Lauantai 25.11.2017

Soini ärsyyntyi kritiikistä: ”Yksisilmäistä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.5.2012 12:03
Päivitetty: 
19.5.2012 12:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini lyttää Kalevan pääkirjoituksen. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ärsyyntyi Kalevan pääkirjoituksesta siinä määrin, että kirjoitti tiedotteen medialle.

Kalevan perjantainen pääkirjoitus arvostelee Soinia eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana.

– Soini on paljon vartijana eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Häneltä odotetaan jo muutakin kuin EU-nokittelua, pääkirjoituksessa kritisoidaan.

Soinin mielestä pääkirjoitus on "asiantuntemattomuudessaan ja yksisilmäisyydessään vertaansa vailla".

- Väite, etten olisi tehtävieni tasalla on väärä ja perusteeton. Johdollani valiokunta on valmistellut useita kiitosta saaneita mietintöjä ja lausuntoja. Valtaosa niistä on ollut yksimielisiä, Soini kirjoittaa.

- Helppoihin ja yksinkertaisiin vastauksiin tottuneen Soinin on tietysti luontevampaa nokitella EU:ta kevyin heitoin kuin pohdiskella monimutkaisia kansainvälisiä kysymyksiä, pääkirjoituksessa todetaan.

Soini korostaa, että on perusvelvollisuuksiensa lisäksi alustanut useissa tilaisuuksissa Suomessa toimiville suurlähettiläille ja vetänyt kaikki ulkoasiainvaliokunnan vierailut muihi maihin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

nimperi

Soini on vielä sitä ikäluokkaa, jolle "painettu sana" merkitsee jotain, ja sanomalehden pääkirjoitus erityisesti on kirjoitusten arvoasteikossa aika korkealla. Toki tällä tavalla ajattelevia on Suomessa yhä aika paljon, joten sikäli tuohtuminen on ihan järkevääkin, pääkirjoitus tosiaan on monelle arvokkaampi kuin blogiin kirjoitettu pakinatyylinen teksti.

Mutta sinä ilmeisesti olet sitä mieltä että pääkirjoitus oli asiallista tekstiä ja hyvin perusteltu?

Selkärankainen

että jos sinua kritisoidaan väärin ja tekaistuin perustein lehden pääkirjoituksessa, niin siihen ei saa vastata millään tavalla.

Nämä otsikoinnit ärsyyntymisistä ja loukkaantumisista kuuluvat osana toimituksen suomalaisvastaiseen propagandaan, eivät ne perustu mihinkään oikeasti sanottuun.

Virkeä

Eikö Soinilla tai persuilla yleensäkään ole mitään muuta tekemistä kuin reagoida jokaiseen risaukseen, joka vaikuttaa vähänkään arvostelulta? Jos esimerkiksi Urpilainen olisi ottanut nokkiinsa jokaisesta kritiikistä viimeisten vuosien aikana, niin sehän vastailisi kirjoituksiin vielä eläkkeelläkin.

Soinin ja persujen loukkaantuminen on tietysti siinä mielessä ymmärrettävää, että heitä kohdeltiin viime vaaleihin asti silkkihansikkailla: typerät vitsit ja heitot menivät toimituksissa läpi sellaisinaan ja kukaan ei esittänyt ikäviä jatkokysymyksiä. Nyt sentään jotkut jo ihmettelevät, että onko noilla huulenheiton lisäksi jotain asiaakin. Heikolta näyttää.

Selkärankainen

sinulla on täällä huulenheiton lisäksi?

Joikaisella on oikeus vastata kritiikkiin, niin myös perussuomalaisilla. Kritiikkiin vastaaminen on täysin normaalia toimintaa kaikissa puolueissa, joten ei siinä ole mitään pahaa tai väärää, jos joku perussuomalainen myös vastaa kritiikkiin. Vaikeneminen kun on myöntymisen merkki.

Ei kukaan ole tässä sanonut loukkaantuneensa tai ärsyyntyneensä, ja jos henkilö vastaa aiheesta johonkin kritiikkiin, niin ei se millään tavalla merkitse sitä, että ko. henkilö tai hänen puolueensa ei tekisi mitään muuta kuin vastaa kritiikkiin. Vaikka minä tässä kirjoitan tätä, pystyn silti vielä tänään tekemään paljon muutakin kuin kirjoittamaan tätä.

pekkasaukkonen

niin niithän kyllä löytyy paljonkin ja etenkin nykyhallituksen sisältä, stubbelot, käteiset, urpulaiset ja heidän niin maan mainiot 'pölhöpopulistiset' ym heitot ja lausunnot. Näistä varmaan jotkut saanevat aivain tutkimus- ja väitösaiheensa, aikanaan.

