Keskiviikko 14.11.2018

Nyt tuli hurja uutispommi: Se kaatui

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.12.2015 10:00
Päivitetty: 
2.12.2015 11:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Sture Fjäder ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.).
|

Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin mukaan yhteiskuntasopimus on kaatunut.

Myös STTK kertoo neuvotteluiden päättyneen.

Hallitus on luvannut luopua työelämän uudistuspaketistaan, jos yhteiskuntasopimuksella saavutetaan vastaavat tavoitteet. Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen merkitsee sitä, että hallituksen niin kutsuttu pakkolakipaketti etenee valmistelussa.

LUE MYÖS: SAK:n Lyly: Nämä tahot lopettivat neuvottelut

LUE MYÖS: Päivän uutispommi: AKT:llä iso rooli

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sepetius Kangas

Siitä kenen päätös AKT päätös oli ei ole merkitystä. Ennekin ollaan päätety ilman heitä. Ehän tässä mitään uutta, ehkä Pietikäinen on dementoitunut eikä muista. Mutta asiasta kuin asiasta saadaan sitä sekoittamalla vaikka minälainen keitos. Miksi ei voida vain kylmäti jättää AKT pois ja myskin EK jos eivät hyväksy AKT pois jämistä. Eihän ne mitään niin määrääviä Suomessa ole. Pahin on tietenkin hallitus joka on tunkemassa sormensa joka paikkaa. On kuin oltaisiin Venäjällä Tai 30 luvun Saksassa jos natsit alkoivat oppejaan levittää. Hitlerin ja Stalinin kaltaisia lausahduksia Sipilän suusta kuullaan. Tosin hänellä ei ole asevoimia takana niinkuin kunnon diktaattoreilla.

Kalle Karvinen

Saapa nähdä kuinka sekaisin EK ja hallitus maan saavat. Ihan helpolla tästä ei banaanivaltiota tehdä jossa kaikki omaisuus ja toimeentulo on valutettuina 1 % osinko- ja optioeliitin taskuihin muiden pestessä ylimystön pyykkejä euron tuntipalkalla.

Sitähän tässä meinaan ollaan hakemassa.

Ensio Jauhiainen

on hyvä että edes yksi ammattiliitto pitää jäsentensä puolta. nyt voi sitten laatia Suomeen tulo/eläkekaton silloin otetaan sieltä mistä on vara ottaakin 3 eläkkeelä olevalle Presidentillekin maksetaan eläkkeen päälle yht. 660000e.vuodessa toimeentulotukea että tälläi tolous vuotaa

jouko viitala

On pahimmillaan niin, ettei ATK jäsenillä ole työpaikkoja, joissa etuja voi ajaa. Pelkillä omien etujen ajamisilla kun Suomen tilannetta pelasteta. Mitäs jos tilanne kuljetusalalla menee sellaiseksi, ettei suomalaisilla yrityksillä ole mahdollisuuksia
kuljetuksia hoitaa, vaan ne hoitavat ulkolaiset yritykset edullisemmalla työvoimalla.
Sekin on täysin mahdollista!

Eero Laine

Mikä uutinen tämä oli. Nyt EK saa liittokierroksen, jota on ajanut takaa. Ns. pakkolakien toimeenpano aloittaa rytinän, jonka liittokierros viimeistelee. Kaksilla rattailla ei voi ajaa. Liittokierroksen huono puoli on siinä, että se tukee vahvempia liittoja, mutta kaverisopimus pitänee huolen heikompien liittojen eduista.

Jouni Halonen

Voihan se olla, että lähestymme tällä länsimaista, mutta demokratiasta olemme edelleen yhtä kaukana. Sveitsi, jonka suoraa demokratiaa kaksoiskansalainen Berner ei näemmä arvosta, ja Islanti ovat lähinnä demokratiaa.

Sepetius Kangas

Tosi hallitus ei voi määritellä palkkoja, Ne on aina olut ja on oleva työnantaien ja työlöisten välinen asia. Hallitusta voidaan vaihtaa. Mutta työnantajia ja työntekijöitä ei, Hallitus on kulkupoika siellä middä duunia tehdään. Tai voivat hallituksen ministeritkin tulla sorvin ääreen.

Heikki Karjalainen

Hallitus toimii- hallitsematon ay ei !

Ay ei ole hankkinut jäsenilleen mitään etuja, vaan palkkojen alennuksia. Miksi: perii kohtuuttomia palkkaan sidottuja jäsenmaksuja( vrt. Lomaan kassa) ja maksattaa yhteiskunnalla lakkojen aiheuttamat työntekijöiden palkanmenetykset pääosin. Palkansaaja on jäänyt ay:n panttivangiksi saamatta yhtään mitään.