Perjantai 23.3.2018

MV-boikotti leviää – ”Valheilla rahastamisen on loputtava”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2016 19:28
Päivitetty: 
12.1.2016 13:38
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    MV-lehteä kritisoidaan siitä, että sen nettiartikkeleiden faktat eivät pidä paikkaansa. Arkistokuva: EPA / All Over Press.

Äärinäkemyksiä levittävää MV-sivustoa vastaan aloitettu boikotti leviää. Poliittiset nuorisojärjestöt antavat tukensa boikotille.

Tuen ilmaisussa ovat mukana keskustan, kokoomuksen, vihreiden, vasemmiston ja SDP:n nuorisojärjestöt. Perussuomalaiset nuoret ei ole mukana boikottituessa.

- Valheilla rahastamisen on loputtava, nuorisojärjestöt vaativat kannanotossaan.

Boikotti on suunnattu niitä yrityksiä vastaan, jotka jatkavat mainontaansa MV-lehdessä tai sen sisarjulkaisussa Uberuutisissa.

Demareita edustava Eetu Kinnunen kertoi viime viikolla Puheenvuoro-blogissaan, että kampanjan MV-lehteä vastaan aloittanut demariopiskelijoiden SONK ry:n puheenjohtaja Hanna Huumonen on saanut törkyviestejä kampanjan aloittamisen jälkeen.

MV-lehden liiketoimintalogiikka on Kinnusen mukaan se, että ”suolletaan internetiin mahdollisimman paljon klikkejä tuottavia otsikoita faktoja tarkastamatta tai tietoisesti vääristäen, sepittäen tai varastaen” ja jokainen klikkaus tuottaa rahaa.

- Me allekirjoittaneet vetoamme niihin yrityksiin, jotka ovat hankkineet mainostilaa MV-lehden ja Uberuutisten sivuilta ja siten rahoittavat näiden toimintaa: lopettakaa vihapuhetta ja toistuvia valheita levittävien verkkojulkaisuiden tukeminen ja kantakaa yhteiskunnallinen vastuunne, poliittiset nuorisojärjestöt toteavat kannanotossaan.

- Tekstien avulla haetaan oikeutusta avoimelle vihapuheelle ja samalla kerätään rahoitusta toimintaan käyttämällä liioiteltuja tai keksittyjä mukauutisia. Vaikka valheellisten uutisten levittäminen  ei ole laitonta, sen tukemiselle  ei ole perusteita, ellei yritys samalla hyväksy sivustojen tuottamaa vihapuhetta, nuorisojärjestöjen puheenjohtajat toteavat.

Luetko MV-lehteä?

11970 ääntä annettu
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Tenhunen

Uskomatonta! Nykysukupolvi ottaa tuollaisen höpöhöpön tosissaan!!!! MV on propagandaa ja nimenomaan provokaatiota. Harmi, ettei vasemmistolainen koululaitos opeta totuutta tällaisista sosialismin toimenpiteistä. Tällainen reagointi on juuri sitä mitä "koneisto" haluaa!!!

Ari Ryynänen

Äläpäs innostu, aika moni MV:n lukijoista ja kannattajista on aikaisempia sukupolvia edustava henkilö. Nuorisolla on yllättävän hyvin lähdekritiikki hallussa, mutta vanhemmille sitä ei ole kehittynyt vastaavassa määrin, kun tarvitsi vain uskoa Kekkoseen :)

Ismo Kesänen

luotettavuudeltaan valtamedian tasoista tietoa kuuluu minun perseestä hernekeiton jälkeen, MVlehdessä voi olla yksittäisiä virheitä, mutta kerroppa montako juttua on täysin tuulesta temmattuja? valtamedia hakee monopolia tällaisilla kampanjoilla, jotta sensuuri saataisiin pitämään.

Janne Pohjala

Viimeisen 6kk aikana MVLehti on ollut enemmän oikeassa kuin valtamedia.

Siksi niin usea sitä lukee. Kyseinen media lienee 7. tai 8. luetuin verkkomedia TNS Matrixin lukuihin suhteutettuna ja lukijoita viikkotasolla vajaa miljoona.

