Lauantai 20.7.2019

Kansanedustaja tyrmistyi häirintäkeskustelusta: ”Sovinistista ja kuvottavaa”

Luotu: 
9.1.2016 15:44
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ville Niinistö arvostelee suomalaista keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Kuva: EPA / All Over Press.
Kansanedustaja, vihreiden puheenjohtaja  Ville Niinistö arvostelee kovin sanoin suomalaista keskustelua naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta. 
 
-On olemassa yksi ilmiö, joka on kuvottanut minua jo vuosia. Viime kuukausina se on kasvanut kuitenkin täysin uuteen mittaluokkaan. Se on tapa, jolla suomalaisiin naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta tässä maassa puhutaan. Tämä keskustelu esineellistää naisia, Niinistö kirjoittaa.
 
-Tässä keskustelussa naiset ja heidän kokemuksensa todellisesta häirinnästä kaikissa muodoissaan ovat täysin sivuroolissa - aivan kuten maahanmuuttajien oma ääni heihin liittyvässä keskustelussa. Samat miehet jakelevat toisaalla vastenmielisiä linkkejä naisiin kohdistuvista rikoksista ja toisaalla uhkailevat tai unelmoivat itsensä kanssa eri mieltä olevien naisten seksuaalisesta häirinnästä. Se on sovinistista ja kuvottavaa, hän jatkaa.
 
Niinistö huomauttaa, että naisiin kohdistuva väkivalta ei ole uusi ilmiö Suomessa, vaan itse asiassa naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyydessä länsimaiden heikoimpia maita. Niinistö muistuttaa myös, etteivät häirintää syyllisty vain maahanmuuttajat.
 
-Ei, seksuaalinen häirintä ei poistu Suomesta sillä että ajetaan kaikki maahanmuuttajat ahtaalle tai ulos Suomesta. Toisten väestöryhmien syrjintä ei auta kenenkään häirinnän lopettamisessa.
 
Niinistön mukaan tilanne voidaan korjata muun muassa asennekasvatuksella. Lisäksi hän mainitsee konkreettisina keinoina kaavoituksen ja valaistuksen parantamisen kaupunkien turvattomilla alueilla.
 
-Jokainen ihminen voi osaltaan puuttua häirintään kun sitä tapahtuu, bileissä tai muuten. Ilmiö on tehtävä näkyväksi kaikissa muodoissaan, jotta se voidaan purkaa.
 

On olemassa yksi ilmiö, joka on kuvottanut minua jo vuosia. Viime kuukausina se on kasvanut kuitenkin täysin uuteen...

Julkaissut Ville Niinistö 9. tammikuuta 2016

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Toni Hiltunen

Tunnustan, etten ymmärrä itseäni älykkäämpien ihmisten tapoja ratkaista ongelmia. Toivotan kuitenkin Niinistölle onnea asennekasvatukseen, valojen virittämiseen lenkkipoluille ja lentolehtisten jakamiseen bileisiin. Silti, jos sortuu osittaiseen itsepetokseen "nähdessään ilmiön kaikissa muodoissaan", ei siitä ongelman ratkaisemisestakaan tahdo tulla mitään.

Jaakko Paasonen

Mihin Saksa työntää ne sinne jo saapuneet ,1 Milj.elintaso pakolaistaan? Ja niitähän tulee sieltä Suomeen päivittäin n.100 mm. Finnlinesin konttilautoilla + lisäksi toinen mokoma Ruotsin kautta. Siis päivittäin,ja ruotsin kautta.
Venäjän rajalla odottaa X määrä näitä samoja ilmaisen oleskelun houkuttamia, jotka putin päästää heti tänne jos pSoini ei ole "kiltisti."
Muutenkin PM Juha Sipilän ja SM P Orvon viesti on mennyt perille.. liiankin hyvin.

Hannu Korpilampi

Yksi olkiukko, kaksi olkiukkoa – muuta ei sitten tarvitakaan!

