Keskiviikko 14.11.2018

HS-gallup: SDP on nyt suurin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.12.2015 07:31
  • Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press
    Kuva
    SDP nousi gallupissa nyt piikkipaikalle, selviää HS:n gallupista.
|

SDP on kannatukseltaan nyt Suomen suurin puolue, selviää Helsingin Sanomain tuoreesta mielipidemittauksesta. SDP:tä kannattaisi nyt 21,1 prosenttia äänestäjistä. Ero toisena tulevaan keskustaan on marginaalinen - 0,2 prosenttiyksikköä - mutta SDP kannatus on noussut yhtäjaksoisesti elokuusta lähtien ja samaan aikaan keskustan kannatus on laskenut. Kokoomusta kannatti gallupissa 17,7 prosenttia ja perussuomalaisia 10,8 prosenttia. Vihreät on ollut lokakuusta lähtien suurempi puolue kuin perussuomalaiset ja eroa oli uudessa mittauksessa 0,5 prosenttiyksikköä.

Opposition kannatus oli kaksi viikkoa sitten julkaistussa Ylen gallupissa noussut suuremmaksi kuin hallituksen. HS:n mielipidemittauksessa hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus oli nyt 49,4 prosenttia, mutta eduskunnan oppositiopuolueiden yhteiskannatus oli 48,6 prosenttia. Muita kuin eduskuntapuolueita kannatti 2 prosenttia haastatelluista. HS-gallupia varten tehtiin 2 424 haastattelua 16.11-10.12. välisenä aikana.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kalle Karvinen

Mitä ihmettä ?

Eikö koko kansa olekaan valmis luovuttamaan isiensä rakentamaa hyvinvointivaltiota lyhentämättömäna valutettavaksi osinkoina muutaman huijarin liiveihin ?

Eikö minimipalkkaiset orjatyöt freelancerina, vuokra- osa-aika ja nollasopimuksilla maistukaan ?

Perin kummallista. Kansa lienee syytä panna vaihtoon.

Optio-ohjelmien on toteuduttava jatkossakin täysimääräisinä - maksoi sitten mitä maksoi.

Matti Loikkanen

"Otetaan lisää lainaa ja elvytetään" (Antti Rinne) niin kauan kun lainaa saa. Sitten tulee EKP ja IMF ja sanelevat "pakkolait", joista kenelläkään ei ole varaa kieltäytyä. Kreikan kommunisti pääministeri kuuntelee tarkasti mitä pankit käskevät.

Sauli Harju
Vastaus kommenttiin #9

Katainenki pääsi pääministeriksi törkeellä rikoksella. Se väärensi asiakirjoja joilla se nostettiin johtamaan, muistaakseni kokoomusnuoria. Sitte oikeus päätti että sen rikos on vanhentunu. Se oli niin törkeä rikos että lakikin sanoo, että siitä pitää tulla yli 2 vuotta vankilaa. Katainen ei joutunut vastaamaan millään tavalla. Urpilainen taas lahjotteli Suomen rahat euroopalle, jonka takia jouduttiin ottamaan paljon velkaa ja IMF perii niitä vielä 100 vuotta.

Ilkka Korkalainen

Mikä mahtaisi olle se demarien salainen poliittinen keino jolla Suomi saataisiin nousuun. Tämä meneillään oleva talouskatastrofi on demarien ja ay-liikkeen yhteistyön tulos. Kuinka nyt nämä samat tahot voisivat korjata tilanteen, ei mitenkään eikä koskaan. Esimerkkinä vaidaan mainita Jutta Urpilaisen valheellinen toiminta valtionvarainministerinä. Hän käytti demarivetoisen Palkansaajien tutkimuslaitoksen mittatilaustutkimusta perusteena siihen ettei valtiolla ole mitään sopeutustarvetta vaan tuleva kasvu hoitaa ongelmat pois. Todellisuudessa valtion budjetin alijäämä oli pysyvästi yli 10 miljardia euroa. Näin Suomea velkaannutettiin täysin turhaan vuosikausia ja kymmeniä miljardeja euroja. Tuli kalliiksi pitää demaria valtionvarainministerinä.

Juha Merisaari

Suomessa on ensikertaa sitten Vanhasen pääministerikauden jälkeen hallitus joka pystyy tekemään edes jotain päätöksiä. En ota kantaa siihen ovatko päätökset hyviä vai huonoja, kannatettavia tahi pelkästään vahingollisia kansantaloudelle.

Gallup menestyjän kannattaa nyt etsiä se talousasiantuntija joka kertoo kuinka paljon ja missä ajassa voimme ottaa lisää velkaa kulutukseen, koulutukseen, innovaatioihin yms. mukavaan ilman, että joudumme Kreikan tielle jolle ymmärrykseni mukaan kukaan Suomessa ei halua. Käsitykseni mukaan sellaista talousoppinutta ei taida olla missään.

Gallupeista huolimatta näyttäää vahavsti siltä, että persut eivät ole edes paniikissa, odotuksista huolimatta, vaikka kannatuksesta on sulanut lähes puolet. Seuraavat pari - kolme vuotta näyttävät sitten suuntaa Suomen tulevaisuudelle ja todellisen, vaikuttavan gallupin tulosta joudutaan pahimmassa tapauksessa odottamaan vuoteen 2019 saakka.
Kärsivällisyyttä kaikille toivottaen, palkinto odottaa?

Ilkka Korkalainen

Demarien puheenjohtaja Rinteen höpöttely ei todellakaan vakuuta. Jos demarit nousevat seuraavissa vaaleissa politiikan johtoon se tietää Suomen talouden ja teollisuuden lopullista tuhoa. Tämä nykyinen alennustila on SDP:n ja SAK:n yhteistyön tulosta.

Eero Laine

Taitamaton hallitus kyykyttää köyhiä, lapsia ja vanhuksia. Ei siinä muuta tarvita. Lisäksi perussuomalaiset osoittautuivat, kuten arveltiinkin, tyhjää puhuviksi sanansa syöjiksi. Lakien valmistelu on onnettomampaa kuin ennen. Hallituksessa ei ole yhtään juristia ja oikeusministerinä laborantti. Perussuomalaisilta tulee milloin kuolemantuomiovaatimuksia, milloin ihmisoikeuksien viemisiä, joten ei ihme, että ihmiset ympäriltä häviävät.

Pentti Westerholm

Gallupeita tulee ja menee.Eduskunnassa keskusta on edelleen suurin seuraavana PerusS ja kolmantena Kokoomus.SDP jää mitalikolmikon ulkopuolelle.Olisihan se aika kummalista jos gallupit alkaisivat ohjaamaan taloudellisia päätöksiä.Kukapa ei haluasi palkkaa tai eläkettä lisää jos sitä gallupissa kysyttäisi.

Ritva Västi

On se nopea tuo Hesari tekemään noita Gallupeita ,,,melkein joka tunti pukkaa uutta tietoa niistä,varmaan on pakko tehä et saatais lehen kannatus nousuun,mut en usko et lehen kannatusta nostaa huijaamalla tehdyt poliittiset Gallupit, Vaalithan on vasta vajaa neljän vuoren päästä ,monta ukkosilmaa tulee ja menee ennenkuin todelliset kannatus luvut nähdään .Ei kansalaisia enää vääristetyillä gallupeilla huijata kaikki käsittää miten tätä peliä pelataan .