Kyseistä aviisia tuskin olisi, mikäli kansalaiset voisivat luottaa valtamediaan. Mutta se pilasi uskottavuutensa olemalla ensin vuoden läntisen arvotyhjiön pro-NATO ja anti-Venäjä informaatiosodan politrukkina ja siihen päälle maahantulo, jossa valtionhallinnon ohjeen mukaan kaikki negatiivinen piti piilottaa.

Kun näin on käynyt, ei valtamedialla ole paljoa savijalkoja tukevampaa jolla moittia tapahtunutta. Toki menetetty valta ja uskottavuus harmittaa päätoimittajia.

Juhani Vinberg

Toisaalta, kun propagandaa osataan odottaa myös päämedioilta, ihmiset kaipaavat tietoa myös muualta. Kössi-ikäisenä kuunneltiin BBC:ta ja Radio Luxemburgia juuri sen takia, kun Reporadio kertoi vain propagandaa. Tämä on mainosta MV-lehdelle, moni osaa vertailla suomalaista uutisointia vaihtoehtoistomedian ja maailman uutistoimistojen sivujen kanssa.

Arto Kalevi

Onhan se vihervasureille karmea paikka, kun matukupla on puhkeamassa ja totuus vuotamassa koko kansan tietoon ... Nyt on poliisikin tullut ulos komerosta ja paineen edessä joutunut tunnustamaan matu tilanteen ryöstäytyneen käsistä ... Eli Suomeksi poliisi kertoo : Olemme kusessa ...

Tapio Lehtimäki

Mielipiteet eivät ole harkinnanvaraisia, ne muodostuvat ainakin omalta kohdaltani pitkän kokemuksen ja empiirisen tutkimuksen tuloksina.

Ironian asiantuntijaksi ei sinun, Timo, kannata päivätyöstäsi sännätä. Älykkyyttäsi ei sen puoleen maksa vaivaa ottaa edes puheeksi.

Kerrotko vielä mitä lehtiä ei mielestäsi voi verrata keskenään: Demaria ja Hesaria vai jompaa kumpaa niistä ja MV-lehteä?

Jarmo Hussi

Tapio, Olen samaa mieltä kanssasi. Mitä meille kerrottiinkaan Kölnin poliisipäällikön hyllyttämisestä? Mitä BBC kertoo asiasta? Samalla tavoin kuin Suomen Uutiset: "Saksassa Kölnin poliisijohtaja on passitettu eläkkeelle uudenvuoden yön tapahtumien vuoksi. Poliittisen korrektiuden nimissä pääosin naisiin kohdistuneista ahdisteluista, ryöstöistä ja pahoinpitelyistä pidettiin hiljaisuutta vain siksi, ettei rikoksiin haluttu yhdistää turvapaikanhakijoita ja muita maahanmuuttajia."

Entäpä sitten vaikenemisesta? Ei kerrota tietyistä asioista ja muokataan juttuja poliittisesti tarkoituksenmukaisemmiksi. Valtalehdistöhän toimiin aivan kuin Kölnin poliisipäällikkö.

Kari Kulju

Pitäisi kyllä yksilöidä valheet. Valheelliseksi ei voi jotain porukalla julistaa, jos vain ei pidä siitä. MV on nimennyt muualla julkaistujen uutisten linkit/lähteet ja julkaisi uutisia, joista haluttaisiin muualla vaieta. MV:n kommentoijaporukka tosin on kyllä aina se yksi ja sama huutosakki.

mika puranen

Tuen ilmaisussa ovat mukana keskustan, kokoomuksen, vihreiden, vasemmiston ja SDP:n nuorisojärjestöt

Nämä kyseiset tahot ovat kovasti paniikissa kun mv lehti julkaisee uutisia joista kyseiset tahot eivät pidä tai haluaisivat salata asioita joita mv julkaisee, p...a puntissa tutisten mustamaalataan mv lehteä.

Sami Miettinen

”Valheilla rahastamisen on loputtava” olen samaa mieltä. Missä saan peruttua YLE veron maksun? Onhan se nyt aika järkyttävää rahastusta, kun siitä joutuu maksamaan vaikka ei koko palvelua käytä.

Tietenkin voisin ottaa Netflix tunnuksen vaihdossa, se on kuitenkin osapuilleen saman verran vuodessa.

Tuomo Niemelä

Pitkästä aikaa Suomessa on keltaisen lehdistön täysiverinen edustaja - ja koko puolekenttä repeää. Onnittelut Ilja Janitskinille! Omalle isänmaalleen uskolliselle venäläiselle yrittäjälle.

Kukapa enää lukisi Hymyä? Seiskakin on vähän passé.

Taidankin tästä siirtyä lahjoittamaan vitosen, kun on noin kokoomuslaisen yritteliäs mies. Supo ja Espanjan kunnalliset EU-terveystarkastajat seuraavat haukan katsein konjakin kulutusta, joten mitään ylityksiä ei siinä suhteessa ilmenne.

Tommi Nurminen

”Valheilla rahastamisen on loputtava” - eli rikollisia suojelevat HS, IL, IS ja Yle boikottiin. Tässä "vihan lietsonnassa" nämä uutisten aiheet kyllä hoitavat sen lietsonnan ihan omin päinkin, sanoillaan ja teoillaan. Vai mitä voi sanoa esimerkiksi arabista joka videolla haukkuu suomalaista naista huoraksi sen takia että ei antanut puhelintaan miehelle? Tahrir, Tukholma, Köln, Helsinki, missä huomenna? Kölnin tapahtumista MV raportoi 2 vuorokautta ennen valtamediaa eikä tavuakaan ollut keksitty.

MV-lehden vastustajat huutavat oman sananvapautensa puolesta - mutta haluavat kieltää sen meiltä, jotka vastustamme nykytilannetta. En puolusta uhkauksien lähettäjiä tai raiskauksen toivoajia - jälkimmäiseen olen itsekin "syyllistynyt" joskus syksyllä, suuttuneessa mielentilassa, mutta nyt näiden kieltämisen varjolla halutaan kieltää kaikki kritiikki - Ruotsin ja Saksan mallien mukaan.

Saksan mallin mukaan meillekin tulee vääjäämättä tilanne, jossa "uussuomalaisten" rikokset lyövät ihan kaikkia naamalle jo kotiovella.

Osmo Marttila

MV-lehden komissaari-agitaattorit ovat omaksuneet opin ...
'' Mitä suurempi valhe, sitä suurempi mahdollisuus, että siihen uskotaan. ''
– Adolf Hitler –
... varsinkin kun niitä suuria valheita tarpeeksi usein toistetaan.

" Massat hekumoivat merkityksettömien valheellisuuksien kanssa päivittäin, mutta heidän päähänsä ei koskaan tulisi rakennella kolossaalisia epätotuuksia. "
- Adolf Hitler kirjassaan Mein Kampf

Sami Miettinen

Muuten ihan kiva, mutta Aatu ei koskaan sanonut tuota ensimmäistä. Se on Joseph Goebbelsin käsialaa ja sekin on otettu kontekstista. Myöhemmin se on pyritty istuttamaan Aatun suuhun jotta se sopisi agendaan paremmin.

"If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it..."

"...The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State."

Ja eikös tämä kokonainen lainaus kuulosta paljon enemmän siltä mitä perinteinen Suomen media tekee?

Jyrki Saukko

Hyvä MV-lehti. Toivotan pitkää ikää. Onhan tuota potaskaa muut lehet ollu täynnä iät ja ajat. Monelle vaan karvasta kalkkia ku yks lehti tohtii sanoa asiat suoraan, YLET ja Uusisuomi ym paskat valehtelee viimeseen asti

Ismo Kesänen

kokonaisuutena MV lehti on huomattavasti luotettavampi kun mikään valtamedia, kuten esim. yle joka vääristää tietoisesti ihmisten ajatuksia kieroutuneella uutisoinnillaan, hesarin omistaja on myöntänyt lopanneensa EUta ja euroa virheellisellä uutisoinnilla, MVn mustamaalauksen takana onkin yrittää palauttaa valtamedian monopoli ja sitä kautta saada sensuuri pitämään.