Hauskasti muuten feministit ovat aloittaneet* myös Saksassa samanlaisen kampanjan turvapaikanhakijoiden kouriessa ja raiskatessa Kölnissä naisia oikein urakalla, kuin mitä Suomessa nähtiin kun turvapaikanhakijoiden raiskaukset tulivat ilmi. Se menee näin:

"Raiskaahan Saksalaisetkin"

ja

"Saksalaisia miehiä kiinnostaa naisten raiskaus ja häirintä vasta kun voivat sillä oikeuttaa sillä rasisminsa!"

Kuulostaako tutulta?

Joten voimme huojentuneena todeta että ehkä han-suomalaiset eivät ehkä sittenkään ole poikkeuksellisen hirvittävä ihmisrotu. Ainakin han-saksalaiset näyttävät pärjäävän tässä kilpailussa meille melko hyvin, kun jopa tuhatpäinen naisia raiskaava ja kopeloiva riehujajoukko jää toiseksi saksalaismiesten karmeuksien rinnalla.

*) http://www.breitbart.com/london/2016/01/07/feminists-blame-german-born-m...

Matias Ahtopelto

Ville Niinistö ylitti jälleen itsensä! Kantasuomalaisten raiskaustilastoissa Suomi on kuulemma kärjessä. Mitä sillä on tekemistä maahanmuuttajoien raiskaamisten kanssa? Jäi puuttumaan pakkoluovutetuilta alueilta Suomeen siirtyneiden vertaaminen ja yhdenmukaistaminen turvapaikanhakijoihin. Kai hän on jossakin vaiheessa näinkin tehnyt.Tämän sukupolven vanhempien poikana panen oheisen vertailun/kotoutumisen vertailun. Jos vertailu Niinistöstä tuntuu väärältä/kohtuuttomalta niin sitten ei mahda mitään
-evakot suomen kansalaisia, muuttajat ei
-evakot suomalaisia tavoiltaan, muuttajat ei
-naisten kunnioittaminen evakoilla suomalaistavat, muuttajilla ei
- luottamus /kunnioitus viranomaisiin evakoilla okk, muuttajilla ei
-uskonto kristinusko, muuttajalla ei
-koulutus /sivistys ok, maahanmuuttajissa valtaosa lukutaidottomia ainakin latinalaisten kirjainten osalta
Lisää löytyy vaikka kuinka. Niinistön ratkaisu on lisätä kaupunkien kaavoitusta siten, että valaistaan kaupunkien pimeitä katvealueita. Suomeksi sanottun naisille ja tytöille, älkää menkö pimeällä katvealueille. Mites esim Kuhmon kaupungilla riittää rahaa koko kaupunkialueen valaisulle.

Hannu Korpilampi

"vaan itse asiassa naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyydessä länsimaiden heikoimpia maita"

Joo, minä luin sen raportin. Otos oli niin pieni ja virhemarginaali siis niin suuri, ettei siitä voitu päätellä yhtään mitään yksittäisten maiden sijoittumisesta. Se mikä tuli selväksi oli kuitenkin että pohjoismaat ovat jostain syystä naisille "vaarallisimpia" maita, kaikkien pohjoismaiden mahtuessa virhemarginaalin sisälle.

Itä-Eurooppa oli huomattavasti turvallisempi, arabimaista puhumattakaan.

Tämä on hullua, kun ottaa huomioon että esimerkiksi 60% jordanialaisista naisista kokee että aviomiehen kuuluukin piestä vaimoaan jos tämä polttaa ruoan pohjaan, ja yli puolet jordanialaisista naisista hyväksyy aviomiehen pieksevän vaimoaan tottelemattomuuden takia. http://tinyurl.com/jeyra7n

Mutta siinä se tuleekin. Jos minä lyön vaimoani avokämmenellä koska hän paistoi ruoan pohjaan, kenelläkään suomalaisella ei ole epäilystäkään siitä etten olisi juuri syyllistynyt väkivaltaan vaimoani kohtaan.

