Sunnuntai 19.11.2017

Toistuuko kohu? Jyrki Katainen ”poisti varmistimen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.5.2012 12:00
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kansanedustaja Pertti Virtanen (ps., alakuva) kummastelee pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) sanavalintaa.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen ihmettelee blogissaan pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) aamuista sanavalintaa. Virtasen mielestä hallituspuolueet saavat käyttää kieltä, jollaisesta opposition kohdalla nousisi kohu.

Katainen käytti tänään Ylen aamu-tv:ssä ilmaisua ”poistaa varmistin” puhuessaan populistien tarjoamista ratkaisuista Kreikan kriisiin.

–Kun vaikeaan asiaan yritetään tarjota helppoja ratkaisuja – niin kuin nyt eri puolilla Eurooppaa nähdään populismin lisääntyvän – niin silloin yleensä kuulijan kannattaa poistaa varmistin, eli häntä silloin yleensä huijataan, sanoi Katainen.

Kun perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö käytti samaista ilmaisua eduskunnassa viime syyskuussa, SDP älähti. Sosialidemokraattien kansanedustajat Kari Rajamäki ja Ilkka Kantola katsoivat Niinistön viitanneen aseen varmistimeen.

Tuomittavaa lausunnossa tosin oli Rajamäen ja Kantolan mielestä se, että Niinistö liitti ilmaisun kansanvaltaan eli parlamentarismiin. Lisäksi ajankohta oli epäsuotuisa: Norjan joukkosurma oli tapahtanut kesällä.

–Milloin tahansa muulloin tuollaista puhetta olisi voinut hämmentymättä kuunnella kuin tänä alkusyksynä, kun tiedämme millainen hyökkäys naapurimaassamme tapahtui, ja se suuntautui parlamentarismia kohtaan, Kantola sanoi tuolloin Helsingin Sanomien mukaan.

Veltto Virtasen mielestä on ”kauniisti sanottuna ihmeellistä että media sallii demokratiassa hallituspuolueiden kovemman kielenkäytön ja vielä ’ilman huumorin häivääkään’, mutta leimaa ja syyllistää opposition vähemmästäkin”.

–Aivan oikean kätensä RKP-henkisen Stubbin tasolle hän ei leimaamisessa alistunut, Virtanen sanoo viitaten Stubbin lausuntoon eurooppalaisesta ääriliikehdinnästä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

nimperi

Niin, pienemmät palkat ja aidot bonusjärjestelmät työntekijöille. Aito bonusjärjestelmä tässä tapauksessa tarkoittaisi, että bonus työajalta maksettaisiin myös, vaikka työntekijä ei enää olisi töissä, ja sitä että johdon bonusten pitäisi olla sidottu työntekijöiden bonuksiin, ja että osingonmaksun perusteella maksettaisiin myös työntekijöille bonusta.

Mutta, eipä taida onnistua. Työntekijä ei luota työnantajan rehellisyyteen, vaan ottaa mieluummin isomman peruspalkan kuin epävarmat bonukset. Ja todellakin, työnantaja ei varmaan pystyisi pysymään rehellisenä bonusjärjestelmän tarkoitukselle, vaan yrittäisi minimoida työntekijöiden bonukset tuloksesta riippumatta.

Siispä järjestelmä on isompi peruspalkka yhdistettynä YT:ihin ja irtisanomisiin.

Mika Martikainen Tampere

Kokoomuslaisia kansanedustajia korpee kun heidän edellytetään toimvan säätämiensä lakien mukaan.

Tosin Turun Kokoomusvetoinen kaupunginhallitus on sitä mieltä, että käräjäoikeus on Kanervan tapauksessa väärässä ja esittää Kanervan jatkamista valtuustossa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan :)

Kokomuslaisia korpeaa vielä enemmän jos heidän toimintaansa joku julkeaa arvostella. Jan Vapaavuori on esimerkiksi sitä mieltä, että valtionvirkamiehille asetetut lahjanotto rajat eivät koske häntä. Onhan hän nyt sentään ministeri :)

Muutaman sadan euron kisalippujen vastaanotto Vapaavuorelle ei ole mikään ongelma. Hänhän on vapaamuurareiden Mestarimuurari :)

joonathan

Sehän on palkkojen alennus. ja myös vientituotteiden hintojen alennus. Sitä se devalvatio on. Hyvin yksinkertaista mutta vaikea toteuttaa. Koska kukaan politiikko ei moista vois edes ehdottaa. Se olisi pahempaa kuin itsemurha. Tosin vaikka asia onki hyvin yksinkertainen niin siinä menetetään se kaikenlainen keinottelu joita pääoma voi suorittaa silloin kyseesä valtio jolla on oma valuutta. Vaikka nämät toimenpiteen ovat vain rahan siirtämistä toisten taskusta toisille

Metu

Saksassa ja Virossa mielestäni onnistui sisäinen devalvaatio aika mukavasti. Olisi ollut Suomessakin hyvä. Nyt yritykset joutuivat toimimaan niin, että irtisanoivat ja lomauttivat osan porukkaa. Sisäisen devalvaation vaihtoehdossa sitä ei olisi tarvittu tehdä, vaan kaikki olisivat tinkineet yhtä paljon.

