Lauantai 20.7.2019

Finavian hallituksen puheenjohtaja erosi – HS: Protesti ministeri Bernerille

Luotu: 
15.12.2015 07:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Finavian puheenjohtajan paikalta eronnut Riitta Tiuraniemi on toiminut aiemmin muun muassa DNA:n toimitusjohtajana.

Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi on eronnut tehtävästään protestina liikenneministeriölle. Finavia on valtion kokonaan omistama.

Tiuraniemi kertoo Helsingin Sanomille, ettei hän hyväksynyt liikenneministeriön ”hyvän hallinnon vastaista” omistajaohjausta. Keskeinen syy liittyy 34 miljoonan euron johdannaistappioiden selvittämiseen.

– Ministeri Anne Bernerin (kesk.) rooli tässä oli merkittävä, Tiuraniemi toteaa.

Finavian hallitus päätti syyskuussa hakea entiseltä hallitukselta ja johdolta oikeusteitse korvauksia tappiollisista kaupoista. Liikenneministeriöstä kuitenkin kerrottiin, että Finavian on odotettava ”omistajan ratkaisua”. Päätös luvattiin antaa ministeriöstä Tiuraniemen mukaan marraskuun puoliväliin mennessä, mutta sitä ei koskaan tullut. Jahkailulle ei ole aikaa, sillä kanneoikeus vanhenee vuoden lopulla.

Tiuraniemeä hermostutti myös päätös sopia oikeudenkäynti Finavian entisen tilintarkastusyhtiön Deloitte & Touchen kanssa. Finavia vaati yhtiöltä 34 miljoonan euron korvauksia. Tiuraniemen mukaan sovintoratkaisun ehdot eivät olleet Finavialle hyvät, mutta hallituksen enemmistö päätti lopettaa oikeustoimet.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Halonen

Ei uskoisi, että Berner on sveitsiläinen, jotka enimmäkseen kannattavat suoraa demokratiaa ja siten avoimuutta. No Suomeen on sattunut hyvä-sisko-veli-systeemin innokas edustaja, joka valkkasi (rkp, kokoomus, kepu) ennen eduskuntavaaleja varmimman väylän ministeriksi hoitamaan bisneksiä siskojen, veljien ja omaksi mieliksi.