Torstai 19.10.2017

Varkauden mopokolari: Poliisi tutkii kuolemantuottamuksena

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.5.2012 16:51
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Poliisi tutkii tänään iltapäivällä tapahtunutta nuoren miehen kuolemaan johtanutta kolaria liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kolaria kuolemantuottamuksena.

Nuorukaiset ajoivat vastakkaisista suunnista suoraan toisiaan päin kevyenliikenteenväylällä Varkaudessa. Vuonna 1997 syntynyt poika kuoli onnettomuudessa tapahtumapaikalla.

Poliisipäällikkö Erkki Mannisen mukaan onnettomuudesta selvinneen vuonna 1996 syntyneen pojan tila on vakaa ja häntä kuulustellaan myöhemmin.

- Hän loukkasi jalkaansa ja kättänsä. Hänet on toimitettu hoitoon, Manninen kertoo.

Poliisi tutkii onko alkoholilla osuuttaa asiaan.

- Vauhti on ollut mopoksi aikamoinen, koska näin vakavia seuraamuksia on tullut.

Manninen ei vielä pysty kertomaan, mitä syitä onnettomuuden taustalla on.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

nimperi

No ei nyt ihan. Ihan puhtaan teoreettisesti, jos törmääjät ovat saman painoisia, ja ajavat nokkakolarin, niin seuraus on sama kuin ajaisi liikkumattomaan seinään. Vauhti pysähtyy nollaan. Jos vauhti ei pysähdy nollaan, niin sitten toiselle seuraukset ovat pahemmat (sille joka lähtee takaisin päin) ja toiselle lievemmät (sille jonka vauhti ei pysähdy, vaan matka jatkuu samaan suuntaan vain hitaammin).

Käytännössä tietysti tilanne on vähän erilainen ja monimutkainen, riippuen siitä mitkä kohdat osuvat toisiinsa (vrt. luoti osuu ihmiseen, ihmisen nopeus ei siitä juuri muutu mihinkään).