Tiistai 24.10.2017

Järisyttävät luvut julki – ”Uusi tv-ilmiö” vyöryi Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.1.2016 12:18
Päivitetty: 
6.1.2016 13:28
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Nuoret Leijonat tuulettavat MM-kultaa. Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi. Siirry kuvasta toiseen kuvan sivuilla olevien nuolien avulla.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Nuoret Leijonat keräsivät runsaasti katsojia sekä paikan päälle otteluihin että televisioiden ääreen. Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi. Siirry kuvasta toiseen kuvan sivuilla olevien nuolien avulla.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Nuoret Leijonat 2016. Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi. Siirry kuvasta toiseen kuvan sivuilla olevien nuolien avulla.

Nuoret Leijonat ovat saaneet aikaan historiallisia katsojalukuja, kertoo Yleisradio. Eilen päättyneistä peleistä kasvoi Ylen mukaan ”uuden ajan tv-ilmiö”.

- Nuorten jääkiekon MM-kisojen loppuottelu tiistaina 5.1. keräsi historiallisen määrän suomalaisia tv-ruutujen ääreen. Loppuottelua Suomi–Venäjä seurasi Yle TV2:ssa parhaimmillaan eli klo 22.30 peräti 2,407 miljoonaa suomalaista. Ottelun keskikatsojamääräkin oli huimat 1,964 miljoonaa. Tällaisia katsojamääriä ei suomalaisella televisiolla ole ollut miesmuistiin. Esimerkiksi miesten jääkiekon loppuottelujen tai yleisurheilun MM-kisojen luvut eivät ole yltäneet samaan, Yleisradio kertoo tiedotteessaan.

Ylen mukaan lähihistoriassa vain vuoden 2015 Linnan juhlien katsojaluvut nousivat eilistä MM-finaalia korkeammiksi.

Nuoret Leijonat voitti eilen MM-kultaa kukistamalla kotikisojen loppuottelussa Venäjän.

- Luvut kertovat, että Suomessa on taas kaivattu jotain tällaista. On kaivattu jotain samaa, mitä tapahtui vuonna 1995, kun Suomi voitti historian ensimmäisen jääkiekon MM-kullan, arvioi Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Ylelle näin huima luku on Ylen viestintäjohtajan Reija Hyvärisen mukaan iloinen yllätys, joka osoittaa vapaiden tv-kanavien merkityksen.

- Kansankunta tarvitsee yhteisiä positiivisia kokemuksia, Hyvärinen sanoo Uudelle Suomelle.

LUE MYÖS: Suomen kultajuhlat tänään uudella paikalla – tärkeä ohje yleisölle

LUE MYÖS: 215 225 ihmistä tuli paikalle – Suomelta huikea temppu

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hirvimäki

Onneksi olkoon pikkuleijonat!

Olipa huikea finaali - kun tekee kovasti töitä ja alusta on oikea tuottaa huippuluokan osaamista ja intohimoa on tulos tämä.

Samaa energiaa ja vision tuomaa suuntaa myös yhteiskunnalliseen alustaan uuden ajattelun kautta niin "maailmanmestaruus" on vain ajan kysymys. Niin, ja ennen kaikkea itsensä haastamista siihen uuteen ajatteluun -

http://unitaskansanliike.net