Keskiviikko 22.5.2019

Presidentti Niinistö Schengen-varoituksensa toteutumisesta: ”Valitettavasti sillä tiellä ollaan”

Luotu: 
14.11.2015 18:21
Päivitetty: 
14.11.2015 19:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Presidentti Sauli Niinistö on nähnyt Schengen-ennustuksensa käyvän osittain toteen, mutta toivoo yhä Euroopan löytävän järjestelmää suojaavan ratkaisun. Arkistokuva.

Faktakulma

Schengen-sopimus säätelee ihmisten liikkuvuutta rajojen yli sopijamaiden välillä.

Sopimusta soveltavat valtiot muodostavat niin sanotun Schengen-alueen, jolla on yhteinen rajavalvonta ja jonka sisällä ihmisten liikkuminen tapahtuu ilman järjestelmällisiä tarkastuksia.

Shengen-valtioiden myöntämät viisumit ovat voimassa koko Shengen-alueella.

Sopimukseen kuuluu 28 eurooppalaista maata.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kokee elokuisen varoituksensa Schengen-järjestelmän eli Euroopan vapaan liikkuvuuden alueen murtumisesta olevan valitettavasti lähellä käydä toteen. Osittain näin on jo käynyt.
 
Niinistö itse tiivistää todenneensa tuolloin, että jos Schengenin kunnostamiseksi ei löydy yhteistä eurooppalaista ratkaisua, alkaa löytyä erilaisia kansallisia ratkaisuja.
 
- Valitettavasti sillä tiellä nyt ollaan, Niinistö sanoi lauantai-iltana medialle, kun häneltä kysyttiin elokuisesta ennustuksesta.
 
Niinistö viittaa eri EU-maiden aloittamiin vaihteleviin, väliaikaisiin rajatarkastuskäytäntöihin.
 
Vielä loppukesästä Schengenin murtuminen tuntui kaukaiselta, ja Uusi Suomikin uutisoi Niinistön "hurjasta väläytyksestä", jonka hän antoi suurlähettiläspäivillä. Niinistö totesi tuolloin, että vapaa liikkuvuus ei voi tarkoittaa hallitsematonta muuttoliikettä.
 
Niinistö kuitenkin korosti tänään lauantaina, että Schengenin uhanalaisuus ei liity Pariisiin terrori-iskuun vaan turvapaikanhakijatilanteeseen.
 
- Me keskustelemme terrorismista ja sitten turvapaikanhakijoista, ja ne ovat kyllä kaksi eri asiaa, Niinistö sanoi.
 
Presidentin mukaan ei ole nähtävissä syytä, miksi suomalaisten suhtautumisen turvapaikanhakijoihin tulisi muuttua kriittisemmäksi Pariisin tapahtumien vuoksi. Tärkeää on hänen mukaansa se, että terroristijärjestöihin kytköksiä omaavien turvapaikanhakijoiden pienen ryhmän osalta tarkkailu toimii.
 
Schengen-järjestelmän hylkäämisestä varoitti aiemmin tänään pääministeri Juha Sipilä (kesk.), jonka mukaan rajatarkastuksiin voidaan siirtyä, jos yhteisiä ratkaisuja vapaan liikkuvuuden järjestelmän korjaamiseksi ei löydy. Presidentti Niinistö kuitenkin korosti, että julistuksiin Schengenin kaatumisesta ei ole halua, ja Euroopan pitäisi löytää myös Schengeniä suojaava ratkaisu.
 
Niinistön mukaan Suomen turvallisuustilanteessa ei ole varsinaisesti tapahtunut mitään muutosta, vaikka muun muassa rajavalvontaa onkin Pariisin iskun vuoksi kiristetty. Niinistö toivoo, että terrorismin torjunnassa löydetään kansainvälinen yhteinen sävel ja että etenkin Yhdysvallat ja Venäjä löytäisivät yhteisen Syyrian-politiikan.
 
- Siellä ovat rinnakkain venäläiset ja amerikkalaiset koneet. Jos nyt kerrankin ottaisivat kurssin samaan suuntaan, Niinistö väläytti.
 
