Perjantai 20.7.2018

Järisyttävä uutispommi – ”Tuloksessa näkyy kansan tuomio”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.10.2015 12:22
Päivitetty: 
8.10.2015 12:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Suurin oppositiopuolue SDP on noussut gallupissa kakkoseksi. Kuvassa puolueen johtohahmot: ryhmäpuheenjohtaja Antti Lindtman ja puheenjohtaja Antti Rinne.
|

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on kommentoinut tuoretta, järisyttävää Ylen puoluegallupia Twitterissä.

SDP on noussut ja perussuomalaiset laskenut rytinällä gallupissa.

- Mannerlaatat siirtyivät. Tuloksessa näkyy kansan tuomio hallituksen pakkopolitiikalle, Lindtman tviittaa.

Ylen gallupissa suurin oppositiopuolue SDP on Suomen toiseksi suurin puolue. Se on nostanut kannatustaan 3,9 prosenttiyksikköä.

Gallupin ykkösenä on keskusta, kakkosena SDP, kolmantena kokoomus ja neljäntenä vihreät. Perussuomalaiset on tuloksissa vasta neljäs. Perussuomalaisten kannatus on laskenut 4,3 prosenttiyksikköä. Yle uutisoi, että "politiikan mannerlaatat siirtyivät".

Perussuomalaisissa on viime aikoina kuohunut, kun puolueen 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on kyseenalaistanut puolueen hallitustien. Puolue on myös joutunut muun muassa muuttamaan Kreikka-kantaansa.

SDP on puolestaan saanut Lindtmanin tulkinnan mukaan kannatusta hallituksen työelämätoimien vastustuksesta. Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat kritisoineet voimakkaasti hallituksen aikeita viedä läpi kilpailukykytoimia niin sanotulla pakottavalla lainsäädännöllä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Atso Eerikäinen

Kansa tuomitsi pelastajansa. Tässä ei ole mitään uutta. Niinhän tapahtui jo parituhatta vuotta sitten.

Nyt sitten otetaan ruumis alas ristiltä ja haudataan eli järjestetään uudet vaalit. Saamme hallituksen, joka ottaa velkaa kiihtyvällä vauhdilla rahoittaakseen kansalaispalkan, jolla saadaan lisää niitä kansalaisia, jotka mieluummin elävät niukasti työtä tekemättä kuin kapitalistiyrittäjille työtä tehden.

Pitäisi tehdä myös "Jutta Urpilaiset" eli vaatia hallituspuolueilta ja niitä äänestäneiltä takuut, että he ja heidän lapsensa hamaan kolmanteen ja neljänteen polveen maksavat lisävelat (siis yli nykyisen hallituksen velanoton, 5 miljardia) pois, JOS lisävelka ei pelasta.

Olavi Nieminen

Olen samaa mieltä. Lapsien kanta pitää myös noteerata, jotta oikeus tapahtuu.
Gallupin tulos osoittaa vastuuttomuutta, joka ei aja Suomen etua.
Pitää tehdä Gallup, jolla saadaan kilpailukyky ja velat pienemmiksi.
On tyhmää tehdä tällaisia galluppeja!

Tuure Nyqvist

Lienee myös niin, että hallituksen EK-linja, joka on demokraattisuudeltaan SAK-linjaa köykäisempi, on myös veronkiertoineen ja muine harmaine talouksineen menettänyt uskottavuutensa, josta johtuen PS on hallituksessa olevana ainoana "duunaripuolueena" vähintäänkin se ryöväri, jonka kansa armahti, mutta ryöväri kumminkin.

Tuure Nyqvist

Lienee myös niin, että hallituksen EK-linja, joka on demokraattisuudeltaan SAK-linjaa köykäisempi, on myös veronkiertoineen ja muine harmaine talouksineen menettänyt uskottavuutensa, josta johtuen PS on hallituksessa olevana ainoana "duunaripuolueena" vähintäänkin se ryöväri, jonka kansa armahti, mutta ryöväri kumminkin.

Juha Kajander

Myös edellisten vaalien jälkeen suurin häviäjä alkoi nousta, mutta se tapahtui vasta uuden puheenjohtajan tartuttua valjaisiin. Rinteestä ei kuitenkaan taida tulla uutta Sipilää. Saas nähdä, miten tämä kehittyy.

Mutta mitä tapahtuu persuleirissä? Sosiaalipersut pakenevat muihin puolueisiin (lähinnä sdp ja kd) tai sitten he lannistuvat ja passivoituvat. Nuivapersuilla ei ainakaan tällä hetkellä ole mihin paeta, ja sosiaalipersujen heikentyessä heidän mahdollisuutensa vallata koko puolue kasvavat.

Rauno Ruusunen

Mannerlaatat liikkuu todella jatkuvasti,niin puolueiden kannatuskin.Hallitus on ollut täysin saamaton,paitsi köyhien osalta.Leikkaukset ei koske rahanjakoa rikkaita,maantaloutta,teollisuuden joukkoapuja,julkista eliittiä.Ei ihme,että kansa miettii.Vielä lisänä on kukkahattu tädit,jotka kehottaa mailmaa tulemaan,notkuvien lihapatojen ääreen.Vaikka oma kansa on työttömänä.

Simo Perttula

Pitkäaikaisesti Gallupeissa mukana olleena voin todeta tämän mittauksen suureksi virheeksi. Lyhyellä ajalla hallituspuolueen kannatus ei voi pudota näin paljoa? Eikä sellaisen puolueen nousta paljon, jonka puheenjohtajan pää on pölkyllä! Odotan osuvaa Galluppia, tämä saattaa olla tilaustyötäkin.

Juha Tolvanen

Surullista. Kun SDP juuri on aiheuttanut osaltaan tämän taloudellisen ahdingon ! Oppositiossa paukutetaan tarmokkaana päätä mutta mitään ei hallitusvastuussa ollessaan saada aikaiseksi. Hei herätys! Olette oppositiossakin vastuussa valtion hyvinvoinnista joten jos lakkaisitte siellä tyhjää toimittamasta ja alkaisitte keksiä hyviä tapoja valtion jaloilleen saamiseksi. Siitä teille maksetaan.

Pentti Westerholm

Hallitus on vasta toimintansa ja toimenpiteensä aloittamassa.Vastuunkantajat ovat hallituksessa.Katsomosta on helppo huudella ja jakaa neuvoja.Katsotaan missä mennään 4 vuoden kuluttua.Tässä vaiheessa ei kannata ruveta panikoimaan ja iloitsemaan jostain gallupin tuloksesta.Tulos ei kevennä Suomen velkataakkaa ,työttömyyttä ja pakolaisongelmaa millään tavalla.

Leila Mustanoja-Syysmeri

Minusta tulos heijastaa myös demareiden kannattajien kovaa muutospelkoa. He kun ovat tottuneet siihen, että SAK näyttää jämäkästi hallitukselle ja eduskunnalle kaapin paikan eikä päinvastoin. Nyt eletään uusia ja nopeasti muuttuvia aikoja, joihin hallitus pyrkii mukauttamaan yhteiskuntaamme. SAK:lle ja demareille se ei sovi, vallasta eikä saavutetuista eduista kun ei haluta tinkiä senttiäkään, vaikka maailma ympärillä romahtaisi.