Keskiviikko 22.5.2019

Maahanmuuttovirastolta suorat sanat kansalaiselle – ”Emme elä 1930-luvun Saksassa”

Luotu: 
8.1.2016 13:43
  • Kuva: Twitter
    Kuva
    Kuva: Twitter / kuvakaappaus.
|

Suomen maahanmuuttovirasto on vastannut tyhjentävästi Twitterissä henkilölle, joka kysyy, miksi turvapaikanhakijoita ei sijoiteta internointileireille.

- Siksi, että elämme 2010-luvun Suomessa, emme 1930-luvun natsi-Saksassa, kuuluu Maahanmuuttoviraston vastaus.

Viraston tviitti on kirvoittanut runsaasti jakoja ja tykkäyksiä.

Virasto on myös jatkanut aiheen kommentointia muun muassa kertomalla, että Suomen laki ei tunne internointeja ja että keskitysleirit eivät kuulu sivistysvaltioon.

Kommenttiin siitä, että keskitysleirikysymys todennäköisesti oli provosointia, virasto vastaa:

- Aamun heitto oli sitä luokkaa, että katsoimme tarpeen vastata ja nostaa muidenkin tietoon.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Miikka Satama

Melki luulisi että itseään kunnioittava toimitus saisi aikaan parempaa ja syväluotaavampaa materiaalia päivän aiheista kuin tämän huomioprostituutioroskan. Voisi pureutua virran syihin esimerkisi ja alkaa pikkuhiljaa myönnellä että ei ole ollut hyvää politiikkaa.

Esa Aaltonen

No eihän se ole US:n toimituksen vika, eikä heidän pidä pyydellä anteeksi hallitusten huonoa politiikkaa... Keskitysleiri nyt on vain väärä sana, mutta niin on mamuviraston vastauskin. Itse en keksi Luxembourgia ja muita kääpiövaltioita lukuunottamatta yhtään keskisen Euroopan valtiota, jolla ei olisi jonkinsortin "leiriä" jossain päin maata nyt pystyssä. Eihän siitä kaikki numeroa tee, mutta ainakin Ranskan, Belgian, Italian, Kreikan, Turkin, Espanjan, Englannin, Saksan, Itävallan, Unkarin, SLovenian, Kroatian jne. leirit ovat olleet esillä eurooppalaisissa medioissa syksyn mittaan...
Suomalaisia professoreita lukuunottamatta juuri kukaan ei esittele tämän muuttoaallon positiivista vaikutusta työvoimaan aikana jolloin yhä pienemmällä osalla työvoimaa on relevanttia osaamista jolla on kysyntää. Suomen sosialistinen lähihistoria näkyy siinä, että siellä edelleen kuvitellaan että työ kun työ tuo lisäarvoa. Monelle suomalaiselle päättäjälle tekisi hyvää tulla opintomatkalle tänne Sveitsiin näkemään millaisella työlla on lisäarvoa tämän päivän maailmassa ja miten täällä onnistutaan saamaan sellainenkin työ kaupaksi, jolla ei Suomessa tehtynä oli juurikaan arvoa...

Reijo Paunonen

Natsikortti heiluu jo viranomaistahon käsissä. On aika tyrmäävää huomata tapa jolla viranomaistaho vastaa käytännön kysymykseen maahanmuutto-ongelmien ratkaisemiseksi.
On enemmän sääntö kuin poikkeus että kaikkeen mahdolliseen maahanmuuttokriittiseen tarkasteluun liitetään NATSIT. FASISTIT, ja RASISTIT. Ja tämän tekevät nimen omaan tahot jotka ovat imemässä maahanmuutto bisneksestä verorahoja.
Koska oikeuslaitos alkaa langettamaan tuomioita näistä herjaavista ja kansalaisen kunniaa loukkaavista lausunnoista?

