Perjantai 18.1.2019

Uusi vanhukset ja lapset yhdistävä projekti palkittiin: ”Yhteinen perjantaibingo”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.12.2015 17:02
  • Kuva: Mikeva Oy
    Kuva
    Päiväkotilapset saavat kummimummoja ja -vaareja Lahdessa. Kuva: Mikeva.

Sosiaali- ja terveysalan yrityksen Mikevan vanhusten hoivakodin ja päiväkodin yhteishanke valittiin Tapaseura ry:n Vuoden 2015 tapateoksi.

–Mikevassa on pitkään puhuttu siitä, että tämäntyyppinen yhteiselo ikääntyneiden ja päiväkodin kesken ja ehkä muidenkin eritysryhmien kanssa olisi hyvä. Mahdollisuuksia on kartoitettu muutamaan kertaan. Tässä tontti oli optimaalinen ja löytyi vielä hyvä kumppani, niin palaset aivan kuin itsestään loksahtivat kohdalleen, Mikevan toimitusjohtaja Petri Pitkäranta kertoo Uudelle Suomelle.

Lahdessa Pilke-yhtiön päiväkoti Onnimannin lapset ja Mikevan hoivakoti Vallesmannissa asuvat vanhukset elävät samassa pihapiirissä, ja lapset saavat kummimummoja ja -vaareja arkeensa.

–Meillä on paljon asukkaina muistisairaita, niin mikä sen terapeuttisempaa voi olla kuin yhteiselo lasten kanssa, ja tuoda heidän ympärilleen pirteitä muksuja. Se on kuin pistäisi rahaa pankkiin, Pitkäranta kommentoi.

Kummit voivat esimerkiksi lukea satuja muutaman lapsen kanssa, auttaa pukeutumisessa ja olla lasten kanssa yhdessä. Lapset voivat vierailla hoivakodin puolella ja esimerkiksi kerran viikossa ruokailla omien kummiensa kanssa.

Projekti alkaa vuoden 2016 alusta.

–Meillä tulee olemaan viikottaisia yhteisiä rutiineja ja ihan spontaaneja hetkiä. Aivan maan mainio idea on muun muassa perjantaibingo. Lapset ja ikääntyneet voivat pelata yhdessä. Lapset oppivat numeroita ja ikääntyneet saavat siitä seuraa, Pitkäranta kertoo.

Jaa artikkeli: