Torstai 19.10.2017

Sebastian Tynkkynen: Katupartiot ”enemmän kuin tervetulleita”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2016 07:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen pitää katupartioita tervetulleina Suomeen.
|

Perussuomalaisten nuorisojärjestö toivottaa kansalaispartiot tervetulleiksi tiedotteessaan.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kommentoi asiaa.

- Ympäri Suomea nousevissa vastaanottokeskuksissa sopeuttamisessa joudutaan lähtemään niinkin alkeista, että naisen koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta on kunnioitettava. Maalaisjärkikin kertoo, että pääosin miehistä koostuva yli 30 000 turvapaikanhakijan joukko on merkittävä turvallisuusriski. Ja jos maalaisjärki ei toimi, voi lehdistä lukea joka päivä naisten kokemasta turvattomuudesta ja julkisilla paikoilla lisääntyneestä seksuaalisesta häirinnästä. Ennaltaehkäisevä vapaaehtoistoiminta on enemmän kuin tervetullutta, Tynkkynen toteaa.

Katupartiot ovat herättäneet paljon keskustelua viime viikolla.

Joensuuhun on perustettu "Soldiers of Odin" -niminen katupartio, joka kuvailee itseään "isänmaalliseksi valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi järjestöksi". Katupartio on perustettu myös Asikkalaan, jonne avattiin vastaanottokeskus joulun alla.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) totesi viime viikolla, että katupartioissa on "piirteitä, jotka eivät lisää turvallisuutta".

Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto on arvostellut katupartioiden toimintaa.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä on selvää, että ongelmamme on naisia kaupungilla ahdistelevat miehet, eivät turvalliset aikuiset partioimassa julkisilla paikoilla. Kansalaispartioiden läsnäolo jo itsessään nostaa kynnystä tehdä rikoksia julkisilla paikoilla, mutta niin tapahtuessa paikalla on myös valmiina silminnäkijöitä soittamassa poliisin puuttumaan tilanteeseen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa Tiusanen

"Turvalliset aikuiset -- soittamassa poliisin puuttumaan tilanteeseen".

Siinäpä minulle entuudestaan tuttu eufemismi väkivaltarikoksista tuomittujen fasismia avoimesti kannattaville "valkoisen Suomen puolustajille", jotka ohjeistavat partioijiaan, että ihan pelkästään huvin vuoksi ei saa maahanmuuttajia vetää turpaan, vaikka voimakeinoja saakin käyttää.

Mika Uusitalo

Suomalaiset lainsäätäjät, viranomaiset, poliitikot ja etenkin pahat mielessä liikkuvat turvapaikanhakijat ovat synnyttäneet tilanteen, johon Soldiers of Odin on reagoinut. Sisäministeri Orpossa itsessään on "piirteitä", jotka eivät lisää turvallisuutta. Nyt olisi korkea aika ottaa se järki käteen, ja pitää huoli siitä, että pääsemme nauttimaan maahanmuuttajien kulttuurien hyvistä puolista, eikä pilata kaikkien mainetta antamalla kenen tahansa tulla Suomeen puuhaamaan mitä tahansa.

Katupartiot, rasistisista puheista käräyttelevät henkilöt, turvapaikkabisneksellä rikastuvat kapitalistit, polttopulloiskuja tekevät huligaanit, opetussuunnitelmista taistelevat vanhemmat, vasemmistoanarkistit, kavereiden poistamiset facebookissa ynnä muut ovat hyviä merkkejä siitä, että kansan jakautuminen laajenee. Tilanne pahenee, kenen pussiin peliä pelataan? Onko kenelläkään kuvaa tai edes tavoitetta mielessä, minkälaiselta tilanteen halutaan näyttävät esim. 50 vuoden päästä?

Vähän sama asia kuin jos oltaisiin huolissaan esim. siitä, miten Intia ja moni muu maa hukkuu jätteisiin? No tuodaan kaikki jätteet tänne! Jätteiden syntyyn tai niiden käsittelyyn ei puututtaisi.

Timo Laes

"Soldiers of Odin reagoi" on turhan viralliselta kuulostava ilmaisu kun on lukenut tämän porukan itsensä aggressiivisesti tiedottamista toimintatavoista. Arkisesti sanottuna tyypit ovat huomanneet tilaisuuden vetää turpaan vihaamiaan ulkomaalaisia kun tuntevat someraivoajien tuen selässään.

Matti Loikkanen

Sebastian Tynkkynen: Katupartiot ”enemmän kuin tervetulleita”
Nyt on raha niin tiukassa, ettei poliisin resursseja voida lisätä, niin miksei yksinkertaista valvontaa saa järjestää vaapehtoisvoimin. Pelisäänot on kuitenkin tehtävä selviksi mitä kuuluu katuprtioiden tehtäviin ja mitä. Katupartiot on organitsoita poliisin alaisuuteen ja tehtävä on turvata ihmisten liikkuminen pimeän aikaan. Jokaisen täytyy tyntea itsensä tuvatuksi liikkuessaan pimeässä

USAja Kandassa on aika paljon vapaaehtoisia eläkeläisiä auttamassa poliisia. "Volunteer police officers". Heillä on poliisin uniformu päällä ja saavat käyttää poliisin autoja valvontatetävissä, mutta täysiä poliisin valtuuksia heillä ei olo. Ymmärtääkseni vapaaehtoinen poliisin auttaminen siellä sujuu hyvon.

Lumira Lumus

Todella yököttävää tuottaa joku mieslauma tänne suomalaisten naisten kimppuun.
Nämä nuoret miehet käyvät vielä iäkkäidenkin naisten kimppuun ja pikkutyttöjen kimppuun-
Ei kukaan suomalainen mies tekisi ikinä tällaista. Pippurisumuttimet naisille!

Vesa-Pekka Sainio

"Perussuomalaiset Nuoret tukee väkivallattomien kansalaispartioiden perustamista ympäri Suomea heikentyneen turvallisuustilanteen parantamiseksi. Vaikka kansalaispartioita on perustettu erityisesti juuri nopeasti kasvaneiden turvapaikanhakijamäärien vuoksi, Perussuomalaiset Nuoret muistuttaa, että kansalaispartiot ilmoittavat poliisille kaikesta väkivallasta."