Lauantai 25.5.2019

Tämä kehuttu mainosvideo toi S-ryhmän kaupalle myös boikotti-ilmoituksia

Luotu: 
10.12.2015 08:25
Päivitetty: 
10.12.2015 08:48
  • Kuva: Kuvakaappaus HOK-Elanto Facebook
    Kuva
    Kuvakaappaus HOK-Elannon mainosvideosta ja laulaja Ikenna Ikegwuonusta. "Halusimme tässä vähän jännittyneessä ilmapiirissä tuoda kansalaisille uutta ajateltavaa", toimitusjohtaja Matti Niemi sanoi Ylellä.

Kauppajätti S-ryhmään kuuluvan HOK-Elannon kantaa ottava itsenäisyyspäivän mainosvideo on tuonut yhtiölle sekä runsaasti kehuja että boikottipalautteita, kertoi HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi Yleisradion aamutelevisiossa torstaina.

– Tiesimme, että se jakaa tunteita ja mielipiteitä. Olemme saaneet aika paljon positiivista ja kielteistäkin palautetta, Niemi sanoi.

Video on nähtävissä tämän jutun alaosassa. HOK-Elanto julistautuu mainoksessa ”kaikkien stadilaisten lafkaksi”. Laulaja Ikenna Ikegwuonu esittää videolla uuden sovituksen Eppu Normaalin Murheellisten laulujen maasta, ja videolla nähdään maahanmuuttajataustaista väestöä perinteisen suomalaisiksi koetuissa puuhissa.

Polarisoituneessa keskusteluilmapiirissä tämä on tuottanut muun muassa HOK-Elannon Facebook-sivuille ilmoituksia, joissa kerrotaan kaupparyhmän joutuvan vastaisuudessa boikottiin.

– Tällaisiakin palautteita on ilman muuta tullut, Matti Niemi vahvisti aamu-tv:ssä.

– Palautteet ovat olleet sen suuntaisia, että tämä [video] jotenkin olisi suomalaisuutta vastaan, mikä tuntuu hieman erikoiselta. Toisaalta on ajateltu, että tämä olisi poliittinen kannanotto HOK-Elannolta, mutta politiikkaa tässä ei missään nimessä tehdä, politiikan tekee valtioneuvosto. Me haluamme vain antaa ihmisille, jotka tarkastelevat erilaisista ikkunoista tätä maahanmuuttokysymystä, laajempaa perspektiiviä, hän selitti.

Sosiaalisessa mediassa huomiota herättänyt mainos on kerännyt yli 100 000 katselua.

 

 
Murheellisten laulujen maa

HOK-Elanto juhlistaa 110-vuotista taivaltaan elokuvaohjaaja Aleksi Salmenperän ohjaamalla teoksella.

Julkaissut HOK-Elanto 6. joulukuuta 2015

 

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Toni Mikael Siivikko

No niin ja taas mennään!

Laulaahan monet suomalaiset artistit gangsta-räppiä, Jukka-poika laulaa reggaeta jne. Nämä em. musiikkilajit (muunmuassa) ovat varsin tunnetusti tummaihoisten lajeja. Enpä ole kuullut yhdenkään tummempisävyisen nousseen noista Jukka-pojista ja finski-gangstoista puihin.

Niin, että mitenkäs se nyt näin sitten kävi? Mahdoton jaurakka tämmöisestä. Kertokaapa minulle kun en ymmärrä??

Kalevi Ripatti

Jestas, ensimmäinen kunnon mainos pitkään aikaan. Tässä The Biisi saa oikeasti varsin syvällisen merkityksen. Upeaa kerrassaan. Samoin video oli erinomainen!
Pitäisi saada marisijatkin hieman ymmärtämään maailman menoa ja sen muuttumista.

Kimmo Koskela

Ei ole keskusliikkeiden tehtävä tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja antaa "laajempaa" perspektiiviä. Täysin idioottimainen idea, kuten myös nuo ärsyttävät Elisan mainokset joissa kolme neekeriä toilailevat ja yrittävät matkia Eddy Murphyn naurua. Muistan kun itsellenkin monet mainostoimiston AD:t ovat perustelleet , että myös ärsyttävä mainos voi toimia. Toimiikin, mutta ovipumppu, ainakin näissä mainitsemissani yhtiöissä, vain ulospäin.

Lauri Selenius

No oikeastaan kaikkien merkittävien toimijoiden olisi syytä kantaa yhteiskuntavastuutaan. Helsinki on Suomessa kenties se vahvin sulatusuuni jossa eri kulttuurit kohtaavat ja elävät rinnakkain, on ainoastaan erinomainen asia että HOK tuo monikulttuurisen todellisuuden näin upealla mainoksellaan ilmi.
Tilannehan meillä vastaa (pienoiskoossa) Jenkkejä - siinä missä LA tai New York ovat sulatusuuneja kulttuureille punaniskojen vahvat alueet ovat jotain ihan muuta. Meillä tosin ikävä todellisuus on se että liberaalit kaupungit omalla menestyksellään maksavat punaniska-alueiden asukkaiden tiet ja sähköt koska aluepolitiikka jyrää pahasti...

Ja vaalitapamme takia näiden punaniskojen äänet ovat arvokkaampia kuin heidän elintapansa maksavien kaupunkilaisten äänet. Noh, sellaista se on. Maksaamaan joutuu.

Veikko Mäkitalo

Niemi vastasi aamuteeveen kysymykseen ajattelitteko tämän vaikuttavan.... Emme yhtään ajatelleet vaan teimme. Taitaa tämä Elanto olla niitä punapääoman jälkihaikuja, suojatyöpaikassa viimeiset mohikaanikommunistit, S-ryhmä kiittää. Kenkkää tulisi kiireen vilkkaa muumiolle.