Allekirjoittanut

Jos antipersuilla, eli Kataisen takapuolenpyyhkijöillä, ei ole parempaa tekemistä, niin he yrittävät tukkia perussuomalaisten suut, niinkuin tässäkin kommentissa.

Joka tapauksessa kokoomuspuolueen johtaja Jyrki Katainen poisti tänään aseestaan varmistimen ja julisti sodan kaikkia populististisiksi eli kansanvaltaisiksi haukkumiaan puolueita vastaan. Kaikki demokraattisissa vaaleissa väärin äänestäneet hän samalla leimaa populisteiksi ja ääriliikkeiksi.

luuserius

Ja siitä mitä Suomessa on tehty. Ei tehtaita täällä suljeta Kreikan takia. Ja Kreikka on osa länsimaista velkajärjestelyä, jonka suuri sarvipää löytyy Atlantin takaa.
Suomikin on lähes tuplannut valtionvelkansa velkaelvytyksessä, joka aloitettiin kun Lehman Brothers päästettiin konkurssiin. Kreikasta tuli syntipukki, mutta kuka niitä subprime lainoja paketoi A-luokan joukkovelkakirjoiksi ja myi pitkin maailmaa ?
Kyllähän tässä on pitkä historia takana ja paljon vääriä päätöksiä, joilla on ostettu aikaa.
Suomi vietiin Lipposen ja Niinistön johdolla tähän junaan lopullisesti.

jounihalonen

kun ihmisten muisti on niin lyhyt. Suomi oli hetken itsenäinen Neukkulan romahdettua. sekin piti mennä valehtelemalla tyrimään. Wallinin mukaan kansallinen etu ajaa itsemäärämisoikeuden edelle. Pienen piirin olettama ja luulema "kansallinen" etu ei vain voi olla kaikkien suomalaisten etu. Se on jälleen kerran nähty, halvalla myytiin itsemäärämisoikeus ja vähän muutakin....

joonathan

Ammuskelu pitäisi jättää varsin jos ei aseita tunne. Enkä muutenkaan ymmärrä jatkuvaa sotilastermien käyttöä suomessa. Mehän olemme aina saaneet turpiimme jokaisessa sodassa olimme kenen puolella tahansa. Paras olisi siirtyä töihin ja suunnittelemaa miten parhaiten selviämme eteenpäin. Ensi oman maan velat sen jälkeen EU ja sitten muut asiat jos aikaa jää. Vaikka tilanne suomessa näyttää hieman laantuneen niin mihinkään ilon purskahduksiin ei ole aihetta vasta syksyllä näemme. Mitä oikein pitää tehdä. Tuntuu typerältä seurata keskinäistä tappelua ilman vakavaa asiaa. Saamme kyllä vielä tosissammekin otella ennen vuoden vaihdetta. Kreikka päättää omista jutuistaan nyt olisi aikaa miettiä miten täällä suu pannaan täällä sillä korjattavaa löytyy paljon. Ja kannattaisi opetella edes peruskoulun ala-asteen matematiikka ettei ihan hulluja laskelmia täällä esitetään.

Allekirjoittanut

Kaikkia mainitsemiasi henkilöitä voidaan kutsua isänmaallisiksi.

Sen sijaan Käteistä ja Stupidoa ei parhaalla tahdollaankaan voi kutsua isänmaallisiksi, koska heidän ainoa tehtävänsä on tuhota isänmaansa maan tasalle ja uudelleenasuttaa Suomi uusiosuomalaisilla, joita aluksi pitäisi ottaa tänne 1,8 miljoonaa paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa.

luuserius

Halpatyöläiset tuodaan muualta. Se on eräs menestyksen avain.
Suomessa käy toisin, veronmaksajien määrä supistuu ja elintaso leikkaantuu voimakkaasti.

Suomea odottaa Viron kohtalo, investoijat karttavat ay-Suomea, jossa kansa on vielä sisäänpäin kääntynyttä. Pieni markkina-alue, jossa kulutuskysyntä hiipuu ja talouden uhkakuvat kumuloituvat.

