Tiistai 18.6.2019

Poliisi: Kempeleen raiskauksesta epäillyt 15–17-vuotiaita

Luotu: 
24.11.2015 10:52
Päivitetty: 
24.11.2015 13:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisi tutkii Kempeleellä tapahtunutta raiskausta.
|

Kempeleessä 14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäillyt miehet ovat iältään 15-17-vuotiaita, rikoskomisario Seppo Leinonen kertoo Uudelle Suomelle.

Raiskauksesta kertovassa tiedotteessa todettiin, että kaksi ulkomaalaistaustaista miestä kävi tyttöön käsiksi Kempeleen Asematiellä. Poliisi otti miehet kiinni.

Miksi ulkomaalaistaustaisuus piti mainita tiedotteessa?

– Poliisi pyrkii tiedottamaan puolueettomasti niin ulkomaalaisten kuin suomalaistenkin tekemistä rikoksista. Toisekseen se on jo siellä ihmisillä tiedossa, niin sitä ei ole syytä salatakaan, Leinonen vastaa.

Hän kuitenkin myöntää, että ulkomaalaistaustaisuuden mainitseminen ei vaikuta rikoksen ratkeamiseen.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko huomauttaa, että poliisi ei aina kerro rikoksesta epäillyistä sitä, onko kyseessä ulkomaalaistaustainen henkilö vai ei.

- Ei rikoksesta epäillyistä aina kerrota tämäntyyppistä tietoa. Siksi toimittaja kysyi. Jos minä olisin soittanut tuon puhelun, olisin kysynyt saman kysymyksen. Perustoimintaa, Huusko kommentoi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Ala-Olla

Koska tapahtuneeseen tuskin voi enää vaikuttaa, niin kyllä, siinä on ihan hyvä huolenaihe nykytilanteessa. Oikeusprosessi kuten myös uhrin auttaminen etenevät ihan ilman toimittajan apuakin.

Olikos se toissayönä kun viimeksi yritettiin taas vähän polttopulloilla. Sitä ei tarvitse lietsoa enää yhtään. Viattomat turvapaikanhakijat ovat ihan yhtä viattomia kuin raiskauksen uhrikin ja kärsineet jo ihan tarpeeksi.

Markus Siivola

Sensuuri edistää mitä? Monikulttuurisuutta? Jos rikoksesta uutisoidaan rehellisesti, niin se ei ole mitään lietsomista. Tiettyjen medioiden tapa käsitellä näitä (moku)asioita on pahempaa lietsomista. Some osittain pakottaa mediat uutisoimaan asiasta ilman sensuuria.

Tapani Tuominen
Vastaus kommenttiin #16

Karmiva kommentti!

Kirjoittaisin tähän vielä, että uskomaton, mutta kun tuohon asenteeseen on saanut mediassakin tottua jo hyvän aikaa, niin täytyy vaan todeta, että et ole ainoa lajissasi.

Sensuuri edusti yhteiskuntarauhaa myös Oceaniassa. Lue kirja, niin ehkä tulet toisiin aatoksiin.

Hannu Ala-Olla
Vastaus kommenttiin #37

Kyllä toistan. Vielä silloinkin jokainen viaton on viaton.

Käsittämätöntä, että sivistysvaltiossa löytyy ihmisiä jotka ovat valmiit tuomitsemaan ja syyllistämään viattomia muiden heihin etäisesti rinnastettavissa olevien teoista.

Jussi Runtti

no, ei ne voi tuomita kovasti , kun tekijätkin on alaikäisiä. eikä suomessa muutenkaan tuosta teosta tuomita. bordellit pitäisi laillistaa suomessa. no, saavat varmaan nopeutetun turvapaikka käsittelyn. kannattaa tutkia, ettei nämä ole niitä ns. partamiehiä, ilman papereita.

Hannu Ala-Olla
Vastaus kommenttiin #33

"Kerrotko ihan alkuun hieman siitä kun tapasit EI-ulkomaalaistaustaisen pakoloisen Suomessa?"

Ei tätä voikaan kääntää ympäri tuolla tavalla - ei tietenkään. Suomessa on lukemattomia Ei-pakolaisia ulkomaalaistaustaisia. Siksi sanasta ulkomaalaistaustainen EI voi vetää johtopäätöstä, että kyseessä olisi turvapaikanhakija(tai pakolainen, jollaisia osa turvapaikanhakijoista on).

Onko sinulla luetun ymmärtämisessä ongelmia tai jotain?