Lilli Markkanen

Se ei millään tavalla HOK-Elannon vika, että Suomen talous on lamassa. Et ilmeisesti muista, miten 90-luvun alussa E-liike meni nurin Elantoa lukuun ottamatta ja tulihan siellä muutama itsarikin tehty. Ja ketkä E-liikettä hallitsivat - demarit ja kommunistit Uffen johdolla. Hänetkin Arja Alho armahti koplatuista veloistaan. Eipä päässyt Eduskuntaan sen jälkeen...

Jussi Tynkynniemi

Ylläri! ...ja täällä se junttidisko jatkaa itkua, potkua ja parkua. Jos kaikki suomalaiset olisi niin kuin tälläkin palstalla esiintyvä räkänokkakuoro niin myisin maani ja lähtisin vadelmavenepakolaisena Ruotsiin.

Hieno veto Hok-Elannolta!

Henry Aaltonen

Todella murheellisten laulujen maa ja syy murheeseenkin esiintyy videolla näyttävästi :) Kumma ettei tajuta meillä olevan omiakin hädänalaisia perheitä ja köyhyyden alarajalla eläviä suomalaisia perheitä...tämä vuosi on ollut todellinen loukkaus heitä kohtaan ja vieläkin jotkut avomieliset puolustavat tätä invaasiota jonka hedelmiä aletaan nyt poimimaan kuten jokapäivä uutisissa jo näkyy....todella murheellisten laulujen maa ja todellakin boikotoin tuota ryhmää tästä eteenpäin

Esko Kotilainen

Näin ulkomailla asuvana en oikein tiedä mikä tämä Hok-elanto on ,onko se sama kuin se Hurstin kauppa,joka on niin suosittu,että jonot ovat kilometrin pituiset jopa ulkona.Jotenkin mainoksesta tulee mieleen,onko Helsinki Detroidin ystävyyskaupunki.

Katariina Elisabeth

Pakko sanoa etten ymmärrä miten tässä muka olisi lytätty tai haukuttu suomea tai suomalaisia ? (Niinkukn osa kommenteista väittää) fiksusti toteutettu mainos joka selvästi sanoo ette heitä jokainen on stadilainen ja laulu on hyvä ja hieno valinta ja suomalainen kaiken lisäksi..

Tosin satun olemaan sitä vähemmistöä joka ei ymmärrä rasismia minulle jokainen on ihminen ja jokeisella heistä on sydän. Jokaisen ihmisen suonissa virtaa punaista verta, ihonväristä riippumatta. Jokaisella on tunteet, uskonnosta huolimatta. Yksikään meistä ei päätä minne syntyy tai millaisen alun saa elämälleen. Jokaiseen meistä sattuu kun toinen lyö ja mikä tärkeintä meistä kukaan ei päätä vanhempiensa tai ystäviensä teoista. Me vastaamme vain omista päätöksistämme ja voimme muutta vain itseämme...

Lilli Markkanen

HO-Elanto ei kaadu joittenkin idioottien boikotteihin. Minulla ei ole ainakaan mitään valittamista lähimmän Alepan palveluista. Viime kuultakin tulee bonuksia noin 30 euron verran, ja sillä saa monta purkkia maitoa tai 5 askia tupakkaa. Puolitoista keisiä saunaoluttakin.

Olli Porra

Ihmettelen, että HOK haluaa toivottaa joulurauhaa äärimmäisen ankealla tarinalla mollaamalla Suomen ja suomalaiset ja tietenkin vielä maahanmuuttajien suulla. Itseinho huipussaan. Tällaisellako myyntiä kasvatetaan ja luodaan positiivista yrityskuvaa?

Marko Koskenkorva

Myynnissä on pari pääsääntöä. Yksi tärkeimmistä on "vältä kannanottoja"!

-Luonnonsuojelun kehuminen asiakkaalle, jonka arvotontilta löytyi liito-oravan papana, (jonka ansiosta tontille tuli rakennuskielto), todennäköisesti johtaa kauppojen peruuntumiseen.

Tuntuu käsittämättömältä, et noin ison firman johto päättää profiloitua "suvaitsevaisiksi", vaikka kaikki tietää että asia nostattaa suuria tunteita?

Kaupan boikotoimiseen riittää et menee toiseen kauppaan, kannatus vaatisi käyttämään vain kyseisen kauppaketjun palveluja! On paljon helpompi mennä viereiseen kauppaan, kuin etsiä sen tietyn kauppaliikkeen myymälää, joten imago suvaitsevana kauppana, ei tuo yhtään uutta asiakasta, mutta karkoittaa useita.

Täytyy sanoa et jos jotakuta kiinnostaa oman näkemyksensä kannattaminen enemmän kuin firman tulos, niin kannattaisi miettiä hyvin tarkasti, onko hän "mies paikallaan" vai olisiko syytä vaihtaa tilalle ihminen, jolle firman tulos on se ykkösasia?
(`G´,)

Teppo Nygren

Video ja kappale ovat vallan makeita, mutta ei sovi minkään kauppaketjun mainokseksi. Jollekkin mainosvastaavalle kannattaisi antaa potkut. En tosin kyllä ymmärrä myöskään porukan herkkänahkaisuutta, että rupeavat tuon tähden boikotoimaan, tosin valinnan varaa on ja jos jokin ei miellytä, niin ainahan voi vaihtaa.

Esko Kotilainen

Ettekö te voisi jo lopettaa tämän,palevan,nälkiintyneen,partalapsen näyttämisen lehdessä.tämähän on pyörinyt täällä jo kuukausi tolkulla.Alkaa kyllastyttämään.Ei ainakaan tuo uusia asiakkaita kaupparyhmälle joka tätä käyttää mainontana.