Sunnuntai 22.10.2017

Nyt tuli vahvistus: Jos Nuoret Leijonat saavat MM-kultaa, torilla ei tavata

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.1.2016 15:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Nuoret Leijonat Sebastian Aho, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi. Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi.

Helsingin kaupungin elinkeino-osaston asiantuntija Päivi Munther vahvistaa Uudelle Suomelle, että Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen eli Nuorten Leijonien mahdolliset kultajuhlat järjestetään uudessa paikassa.

”Torilla” ei siis enää tavata, vaan mahdolliset kultajuhlat järjestetään Olympiastadionin edustalla.

”Torilla tavataan” on suomalaisten keskuudessa vakiintunut ilmaus, jolla tarkoitetaan kansanjuhlaa Helsingin Kauppatorilla urheilu- tai euroviisuvoiton jälkeen. Kiekkojuhlia on joskus vietetty myös Helsingin Rautatientorilla.

Yle Uutiset kertoi joulukuun lopussa Helsingin kaupungin linjanneen, että kansanjuhlia ei enää jatkossa järjestetä Kauppatorilla vaan ne siirretään Olympiastadionin aukion ja parkkipaikan käsittävälle alueelle. Munther vahvistaa nyt, että muutos koskee jo huomista, jos nuoret leijonat voittavat tänään MM-kultaa.

Jos kultaa tulee, juhlat alkavat 6.1.2016 kello 15, Munther kertoo. Muntherin mukaan hopeamitalien varalle ei ole kaavailtu juhlaa.

Järjestelyistä vastaa Jääkiekkoliitto. Sen toimitusjohtaja Matti Nurminen ei vielä halua kommentoida asiaa lainkaan vaan toteaa Uudelle Suomelle, että pelit on pelattava ensin loppuun.

Nuoret Leijonat kohtaa loppuottelussa tänään illalla Venäjän.

Mitä mieltä olet kansanjuhlien siirtämisestä Olympiastadionin edustalle?

2630 ääntä annettu
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: