Lauantai 25.5.2019

Kansanedustaja tyrmistyi apulaispoliisipäällikön puheista: ”Vierailu turvakodissa voisi tehdä hyvää”

Luotu: 
10.1.2016 19:15
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Kansanedustaja Nasima Razmyar ihmettelee, miksi naisten seksuaalinen häirintä nousee keskusteluun Suomessa vasta nyt. Kuva: EPA / All Over Press
Kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) syyttää Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäkeä naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän vähättelystä.
 
Koskimäki brittilehti The Telegraphille antama haastattelu sai laajaa julkisuutta viikonloppuna. Telegraph  Suomen turvallisuusviranomaisten raportoineen ”laajasta seksuaalisesta häirinnästä” uudenvuoden juhlinnan aikana. Koskimäki sanoo lehdelle, että kyseessä on uusi ilmiö suomalaisten seksuaalirikosten historiassa. 
 
-Millaisen viestin apulaispoliisipäällikkö lähetti sanomisillaan näille naisille, jotka ovat pahimmillaan jo pieninä lapsina kohdanneet aikuisten heihin kohdistamaa häirintää? Minun mielestäni viesti kuulostaa vähättelyltä: normihomma, parempi tottua. Vierailu turvakodissa voisi tehdä hyvää paitsi poliisipäällikölle myös monelle muulle. Siellä naiset voivat kertoa, kuinka vakava ongelma meillä on ollut ja on edelleen, Nasima Razmyar kirjoittaa blogissaan
 
Hän ihmettelee myös sitä, miksi seksuaalinen häirintä nousee keskustelun aiheeksi Suomessa vasta nyt.
 
-Varmasti jokainen on iloinen siitä, että naisiin kohdistuva seksuaalisluonteinen henkinen ja fyysinen väkivalta otetaan vihdoin vakavasti. Moni kuitenkin ihmettelee, miten voi olla, että vasta kun kourijan käsi on totuttua tummempi, asiasta kiinnostutaan? Sitä ihmettelen minäkin.
 
Koskimäen kommentteja arvosteli tänään myös vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen, yrittäjä Kaisa Hernberg.
 
-Viime aikoina on julkisessa keskustelussa noussut esiin sellaisia väitteitä, että maahanmuuttajat toisivat Suomeen mukanaan uudenlaisen naisten ahdistelun kulttuurin. Se ottaa aivoon kaikkia meitä, jotka olemme joutuneet ahdistelun kohteeksi lapsuudesta lähtien, hän kommentoi Puheenvuoron blogissaan

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Miia Kärnä
Miia Kärnä
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sami Panula

Tämäkään joka asiasta loukkaantuja ei ymmärrä olla ikinä hiljaa. Ei se kovin häävistä sisälukutaitoa vaadi, että ymmärtäisi lausunnon koskeneen tällaista järjestettyä ja isolla porukalla sovittua järjestelmällistä uhrien etsintää ja häirintää. On todellakin täysin eri asia, jos joku yksittäinen henkilö saa päähänsä (yleensä joko humalan tai henkisen häiriön yllyttämänä) käydä puristelemaan satunnaista uhriaan, kuin 10-1000 miehen järjestäytynyt joukkio.

Jaakko Aalto

Onko tuolla Nazimalla nyt ymmärryksessä vikaa. Kun Koskenmäki kantaa huolta naisten seksuaalisen ahdistelun lisääntymisestä ja erityisesti siitä uudesta ilmiöstä, että sitä ovat alkaneet tehdä parviksi kokoontuneet joukkiot, niin Nazima syyttä häntä vähättelystä.

Matti Loikkanen

"Kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) syyttää Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäkeä naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän vähättelystä." höpö höpö

Ymmatääkseni suurin pelko tulee puskaraiskauksista, eikä pelkästä häirinnästä. Tumma käsi kourii puskassa vilkkaammin.

PS. kun kovasti yrittää, niin asiasta kuin asiasta tulee rasistinen.

Antti Kettunen

Mä en ole ikinä käsittänyt tätä ajatusmallia. "Ei siitä nyt saa nostaa juttua kun ei aiemminkaan". NIinku mitä helvettiä nyt taas Nazima? Koska 60-luvullakin miehet ovat ahdistelleet niin kyllä 2015-luvulla mamujen pitää saada kanssa ahdistella? Tätäkö on nykyajan tasa-arvo?

Kaikkea sontaa sitä saa lukea, vielä kansanedustajan kirjoittamana. Ilmeisesti Tuomas Kyrön kirjojen päähenkilö onkin nainen.

Merja Nurmi

Niinpä niin, ei pitäisi julkisesti osoittaa olevansa tyhmä. Nyt, kun joidenkin maahanmuuttajien törkeä käytös on noussut puheenaiheeksi, ja lääppiminen ja raiskaukset vihdoin kunnolla ymmärretään rikoksiksi, naiset ilmoittavat, että haluamme kaikkien, myös suomalaismiesten lopettavan ahdistelun. Mikä siinä nyt on niin vaikea ymmärtää?

Jari Rahkonen

Merja ehkä siinä on vaikeaa ymmärtää se, että nyt kun maahan tulleet ovat yhden vuoden sisällä moninkertaistaneet raiskausten määrät niin asian esille ottamista kritisoidaan kielteiseen sävyyn. Mitään ratkaisuhakuisuuttahan tuossa Naziman kirjoituksessa ei ole. Pelkkää kiukuttelua.

Lauri Furtato

Tässä tulee tehdä selväksi ero sairaiden yksittäisten ihmisten ja sairaan tai kehittymättömän kulttuurin välillä. Varmaan suomalaistenkin esi-isien isie isien isien isät ovat olleet aika sikoja naisia kohtaan. Luulenpa että siltikään joukolla tapahtuva sikailu ei ole ollut tapana. Ehkäpä on jopa ns. omistettu naisia ja tapeltu niistä. Nämähän suorastaan halveksuvat periaatteesta länsimaalaisia naisia ja pilkkaavat miehiä.

Anja Jantti

Helsingissä syntyneenä ja 1950-luvun lopun teinivuosiani muistellessani palaa mieleeni 'namusedät', joita piti varoa, itsensäpaljastaja-rassukat raitiovaunussa, joita surkuteltiin ja muutama, säälittävä 'seurailija' , joita pakoon itsekin välillä kuljin kirkkoon sisään. Perheväkivaltaa tässä maassa on ollut iät ja ajat, sitä en toki kiistä. Sitä varten saimme turvakodit jo aikaa sitten. Mutta se, mitä nyt näen Helsingin keskustassa, saa minut pelkäämään tyttäreni ja tyttärentyttärieni puolesta. Vähintään parinkymmenen nuoren miehen, röyhkeästi käyttäytyvät joukkiot ovat vieraita minullekin. Ylioppilasvaihtovuosinani Istanbulissa törmäsin minuun kohdistuneeseen nipistelyyn ja kosketteluun eikä minulla illalla ollut asiaa ulos ilman miesseuraa, joten siinä kulttuurishokkia kerrakseen. Kotona sellainen oli kuin poispyyhkäistyä. Nyt se on täällä eli kulttuurien yhteentörmäys ja missä mittakaavassa.
Minua pelottaa! Syntymäkaupunkini ei ole enää entisenlainen, missä keskustassa kuljeskeleminen iltaisin oli mukavaa.. On loukkaavaa arvon kansanedustajalta meitä naisia kohtaan, ottaa esiin rasismikortti. Asiatonta!

Seppo Hirvonen

Tää Nasima on samanlainen peto kuin heimoveljensä... Sisko veljiänsä puolustaa...en ymmärrä miksi näiden on pitänyt tulla tänne tyrkyttämään tapojaan...pysykyyt sielä hyvässä kotimaassaan..minne nämä vielä lähtevät suomesta luulempa että hyvin piankin... Suomalainen katsoo ja suvaitsee aikansa..mutta jälki mitä tälläisestä tulee seuraamaan ei ole enää kaunista eikä lasten luettavaa..kyllä sen vielä tulee nasimakin ylimielisyydessään näkemään...suomen sisu ja puolustus heräilee hiljaa mutta vatmasti... Ja tätä eivät meidän hallituskaan ple ottanut ahneudessaan ja omaa kansaa sortaessaan huomioon..yllätys tulee olemaan suuri!!! Elitti hajoaa suomessa ja oikea suomi henki voittaa ja kansa ottaa oman paikkansa tulette kyllä huomaamaan!!!!

Rauno Kujala

Nasima on niin marxilaishumanisti, että ei ymmärrä todellisuutta, eikä halua tunnustaa tosiasioita mamuista. Sehän sotii hänen omaa uskoa ja vakaumusta vastaan. Kansanedustahan varmaan kannattaa mennä tutustumaan tosiasioihin ja tilanteisiin livenä, eikä huudella sieltä pankon päältä.

Eero Saastamoinen

On todella hyvä, että seksuaalinen häirintä on juuri nyt nostettu esille,

sillä sen kohteeksi on nousseet alaikäiset ja puolustuskyvyttömät suomalaiset tytöt.

Meillä on länsimainen sivistys ja uskomus ihmisen koskemattomuuteen on

nimenomaan täällä pyhä asia.

Monissa muissa maissa koskemattomuutta ei edes tunneta =

= vertaa ympärileikkaukset työille ja kasvot suojaamattoman naisen

prostituoiduksi leimaaminen!

Arto Kalevi

Alkaa tämä todellisuus maahantunkeutujista päivä päivältä entistä enemmän koko kansalle paljastua, ja näillä "nasimoilla" alkaa oma palli ja omat valheet kummasti täristä, jolloin ei ole vaihtoehtoja kuin koettaa vetää huomio taktisesti pois itse matu ongelmasta, ja kääntää se esim. suomalais miehiä vastaan ...
Nyt poliisillekkin on tullut mitta täyteen, vaikka tähän asti invaasion seurauksia on koetettu jäärjestelmällisesti peitellä ja vääristellä ...
Ja tämä viime aikoina paljastunut pakolaisten häiriö käyttäytyminen on vasta alkua sille, mitä lähi tulevaisuus tuo julki ...Mutta kun maahantunkeutujat ovatkin kaikki insinöörejä, professoreita, astronautteja ja aivokirurgeja, nämä uudenvuodenkin tapahtumat ovat siis "nasiman" mukaan törkeä RASISTIEN juoni , korkeasti koulutettuja pakolaisia kohtaan ... ps, Muistakaa leipoa vokkeihin pullaa ...