Esa Mäkinen

Natsikortti ei aina ole tyhmä argumentointivirhe, joskus on ihan paikallaan verrata joitakin ajatuksia natsien käytäntöihin. Kuten nyt tässä ehdotusta ihmisryhmien kollektiivisesta sulkemisesta leireille.
Ja mikä ihme siinä on, että ei rasistin titteli kelpaa? Jos kerran yleistää törkeästi, pitää joitakin ihmisryhmiä loisina, rikollisina, terroristeina, miehittäjinä, pedofiileinä, raiskaajina jne jne niin silloinhan sitä nyt vaan on rasisti. Ja jos vielä haluaa, että heidät pitäisi kaikki laittaa 'Hitlerin suihkuun rajalla', ajaa pois, tappaa '9mm Buranalla', leirittää jne on ihan ehta natsikin vielä. Ja entä mikä silloin on, jos kannattaa ilmiselvän väkivaltarikollisen, natsin ja rasistin päälliköimiä katupartioita? Kuten sinä, Reijo.

J.a. Tauriainen
Vastaus kommenttiin #31

Muslimimailla on rauhanomainen länsimaiden valloitus käynnissä. On odotettavissa 200 miljoonaa uuttatulokasta länsimaihin ns. mukapakolaisina.
Nykyiset päättäjät ovat kenties, ja luulen niin olevan , tyytyväisiä, kun maahan virtaa elintasopakolaisia pilvin pimein. Sehän kohentaa itsetuntoa ja itserakkautta, kun saa huomata, että meidän elintasoa huomioidaan elintasopakolaisten lähtömaissa.
Suomen osuus tuosta muuttovirrasta on yli 600 tuhatta henkeä. (kuusisataatuhatta henkilöä) Ymmärrän todellisten pakolaisten hädän, naisten ja lasten jotka ehkä ovat pakoitettuja siirtymään sota-alueilta muualle asumaan.
Mielestäni millään ei voida perustella hyväksyttäväksi teoksi nuorten , asekuntoisten miesten pakenemista omasta maastaan. Ne ei ole pakolaisia! Ne on jänishousuja ja sotilaskarkureita !
Miten olisi käynyt 1939 - 1941 aikana, jos suomalaiset sotilaat olisivat lähteneet käpykaartiin, un TERRORISTIT rupesivat tunkemaan päälle ??????

Toni Hiltunen

Taitaa maahanmuuttovirastolle käydä samoin kuin Suomessa tuppaa usein käymään. Virastoista ja laitoksista tulee lopulta bisneskoneistoja. Kumpi tarvitsee elääkseen kumpaa: pakolaiset maahanmuuttovirastoa vai maahanmuuttovirasto pakolaisia?

Jouko Repo

Olisko kuitenkin hyvä hakea hieman lähempää ja kotinurkilta vertauksia internointileireistä.

Suomi, sotien jälkeen :

http://yle.fi/uutiset/suomalaisia_naisia_ja_lapsia_internoitiin_neuvosto...

Leirihän olisi oikeastaan hyvä vaihtoehto turvapaikkaa odottelevalle. Turvaa ja rauhaa olisi hyvin ja samalla jäisi turha Valtion rahastaminen majoitustoiminnalla pois. Kilpailutusepäselvyyksiä ei sitten tulisi. ( hankintalaki ja hankintojen avoimmuus ) ja mahdolliset palautettavat, turvapaikan hakijoiden joukosta, eivät sitten hukkuisi vahingossa suureen tuntemattomaan, vaan saataisiin ohjatuksi heti takaisin lähtöpisteeseen.

Ilkka Korkalainen

Suomessa ei haluta tunnustaa että kaiken ongelman taustalla on islam. Vaikka länsimaissa on uskonnonvapaus tulisi islam kieltää kokonaan koska se on koko ajan käytävän pyhän sodan takana. Musulmaanien invaasio kiihdyttää tätä sotaa euroopassa. Kaikki ns. pakolaiset tulisi palauttaa pikaisesti takaisin jotta eurooppa säästyisi pahemmalta.Natsiaatteella ja islamilla on samanlainen ehdotos ideologia ja väkivallan käytön oikeutus väärinajattelevia kohtaan. Sinisilmäiset hölmöt jatkavat musulmaanien paapomista ilman huolen häivää.

Jari-Jukka Annala

Oletko koskaan vieraillut muslimiperheessä? Minäkään en ole, mutta tuttavani on. Siellä oli tietenkin koraani kirjahyllyssä. Vieressä oli raamattu ja ystäväni ihmetteli asiaa. Siihen vastattiin, että sehän on tämän maan pyhä kirja, kyllä meillä täytyy se olla. Onko seinälläsi tasavallan presidentin kuva? Siinä perheessä oli, siksi koska tämä maa on antanut heille vapauden.