Ismo Kesänen

kokonaisuutena MV lehti on huomattavasti luotettavampi kun mikään valtamedia, kuten esim. yle joka vääristää tietoisesti ihmisten ajatuksia kieroutuneella uutisoinnillaan, hesarin omistaja on myöntänyt lopanneensa EUta ja euroa virheellisellä uutisoinnilla, MVn mustamaalauksen takana onkin yrittää palauttaa valtamedian monopoli ja sitä kautta saada sensuuri pitämään.

Oma Nimi

Suomessa on turha edes puhua mistään demokratiasta niin kauan kuin valtio ohjailee kansalaisten mielipiteitä omalla vahvalla mediallaan. Äärimmilleen vietynä saadaan aikaan Pohjois-Korea, mikä voi olla joko hyvä tai huono uutinen, riippuen siitä kuulutko valtion eliittiin vai et. Tämä demariopiskelijoiden pj. ainakin taitaa toivoa kuuluvansa edellisiin.

Jan Stenvall

Täytyy samalla boikotoida myös seuraavia; Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet, Daily Mail, Sydsvenskan, The Chicago Tribune, The Sun puhumattakaan sellaisista kuin Fria Tider, Avpixlat, Nyheter i Dag...kannattaa siis luottaa vaan YLE:en ,Aamulehteen ja Hesariin. Niissä on "tieto"

Vesa-Pekka Sainio

On tärkeää harjoittaa medialukutaitoa ja kriittisyyttä minkä tahansa sivuston tai uutisoinnin osalta. Koskee MVlehteä, Yleä, Usaria, Hesaria, mitä vain. Vaikka mediaa kutsutaan ns. riippumattomaksi, niin toimittajat ovat kuitenkin ihmisiä ja tietyllä tapaa asenteellisia myös kokonaisuutena toimituksien linjoja katsottaessa.

Mitä tuli mieleen tämän MVkampanjan osalta on se, että kun meille kerrotaan faktana että MVlehti on rasistinen ja valheellinen, niin missä ovat rikosilmoitukset? Onko MVlehden osalta tehty tutkintapyyntöjä ja jos on, niin mihin ne ovat johtaneet?

Ymmärrän mainosboikotin idean ja että ko. sivustolla esiintyy todella avointa vihaa tiettyjä ihmisiä ja ihmisryhmiä kohtaan sekä väkivaltaan kannustavia viestejä, mutta eikö niille tulisi yrittää myös tehdä jotain varsinaisia viranomaiskanavia hyödyntäen?

Vastakohtana MVlehti on julkaissut uutisia ja kannanottoja jotka ovat aidosti faktoihin perustuvia, tutkittuja juttuja joita ei välttis muista julkaisuista löydy (saati ns. valtamediasta). En puolustele enempää, mutta sanottakoon kuitenkin että siellä olevat jutut eivät ole kategorisesti ja absoluuttisesti 100% valhetta tai vihaa - vaikka jokin osa lieneekin.

Matti Virtanen

Tämän uskon helposti. MV-lehti ei kauheasti kunnioita tekijänoikeuksia uutisoinnissaan. Oliskos ollut kesällä kun joku nevahööd toimittaja asiasta valittikin ja varmasti nosti erilaista kanteitakin.

Tämä tietysti on väärin, tämä kopioiminen, mutta ottaen huomioon lehden anarkistisen asenteen, se ei yllättä. Netti on pullollaan erilaisia copyleft tahoja ja sille nyt vaan ei voi mitään.
Tämäkään tosiasia ei tietysti värjää mustaa valkoiseksi.

Syy boikottiin on ehkä kuitenkin maahanmuuttovastaisissa jutuissa joita MV-lehti julkaisee. Niitä riittää ja ne tuntuvat kiinnostavan suurempaakin joukkoa kuin 10-15% perussuomalaiset.