Ja en tosiaan edusta vihervasemmistoa. Onko sinusta jotain vikaa maailmankatsomuksessa, jonka mukaan ei ruveta keksimään yksityiskohtia joille ei ole mitään perusteita? Voin tietysti olla väärässä ja kyseessä ovat olleet turvapaikanhakijat, mutten ymmärrä, miksi minun pitäisi hyväksyä sellainen johtopäätös ennen kuin siitä on näyttöä. Eikä sillä ole mitään tekemistä viher- tai minkään muunkaan värisen vasemmiston kanssa.

Tapani Tuominen

Veikkaan, että ainoa asia, mikä sinua lukiessasi uudestaan tätä naiivin tyhmää ja ylimielistä viestiketjuasi on, että olit kategorisen väärässä myös lopputulemasta.

Et siitä, että nuori tyttö raiskattiin ja mahdollisesti koko loppuelämä on pilalla. Missä on sinun mielestäsi hänen oikeutensa, missä on muiden paikkakuntalaisten oikeus tietää mitä VOK 12 päivää avaamisen jälkeen toi (tuo) tullessaan?

En tiedä mistä te tuon idealisminne ammennatte? Humanismiksi sitä en tunnista, eikä siitä löydy demokratian häivääkään ("sensuuri edistää yhteiskuntarauhaa"). Ja kuitenkin sillä useat teistä sitä perustelevat.

Ettekö ymmärrä, että tuolla sokeudella ajatte juuri mielipiteiden kärjistymistä? Käy yst. katsomassa ja pyydä uskonveljiäsikin käymään Ruotsin demokraattien FB -sivuilla ja katso sinne tänään laitettu video. SD on jo nyt naapurin suurin puolue ja kasvaa... sitäkö haluatte?

Noloa.

Hannu Ala-Olla
Vastaus kommenttiin #59

Tytön loppuelämään ei edelleenkään millään tavalla vaikuta se, kuka oli tekijänä. Hänelle tai muillekaan paikkakuntalaisille ei ole mitään merkitystä sillä, mikä tekijöiden tausta oli, kun he kerran jo olivat poliisin tiedossa. Nämä rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat eivät pahenna yhtään muuta turvapaikanhakijaa. Heistä tehtävä yleistys sen sijaan saattaa muuttua itseään toteuttavaksi ennustukseksi.

Mitään idealismia en löydä yhdestäkään omasta kommentistani kun AINOA, mitä sanoin oli ettei sanaa "ulkomaalaistaustainen" voi yhdistää turvapaikanhakijoihin ilman perusteita. Missään vaiheessa en edes vihjannut että moinen ei olisi mahdollista.

Jos "sokeudella" tarkoitat näkemystä ettei ketään(ei yksilöä, eikä hänen viiteryhmäänsä) voi syyttää ilman perusteita, niin olen mielelläni sokea jatkossakin.

En ymmärrä, mistä revit nuo uskonveli-kommentit saati tuon "sitäkö haluatte" läpän. Jollet halunnut teititellä, niin en ole sanonut MITÄÄN, minkä voisi liittää johonkin ryhmään mihinkään suuntaan.

Noloa totisesti.

Outi Naukkarinen

Uskoo ken voi, ei ole näyttöä heppujen iästä. Eikä pitis alkaa selvä näkijöiksi.
Jos on taspuolista, niin pitää mainita, mitä herra Siivola oikein meinaa.

Tätähän tapahtuu ihan kunnolla Vokeissa, oli yllä pitäjä kuka tahansa. Vaiti olo velvollisuus kun ei koske raiskauksia, mitä nämä onnettomat ei tiedä.
Siksi suosittelen kaikki Vokkien avittajia, ilmoittamaan isoon ääneen ,koska on raiskaus tapahtunut, iljettä tämmöset ihmiset, jotka hyväksyy ,tämmöset, ja peittelee.
Hävetkää!!

Kari Oittinen

Olen Välimeren maissa matkaillessani ja tutustessani paikallisiin ihmisiin todennut sen, että kun suomalaisena arvailen paikallisen ikää, niin yleensä menee aika raskaasti pieleen. 16-vuotiasta luulee helposti reilusti yli kaksikymppiseksi. Kreikkalaiset kysyvät hyvin mielellään, että minkä ikäiseksi vieras arvelee kysyjän. Opin aikanaan hyvän nyrkkisäännön ainakin miesten iän suhteen. Katsoin miestä ja arvioin hänen ikänsä oman elämänkokemukseni perusteella. Sitten vähensin arviostani 10 vuotta. Ja huomattavan usein arvaukseni meni nappiin. Tämä nyrkkisääntö tosin pätee vain aikuisiin miehiin.