On onni että Suomella on erinomainen ja realistinen ulkopolitiikan tuntija Ulkoasianvaliokunnan johdossa. Tämä korostaa nimenomaan Suomen perinteistä statusta suhteessa suurien valtioiden eturistiriidoissa.

jaasalo

On se vaikeaa kun pitää aina keksiä, miten Soini tekee kaiken väärin.
Johti Perussuomalaiset ennennäkemättömään vaalivoittoon -> tyhjänpuhuja populisti.
Ei halunnut lähteä hallitukseen, joka pumppaa rahaa Kreikkaan -> vastuun pakoilua.
On varoittanut siitä, että eurokriisiin on valmistauduttava -> pölhöpopulisti.
Ei niele kiltisti naurettavia syytöksiä -> loukkaantuja.

Yritä nyt, hitto vie, kertoa edes, *mitä* Soinin pitäisi tehdä, että hänen toimensa kelpaisivat. Uhota, että tukipaketeilla otetaan nyt ihan juuri niskalenkki kriiseistä?

nimperi

Jotka eivät linkkiä seuranneet: pääkirjoitus perustuu Hufvudstadsbladetissa olleeseen kirjoitukseen. PS vastustaa pakkoruotsia. HBLssä on Soini-vastainen kirjoitus. Muu media käsittelee sitä suomenkielisen lehden pääkirjoituksen kautta mainitsematta alkuperää.

Hmm...

v2010

ja tekee siitä otsikoita. Mitä te toimittajat luulette olevanne?

Luettuani jutun ja ohitettuani US toimittjan keksimät tunne-elemtit "ärsyyntyneisyys" ym näyttää siltä että Soini lähinnä täydentää Kalevan kirjoitusta niiltä osin mitä ammattitaidottomalta Kalevan toimittajalta on jäänyt kirjoittamatta. Mitäpä siinä ihmeellistä.

Mutta minusta on ihmeellistä että osa toimittajista keksii tälläisiä henkilöön meneviä tulkintoja henkilöiden tunnetiloista ärsytysmielessä.

Minusta tälläinen täyttää vihakirjoituksen tunnusmerkkejä. Ei ihmisiä ole pakko kiusata! Ei todellakaan. Ei vaikka olisi toimittja.

Jos sen sijaan on jostain asiasta kritiikkiä niin sitä saa kirjoitella. Mutta tälläinen kuviteltujen tunnetilojen kuvaaminen kertoo minulle toimittajasta itsestään. Ongelma vaan on kun lukee nettipalstoja että nämä toimittjan vihanpurkaukset ostetaan sellaisenaan tietyissä piireissä kuin ne olisivat oikeasti olleet alunperin lähtöisin jostain muualta, kuten tässä tapauksessa Soinilta.

Ja jos nyt US poistaa tämän kritiikin niin menen Julkisen sanan neuvostoon tämän homman kanssa.

hallalaho

Suurin osa tässäkään threadissa kirjoittavista ei ymmärrä yhtään mitään lehdistön toimintatavoista. Jokseenkin jokainen lehti käyttää suoraan STT-lehtikuvan juttuja, joita tulee toimituksiin jatkuvana virtana.
Eli ei tuo juttukaan UudenSuomen ole, veikkaisin niin 99% varmuudella.
Ihan turha narista jonkun lehden toimittajista kun kama tulee ylikansalliselta toimistolta. Ja hei.
Olisiko parempi että meillä olisi sitten lehdistösensuuri ja Soinista saisi kirjoittaa vain ylistäen, siihenkö persuressukat pyritte?

nimperi

Eihän arvostelu sinänsä ole ongelma, vaan sen laatu. Nyt se tuntuu olevan tasoa "Soini höpöttää populistiheittoja, ei tee tarpeeksi". Saman arvostelun voi heittää kenestä tahansa, uutiseksi asti yltävässä arvostelussa pitäisi olla vähän enemmän substanssia, että mitä on jäänyt hoitamatta tai hoidettu huonosti.

amppeeri antti

Tuota loanheittoa ja "mustamaalaus" yrityksiä on odotettavissa propagandamedioista ainakin kunnallisvaaleihin saakka.