Allekirjoittanut

"veronmaksajien määrä supistuu ja elintaso leikkaantuu voimakkaasti"

Paljon kohkataan "suurista ikäluokista", mutta he taitavat olla jo 95-prosenttisesti eläkkeellä. Sitä seuraa 50-luvulla syntyneet ikäluokat, jotka nekin olivat varsin suuria pääluvultaan. Mitään romahdusta ei siis tapahdu. Tässä hyvä graafi eri ikäluokkien suuruudesta.

http://www.valt.helsinki.fi/blogs/salonranta/syntyvyys18852006.htm

Elinikä toki tasaisesti nousee, mutta samalla työssä ollaan pitempään. Mitää dramaattista elintason leikkautumista ei tapahdu, ei ainakaan työvoiman määrästä johtuvaa.

Mutta samanaikaisesti Suomi hukkaa 50.000-60.000 nuorta kortistoon ja Suomeen tuodaan tuhansia lukutaidottomia, joista monen kulttuuriin työnteko ei edes kuulu. Nämä ovat paljon isompia ongelmia, jotka lopulta rapauttavat koko yhteiskunnan. Lopulta elättäjät alkavat kapinoida liian suurta elättimäärää vastaan ja talous muuttuu pimeäksi tai harmaaksi Kreikan tyyliin. Kreikassa mm. baarit eivät maksa veroja vaan muuttavat 2-3 vuoden välein uuteen paikkaan, jolloin viranomaiset eivät pysy vauhdissa mukana. Kun ensimmäinen verolappu tipahtaa postiluukusta, on firma jo vaihtanut osoitettaan ja nimeään.

tulevaisuuden profeetta

Adolf Hitler syntyi Branau am Innissä Itävallassa, ei Saksassa. Hän muutti nimensä, joka oli Alois Schiglegruber myöhemmin Adolf Hitleriksi. Saksan kansan hän kyllä sotaan vei, mutta mitä sillä on isänmaallisuuden kanssa tekemistä?Johan oli purilta idioottikommentti. Taitaa olla kokkari.

KKalevi

kun alkaa olla selvää, että Perussuomalaiset olivat oikeassa Kreikankin suhteen. Katainen on "tehnyt vastuullista politiikkaa ja kantanut vastuuta" syytämällä miljarditolkulla rahaa pankeille Kreikan takia, vaikka Suomi ei ole syyllistynyt mihinkään tuomittavaan.
Bilderbergryhmän pomot ovat sanelleet miten pitää Kataisenkin menetellä, jotta luvatun kansan banksterit saavat tililleen EU:n veronmaksajien rahat.

tulevaisuuden profeetta

Tietävän totuuden näistä kuppauksista. Ei kutvonen itte ole tätä toimintaa ideoinut. Jätkällä ei riitä yksinkertaisesti äly näin rikolliseen toimintaan.Tämä pyramidihuijaus ja euromaiden ryöstö on muualla suunniteltu. Kutvonen on lahjottu käsikassara ilman omaa ajattelukykyä.

luuserius

Ovat usein pahiten vahingoittaneet maan etua. Isänmaallisuuden varjolla kun voidaan ajaa lähes mitä tahansa.

Suomen ongelmana on juuri etujärjestöjen ylivalta ihan suoraan sanottuna. Katsokaa vaikka MOT ja missä käsissä suomalaisten työeläkeyhtiöiden varat ovat. Taatusti isänmaallista porukkaa.

Suomi on Kokoomuksen johdolla velkaelvyttänyt lähes valtiovelan tuplaksi. 40 miljardia euroa ja edelleen alijäämä on lähempänä 10 miljardia ? Ilman rakenteellisia uudistuksia. Niitä uudistuksia ei ole tehty, joita olisi pitänyt tehdä jo 1990-luvulla. Jos niitä rakenteellisia uudistuksia olisi tehty, ei tilanne näin paha olisikaan.

Nyt joudumme pohjalle kaikki.

luuserius

Koska tiedettiin että ylivelkaantunut Suomi on menettänyt itsemääräämisoikeutensa. Suomi saa pitää AAA luokituksen ja saa halpaa lainaa vastineeksi siitä että takaa muiden velkoja. Kulissit ovat pystyssä ja persukannattajat tyytyväisiä. Soini oli oikeassa. Mutta onko vaihtoehtoja velkaisella Suomella ?

Letkut irti Kreikasta ja Espanjan, Italian ja Ranskan velkoja takaamaan. Jos ei takaajan rooli käy, pankki irtisanoo Suomen lainat? Mistä luukulta ne persuelätit sitten rahansa hakevat ?