Presidentti Niinistö muistutti Pariisin terrori-iskusta puhuessaan myös, että avoin yhteiskunta on haavoittuvainen, "jos joku käyttäytyy barbaarin tavoin".

Faktakulma

Schengen-sopimus säätelee ihmisten liikkuvuutta rajojen yli sopijamaiden välillä.

Sopimusta soveltavat valtiot muodostavat niin sanotun Schengen-alueen, jolla on yhteinen rajavalvonta ja jonka sisällä ihmisten liikkuminen tapahtuu ilman järjestelmällisiä tarkastuksia.

Shengen-valtioiden myöntämät viisumit ovat voimassa koko Shengen-alueella.

Sopimukseen kuuluu 28 eurooppalaista maata.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Korkalainen

EU maat ovat itse omalla lepsulla toiminnallaan romuttaneet Shengen sopimksen periaatteet. Sallimalla älyttömiin mittasuhteisiin paisuneen kansainvaelluksen ilman mitään rajoitusta ja kontrollia sopimuksesta on tullut pelkkää paperia.

Ocku Kuusava

Kaikki tuntuvat olevan tiukan viranomaisvalvonnan kannalla. Metkaa, voisin vaikka väittää että samat henkilöt haluaisivat vapauttaa viinan kantamista Virosta helpommaksi. Eivätkä edes haluaisi omaa liikkumistaan rajojen yli kiellettävän, muiden vaan...

Jarmo Makkonen

"Metkaa, voisin vaikka väittää että samat henkilöt haluaisivat vapauttaa viinan kantamista Virosta helpommaksi."

Olen varma että nämä tahtoisivat mieluummin Suomeen eurooppalaisen alkoholipolitiikan ilman kyttäystä. Kuka tahtoo rikollisten ja terroristien vapaata liikkumista vai vihervasemmisto suuressa maailmanhalailussaan?

Timo Kuivanen

Käyttäytyy barbaarin tavoin?Miten käyttäytyvät länsimaalaiset heitä kohtaan? Ei ketään kiinnosta . Mielestäni samoin.Olemme eri uskontokuntaa,Venäjä ei ole antanu islamisuuden nousta yli oman järjestelmänsä.Niin olis euroopassakin pitänyt ymmärtää mitä on islam,vähän myöhäistä.Luulis että uskonveljet saudi-arapiassa,pakistanissa,jemenissä ym.ottais heidät vastaan avosylin.Mutta ei.Ne kampeutuu tänne verorahoilla elätettäviksi.Ja heidän mielestään me olemme väärä uskoisia,tilaisuuden tultua me saamme kokea sen.

Matti Kolehmainen

Olen tähän asti arvostanut Sauli Niinistöä presidenttinämme. Arvostus alkaa kuitenkin hupenemaan kun hänen huuliltaa tippuu sinne työnnettyä jargonia "turvapaikanhakijat ja terrorismi ovat kaksi eri asiaa".Kauanko valtiojohtomme luulee meitä vielä sumuttavansa? Riittäisi, että Suomimedia vääristelee totuutta meille, mutta miksi valtiojohto tekee niin?Heidänhän kuuluu jo lainmukaan suojella kansalaisiamme? Kauhea skenaario, jos he todellisuudessa ovatkin omaa kansaansa vastaan. Milloin kansa reagoi tähän ja miten?

Martti Kosonen

Italia:
"Maihin rantautuneessa aluksessa olleiden turvapaikanhakijoiden joukosta paljastui Isisin joukoissa taistellut terroristi"

Ranska:
"Terroristeista kaksi oli turvapaikanhakijaa"

Suomi ja jopa presidentti Niinistö:
"Me keskustelemme terrorismista ja sitten turvapaikanhakijoista, ja ne ovat kyllä kaksi eri asiaa"

Ja tätä Niinistön lausetta media, YLE tietenkin etunenässä, toitotti koko eilisen päivää.Voi pyhä Sylvi tätä Suomen hyväuskoisuutta ja lapsellisuutta!