Jos bulgarialainen lyö vaimoaan avokämmenellä, iso osa sekä tekijöistä että uhreista voivat kokea ettei kyseessä ollut väkivalta. Kyselyssä he sitten vastaavat myös tämän mukaisesti: "mieheni läpsii minua vain avokämmenellä, eikä koskaan nyrkillä, joten en ole kokenut väkivaltaa."

Jos jordanialainen nainen tulee aviomiehensä nyrkillä tajuttomaksi pieksämäksi pohjaan palaneen ruoan takia, kaksi kolmesta jordanialaisesta naisesta kokee että homma meni juuri kuten pitikin. Eihän mies nyt syyttä sentään...

Mitä huonompi naisen tosiasiallinen asema on, sitä raaempaa väkivaltaa hän voi kokea silti kuvitellen ettei hän ole väkivallan uhri.

Tämä selittänee täysin sen paradoksin, jonka mukaan tasa-arvoisimmat maat ovat nimenomaan "väkivaltaisimpia" naisia kohtaan.

http://reports.weforum.org/global-gender-gap-report-2015/rankings/

Mikko Kangasoja

Tuota ihmettelinkin Niinistön lausunnossa. Olemme tasa-arvoisimpia maita ja tunnetusti naisten oikeudet ovat korkealla, mutta sitten kaivetaan mörkö nimeltään suomalainen mies. Se pieksää, ryyppää ja räyhää. Jokin ei stemmaa yhtälössä.

Hannu Korpilampi

"Lisäksi hän mainitsee konkreettisina keinoina kaavoituksen ja valaistuksen parantamisen kaupunkien turvattomilla alueilla."

Jos viisikymmentä miestä tulee porukalla kimppuun työntämään sormiaan ja ties mitä naisen ruumiinaukkoihin, en oikein usko että auttaa jos nainen pakenee katulampun alle.

Neuvona tuo on vähän samaa kaliiberia kuin Kölnin pormestarin "älkää päästäkö miehiä käsivarren mittaa lähemmäksi, niin he eivät voi ahdistella teitä!"

Atiko Erreri

Aivan, lisää vaan ydinvoimalla tuotettua valaistusta niin matut eivät enää raiskaa :)

Tuntuu siltä että vihreiden ja muidenkin puolueiden edustjat eivät uskalla kerto mitä oikeasti ovat mieltä tästä tilanteesta mitä kutsumattomati vieraat ovat aiheuttaneet.

Naisasialiitto Unionikin suorastaan raivostui kun uutisoitiin että matut olivat häiriköineet ja ahdisteleet joukolla naisia ja lapsia Suomessa ja Saksassa uutena vuotena.

Heidän mielstään niin ei olisi saanut tehdä kun syyllisiä olivat matut.

Sauli Harju

Häirintä ja terrorismi on eri asia. Nykyinen meno on terrorismia ja täyttä sotaa. Saksassaki siellä nuo "pakolaiset" ammuskeli, raiskasi, ryösteli ja pahoinpiteli porukkaa kaupungilla uutenavuotena.

Tämäki poliitikko vähättelee lähiaikoina tapahtuneita rikoksia.

Timo-Pekka Mustakallio

Videolla haastateltu puhuu täysin saksalaisen veroisesti ja paikallismurteella - mistä voi päätellä hänen asuneen Saksassa jo kauan - vuosia ellei vuosikymmeniä.

Hän selostaa myös, että juhlijat tuntevat toisensa, ja ettei tilanteessa ole mitään vaarallista tai erikoista, niin riehakasta kuin tuo paukuttelu onkin. Korkeintaan voidaan siis sanoa, että ilotulitteiden turvallisessa käyttötavassa olisi vielä vähän harjoiteltavaa, ja että meno on aika paljon riehakkaampaa kuin jäyhemmällä paikallisväestöllä. Loppukaneetti toteaa, että tuo paukuttelu kesti puolitoista tuntia, minkä jälkeen kaupunki hiljeni taas.

