtaa maata, valtio tai kunnat eivät voi. Veroja ei siis voi korottaa määrättömästi.

Leikkaukset ovat välttämättömiä, vaikkakin epämieluisia.

Yrjö Matilainen

Kuntatalouden velka on viisinkertaistunut vuodesta 2000 ja valtion velka kasvaa vielä suurempaa vauhtia. Harakan puoluetoveri, presidentti Koivisto (SDP) sanoi sattuvasti jo 90-luvun laman aikana, että "jos ei ole rahaa, ei ole, vaikka olisi kuinka suuren talon poika". Jos ei ole rahaa, pitää julkista taloutta supistaa. Vaikka Suomen harvoilta rikkailta (Herlin, Nalle, Turkka) otettais kaikki rahat, se ei tälläistä julkista sektoria pelasta.

Juha Oikarinen

Timo Harakka olet oikeassa kansa ei äänestänyt tästä asiasta. Kuitenkin tässä tapahtuu yhtaikaa vielä paljon paljon suurempi asia, elikkä tämä massiivinen maahantunkeutumis buumi. Varsinkaan siitä kansa ei äänestänyt. Luulenpa ,että jos olisi tästä asiasta äänestetty rajat olisivat nyt kiinni. Luulen myös ,että nykyisellä mielipiteellään asiasta SDP olis kuihtunut vieläkin pienemmäksi puolueeksi.

Lumira Lumus

Suurin osa julkisista palveluista voidaan yksityistää ja lopettaa yhteiskunnan laskuun toiminen, Osaajat siellä pystyvät mainiosti perustamaan sen palvelun yjsityiseksi yritykseksi koska kaikki konseptit ja tilat laitteet on yhteiskunnan varoilla hankittu.
Monilla yrittäjillä ei näitä etuja ole. Muuten velkaa kasvaa hurjaa vauhtia ja esim kaliit lihavuusleikkaukset ja elinsiirtoleikkaukset kannattaa muutaa yksityiseksi, hoitola kustantaa ja ihminen maksaa, mämä eivät ole pakollisia ja nykyään on muita keinoja estää tämä tilanne ja elinsiirrot korvaavaa teknologiaa on olemassa.
Elin siirron saanut on myös hoidon varassa ja paraneminen ei ole täydellistä. Yksi suurempia kuluja terveydenhoidossa.
Siihen liittyy niin laajaa binestä yhteiskunnan laskuun ja monta uhkatekijää.
Parempi on keskittyä ajoissa siihen perushoitoon ja näiden tilanteiden ehkäisyyn.
Näillä leikkauksissa rahastetaan yhteiskuntaa, eikä nykyinen veropohja niitä kustanna. Joku perushoito voi olla, jolla esteään nämä ja suuria lääke ja hoitokuluja veronmaksajille. Näistä henkilökunta tienaa eniten.
Pehmeämpiä vaihtoehtoja näiden tilalle. Nythän on niin, että pientä vikaa ja ongelman alkutilanteessa aletaan vaan pillereitä popsimaan, vaikka lopputulos tiedetään. Vaihtoehtoishoito muutenkin saisi olla yhtenä hoito suosituksena ja tulisi paljon edullisemmaksi ja siihen ei liity saastuttavaa kemian teollisuutta, ei lääkekemiat ihmisistä pääty luontoa saastuttamaan.

Lumira Lumus

Mitään vahinkoa ei siitä tule, että julkinen terveydenhoito muuttuu yksityiseksi yrityksesti valtio voi myydä sen jollekin alan yritykselle, joka työllistää.
Päivystys on se mikä voi olla yhteiskunnalla ja jotakin perustason hoitoa. Kun pieni prosentti vain käyttää näitä, Ihmiset joutuvat joka tapauksessa käyttämään yksityistä hoitoa ja suuri osa ei koskaan käytä arvauskeskusta.
Siten loppuu turhat ja kalliit kirugiat. Yksityisellä maksaja voi valita mitä hoito tyyppiä haluaa,
Kun tämä menee yksityiseksi, niin kulut turhista ja jopa vahingollista hoidoista eivät lankea yhteiskunnan ja veronmaksajien maksettaviksi. Nythän mämä kaikin keinoin lisäävät yhteiskunnan laskuun kaikkea mahdolista, mutta kulujen kasvaessa ihmisten terveys on mennyt yhä huonommaksi.
Se on yksi mahtvimpia säästökohteitä.

Reima Romo

Tänään 07.10.2015
SDP:n harkakka rääkäisi kuolinrääkäisyn SDP:lle, Harakka moittI hallitusta "navettanäpertelystä".
Aikoa suurella osalla suomalaisista on juuret maaseudulla; aika suuren joukon vanhemmat tai isovanhemmat ovat saaneet elantonsa maatalodesta.
Vuonna 1980 vielä 15% sai elantonsa maataloudesta - nyt enää 3,5%. Aikoinaan maatalouden pientilalliset olivat SDP:n kannattajia, joten SDP:nkin juuret ovat vahvasti maalla. Kun liityimme EU:hun holena oli lähituotannon selviytyminen ja silloin sovittiin, että Suomi saa EU:lta tähän lähituotannon tukemiseen rahaa.
Vielä 1980 Suomessa esim. maitotilalla 5 lehmää riitti takaamaan viljelijäperheen toimeentulon, mutta nyt kilpailu Keskieuroopan parempien tuotanto-olosuhteiden kanssa on johtanut siihen, että saman toimeentulon saamiseksi tarvitaan 50 lehmää.
HÄVETKÄÄ SDP:N VÄKI ja miettikää, mitä suustanne päästätte.
Nyt metallimiehiä Suomen työvoimasta on tuo 15%, mutta 30 vuoden päästä heitäkään tuskin on enmpää kuin 3,5%.

Hannu Rissanen

Kepun toimet ovat lähellä navettanäpertelyä kun yritetään väkisin synnyttää bioenergia systeemejä, joilla ei ole taloudessa onnistumisen mahdollisuutta. Bioenergia tulee vaatimaan jatkuva tukemistä, eli se vie työpaikkoja. Kepun tulee nyt keskittyä Suomen noostamiseen ja alkaa polttamaan turvetta tässä ja nyt. Uudet tavat toimia syntyvät jo 10 - 15 vuoden sisällä. Odotellaan kaikessa rauhassa uusien teknologioiden kaupallistumissa energia tekniikassa ja odotellessa poltetaan itsekkäästi kansallisen edun nimissä turvetta.

Voimme myös osallistua seuravan sukupolven tuulia- ja aurinkoenergia hankkeiden kehittämiseen. Näin saamme edun kun otamme uusimmat keksinnöt täällä meillä ensimmäisenä käyttöön.

Mikään tunnettu kasvi ei voi yhteytyksen avulla tuottaa meidän oloissamme energiaa kannattavasti. Tämä pirullinen fakta kaikille navettanäpertelijöille. Meidän tulee laittaa insinöörit töihin samalla lailla kuin 90 ja antaa heille vapaus tuottaa uusia keksintöjä, joilla Suomi nousee. Lehmän tissejä hiplaamalla tai lypsykoneita virittämäälä ei saada tuloksia. Hallituksen kärkihankkeet tulee kohdentaa uudelleen sellaisille tekniikan aloille, joilla on edes teoriassa mahdollisuuksia.