Nyt on korkea aika antaa poliisille, rajavartijoille, tullille ja armeijalle kaikki heidän tarvitsemansa tekniset ja juridiset apuvälineet niin, että he voivat tehdä parhaansa kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Median talutusnuorassa kulkevista poliitikoistamme ei siihen tehtävään ole.

Carolus Linden

Vaikka terrorismi ja turvapaikanhakijat onkin kaksi eri asiaa, ei se poista mahdolisuutta siihen, että turvapaikanhakija on tai hänestä tulee terroristi.
Nykyisessä tilanteessa tarpeellisin "juridinen apuväline" olisi Ulkomaalaislain muuttaminen siten, että se kirjaimellisesti sallisi turvallisesta tulomaasta, kuten Ruotsista, tulevien turvapaikanhakijoiden käännyttämisen jo rajalla.
Nähtäväksi jää jos ja koska poliitikoillamme on halua ja kykyä tämän muutoksen aikaansaamiseen.

Ilkka Korkalainen

Tämä yltiöhumanistinen virallinen kanta mamu asioihin alkaa tympiä. Eikö päättäjiä yhtään epäilytä että kymmenien tuhansien pääasiassa nuorten miesten mamu armeijan joukossa voi olla myös terroristiaineksia. Miksi Suomen viranomaiset laiminlöivät tehtävänsä ja päästivät täysin ilman kontrollia maahan tuhansia ihmisiä. Tämä maahanmuutto ei ollut Shengen sopimuksen mukaista vapaata liikkuvuutta. Pahinta tässä kaikessa on se, että asioista saa olla vain yhtä mieltä, muutoin leimataan heti rasistiksi vaikka kysymyksessä on ainoastaan realistisen mielipiteen esittäminen.

Jouko Repo

On se vaan hauskaa. Ensin oltiin rähmällään Njeuvostoliiton suuntaan, ja vieläkään päätöksiä ei tehdä itsenäisesti. Tämähän sopii meidän päättäjille mainiosti. Nyt ollaan kontillaan Brysseliin ja odotetaan sieltä ohjeistusta.

Tuomo Niemelä

Tämä Diane Marshall näyttää vakaasti uskovan USA:n olevan ISISin takana, Obaman olevan Debjan sätkynukke, ja ennen kaikkea Pariisin iskujen takana!

Hän on tätä 9/11 porukkaa, joka näkee mustia koptereita joka iltakävelyllä. Et juu, kyllä varmasti sekä Putin että Merkel ovat täysin normaaleja Marshalliin verrattuina.

Kauko Aalto

Pariisin teurastukset osoittavat, että eivät nämä radikalisoituneet (elukoiksi muuttuneet muslimit) välitä edes omasta hengestään. Radikalisoimisen ehkäisemisiksi, kuolemantuomio ei ole tehokas keino. Mutta hirttoköysi karsii kyllä tehokkaasti tekijöiden määrää.

Teppo Vanamo

Niin kornia kuin se onkin, nämä lehtijutut rahoittavat Isiksen toimintaa. Isis omistaa huomattavia määriä osakkeita suurista kansainvälisistä mediataloista, televisiokanavista jne. Ainoa keino rajoittaa Isiksen kaltaisen järjestön toimintaa, on katkaista rahan kulku heille. Tämä taas edellyttää markkinatalouden kontrolloimista sen kaikilla tasoilla. Tämä taas edellyttää - luopumista monista vapauksista.

Taisto Pihlajamaa

Pumpulimaailma on ollut ja mennyt, Suomessakin. Kaipaan jotakin entisen Suojeluskuntayhteisön kaltaista paikallistason järjestäytymistä.

Paikallisiin häiriöihin tarvitaan paikallisia toimijoita. Niihin on turha huudella putiineja ja obaameja apuun.

Ja ne harvat teistä, joilla on vielä kättä pidempää, ajatelkaa.