JL78

Taitaa katainen lähteä eu komissioon aivan niinkuin hallitusneuvotteluissa sopivat!.

Vastuu lankeaa tavalliselle kansalle.

Post scriptum:
Äänestäkää myös kuntavaaleissa näitä samoja rot*ia niin saatte mitä ansaitsette!.

joonathan

Varmistimia on varsin muneenlaisia ja moneen paikaan. Jokainen joka jokus on työtä tehnyt on niitä nähnyt. Kari Rajamäen ja Ilkka Kantolan pitäisi tämän tietää. Varmistin pidetään päällä jotta ei tapahtuisi vahinkoa laitteille tai asioille, jotta voidaan toimia huolettomammin. Mutta josku pitää se poistaa jotta toimia voisi heti jos tarve siihen ilmenee. Sotahullut ajattelee vain aseita. maailmassa on paljon muutakin. Vaikka esim pankkitoiminta jossa myös joskus tarvitaa jonkin aikaa nopeaa toimintaa. Ja varmistuksen kanssa näprääminen vie aikaa.

Eki54

Antaa Kreikan kansan päättää ilman Jykänkään fanaattista väliintuloa. Jyrkin haukkumasanana käyttämä populismi "kansan äänenä" ymmärrettynä tuo Kreikkaa vaivanneen poliittisen mädännäisyyden vaalien tuloksen myötä hyvin esiin. Meistä kukaan ei pysty kovempaan kritiikkiin ( populismiin ) tukipakettien käytöstä kuin Kreikkalaiset äänestäjät itse. Ei multa vielä hihat pala jos kreikkalainen ei päätä omista asioistaan, arvoistaan minun asuntolainakorkojen odotusarvojen mukaan. Jos on kaksi tietä kaatopaikalle niin päättäköön reitistä omaan kurjuuteensa itse. Arvaisin että Kreikka tarvitsee täydellistä politiikan suunnan muutosta jotta matka kaatopaikalta jatkuisi parempiin olosuhteisiin kreikkalaisen arjessa. Ovatko demokratian mukana tuomat muutoksen tuulet sitten Jyrkin populismia tai todellisia vaaleissa ilmaistuja muutostarpeita? Jos Kanniaisen, Wahlroosin ja Kataisen edesottamuksia vertaa niin kyllä Jykä jää peräpään valvojaksi euro-populisminsa kanssa.

PetSu

Ollaan sitä nyt niin herkkää, että mahduttekohan te pian enää tähän maahan ollenkaan?

On puolueella melkoisen huonot eväät, kun pitää tällaiseen tarttua, että taas on otsikoissa.

Hei toimittajat, kohta PS:llä pitäisi olla oma salpalinja keskustelupalstoineen valmis. Siellä saa sitten varmaan puhua aseen osista ihan vapaasti. Edustaja Virtanenkin senkun käyttää vaan sitä kieltä, jos siltä tuntuu. Kunhan muistaa missä yhteydessä.

Vyötiäinen

Asia on juuri päinvastoin kuin sinä esität! Virtanen vain huomauttaa, kuinka HERKKIÄ media ja PS:n vastustajat ovat olleet tarttumaan pesujen jokaiseen vitsailuunkin.

Ja kyllä valtamedia on pitänyt huolen PS:n pysymisessä otsikoissa pyytämättäkin. Ja liikaakin!

Htalk

Hurskastelun aika ei ole ohi- ihme neitejä nykyään vähän joka puolueessa... ja vuorotellen hurkastellaan...

Ps. Kreikassa on kohta tankit kaduilla... ja tilanne mmuistuttaa Europpaa ennen toista maailman sotaa ( Weinmarin aikaa)... Poistan Varmistimen aina kun suomalaisia kusetetaan Kreikka-asiassa... Siinä Persu- Demari ja Kokoomus- fraseerausta vapaasti lainaten...

Berserk

Mutta jos tarkoitetaan Weimarin tasavaltaa Wilhelmin ja Hitlerin välissä niin miten Kreikka nyt sitä muistuttaa.

Kyse Kreikassa on siitä että pölhöpopulistit lupasivat vaalivaalilta eläke-etuja ja vaikka mitä ja kansa äänesti näitä populisteja, jotka sitten ottivat velkaa ja sama istuskelu kahviloissa vaan jatkui.
Nyt on tullut pää vetävän käteen. Ilman sitoutumista sovittuihin säästöihin Kreikka ei saa enää rahaa mistään.
Ei auta meidän pölhöpopulistien markkinoima drakmakaan, koska sillä on vain WC-paperin arvo.