Petteri Kallokoski

Ikävä kyllä tekijöiden tausta on tässä hyvin oleellinen. Jos Kempeleeseen ei olisi perustettu vastaanottokeskusta, kyseinen raiskaus olisi jäänyt tapahtumatta. Sitä tosiasiaa eivät muuta miksikään minkäänlaiset "ei saa yleistää" ja "kyllä se naapurin perttikin raiskaa" maininnat....

Veikko Savolainen

Pääministerin Kempeleen kodin vuokraamisen turvapaikanhakijoiden käyttöön ja paikkakunnalla tapahtuneen raiskaustapauksen uutisoinnista on ehkä voitu keskustella yhteinen linjaus tuoreeltaan, ettei turhaan herätettäisi epäilyksiä tapahtuman liittymisestä jotenkin Sipilän hyväntekeväisyyteen. "Ulkomaalaistaustainenhan" ei tarkoita turvapaikanhakijoita, jotka ovat ulkomaalaisia.

Veikko Savolainen

Jos epäillyt kuitenkin olisivat turvapaikanhakijoita, poliisi tai media olisivat syyllistyneet harhaanjohtavaan uutisointiin, sillä "ulkomaalaistaustainen" ei yleisen käsityksen mukaan tarkoita turvapaikanhakijoita, jotka ovat lähtökohtaisesti ulkomaalaisia ennen kuin saavat Suomen kansalaisuuden. Kansallisuudeltaan suomalaisiahan heistä ei tule koskaan, kansalaisuus ja kansallisuus kun ovat kaksi eri asiaa. - Ilta-Sanomien mukaan Kempeleen vastaanottokeskuksessa oli illalla poliisioperaatio, jonka tarkemmasta syystä ei ole kerrottu: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448331557423.html

Petteri Kallokoski

Poliisi on tässä luultavasti tarkoituksellisesti ja harkiten halunnut näin kiertotietä ilmaista sen huolenaiheen jota ei voi suoraan sanoa.

Jos voisivat sanoa suoraan, niin luultavasti muotolisivat asian jotenkin näin:

"paikkakunnan muuttuneen tilanteen takia (alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus) alaikäisten tyttöjen tulisi välttää liikkumista yksin ja noudattaa muutoinkin erityistä varovaisuutta."

Börje Uimonen

Melko tyhmää poliiseilta on yhtään lietsoa näiden vajaatukkaisten, lakanapukuisten tai polttopulloilijoiden häiriökäytöstä. Tulee vain poliisille turhaa lisää duunia kun väkivaltaa kostomielessa kohdistetaan viattomiin.

Petteri Kallokoski

Melko tyhmää olisi poliisita myös kuitenkin olla yrittää varoittamatta niitä henkilöitä jotka ovat vaaravyöhykkeessä ja jotka muistuttaa asiasta niitä jotka voivat omalta osaltaan asiaan vaikuttaa. Eli alaikäisiä tyttölapsia ja heidän vanhempiaan.

Syy ja seurausyhteys tässä on karua faktaa kempeleläisille. Ei sitä muuta miksikään se aiheuttaako toiminta epätoivottuja vastareaktioita vai ei tai pahoittaako uutisointi jonkun yleismaailmallisesti asioita ajattelevan mielen.

Markku Huusko

Ei rikoksesta epäillyistä aina kerrota tämäntyyppistä tietoa. Siksi toimittaja kysyi. Jos minä olisin soittanut tuon puhelun, olisin kysynyt saman kysymyksen. Perustoimintaa.

Näin poliisi siis vastasi Uudelle Suomelle: "Poliisi pyrkii tiedottamaan puolueettomasti niin ulkomaalaisten kuin suomalaistenkin tekemistä rikoksista. Toisekseen se on jo siellä ihmisillä tiedossa, niin sitä ei ole syytä salatakaan."

Mikko Nykänen

Eikö peruskysymys olisi ollut myös se että miksi ja kenen luvalla alaikäiset turvapaikanhakijat voivat olla myöhään illalla kaupungilla? Kuka henkilö vastaanottokeskuksessa on vastuussa siitä että kyseiset nuorukaiset pyörivät pahan teossa keskellä yötä? Perustoimintaa?