Pelko siitä (on kylläkin aiheellinen), että jytky uusiintuu syksyllä saa muiden puolueiden puntit tutisemaan. Siitä ei ole epäilystäkään etteikö Perus-Suomalaiset tule saamaan aivan mahtavan rökälevoiton.

Sen tulevat varmistamaan nämä suunsoittajat ja muunneltua totuutta kirjoittelevat matalaotsaiset takarivin-Taavit.

Jukka Mikkola

Vähän ennen vaalipäivää käynnistettiin erittäin hienovarainen mustamaalaus perussuomalaisia kohtaan viime eduskuntavaalien alla. Tämä tuli esille mm. Hesarin etusivumainoksessa ja gallup-luvuissa. Tätä kautta oli tarkoitus viedä osa äänistä ja siinä onnistuttiin. Tunnettuahan on, että äänestäjä haluaa olla voittajan puolella. Mustamaalauksesta ei muodostunutkaan mitään ”pikku juttua” suomalaisille vetovastuussa oleville veronmaksajasukupolville ja samalla myös Suomen kansalle.

Lainarahan ja lainatakuiden ”lapioiminen” maasta ulos jatkuu entiseen malliin. Kreikan tuhansien miljoonien eurojen tappiot tulevat realisoitumaan lähikuukausien aikana, kun Kreikka lähtee eurosta. Ne revitään Suomen kansan ”selkänahasta”. Muuta maksajaa ei ole.

Uudet kuntavaalit ovat tulossa ja mustamaalaus on jälleen käynnistymässä perussuomalaisia kohtaan.

Mitä tulee tähän ulkopoliittiseen instituuttiin, niin sen voisi lopettaa tarpeettomana ja käyttää siitä säästyneet rahat hyödyllisempään tarkoitukseen. Yliopistojen piirissä tehdään ihan riittävästi tieteellistä ja objektiivista tutkimusta ulkopolitiikan alalta, joka ei ole sidoksissa Eduskuntaan.

Vanha suomalainen sanalasku ”sen lauluja laulat, kenen leipää syöt” taitaa olla mukana tässäkin Timo Soiniin kohdistuneessa arvostelussa, joka on täysin aiheetonta.

Perussuomalaiset ovat suomalaisia varten, suomalaiset eivät ole perussuomalaisia varten. Hallitusvastuussa olevien puolueiden suhteen tuntuu olevan, että suomalaiset ovat heitä varten.

Berserk

No ei se siltä tunnu. 90% persujen jutuista on Kreikan irrottamista eurosta. Sitä ei Kreikassakaan aja kuin kommunistit ja äärioikeistolainen persujen sisarpuolue Persuaukios.
Tämä on Soinin linja. Ja silläkö hän ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajana elämöi maailmalla kun eduskunnan enemmistö on eri mieltä?
Vai mikä on persujen ulkopoliittinen linja? Rajat kiinni,mamut ulos,euro pois, ulos EU:sta,ulos YK:n hommista ja Natoon ei liitytä vaikka kuka tulisi silmille.
Ja kaiken tämän persut lupasivat hoitaa ennen vaaleja.

nimperi

Olet hallituksen propagandan uhri. Hallituksen näkemys on, että jos Suomen tulevia sukupolvia ei pistetä maksamaan laukeavien Kreikka-vastuiden korkoja pitkälle tulevaisuuteen, Kreikka joutuu ulos Eurosta. Tästä sitten sujuvasti vääntyy ajatus, että Kreikan tukemisen vastustaminen on itse asiassa Kreikan Eurosta potkimisen haluamista.

Ei näin. Jos Kreikka joutuu ulos Eurosta, olkoon niin. Kriteerejähän maa ei ole kai ikinä täyttänyt, joten ei ihmekään. Mutta sitä ei pidä kuvitella tavoitteeksi, vaan seuraukseksi menneisyyden sekoiluista. Kannattaa huomata, että Kreikka on joutumassa ulos joka tapauksessa... Mikä tietysti on selvää ihan perusmatematiikalla, tulot vs menot vs korot, ei toimi. Koko homma on teatteria, demokratiaa ja veronmaksajia halveksivaa sellaista.