Kun vastuullisia ei löydy niin nyt on tekeillä virkamieshallitus. Meillähän on lähettää siihen päteviä pölhöpopulisteja. Pääministeriksi Soini, puolustusministeriksi tankkiasiantuntija Halla-aho. EU-sopimukseen perehtynyt Oinonen valtiovaranministeriksi varamiehenään Hakkarainen, kulttuuria hoitelee Veltto-Virtanen ja maahanmuuttoa Hirvisaari ja Immonen.

Htalk

"Mutta jos tarkoitetaan Weimarin tasavaltaa Wilhelmin ja Hitlerin välissä niin miten Kreikka nyt sitä muistuttaa."

Esitin yllä politiikojen fraseerausta Kreikan ja Etelä-Euroopan tilanteesta ja kritisoin hurskastelua asian tiimoilta. Mitä tulee Weimariin- Tuomioja vertaa Euroopan nykytilannetta niinkin rankkaan aikaan kuin natsihallintoa edeltäneeseen Saksan Weimarin tasavallan loppukauteen...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Weimarin_tasavalta

"Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) ennustaa Euroopan tilanteen olevan tällä hetkellä jopa vaarallisempi kuin Arabikevään. Nuorisotyöttömyys on Etelä-Euroopassa noussut paikoin jopa 50 prosenttiin.

Tuomiojan mukaan Euroopassa kritiikki voi kohdistua olemassaolevaan järjestelmään eli demokratiaan, kun taas arabimaissa kritiikki kohdistui puolestaan itsevaltaisiin järjestelmiin. Tuomioja vertaa Euroopan nykytilannetta niinkin rankkaan aikaan kuin natsihallintoa edeltäneeseen Saksan Weimarin tasavallan loppukauteen."

Lähde yllä olevaan lainaukseen:

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...

Berserk

Weimarin tasavalta kaatui kansallissosialistien nousuun vaikka hyperinflaatio oli saatu kuriin. Kreikka on kuitenkin EU:n jäsen ja euro on valuutta, joka on täysin vakaa.
Jos persujen sisarpuolue eli äärioikeistolainen Kultainen sarastus ja samanhenkinen Syriza voittavat uudet vaalit niin sitten siellä alkaa aika Weimarin jälkeen eli natsi-diktatuuri. Persujen ihannevaltio.

Berserk

Simo Penttilän (Hirvonen) istutti kenraaliluutnantti T.J.A. Heikkilän suuhun lohkaisun: "Kun kuulen sanan kulttuuri, poistan revolveristani varmistimen."

Lause kuultiin alkujaan saksalaisen kirjailijan Hans Johstin näytelmässä Schlageter, mutta väitetään usein tulleen m.m. Goebbelsin tai Göringin suusta.

Mutta tänään piti persujen sisarpopulisti Kreikasta Kultainen sarastus -puolueen Nikolaos Michaloliakos puheen, jossa kertoili ettei holokaustia ollutkaan.
Sama kaveri aikoo pitää euron, kansallistaa pankit ja mitätöidä lainat. Aivan kuin meidän neropatti Soinin suusta.

Rohmar

Katainen on tuossa kuvassa niin tuskaisen oloinen, että annetaan hänelle välillä kiitostakin:

Mielestäni Suomen talouspolitiikassa onnistuttiin kohtuullisen hyvin Lehmannin veljesten kriisin jousittamisessa. Kiitokset siitä.

Muutoin olen samaa mieltä kaikista ilkeämielisimpienkin kirjoittajien kanssa. Voin itseasiassa pahoin hänen populismia täynnä olevista puheistaan : "Muistakaa tämä luku", "Me tienataan tällä", "Ei koske Suomea" ....... Nämä lauseet ovat olleet silkkaa populismia ja valhetta, kun taas hänen populismiksi väittämänsä lauseet ovat olleet kovaa asiaa, ja pitäneet paikkansa.

Matti O Koskela

Paavo Haavikko: "Suomi on korkeasti koulutettu, hyvin sivistymätön maa"

Katainen ja ympärilleen keräämänsä hallitus mahtuu hyvin edesmenneen akateemikon heittoon. Pääministerimme elää ja puhuu kuin pellossa, tarinoilla ja uhkailuilla ei loppua näy.

Juuri Perussuomalaisten viisaus ja ymmärrys mm. Kreikankin sätkimisissä on pahimpia kiviä Kataisen kengissä. Tyhmä saa toki olla, muttei neuvoton. Kun on molempia, en ihmettele valtakunnan ideologisten hallitus-pöljien varmistimiensa hiplailua.