Veikko Savolainen

Epäiltyjen alaikäisyyttä ei ole tiettävästi näytetty pitävästi toteen, eikä heidän voi olettaa olevan tietoisia suomalaisista ulkonaliikkumisajoista. Sen sijaan 14-vuotiaan liikkumista yksin ilman miespuolista saattajaa voidaan kritisoida ainakin ns. lähtömaiden kulttuurin näkökulmista, ja globalisoituvassa maailmassamme on muutenkin hyvä fokusoida syyllistämistaakkaa välillä vuorostaan kantaväestönkin mukavuusalueelle, vaikka omahyv'isen yltiöliberaalissa lintukotokasvatusvastuuttomuudessa on elettykin vailla kosketusta nykyajan moniarvoisimpiin tuuliin... Noin jotenkin ehkä tullaan perustelemaan syyttämättäjättämistä ja uhrin kovennettua nuhtelua resurssipulan lisäksi.

Pekka Heikkinen

"Kari Oittinen
24.11.2015 11:47
Olen Välimeren maissa matkaillessan..."

Etköhän hankkisi käpy kunnon lasit joilla näkee jotain, kuten niiden tarkoitus on. Jos ei kykene päättelemään esimerkiksi kreikun tai arabin ikää, kannattaa lomailla vain Juupajoella uusien lasien kanssa.

Irina Gagarin

Miksi tämä uutinen olisi pitänyt sensuroida.
Hämmästyttävää, että toimittaja on huolestuneempi sensuurin pitävyydestä, kuin alaikäisen lapsen törkeästä raiskauksesta.
Tieto raiskaajien ulkomaalaisuudesta on hyvinkin tarpeen mainita, että alaikäisten vanhemmat ja naiset osaavat olla varuillaan.

Kimmo Koskela

Ongelma suomalaisessa mediassa ja tiedotusvälineissä onkin juuri se, että toimittajat ikäänkuin yrittävät jokaisessa tuotoksessaan päteä ja tuoda esille "ammattimaisuuttaan" , unohtaen kenelle uutisia tuotetaan, normi suomalaiselle eikä kollegoille. Mainostoimistoja vaivasi aiemmin sama ilmiö, haluttiin kollegoiden kunnioitusta ja jopa mainosalan palkintoja, asiakkaiden rahoilla!!

On erittäin tärkeää uutisoida etninen tausta rikoksen tekijöistä, varsinkin poliisin pitäisi saada vapaasti se ilmoittaa kun tekijöitä ei ole vielä saatu kiinni. Usein on luettu "seurueista" jotka ovat puketutuneet tummiin prässihousuihin ja nahkatakkeihin ...eli siis mustalaisia on tarkoitettu muttei ole voitu suoraan antaa rikoksen selvittämisen kannalta tärkeitä tietoa.

On myös tärkeää kertoa rehellisesti näiden mamukeskusten asukeiden tekemistä rikoksista, ehkä niiden laput silmillä kulkevienkin kansalaisten jotka ruotsalaiseen tapaan uskovat kaikista ihmisistä hyvää ja uskovat kaiken kääntyvät parhain päin kunhan vaan integroitumisessa annettaan mamuille vaikka paita päältään, silmät aukeaisivat. Nyt on äänenpainot naapurissakin muuttuneet huomattavasti maahanmuuttoa vastustavimmiksi kuin aiemmin.

Meille maahanmuuttokriitikoillehan nämä tapahtumat eivät tulleet yllätyksenä, emme silti iloitse tällaisista uutisista vain siksi , että tiesimme olleemme oikeassa millaisia ongelmia on luvassa. Yksikin raiskaus , varsinkin alaikäisen tytön raiskaus, on liian suuri uhri vaikka tänne jäisi pääsemättä aitoja hädänalaisia yhtään perhettä.

Raili Sergejeff

Mitä tämä ulkomaalaistaustaisuus tarkoittaa - amerikkalainen, virolainen, venäläinen, aasialainen, lähi-itäläinen, afrikkalainen, saksalainen, ruotsalainen, norjalainen, vai onko pakolainen, turvapaikanhakija, Suomessa syntynyt...

Raili Sergejeff

Halusin vain tietää, mistä maasta tämä rikollinen on kotoisin.

Rikoksen vakavuutta ei vähennä mikään etnisyys eikä kansallisuus, se on aina yhtä kauhea.

Kummallista aggressiivisutta. Kommenttisi kertoo enemmän sinun aivosolujen määrästäsi kuin minun.

