Lauantai 20.7.2019

17-vuotiaaseen tyttöön käytiin käsiksi – Vastaanottokeskus huolestui

Luotu: 
28.11.2015 10:51
Päivitetty: 
28.11.2015 11:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva ei liity tapaukseen.
|

Heinolassa vastaanottokeskusta pyörittävä Setlementtiliitto suhtautuu vakavasti lähentelytapauksiin, joissa on ollut mukana vastaanottokeskuksen asukkaita.

Poliisi otti perjantaina kiinni kaksi ulkomaalaista miestä, joiden epäillään käyneen Heinolan torilla käsiksi 17-vuotiaaseen tyttöön. Tapausta tutkitaan pahoinpitelyrikoksena.

Poliisi puhuu tiedotteessaan vain ulkomaalaistaustaisista miehistä, mutta asiasta jo aiemmin tiedottanut Setlementtiliitto vahvistaa, että kiinniotetut ovat turvapaikanhakijoita.

Setlementtiliiton mukaan kaksi täysi-ikäistä ja yksi alaikäinen mieshenkilö vastaanottokeskuksesta olivat olleet tekemisissä 17-vuotiaan paikallisen nuoren naisen kanssa.

– Mukana on ollut alkoholia ja mahdollisesti lähentelyä, missä yhteydessä nuori nainen on loukannut itsensä, liitto kertoo tiedotteessaan.

Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni kaksi miehistä, jotka kuljetettiin Lahden poliisiasemalle pahoinpitelyrikoksesta epäiltyinä.

Toisessakin Heinolan torilla perjantaina sattuneessa välikohtauksessa oli Setlementtiliiton mukaan mukana vastaanottokeskuksen asukas. Alaikäinen turvapaikanhakija oli ”juottanut nuorelle tytölle alkoholia ja lähennellyt häntä”.

Setlementtiliitto harjoittaa vastaanottokeskustoimintaa konserniin kuuluvan Viittakivi Oy:n nimellä. Vastaanottokeskuksen henkilöstö pitää lauantaina tapahtuneesta turvapaikanhakijoille tiedotus- ja koulutustilaisuuden.

– Suhtaudumme tapahtumaan erittäin vakavasti. Tulemme kertomaan selkeästi turvapaikanhakijoille, että tällainen toiminta on Suomessa lainvastaista ja sillä on vakavat seuraukset, kertoo Viittakivi Oy:n toimitusjohtaja Harri Sarjanoja.

Lue myös: Turvapaikanhakijoista tänä vuonna ”muutamia kymmeniä” seksuaalirikosepäilyjä

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Toni Hiltunen

No ei asia näin yksinkertainen ole. Vanhemmalla ja yleensä kypsemmällä henkilöllä on vastuu siitä mitä tapahtuu. Vai onko lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö myös hyväksyttävää jos lapsi ei ymmärrä kypsymättömyyttään mitä tapahtuu? Valoja päälle kiitos.

Hannu Korpilampi

Nyt täytyy kiittää suomalaista mediaa laajemmaltikin. Selvästikin vaikenemispolitiikasta on luovuttu.

Tämä on rohkaisevaa. Ehkä emme kuljekaan Ruotsin viitoittamaa tietä ongelmien kieltämisessä, vaan säilytämme yhteiskuntana kykymme reagoida ongelmakohtiin.

Hannu Korpilampi

Jos ajaisimme kantasuomalaiset miehet maasta ja korvaisimme heidät nyt tänne tulevalla aineksella, suomalaisnaisen todennäköisyys tulla raiskatuksi olisi 17 kertainen nykyiseen verrattuna.

Tosin siinä vaiheessa ei uutisoitaisi enää raiskauksista, vaan naisten uskottomuusepidemiasta.

Pentti Westerholm

Surullista on se,että nuoret ovat tulleet sotaa ja sortoa pakoon eurooppaan.Silti he ovat itse valmiita tekemään raskauttavia rikoksia uudessa turvapaikassa.Suomessa on ns.kotitekoista rikollisuutta aivan riittävästi.Tuontikriminaaleja ei tarvita.

Risto Nikander

Eiköhän valtaosa ole tullut halusta nauttia länsimaisesta elämästä. Niin on ollut jo aiemminkin. Suomalaisen käsityksen mukaan he ovat itsekkäitä karkureita vaikka olisi ollut vara valita kolmesta vaihtoehdosta, tai useammastakin. Suomen sisällissodassa oli 2 vaihtoehtoa. Talvi- ja jatkosodassa ei ollut vaihtoehtija.

Risto Nikander

Eiköhän valtaosa ole tullut halusta nauttia länsimaisesta elämästä. Niin on ollut jo aiemminkin. Suomalaisen käsityksen mukaan he ovat itsekkäitä karkureita vaikka olisi ollut vara valita kolmesta vaihtoehdosta, tai useammastakin. Suomen sisällissodassa oli 2 vaihtoehtoa. Talvi- ja jatkosodassa ei ollut vaihtoehtija.

Ville Pohjankoski

Nyt ei muuta kuin sormet korviin ja lujasti hokee itselleen että "kyllähän suomalaismiehetkin". Mikä ihme se muutenkaan on että tytöt tuolla pyörivät? Eksotiikka kiinnostaa ja kymmenien vuosien suvaitsevaisuuskasvatus on opettanut, että tulijat ovat aivan samanlaisia ihmisiä kuin suomalaisetkin.