Tämä EU'n sijoittajien varjeleminen oli täysin selvästi jo alusta saakka täyttä typeryyttä. Mutta hyvin vähällä järjellähän näitä kansakuntien asioita on maailman sivu hoideltu poliitikkojen toimesta.

http://www.uusisuomi.fi/raha/100733-kreikan-katastrofi-%E2%80%9Dsisallis...

http://www.uusisuomi.fi/raha/100733-kreikan-katastrofi-%E2%80%9Dsisallis...

jkalervo

On näköjään unohtunut kommentoijilta tyystin! Siellähän tämä mahtava ent, suuri oppositiojohtaja nyt on tekemässä niitä asioita joista edellistä hallitusta soimasi. Kyllä tämän hallituksen kokoonpano on sellainen että siellä koko vasemmisto on myös näistä päätöksistä vastuussa. Siitä ei päästä sillä että sunnuntaipäivän arpajaisissa työväentaloilla puhutaan ihan toista, kuin oppositio konsanaan.

ilkkapellervo

Tuleepa taas kerran elävästi mieleen :

Taannoinen eduskunnan kyselytunti, missä oppositiopuolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen korottaa äänensä puolihuutoon ja tivaa:

“Pääministeri Mari Kiviniemi, kertokaa nyt meille, mitä te olette Brysselissä sopineet ? Siis vielä kerran, mitä te olette Brysselissä sopineet? Kertokaa se meille !!!!”

luuserius

Ilman rakenteellisia uudistuksia. Suomeksi sanottuna rahaa lapioitiin kansalle syömävelkaan.
Katainen puhui, että kun talous elpyy. Urpilainen sanoi, ettei rakenteellisia uudistuksia tarvita (ei leikata, etuihin ei kosketa), koska talouskasvu hoitaa Suomen vajeet.

Voiko tätä koskaan kylliksi kiittää ?

Edessä on vaikeat vuodet, Suomi on velkojien armoilla, muiden takaajana pakosta ja talouden pelivara on käytetty etukäteen.

Minusta kyseessä on fiasko. Tehtaat katoavat Suomesta ja politiikot seisovat tumput suorana, etujärjestöjen selän takana. Tämä on valtaisa katastrofi.

Rohmar

Luuserius on hyvä kirjoittaja .. tämäkin on aivan totta.

Rakenteellisia uudistuksia ei ole vain oikein saatu aikaiseksi lähiaikojen hallituksilla.

Nykyinen tilkkutäkkihallitus marionetteineen on vain munaton ja mätä kukko. Se ei ratko ongelmia. Sen raato ainoastaan ajelehtii virrassa, koska sen riepotellulla pyrstöllä ei voi näyttää suuntaa. Paljon ei siis voi ladata odotuksiakaan. Tavallaan on traagista, että Kataisen kunnianhimon malja täyttyy näin katkeralla juomalla.

Samaa saattoi sanoa Vanhasen korruptioon hajonneen hallituksen roippeista. Mielestäni kultainen hetki rakenteellisiin uudistuksiin olisi ollut Vanhanen ykkösellä. Valitettavasti siinä kokoonpanossa ei ollut kuin muutamia valtiomiehen mitat täyttäviä politikkoja. Onneksi niitäkin kuitenkin on jokaisessa puolueessa.

luuserius

Kohta siitä vaivasta pääsee. Viisaus voittaa aina. (luuserin sanakirjasta lainattu)

Valtionvelka vaan jää valitettavasti jäljelle. Jos Urpilainen ja Katainen puhuisivat nimimerkeillä, heille lähinnä naurettaisiin. Soini taitaa olla nimimerkki.

Moni ihminen on minulle sanonut, etteivät voi ajatella politiikkaa. Niin vihaksi se pistää. Järki on kaukana.

Raato

Kokoomus Suomen syöpä. Noilla herroilla on vähän eri pelisäännöt kuin miellä muilla ihmisillä, ne selviää kaikesta. Heillähän on riveissään korruptiosta tuomittu poliitikko joka saa istua luottamus tehtävässä eduskunnassa. Jos normaali kansalaisella olisi rikosrekisteri niin hän ei pääsisi edes mcdonaldsin kassaksi.
Suomi ei ole tasa-valta, itsenäinen, demokraattinen, puolueeton valtio.

Berserk

tai Kokoomuksesta.
Suomussalmen kirkon poltti ja ryösti NL jouluna 1939.
Uusi kirkko rakennettiin amerikkalaisten lahjoitusvaroilla 1950. Kirkon edessä olevalla sankarihautausmaalla lepää Talvisodan sankarit.
Tämän kirkon ryösti persujen sankari ja nykyinen kansanedustaja. Esimerkki puhukoon puolestaan.