Pekka Heikkinen
Vastaus kommenttiin #55

Ennen kuin edes kannattaa kuvitella kykenevänsä keskustelemaan aivosolujen määristä, olisi vähintäänkin suotavaa opetella kirjoittamaan omaa äidinkieltään oikein.

No, nimesi ei 'aivan' vaikutakaan suomalaiselta, joten se siitä maahantunkija.

Raili Sergejeff
Vastaus kommenttiin #60

Näin kielioppivirheeni, mutten pystynyt korjaamaan sitä enää, koska ehdin lähettämään kommenttini ennen kuin huomasin sen.

Mitä sukunimeeni tulee, olen ihan suomalainen, ja entinen sukunimeni on suomalainen. Minulla on mieheni sukunimi, hän on myös supisuomalainen, joskin hänen vanhempansa tulivat evakkona sodan aikana. He taas olivat suomalaisia yrittäjiä Petsamossa.

Oma sukuni on saksalaista kauppiassukua, hekin aikoinaan tunkeutuneet suomeen kuten Stockmannit yms.

Pekka Heikkinen
Vastaus kommenttiin #62

OK OK Raili (huomasitko, nimesi isolla alkukirjaimella ja se on minulta aina vähintäänkin jonkinlaisen hyväksymisen merkki) ja ihan hienoa ettet enää jatkanut edellisen kommenttisi tavalla, sillä minä väitän, vaikkakin hieman hiillyttyäni, olleeni oikeassa itse asiassa.

ps. en aivan ensimmäiseksi yhdistäisi itseäni stockmaniin, mutta niin kuin haluat. Miellyttävää illanjatkoa.

Pekka Heikkinen
Vastaus kommenttiin #62

Aivan pikkuinen nyanssi Raili, kun tässä ollessani lähdössä poistumaan, tuli mieleen ..

Tiedätkö, (täysin typerä kysymys koska sinä et voi tietää, että..) minun mielestäni vain ne suomalaiset joilla on esihistoriaa Suomesta heti jääkauden jälkeisiltä ajoilta, ovat niitä joita voidaan puhtaasti kutsua kantasuomalaisiksi. Esimerkiksi yli 500 vuotta sitten Suomeen tulleet romanit eivät ole, eivätkä kaiketi kykene koskaan olemaan suomalaisia.

Näiden aavikkoneekerimuslimien kohdalla se ei tule olemaan mahdollista ainakaan seuraavaan kymmeneen valovuoteen.

Henna Kajava

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilastojen mukaan Lähi-idästä ja Afrikasta tulevien miesten suhdeluku suomalaisen miehen tekemiin raiskauksiin on n. 17:1 (ikävakioitu tulos). Tästä syystä meidän on tiedettävä, millaisia vaikutuksia massamaahanmuutto aiheuttaa jatkuvasti naisvihamielisistä kulttuureista saapuvien tulokkaiden invaasion seurauksena. Tämä on tärkeää demokratian kannalta. Meidän on tiedettävä, mitä tämä kulttuurien välisiä merkittäviä eroja väheksyvä politiikka aiheuttaa.

Tarya Korhonen

Miksi ulkomaalaistaustaisuus piti mainita tiedotteessa? Miksi, ei? Sehän on totuus mikä ei käsittääksen vaikuta tutkintaan on vain varoituksena perheille, joilla on tämän ikäisiä lapsia. Sen sijaan minä kysyn: Miksi maahanmuutto viranomaiset (jotka osaavat kaiken ja ovat niin hyviä eivät ensi töikseen tulkin välityksellä kerro maamme tapoja naisten suhteen) pitävät itsellään tällaiset ilmoitukset mitkä voisivat auttaa asioita?

Pekka Heikkinen

Tarya, ei kyse ole siitä etteivätkö jopa alkeellisimmat eläimet tiedostaisi sitä, että noin ei voi tehdä, vaan kyse on yksinkertaisesti siitä, että nämä aavikkoalielukat pitävät itseään yli-ihmisinä, jumalansa ällähin valittuina ja uskollisina seuraajina, sekä ei-musliminaista koiraakin alempiarvoisena oliona, jolle 'oikeaoppinen' muslimi voi ja saa tehdä mitä tahansa.

Kyse ei ole tiedosta tai sen puutteesta, vaan kyse on syvälle juurrutetusta islamista, käsittämättömästä aivopesusta, joka aloitetaan kun lapsi vielä imee äitinsä rintaa.