Jospa nyt jätettäisiin asioiden liiottelut sikseen?! Helsinkiläisten vapunvietto tuntuu olevan ihan yhtä riehakasta mutta ajallisesti pitkäkestoisempaa, ja tapaturma-asemille virtaava loukkaantuneiden määrä luultavasti suurempi, kun känni-ääliöt heittelevät tyhjentämiään raskaita kuohuviinipulloja harkitsemattomasti väkijoukkoon. Loppujen lopuksi ei ole mainittavampaa eroa myöskään Uudenvuoden juhlimistavoissa?

Väitetyissä häirintätapauksissa ei taida edelleenkään olla ihmeempiä pidätyksiä (pari päivää sitten Kölnissä ei vielä ainuttakaan). Oletettavasti sikäläinen poliisi tekee kuten pitääkin, eli tutkii ensin onko tapahtunut niin kuin väitettiin. Perättömiä ilmiantojahan on ollut meillä Suomessakin, eli paljon tarpeetonta kuohuntaa.

Tuomas Paasiala

Ei voi kuin ihmetellä sitä paloa, millä vasemmisto mollaa meitä suomalaisia. Sitten vielä ihmetellään miksi oikeisto ja ääripäät nousee esiin... Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Ihmeellistä tässä on se että sama vasemmisto, joka maahanmuuttoasiassa mollaa meidät maan rakoon ja kertoo että olette tyhmiä sovinistia rasisteja, on "muka" meidän puolella työmarkkinoilla ja että tätä sitten pitäisi äänestää. Äänestäisitkö sinä poliitikkoa joka haukkuu sinut sovinistisiaksi ja rasistiksi?

Noo, ehkä parinkymmen vuoden kuluttua Suomessa on sen verran maahanmuuttajia että vasemmisto voi lopettaa teeskentelyn ja keskittyä täysin näiden asioiden hoitamiseen ilman että kannatus horjuu... Lienee vaan Suomi konkurssissa ennen tätä :/

Risto Nikander

Niinistö on toistuvasti vaatinut eri tahoja irtisanoutumaan monista tapahtumista ja laulamista. Niinistö ei ole irtisanoutunut matujen raiskauksista, ahdisteluista ei edes terrorismista. Mutta nyt löytyikin kuvottava tapa miten Suomessa on näistä asioista KESKUSTELTU!!! On siinä poliittinen innovatiivisuus huipusaan.

Outi Naukkarinen

Voi tätä hölmölän porukkaa, media on kauan jo toitottanut kuinka Isis raiskaa nuoria naisia ja lapsia, ja hävittää. Sokeat ei huomaa että se sakki on tullut nyt europpaan, Ruotsissa on täys kaaos Englanissa ollut kauan aikaa, nyt on sitten Saksa ja kohta pussin pohja Suomen vuoro. Nut media puoltaa kaikki jotka häiriköi nuoria tyttöjä ja naisia. Miksi. Sokeita on Eu täynnä. Sama sakki riehuu nyt ympäri Eu ta, ja niitä paapotaan kun lapsia, opetetaan kun lapsia. Pitääkö meidn vaan hyväksyä tämmösen lauman hirviö teot. Sitä tehdään Vokeissa ympäri euroopan, vaikka niistä ei puhutakaan, joskus tulee ilmi. jollakin tulee mitta täyteen, aina jossakin Vokissa. Päättäjät vaan on niin sokeita, ja hyväksyy kaikki.

Leila Hovatov

Onhan siitä jo uutisoitu, että naisia ja lapsia käytetään Saksan VOK:ssa törkeästi hyväksi. Naiset eivät uskalla käydä vessassa yöaikaan koska vaarana on joutua raiskatuksi. Eräs syyrialainen nainen sanoi, että kaikki miehet ovat petoja, hänellä 3 tytärtä, joita ei uskalla jättää hetkeksikään valvomatta. Jos miehet käyttäytyvät omiaan kohtaan näin, niin onko muka yllätys, että ahdistelevat myös täällä?