Allekirjoittanut

Patrick Wingren tuomittiin nuuskan myynnistä sakkoihin, mutta oliko hän noihin aikoihin eduskunnassa tai europarlamentissa niin en muista.

Ja RKP:n kansanedustaja Rainer Erlund sai ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä eli pedofiliasta ja joutui maksamaan lapselle korvauksia. Hän sittemmin hukkui veneonnettomuudessa.

Nämä lienee RKP:n tunnetuimmat tapaukset. Kokoomuksessa on ollut niin paljon rötöstelijöitä, että en lähde niitä tässä luettelemaan.

metsäapina28

Onko tämäkään hallitus saanut sen parempaa aikaan. Kun Paavo Arhinmäki hyväksyy
tämän järjettömän hyvitysmaksu uudistuksen.

Tulostimille hyvitysmaksu, mitä nyt kommentteja luin niin kommentoijat eivät kyllä tätä hyväksy. Vaan ostavat ulkomailta.
Siinä jää kotimaiset kaupat rahatta.

http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/05/10/hyvitysmaksu-tulossa-tietokone...

Kaikkein suurin moka vuosia sitten oliko joku Kokoomus poliitikko myytyä arvokkaan fosforikaivoksen Norjaan. Mikä oli se kuvio miksi tämä
kaivos myytiin Norjaan.

Raato

Kaikki konnat pitäisi poistaa eduskunnasta, varsinkin kun kyse on korruptiosta. Vai onko korruptiosta tuomittu oikeassa paikassa kun se istuu luottamuspakalla. Ihan sama onko persu,kokoomus,rkp,sdp jne jne.. Luulisi että Suomen kokoisesta maasta löytyisi 200 rikosrekisteröimätöntä ihmistä eduskuntaan.

John Galt

...Jyrki Katainen viittasi tuolla väkivaltaan, koska halusi sulkea helpot ratkaisut pois. Toisin sanoen; panssareita Kreikan kaduille, sisällissotaa, ruumiskasoja...

Ihmettelen miten Suomen pääministerin virassa istuva voi syyllistyä väkivallan lietsontaan. Missä on median ammattiloukkaantujat nyt, kun teitä todella tarvitaan?

Kokoomuksen on nyt kiireesti irtisanouduttava väkivallasta, lahtauksesta ja ruumiskasoista. Jos Kokoomus ei sitä tee, se tulee katsoa tueksi väkivaltaisille ratkaisuille.

omanimi

Ei näihin Kataisen puheisiin ole voinut suhtautua vakavasti enää pitkiin aikoihin.<p>
"–Kun vaikeaan asiaan yritetään tarjota helppoja ratkaisuja – niin kuin nyt eri puolilla Eurooppaa nähdään populismin lisääntyvän"<p>
En kyllä muista kenenkään yrittäneen tarjota asiaan yhtäkään helppoa ratkaisua. Ehkä Katainen kuulee omiaan, tai sitten vaan valehtelee niin että korvat heiluu. Irtautuminen eurosta on käytännössä Kreikan ainoa keino nousta omille jaloilleen, mutta ei missään nimessä helppo ja kivuton. Aika ironista, mutta populismista puheenollen, kukahan se on hankkinut kansan syvien rivien tukevan kannatuksen lainarahalla.

sikaekonomi

Katainen nosti kokoomuksen valtaan lupaamalla vaaleissa sairaanhoitajille palkankorotuksen.
Valistunut arvaukseni on, että korotus on maksettu ja maksetaan jatkossakin lainarahoilla.
Kreikan konkaanmenosta olisi se hyöty, että EU pääsisi lopultakin ideoimaan kasvutekijöitä jatkuvan Kreikka -jaanauksen sijasta.
Kyllä Espanja ja Italia sieltä mönkivät kuivalle maalle vaikka alennusvaihteella kunhan pääsevät ensin kauhistelemaan Kreikan yhteiskunnan romahdusta.

Koba

Vaikka Veltto Virtasen ei tarvitse nyt poistaa varmistinta, hän voisi poistaa sen naurettavan baskerin päästään, kun istuu Eduskunnassa. Aivan naurettavaa, että joku saa pitää tuollaista lätsää siellä päässään.
Entä jos joku kansanedustaja istuisi siellä esim. kypärä päässä. Entä saako harras muslimikansanedustaja käyttää täydellisesti kasvoja peittävää burkaa?
Ei se Veltto ole niin hirveä juttu, jos on kaljuuntunut. Ei sitä kaljua tarvitse piilotella baskerin alla.