Pekka Heikkinen

Huomasitko, nähtävästi valkoihoinen suomalainen nainen hilkkaanneli, ettet maininnut sanallakaan, saatikka tuonut esille pahoitteluasi siitä, kuinka nuorta suomalaista tyttölasta on kohdeltu? Kuinka sairas ihminen saa olla?

Tulette jokainen saamaan ansaitsemanne, se on täysin varmaa.

Voitto Tapio

Radiossa sanottiin, että raiskaajat ovat turvapaikanhakijoita ja että he ovat Afganistanista. Heidän kohdallaan ensin rangaistus ja sen jälkeen karkotus. Näin sanoo minun oikeustajuni. Jos tyttö tuli raskaaksi, niin elatusmaksut päälle, mutta avioon ei anneta mennä.

Pekka Heikkinen

Veli-Pekka, et sinä, eikä kukaan muukaan ajatteleva ihminen voi olla niin naivi, etteikö MUKA tajuaisi sitä ainoaa todellista syytä, islamia. Nämä heinättämät hiekkakengät ovat edenneet kehityksessä viimeisten 600 vuoden aikana maksimissaan sentin, ei yhtään enempää. Ja jokaisen on ymmärrettävä se miksi näin on.

Olette todennäköisesti, jos ette ole, ette ole halunneetkaan, nähdä sitä islamin todellisuutta, jossa kamelinpaska, luolissa päänsä sekoittanut maantierosvo, jota nämä aivottomat kutsuvat jumalansa lähettiläs muhammediksi, on saanut tämän kaiken aikaan ja vain äärettömällä julmuudella, jota nämä hiekkakengät edelleen jatkavat ja pyrkivät valloittamaan koko muun sivistyneen maailman.

Minä sen enempiä selittelemättä sanon teille ettei se tulee kuuloonkaan. Me tulemme poistamaan syövän nimeltä islam tältä pallolta PERIOD

Miettikääpä miksi tämä tämän hetkinen järjetön Suomen ja suomalaisten maahanlyönti johtuu. Ja enemmänkin, kuinka se voi olla mahdollista! Sillä on yksi, tai oikeastaan kaksi nimeä, opetettu alistuminen ja itsensä mitättömäksi tunteminen, sekä raadollisen ihmisen kyltymätön vallan ja etujen tavoittelu.

.. aha .. nyt pitää kuulemma mennä, rannalla grillataan, mutta viimeisenä asiana teille kaikille joille Isänmaamme Suomi on rakas, me emme tule KOSKAAN luovuttamaan sitä muille kuin lapsillemme, joilla on ikiaikainen oikeus jatkaa meidän tavallisten suomalaisten tekemää yhteistä työtä Isänmaamme ja koko kansakunnan parhaaksi .. moi

Timo Mikkanen

Eniten ihmetyttää naistoimittajien välinpitämättömyys toisia naisia kohtaan. Halutaan niin palavasti pitää kiinni omasta maailmankatsomuksestaan, että solidaarisuus toisia naisia kohtaan saa mennä totuuden mukana viemäristä alas. Miehet tulevat maista, joissa naisten arvostus on tiskirätin luokkaa, niin ei se katsantokanta muutu kuin taikaiskusta rajan ylityksen jälkeen.

Eero Mattila

Olisiko aika hallituksen pahoitella tai pyytää anteeksi? Jo nyt on selvää, että suomalaisten viranomaisten hallitsematon toiminta maahanmuuttajien käsittelyssä tulee synnyttämään vastakkainasettelua. Lienee selvää, että jos viranomaiset eivät ota vastuuta tehtävistään syntyy omilla aivoillaan ajattelevien "kodinturvajoukkoja".
- Tulevista ylilyönneistä saadaan kiittää vain ja ainoastaan maahanmuuttoviraston tätejä.

Mika Jansson

Ns. Valtamedia on ihmetellyt suu auki, kun ns. näennäismedian suosio ja usko heidän julkaisemiin juttuihin on levinnyt kulovalkean tavoin kansan keskuudessa. Keskustelu asiasta on ollut kovin kapeakatsantaista, ja melko kopeaa ns. valtamedian suunnalta. Tyhmä kansa, uskoo näennäismediaan, on se kumma – jep, tyhmiä ovat. Ja näennäismedia on 100% valheita täynnä. Tämä lähestymistapa ei ole kovin älykäs tai mitään asiaa eteenpäin vievä – lähinnä päinvastoin. Mitä kummaa ja miksi?