Juhani Vinberg

Migri näyttää nyt olevan erityisherkkä tälle leiri-sanalle. Natsi-Saksassa oli keskitysleirejä, Neuvostoliitossa vankileirejä, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja USA:ssa internointileirejä. Lie ollut muuallakin. Itsekin olen ollut partioleirillä ja inttiaikana ampumaleirillä. Somessa natsikortin esiin nostaminen kertoo siitä, että asialliset argumentit ovat lopussa ja halutaan pois itse aiheutetusta nalkista. Sofistisessa retoriikassa pitää aina olla mukana logos (järki), pathos (ilmaisu) ja ethos (moraali) - natsikortin heiluttelu on osoitus väittelyssä häviöstä.

Hannu Tuulasvaara

Maahanmuuttovirasto voisi kertoa kansalaisille vähän nykyistä enemmän työstään ja saamistaan tuloksista. Kansalaisia kiinnostaisi varmasti tietää esimerkiksi, kuinka monella irakilaisista nuoristamiehistä on aidot henkilöpaperit taskussaan ja kuinka monesta on kyetty tekemään vedenpitävä turvallisuusselvitys yhdessä Irakin viranomaisten kanssa. Jo niiden tietojen perusteella on helppo päätellä, kuinka vapaasti heidän on syytä antaa kuljeskella Suomessa.

Ilkka Tähtinen

Minun ei tarvitse päästää tuntemattomia ihmisiä liikkumaan kotiini, joten siinä mielessä rajoitan jonkun liikkumisoikeutta asuntooni. Ellei kyseessä ole luonnollisesti viranomainen jolla on tähän lupa. Muitakin esimerkkejä liikkumisoikeuksista tietysti löytyy.

Jouko Repo

Maahanmuuttoviraston toiminnasta vielä, kun nyt itse ottivat asian esille. Joka olikin oikein hyvä juttu.

Virastohan toimii julkisen hankintalain puitteissa. En kuitenkaan ole löytänyt taitamattomuuttani, HILMA sta hankintailmoituksia tehdyistä majoitus ja ravitsemissopimuksista.

http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/search/?_s%5B_sent%5D=1&_s%5...

Kuitenkin esimerkiksi SPR n, Luona oyn ja muiden yhtiöiden kanssa tehdyt sopimukset ovat arvoltaan yli hankintalain kilpailutusrajan ja hankintapäätökset ovat myös julkisia.

Olisi hyvä puuttua tähän kasvavaan majoitustarpeen aiheuttamaan menoerään ja kuinka se mahdolliseti saadaan järkeistetyksi. Nyt tämän viraston kustannuksista ja sopimuksista ei tietoa tahdo löytyä.

Tämä ei mielestäni vastaa avoimen hankintajärjestelmän henkeä, vaan mahdollistaa pahimmillaan salaisia kytkentöjä, joissa valtion rahoilla ja pakolaisilla tehdään ilman kontrollia rahaa.

Voihan olla, että ei näissä sopimuksissa olekaan mitään ongelmaa, mutta kuitenkin asia on niin kiinnostava, ja puhutaan muuten valtavista summista, että pitääpä yrittää kaivaa tietoa. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

Margareta Blåfield

Ei kriisitilanteessa, kun on pitänyt päivässäkin järjestää majoitustiloja mitään kilpailutusta voi järjestää. Otetaan mitä on onnistuttu löytämään.
Avoimen hankintajärjestelmän hengessä voisi kuitenkin julkaista mitä sopimuksia on tehty.

Jouko Repo

Jokainen sopimus, joka on tehty pitkäaikaiseksi on hankintalain mukaan julkinen ja kuuluu kilpailuttaa. Kriisinaikainen majoitus on eri juttu. Enkä usko, että tuon kriisin taakse voidaan vetäytyä, näitä pakolaisten majoituskeskuksia on haeskeltu ja soppareita tehty aika pitkällä jänteellä pikaisesti perustettujen yritysten kanssa.

