Sunnuntai 20.1.2019

Hjallis Harkimo teki Sipilä-havainnon – ”Herranjumala!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.10.2015 08:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Median näkemys Juha Sipilästä (kesk.) on muuttunut, arvioi kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo.
|

Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo katsoo blogissaan, että median ja politiikan kommentaattoreiden suhtautuminen pääministeri Juha Sipilään (kesk.) on muuttunut. Kun Sipilä alkoi politiikassa saada nostetta, kaikki olivat Sipilästä haltioissaan ja hänestä kirjoitettiin ihannoivia lehtijuttuja.

– Väritön mutta tehokas, maanläheinen insinöörimieli tuntui raikkaalta. Sellaista johtajaa me tarvitsemme, media sanoi riviensä välissä, Harkimo arvioi.

– Kuin pisteenä s:n päälle journalismin puolueettomuutta vaalivan Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen kirjoitti Sipilästä vaalien alla julkaistun kirjan, jossa ylisanoja Sipilän kyvyistä ei säästelty.

Sipilän pääministeriaikana suhtautuminen on kuitenkin muuttunut, Harkimo tulkitsee ja samat kommentaattorit, jotka käyttivät hänestä ylisanoja arvioivat nyt, että ”eihän tästä Sipilän touhusta tule yhtään mitään”.

– Politiikkaan kaivattiin yritysjohtajaa, mutta nyt hänen etenemistapansa onkin haitta, Harkimo hämmästelee.

Liikemies-kansanedustajan mukaan muutos suhtatutumisessa näkyy muun muassa hallituksen kilpailukykyesityksissä, joissa ensin esitettiin sunnuntailisien leikkaamista, mutta esitys sitten vedettiin takaisin.

– Ensin mainittua pidettiin tyhmänä, seuraava taas sitten tehtiin kuulemma liian nopeasti: Eihän Sipilä ollut selvittänyt edes kaikkia taustoja ja kaikkia vaikutuksia! Herranjumala! Ja oli kuunnellut vain kymmentä asiantuntijaa – olisi pitänyt kuunnella kolmeakymmentä!

– Tuntuu, että edelliset johtajamme ovat kuunnelleet liikaakin kaikenlaisia kuiskuttelijoita. On hyvä, että joku tekee päätökset ja kantaa vastuun. Yksinäistähän se on, mutta sitä ei tarvitse muiden murehtia, Harkimo toteaa blogissaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ville Vulpes

Hyvinhän tämäkin meni:
Parannetaan yritysten kilpailukykyä vähentämällä lomarahoja.
Ai, kaikilla ei olekaan lomarahoja.
No, määrätään kaikelle lomarahat.
Ai, nyt joidenkin yritysten kulut kasvavat.
No, ratkaisu tähän on ....... syvä hiljaisuus ...... syvä hiljaisuus....

Olisko kannattanut tätäkin miettiä pari minuuttia ennen kuin menee esittelemään tuollaista?

En ihannoi tälläistä sekoilua eikä tämä nyt ole mitään "yritysmaailmasta kopioitua tehokasta johtamista", vaan ihan vaan siis pelkkää sekoilua.

Jarmo Hämäläinen

Hjallis hei maata ei johdeta kuin yritystä. Yrityksessä ei ole 200 johtajaa (kansanedustajaa) yrittäjä päättää itse. Suomessa on pakko kuunnella myös veronmaksajia tai nämä pysäyttävät jopa Suomen. Suomessa pääministeri ei ole omistaja vaan esittelijä. Suomessa on pakko kuunnella oppositiota jos perustuslakia muutetaan.

Pirjo Hokkanen

Hjallis on aivan oikeassa. Pitäisikö soutaa ja huovata edes takaisin päätöksiä tekemättä kuten edelliset hallitukset. Jotenkin on sellainen fiilis että suurin jarru on aiemmin ollut sdp. Ja kyllä rivakasti pitää ryhtyä toimeen jotta jotain saadaan aikaiseksi. Lomarahajutussa ei tapahtunut mitään kamalaa. Ihminen voi erehtyä, ei kukaan ole täydellinen. Suomella menee huonosti, okei pitää leikata, multakin leikataan. Hyväksyn sen mielummin kuin Suomen karmaisevan velanlisäyksen ja konkurssin. Siinä sitten ei kysellä sdp:ltä eikä SAK:lta mitä mieltä olette, kyyti on kylmää.

Yrjö Matilainen

On vaikea tehdä mitään päätöksiä: jokaisesta ehdotuksestakin esim. pienentää julkistalouden menoja seuraa valtaisa mediamylläkkä. Eri mieltä olevat saavat äänensä paljon paremmin kuuluviin tiedotusvälineissä kuin hallitus, yksi Sipilän tv-puhe ei pitkälle riitä tässä sodassa. Ja aina löytyy tutkijoita, dosentteja ja professoreja jotka ovat eri mieltä Sipilän kanssa ja keskenään, ja jos ei Suomesta löydy niin kaivetaan vaikka Australiasta. Ehkä pitäisi lyödä hanskat tiskiin, antaa julkistalouden velkaantua tappiin ja sitten romahtaa kerralla oikein kunnolla a la Kreikka! Surkuhupaisaa tässä on se, että todella varakkaita ihmisiä se ei haittaisi, kuten Nalle Wahlroos, Hjallis ja suht. hyvin toimeentuleva Raimo Sailas. Nämä "rikkaat" kuitenkin nyt joutuu puolustamaan ns. hyvinvointivaltiota romahdukselta. Jos pitää odottaa, että kaikkein puupäisimmätkin ymmärtävät, on iian myöhäistä.