Taannoin ns. valtamedia sulki ensin keskustelun ja kommentointimahdollisuudet uutisiinsa yksipuolisella, suoraan sanoen melko Neuvostoliiton oloisella kollektiivisella rangaistuksella, jota perusteltiin sillä että osa – osa ihmisistä – käytti mahdollisuutta ”rasismiin”. Pieni osa tekee väärin, kaikki kärsivät. Tätä yleistystä taas perusteltiin resurssipulalla moderoinnissa.

[Laitoin sanan rasismi yllä lainausmerkkeihin, koska tätä voimakasta ilmaisua joka tarkoittaa aatetta tai toimintaa jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua ja syrjintää. Nykyisin sanaa kuitenkin tuntuu moni median ammattilainenkin käyttävän mm. maahanmuuton vastustuksesta, uskonnollisen käytöksen ja vaatimusten vastustuksesta, jne jne. jolloin sen merkitys leviää, vääristyy ja alkaa muistuttaa tarkoituksellista mustamaalaamista aina kun mielipide ei miellytä.]

Tätä kollektiivista ratkaisua on sitten seurannut mitä eriskummallisempia asioita ja ratkaisuja liittyen ns. maahanmuuttoon, sitä koskevan keskustelun, tiedottamisen, palveluiden ostamisen verovaroin, sitä koskevien lakien ja säädösten - mm. kilpailutus ja avoimeen tiedottamiseen julkisten hankintojen kuluista – noudattamisen, tehtyjen ja raportoitujen rikosten, poliisin tiedottamisen ym. ympärillä. Kaikkea perustellaan milloin rasismin vastaisuudella, tilanteen vaatimalla nopealla toiminnalla, kuin myös maahanmuuttajien ihmisoikeuksilla ja yksityisyydellä. Tarkoitus ja jalo päämäärä pyhittää keinot. Tähän soppaan voi liittää hallituksemme ja/tai erilaisten suurgurujen/asiantuntijoiden aikalailla toiverikkaan kommunikaation, jossa kansaa ensin leveästi valistetaan mm. terrorismitapausten lähes täydellisestä mahdottomuudesta Suomen maaperällä, siitä että pakolaisten joukossa ei yksinkertaisesti VOI OLLA terroristeja (jos niin uskot, uskot ufoihin ja isoon pahaan suteenkin plus muihin lasten satuihin, tollo), ja siitä että Suomen suurin uhkakuva muodostuu pahoista kantasuomalaisista fasisti-rasisteista. Lähes poikkeuksestta vain kuukautta/viikkoa/päivää myöhemmin samat suhmuroijat sitten peruvat sanojaan tai toteavat että niin, nythän tiistaina homma näyttääkin yllättäen muuttuneen eilisestä niin radikaalisti, että kylläpä se vaan onkin mahdollista.

Monikulttuurisen perheen isän vinkkelistä homma tuntuu suoraan sanoen aivan uskomattomalta hölmöilyltä ja kohkaamiselta. Jos tällä ei aito, ei-rationaaliseen vihaan ja ennakkoluuloihin perustuva syvä rasismi lisäänny Suomessa, niin ei millään. Mitä tässä pitäisi uskoa, ja mitä tällä median ja kommunikoinnin kansan älyä halveeraavalla farssilla oikein haetaan?

Ensinnäkin, sensuurilla (ja kyllä, sitähän se on – tahallista, tarkoituksen ohjaamaa sensuuria) ja hölmöilyllä ollaan saatu aikaan yhä suurempi kiukku ja epäusko valtamediaan valtaväestön joukkoon. Samalla tuo halveksittu näennäismedia (tai vastamedia) on onnistunut ainoana raportoimaan useita uutisia joita valtamedia on hieman nolona parin viikon kuluttua toistanut. Valitettavasti samat näennäisuutiset todellakin julkaisevat paljon suoraa valhetta, mielipidemanipulointia, antisemitismiä, ja aivan tuulesta temmattuja juttuja – mutta valtamedian täysin typerän itsesensuurin ja kuurupiiloleikin kautta nämä näennäismediat ovat nyt jo saaneet valtavasti uskottavuutta ja kannatusta, jota niillä ei muuten olisi lainkaan (kuka oli edes kuullut MV-lehdestä ennen syyskuuta?).