Tietoa soppareista vaan ei tosiaan tahdo löytyä. Tässähän muuten olisi jollekin nohevalle kansanedustajalle hyvä rasti nostaa pöydälle, kun nyt julkisisista varoista on kysymys.

Hannu Siipola

Pakkohan nuot pakolaiset on laittaa keskitysleireille. Eihän niitä voi päästää kulkemaan kaupungeilla ja kylillä. Sellaiset tavat niillä on. Heidän uskonto ts islamin harjoittaminen pitää myös kieltää.
Jokaisen järjissään olevan suomalaisen pitäisi tämä asia jo tässä vaiheessa tajuta.

Nyt on sotatila. Ei nyt tarvita maahanmuuttovirastoja. Nyt tarvitaan keskitysleirin vartijoita ja sotilaspoliiseja jotka ottavat kiinni irrallaan olevat vihollismaan kansalaiset ja toimittavat ne keskitysleireihin ja sieltä edelleen kotimaihinsa pakolla.

Lumira Lumus

Ei ole mikään perustelu sanoa, että eletään 2000-luvun Suomessa eikä 30-luvun Natsi-Saksassa.

"Suomen laki ei tunne internointeja ja että keskitysleirit eivät kuulu sivistysvaltioon" 30-luvun Saksakin oli sivistysvaltio ja sielläkin ihmisiä käytettiin lääketieteen, erilaisten kemikaalien testaus- ja harjoitusmateriaalina ja juutatalaisa naisia kutsuttiin seulontatutkimuksiin. Sielläkin lääkäri sai tehdä juutalaiselle mitä halusi ja juutalaisia tapettiin paljon paljon lääkäri Mengelen käsittelyssä.
Eihän Suomessakaan tuomita niitä lääkäreitä, joiden käsittelyssä ihmisiä vammautuu tai kuolee. Suomessa on edelleen käytössä 1700-luvulta peräisin oleva potilaskäsitys. Samat periaatteet kukoistaa kuin Natsi-Saksassa juutalaisia kohtaan.
Pitääkö sitä samaa toistaa edelleen, ei tämä 2000-luku ole poistanut näitä käytäntöjä.

Keijo Kakkonen

kansainväliset sopimukset velvoittaa suomea tarjoamaan hädänalaisille turvaa, mutta niissä sopimuksissa ei ole velvoitetta sille että sen turvapaikan pitäisi olla suomessa. eli käytännössä voisimme perustaa irakiin turvalliselle alueelle leirin näille kaikille ja pitää ne siellä. tulis paljon halvemmaksi, ja sinne riittäis rahat kehitysapu rahoista, silloin täyttäisimme myös tämän kehitysapu tavoitteen ja suomessa ei olisi pakolais ongelmaa.

Esko Kotilainen

He,he,Norjassapa on,aivan Oslon lentokentän likellä.Viime vuoden asiakas kauttakulku oli noin 10 000,tänä vuonna on arvioitu tarpeen olevan liki kaksinkertainen.Siellä asiakkaat ovat juuri lukkojen takana niin kauan että löytyy paikka mihin heidät lennätetään kaukomaille.Toista leiriä ollaan kyhäämässä pohjois-norjaan hyvää vauhtia,johtuen Venjän puolelta tulevasta hyökyaallosta.Mikä kuitenkin nyt on saatu torjuttua,suurinpirtein.Leirit ovat tuiki tarpeellisia,koska kielteisen päätöksen,turvapaikasta saaneet tahtovat jostain kumman syystä kadota.Kuten olette varmaan siellä Suomessakin huomanneet,mihin he katoavat.Norjan poliisi onkin nykyisin muuttanut taktiikkaa,he saavat Udi:lta ilmoituksen karkoitukseta,ennen "asiakasta".Täten he yleensä käyvät "nappaamassa" asiakkaan heti aamutuimaan.Seulasta läpi karanneet löytyvätkin sitten esim.Suomesta,uudesti syntyneinä,lapsina.Kuten on tullut ilmi.Näitä leirejä on todellakin liki kaikissa euroopan maissa,paitsi ei Suomessa.Mutta Suomi, lienee sitten onkin ainoa "sivistysvaltio" euroopassa.Hallelujaa,anna minun kaikki kestää.