Carolus Linden

Voidaan olettaa, että asiaan vaikuttaa se, että avoimuus hallituksen toimissa tuntuu siihen tottumattomalta hyvinkin oudolta. Luulisi olevan demokraktiaa edistävää, että hallitus kokeilee käytössä olevien keinojen mukaisten ehdotustensa kantavuutta asettamalle ne esille julkisuuteen. Täten voi saadun palautteen johdosta ehdotuksiin tehdä tarpeellisia muutoksia ja saada sekä tehdä vaihtoehtoisia ehdotuksia. Näin ollen eduskuntaan tulevat lakiehdotukset eivät ole pelkästään "asiantuntijoiden" vaan myös laajempien piirien koulinnan kohteena. Jos jollakin on tiedossa parempi vaihtoehto hallituksen esitysten muodostamiselle, luulisin jopa pääministerin olevan taipuvainen sen harkitsemiseen.

Hans Kotkavuori

Olemme nyt fantsutelleet maamme lähelle suoritustilaa viimeisten kahden-kolmen vaalikauden aikana. Meillä ei oikein olisi varaa vatuloida vielä tätäkin kautta. Muuten joku vielä tulee ja asettaa Suomeen kenraalikuvernöörin, meiltä lupaa kysymättä. Sillä yksi asia on selvä; meiltä puuttuu uskottava ja luotettava johto.

Fredrik Sehr

Kyllä Sipilä on yrittänyt parhaansa, mutta onko kaikki taustajoukot auttaneet riittävästi, epäilen! Onko puolueessa riittävästästi ymmärrystä mihin mennään ja vielä lisäksi hyväksytään mitä ollaan tekemässä? Kyllä ainaikin minusta olisi viisasta yrittää päästä kompromissin SAK:n kanssa, koska sieltä on kuitenkin avattu oveja, ja se ns "päämäärä" on mahdollista saada aikaan kompromissin kautta.

Matti Hemmi

Pahaa pelkäsin opposition prinsessanherkkiä persuuksia. Kun kunnolliset toimintamallit, allokoinnit, päämaalit, prosessit, koeponnistukset, ja menoksi ovat meillä perinteisillä poliitikoilla ja sopuleilla niin syvää hepreaa, että asiantuntevaa oikein hirvittää. Juuri tuollaista hallituksen Suomen kehittämisestä tarvitaan. Päätöksiä korjataan, muutetaan, kokeillaan koko prosessin mitalla edetessä. Juuri se on nykypolitiikalle ja varsinkin vasemmistolle täydellisen vierasta.

Vasenta koukkua vaan huidotaan ilmaan ja valehdellaan täysin edesvastuuttomasti, kun loogista liikettä toiminnassa eikä politiikan tekemisissä aiemmin ole nähty. Pitäisi vaan jauhaa sitä samaa soopaa millä kaikki muukin valtakunnan politiikassa ja puolueissa on vuodet pääksytysten iät ajat totuttu tekemään sumassa seisoen, sekoillen ja velaksi kaikki lopuksi töhrien.

Ja kun oppositiolta eikä todellakaan median eikä päivystävien proffien ja dosenttien älyllä prosessien johtamisen ymmärrystä ei myöskään näytä löytyvän pätkääkään, alkaa paskanpuhumisen talkoot vaan kovenemaan.
Oikein pahaa tekee kuunnella kaikenmaailman 'kottaraisten ja harakoitten' räpellystä kun itse asiasta ei ymmärretä höykäsen pöläyksen vertaa.

Kun demarien ay-mafian punavihermaailmassa on hallituksen ja Sipilän pro-johtaminen täysin tuntematonta koko tuottavan rahan- / tulonhankinta-prosessin mitalla, ei kunnian kukko laula. On pakko vaan välillä ummistaa korvansa tältä isänmaallisen kapinan höpinältä ja toivoa hallitukselle voimia, sitoutumista ja jämäkkyyttä.

Suomi saadaan kyllä hitaasti ja aikataulussa varmasti vauhtiin ja kehittäminen liikkeelle ja opposition jälkeensä jättämän hyllyvän suon yli työlään pitkostyömaan jälkeen.

Carolus Linden

Hyvin todettu. Ihmetystä herättää median vastuuttomuus/osaamattomuus sekä hallituksen tiedottamisen puutteellisuus. Molempien vastuullahan pitäisi olla huolehtia siitä, että "kyllä kansa tietää". Uutis- ja sensaationälkäinen media ei välitä kertoa hallituksen, "kansalle" oudosta, johtamistavasta ja selvittää sekä selittää sitä. "Herkutellaan" vaan "päivystävien proffien ja dosenttien" ja heidän kaltaisten "asiantuntijoiden", usein poliittisesti värittyneiden, kriittisten näkemysten ja niiden herättämän tyytymättömyyden paisuttelevalla julkituomisella.
Siitä avustajajoukosta, joka hallituskella on käytettävissään luulisi löytyvän kykyä jakaa nykyistä paremmin valistusta hallituksen toimintatavoista niin, että myös mediaa kinnoistaisi ja "kansa" saisi tietää.

Mark Andersson

Ei mikään erikoinen ilmiö: median tarkoitus on myydä itseään, eikä sitä myydä muuten kuin tekemällä sitä yleisöä miellyttävää sisältöä, joka tavalla tai toisella ohjailee rahaa "oikeisiin" taskuihin. Yleensä se miellyttäminen kohdistuu mainostajaan.

Itsenäistä ja riippumatonta aineistoa kaupallisesta mediasta on siksi vaikea löytää.

Tätä taloususkonnon pimeää keskiaikaa...