Perjantai 18.1.2019

Kuolinkolari VT 6:lla – ”Sotilaspoliisit apuun”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.5.2012 15:47
Päivitetty: 
18.5.2012 16:12

Liikenne on poikki onnettomuuden takia Valtatie kuudella Aitomäen ja Utin ABC:n välillä Kouvolassa. Poliisin mukaan onnettomuuspaikan raivaus kestää vielä tunteja.

Ylen mukaan onnettomuudessa on törmännyt kaksi henkilöautoa ja rekka. Kouvolan Sanomien mukaan onnettomuudessa olisi kuollut ainakin yksi ihminen.

Kymenlaakson päivystävällä ylikomisariolla Jukka Lankisella ei ole tarkempaa tietoa tapahtumista.

- Koitetaan saada sotilaspoliisit apuun, Lankinen kertoo Uudelle Suomelle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kermit

Mutta suurin syy lienee, että tuollaisella pikku paikkakunnalla, muu poliisitoimi hyytyy täysin, jos kaikki partiot ovat liikennettä ohjaamassa.

Joku hieman suojeluskunta tyyppinen organisaatio jossa olisi valveutuneita vapaaehtoisia poliisin avuksi, olisi paikallaan perustaa. Tietenkin ilman suojeluskunnan potiittista taustaa, vain huolestuneiden kansalaisten omaa toimintaa yteiskunnan rakenteiden turvaamiseksi.

Itse en asu Suomessa, täällä on poliisi myös helposti kymmenien minuuttien päässä ja voi mennä tunninkin puolelle. Naapurivalvonnasta näkyy liikennemerkki, heti kun johonkin asuntoalueelle ajelet.

Amerikassa yksi naapurivalvoja ampui yhden itseään tummempi ihoisen. Aluksi ei syytettä ei pidätystä , nyt maailman laajuinen julkisuus.

Paljoa en täällä tiedä käytännöistä, mutta samalla lailla asuntoalueen nuoriso kokoontuu johonkin, kuten Suomessakin, Mutta kummasti jää bussipysäkkien hajottamiset ja sotkemiset pois, kun lasten vanhemmatkin ovat naapurivalvontayhdistyksessä.

Kermit

Suomessa on pakkoarmeija, tällä hetkellä olevissa sotilaalisissa konflikteissa ei liene pakkoarmeijia valtiotasolla.

Suomelta on kyselty apuja milloin minnekin, mutta yleensä haluttu suomalisia sotilaspoliiseja.

En tiedä paljonko on Suomessa on noita Spolleja, mutta olen sata varma, jos jotenkin mahdollista, että tulisi yleinen liikkellekannallepano, niin jo Ruotsinlaivojen matkustajien tarkistukseen menisi pataljoonan verran sotilaspoliiseja.

Minulla on käsitys sotilaspoliisien määrästä ja kolutuksesta sellainen että edellisessä sodassa olisi niillä pärjätty.

Esimerkiksi siiviilipalvelumiehiä on todella paljon, jos vaikka 200 sivaria pitää pakottaa eturiviin miinoja polkemaan, niin siinä tarvitaan montaa poliisia

avataR

Suomessahan järjestyspoliisin tehtäviä on jo aika paljon ulkoistettu vartioille, ehkä kansalaisten omia järjestyskaarteja ei kuitenkaan tarvita. (Suojeluskuntakaan ei kait ollut laillisesti osa virkavaltaa kuin sota-aikana.) Olennaista siis vapaaehtoisten järjestyksenvalvojien, kuten koulutettujen sijaispoliisienkin kanssa on, että niitä käytetään poliisin tukena eikä korvikkeena.

Käsittääkseni maakunta- ja vartiokomppanioiden vapaaehtoiset ovat yksi mahdollisuus virka-apuosastojen muodostamiseen. Toki uutisen onnettomuustilanteessa Utin jääkärit ovat lähempänä. (Ja Karjalan prikaatikaan ei ole kaukana Vekaranjärvellä.)

Kouvolassa on muuten isohko poliisiasema, koko pohjoinen Kymenlaakso on yhtä kuntaa. Utti on toki liitetty Kouvostoliittoon jo ennen nykyistä suurkuntaa.

-56

Sotilaspoliisit on velvoitettu antamaan Poliisille apua juuri tälläisissä asioissa.Virka-apu pyynön jälkeen Sotilaspoliisit osallistuvat juuri Liikenteen ohjaamiseen,järjestyksenvalvontaan,vartiontiin jne...Sotilaspoliisit voivat käyttää saamaansa koulutusta hyödyksi hankiessaan vaikka Vartian lupakirjaa.