Jokke Virtane

Mikä on totuus Sauli Niinistöstä lue se tästä

Suomen kansa erehdytettiin äänestämään presidentiksi Sauli Väinämö Niinistö, jolta puuttuu täydellisesti resurssit vaativan presidentin viran hoitamiseen. Nyt viisi vuotta presidenttinä oltuaan Niinistö itsekin todistaa soveltumattomuutensa presidentiksi, hän ei ole saanut mitään konkreettista hyvää Suomelle presidenttinä ollessaan. Hän on täysin nollatoleranssin miehiä, kaiken lisäksi hän on vanhus joka ei enää uudistu. Niinistö on politisoitunut,epävakaa ja impulsiivinen ihminen.

Hänestä puuttuu presidentin tärkeimmät henkiset ominaisuudet,
paineensietokyky,diplomaattisuus, älykkyys ja empatia. Juuri siksi hänessä ei ole myös auktoriteettia.

Koko Niinistön poliittinen ura on perustunut hänen ilkivaltaansa Suomea kohtaan, Jo valtiovarainministerinä hän ajoi Suomen EU-petokseen, lue aiheesta raportti tästä.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147807-sauli-niinisto-65-v...

Nyt presidenttinä hänen tyhjyytensä on vasta tullut esille. Hän on sokaistunut valtaan mutta niin käy tyhmille.

Katsokaa ympärillenne. Suomalainen yhteiskunta ei ole enää turvallisuuden lintukoto. Suomen pahoinvointi on yksinteoin Sauli Väinämö Niinistön syytä.

Ulkomaat pitää Niinistöä pilkkanaan, sadat tuhannet suomalaiset näkevät Niinistön kyvyttömyyden presidenttinä.

Lehdissä ja televisiossa on kiihtynyt Niinistön väritetty mainos tyyliin yksi kaunis liioittelu Niinistöstä Ylellä yksitoista tekaistua Niinistön kehua lehdissä. Niinistön mainostoimisto on panikoitunut koska kansa osaa käyttää tänään internetiä ja näkeekin täältä kaiken Niinistön salatuista taustoista ja pimeästä puolesta.

Ylen Taloustutkimukset, gallupit ja lehtien äänestykset Niinistön “suuresta kansansuosiosta” on täyttä huijausta, katso täältä esimerkiksi miten Taloustutkimukseksi naamioitu Niinistön “kannatusmittaus” kärähti samana päivänä kun tili eetteriin

http://www.facebook.com/todellisuus

Järki on alkanut kadota muiltakin, sosiaalidemokraatit nimittäin ovat ampumalla itseään pahasti nilkkaan höyryämällä Niinistöä presidenttiehdokkaaksi. Pesunkestävä roisto pinttynyt kokkare ja kaksinkertainen maanpetosmies sosiaalidemokraattien presidenttiehdokkaana kuuluu ainoastaan Sirkus Sariolan klovnien ohjelmanumeroksi.

Suomalainen ole järkevä ja älä äänestä enää Sauli Niinistöä presidentiksi jos hän asettuu vielä ehdolle 2018. Katso tästä 10 konkreettista syytä olla äänestämättä häntä enää. Tyhmät sokeat ja kuurot äänestivät 2012 presidentiksi Niinistön, vanhuksen jolla ei ole harmainta aavistusta mitä presidentin status käsittää.

Nämä asiat Niinistö salasi itsestään 2012

http://sauliniinistosalosta.blogspot.fi/2016/12/10-syyta-olla-aanestamat...

Sauli Niinistö on pelkkä B-luokan kyläjuristi joka vahingoittaa presidentin instituutiota. Ajatelkaa miten maailma ilkkuu tulevaisuudessa sille jos Niinistö asettuu vielä ehdolle että pienen Suomen presidenttinä on vähäjärkinen vanhus joka on niin paljon henkisesti rajoittunut että valevaimonkin virkaa täytyy hoitaa oma puolta nuorempi sukulaistyttö.

Niinistön ainoat meriitit elämässä ja politiikassa ovat ainoastaan vahingoittaminen, insesti,aviorikokset,julmuus,talosrikokset ja maan petokset

Lue aiheesta wordpressiltä

https://lintukotoblog.wordpress.com/2017/02/25/sauli-niinisto

Suomalaiset älkää nyt herranen aika äänestäkö tätä miestä enää uudestaan