Kiitoksia paljon, olette onnistuneet oikein hienosti palonsammutuksessa bensiinillä, jos se oli tarkoituksenne. Rasismi leviää, täällä asuvat ihan tavalliset ulkomaalaiset saavat pelätä valtaväestön kiukkua voimattomina, fasististen ääriliikkeiden kasvu on taattu vuosiksi eteenpäin, pakolaiset ja terroristit saavat mellastaa rauhassa sensuurin suojalla ”koska rasismi”, huhut voittavat todellisuuden, epätietoisuus ja pelko kasvavat, ja Suomen kansan ymmärrys aidon median ja näennäismedian (jolla on ihan oma agenda ja tarkoitusperät) välillä on hämärtynyt huomattavasti – jopa niin että alamme muistuttaa Venäjää, jossa kansa uskoo kaiken – tai ei mitään. Kaikki tämä 3- 4 kuukauden saldona on aika saavutus. Toivottavasti tekijämiehet ja –naiset olette ylpeitä saavutuksistanne.

Olisiko aika vaihtaa taktiikkaa ja alkaa toimimaan taas ihan oikean median tavoin? Huonommin se ei voisi ainakaan mennä.

Rasmus Kajaste

En edes jaksanut kaikkia kommentteja lukea, mutta eihän tässä turvapaikka-asiassa ole kuin yksi hyvä esimerkki: minulla on kulhollinen karkkia, kerron sinulle että niistä prosetti on myrketettyjä, ottaisitko?
Ja ennenkun suvakit vetää maapallon kokoisen herneen nenään ja alkaa selittää, että suomalaisillakin on taipumuksi rikoksiin, niin myönnän, kyllä on, mutta pitäisikö ensin hoitaa omat asiat kuntoon ennenkun alkaa auttaa muita? Se, että jollain menee vielä huonommin, ei tarkoita sitä, että meillä olisi asiat hyvin. Täällä asuu kuitenkin paljon viattomia, joita syylliset suomalaiset kohtelee huonosti, huono asia. Mutta se että tänne haalitaan lisää viattomia ihmisiä joiden mukana tulee lisää suomalaisia loukkaavia ihmisiä on todella huono asia.
Nekin rahat ja aika sekä tilat mitä tähän on käytetty, olisi voitu käyttää suomalaisten asioiden parantamiseen.
Jos jollain on tästä asiasta mitää sanottavaa niin tulkaa kahville :) Täällä on myös varmaan eniten turvapaikan hakioita alkuperäseen asukas lukuun verrattuna,(Joutseno) joten olen päässyt läheltä sivusta seuraamaan tilannetta.

Antti Korhonen

Tekopyhässä hurskaudessaan sydämetön toimittaja ja päätoimittaja. Tyypillistä valtamedian ohjausta "oikeaoppiseen" ajatteluun. Tässä farisealaisessa omahyväisyydessä jääkin sitten se varsinainen tehtävä eli totuudenmukainen ja objektiivinen tiedonvälitys toissijaiseksi.

Kimmo Koskela

Mika Jansson, kiitos tiivistyksestäsi. Mikäli ns. valtamedia kieltää kommentoinnin, vedoten moderoinnin resursseihin, ei kannata sitten toimia julkaisijana. Kyllä työvoimaa on saatavilla, mutta suoraan Venäjän mallin mukaista touhua on estää päätoimittajan ja toimituksen henkilökohtaisten mielipiteiden kanssa eriävät mielipiteenilmaisut.

Nykyään on niin helppoa ryhtyä julkaisemaan vaikka minkä aatesuunnan mukaista verkkolehteä ja imaista sinne mukaansa sitten lukijat jotka eivät saa ääntään kuuluviin näissä vielä valtamedian asemaa pitävissä IS, HS. Iltalehti ja US esimerkkeinä verkkojulkaisuissa. Oikeastaan tämä kaaos joka on nopeasti kohdannut myös vihdoin eurooppaa, on ihan hyvä opetus siitä , ettei mitään voi pitää itsestäänselvyytenä, klusterit eri aloilla pikkuhiljaa katoavat ja ennenkaikkea erilaiset mielipiteet saavat jalansijaa ja erilaisia näkökantoja on vain pakko sietää leimaamatta esim. kaikkia rasisteiksi, jotka eivät ole haltioissaan eri kulttuureista ja väreistä oman maansa katukuvassa.

Anttiolavi Salonen

Oho. Luettuani kommenttilitanjan läpi voin jälleen kerran todeta, että kyllä suomalaisella miehellä on nyt hätä. Ne 1,7miljoonaa kotimaisin voimin raiskattua ja pahoinpideltyä naista eivät merkitse enää yhtään mitään, kun on mahdollisuus kiillottaa omaa kilpeään turvapaikanhakijoiden tekemillä rikoksilla. Huhhuh...