Orion

Kreikan on parasta nyt saman tien erota NATO:sta, ja ottaa käytöön sotilasjuntta diktatuuri. Näinhän helleenit ovat ennenkin hommansa hoitaneet, ja kuitenkin selviytyneet.

Kansahan tottelee aina aukrotiteettejä. Aina Hitleristä Stalinin, ja kaikkea siltä väliltä. Kaikesta tietenkin erinomaiset tulokset.... *miettii*

Mutta pitänee jonkun muunkin kuin Soinin paljastaa tuo Euro-mätäpaise. Pikku hiljaa, pikkuhijaa hyvä tulee. Kataisen olisi nyt parasta vetää äkkiä saappaansa suosta pois. Antaa Urpiaisen upota.

Joillakin EU:ta puuhannella tietenkin esimerkkinä Amerikan Yhdysvallat. Liittovaltio.

Täytyy myöntää, että EU oli mielestäni IT-alan yrittäjänä hyvä, mutta Eurostahan emme edes pääseet äänestämään. EU-äänestykseen kuulema sisältyi liittyminen Euroopan yhteisvaluutta -raunioon, siis Euroon. En minä sitä silloin kylläkään huomannut.

jussi vaarala

Suomalainen yhteiskunta - kokoomus- ja keskustavetoisten hallitusten ohjaamana - on hälyttävästi kehittynyt kohti amerikkalaista yhteiskuntaa sen jyrkimpien pahoinvointien suuntaan.

Kansakunnan emootioiden lisääntynyt selittämättömyys ja hallitsematon virtailu ja järjettömät väkivallanteot sekä lisääntyvät luonnevikaistyyppiset käyttäytymismallit ja luonnevikaisuuden yleistyminen ovat täsmälleen samaa saldoa kuin mikä Yhdysvalloissa on jo vuosikymmeninen mutta Suomessa uusi perinne.

Periamerikkalaista on myös politiikan muuttuminen siihen suuntaan että yksityisten yritysten ja pääoman voitontavoittelu on yhä päälleastuvampaa arvon kuin arvon suhteen.

Sen lisäksi että oikeisto- ja keskustapoliitikot systemaattisesti - esimerkkeinä kansanedustajien Häkämies, Vapaavuori ja Pekkarinen - asettuvat puolustamaan yritysmaailman ja pääoman kaiken alleentallovaa epäeettisyyttä ja syyllistävät systemaattisesti virkakoneistoa eivätkä yritysmaailmaa.

Ja eivät tietenkään myöskään poliitikkoja - heitä itseään - joiden poliittisin toimin pääoman voittojen haaliminen keinolla millä hyvällä on aina vaan sallivampaa.

Pääministerikaksikkoa Vanhanen ja Katainen voidaan pitää oikeutetusti niinä pahoina poliitikkoina kansanedustajaesikuntineen jotka ovat tehneet ja tekemässä Suomesta villin lännen tapaan "villiä pohjoista" Euroopassa josta ei seuraa millekään asialle mitään hyvää - ei edes yritystoiminnalle sillä yhteiskunnan etiikan tuhoaminen taloudellisista syistä ja ihmisten kyynistyminen sen myötä niin laille kuin etiikallekin kääntyy varmuudella taloutta itseään vastaan. Ja tekee Suomesta ryöstöviljellyn maan josta ja jonka kohtalosta kukaan ei enää piittaa.

Muiden puolueiden - ja erityisest myös laajasti maassa edustetun keskustapoliitikkojoukon - on terästäydyttävä ja kysyttävä itseltään:

Onko järjettömien väkivallantekojen, hallitsemattomien emootiovirtojen ja kyynisen voitonpyyteen Suomi sellainen jollaiseksi he ja Suomen kansa maansa haluavat.

Suomen politiikan eettinen johto ja arvotietoisuus on ollut viimeisen vuosikymmenen aikana hyvin huonoissa käsissä.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

Metu

Onko tosiaan joku niin yksinkertainen, että luulee erittäin paljon käytetyn sanonnan 'poistan varmistimen' tarkoittavan konkreettisesti sitä, että aseesta poistetaan varmistin. Veltto alkaa olla kukkahattu päässä nykyään näköjänsä. Paskeri oli parempi päähine.

Voi olla monessa pyssyssä aika työläs temppu, joutuu ainakin purkaamaan aseen, jos ei käyttämään rautasahaakin.

Poistan varmistimen, kun kuulen sanan kulttuuri.
Poistan varmistimen, kun kuulen sanan roskalaina, kukahan lie näin sanonut?
Itse sanoisin vaikkapa näin: poistan varmistimen, kun kuulen sanan tietosuoja.