Nyt jäädään jännäämään miten boikotti vaikuttaa.
Itse kallistun vaihtoehdolle - lisää klikkejä.

Älkää hyvät boikotoijat kuitenkaan kovin usein käykö siellä pahissivuilla tarkkailemassa koska helposti vaan tuotte niitä klikkejä lisää.

Hyvää yötä ja anteeksi :)

Hannu Siivonen

Aloitin Kärkkäisen boikotin kun Iso-Magneetti levitti valeita lääketieteestä ja huuhaahoidoista. Kun se siirtyi antisemitismiin en nähnyt mitään syytä lopettaa boikottia. Magneetti jaettiin kotiin ja sen mainostajat tuli selkeästi esille. Valitettavasti en tiedä ketkä MV:ssa mainostaa.

Timo Haavisto

Joka ainoan lehden ja jokaisen poliitikon tiedottaminen on valheellista.
Jokainen julistaa vain sitä omaa 'totuuttaan', joka ei ole totuus.
Nimenomaan tässä pakolaisasiassa.
Mikä esim on avoimuus vast ottokeskusten kilpailuttamisessa ja mitä sopimus sisällään pitää. Pitääkö mitään. Miten hoituu hylkäävän tp hakemuspäätöksen saaneiden maasta poistaminen ihan todellisuudessa. Sillä niitä poistettavia kyllä riittää. Miten viranomaiset palauttavat turvallisen liikkumisen kaduille.
Puolueista, etenkin poliitikoista 90% on tyhjän puhujia vailla todellisuuden tajua.

Kari Kinnunen

Mielelläni kuulisin näiltä poliittisilta nuorisojärjestöiltä myös todisteita tuolle väitteelle, että MV julkaisee valheellisia ja keksittyjä uutisia. Kovan luokan väite, jota ei kyetä mitenkään perustelemaan. Kaikesta päätellen väitteen esittäjät eivät ole edes vaivautuneet lukemaan MV-lehteä ja millään tasolla selvittämään juttujen todenperäisyyttä. Puskista on helppo huudella, huutelijoiden pää on ainakin siellä pensaassa.

Miika Kautto

Ihmisten on helpompi tarttua tietoon joka on ymmärrettävää ja joka vahvistaa jo valmiita ennakkokäsityksiä. Harva enää jaksaa lukea tuhansien merkkien esseitä, eikä nykyinen media niitä enää paljoa tee. MV-lehti tekee uutisointia joka on helppoa ja populisita, eikä sillä ole mitään tekemistä laatujournalismin kanssa. Mediasta poimitaan helposti ne uutiset jotka ovat omaan maailmankuvaan sopivia. Maailmassa ei ole helppoa tietä, mitä Ilja Janitskin tarjoaa lehdillään. Maailma ei ole koskaan samanlainen kuin ennen vaan se kehittyy.

Kun luin kommenteja niistä näkee yhden totuuden maailman, maailma on harmaa ja totuuksia on aina monta. Lasken itsenin punavihreäksi suvakiksi, vaikka en pidä oikeiston talouspoliittisia linjauksia järkevinä, mutta myönnän että niissä on pointtinsa. Samoin katson että maahanmuuttokriitikoilla on poittinsa, mutta kuinka niihin mielestäni pitäisi reagoida on varmasti kriitikoille epämielyttävä. Yhteen päivälehden sivuun mahtuu kaikki ylen tai mtv3 pääuutislähetyksen informaatio, lukuunottamatta kuvaa. Ihmisten pitää lukea lehtiä, kirjoja, blogeja, raportteja ja keskustella keskenään. Silloin voidaan aloittaa ongelmien ratkaiseminen.

Arto Kukkonen

>>Uskomatonta! Nykysukupolvi ottaa tuollaisen höpöhöpön tosissaan!!!! MV on propagandaa ja nimenomaan provokaatiota. Harmi, ettei vasemmistolainen koululaitos opeta totuutta tällaisista sosialismin toimenpiteistä. Tällainen reagointi on juuri sitä mitä "koneisto" haluaa!!!<<
Uskomatonta että on niin paljon populaa jotka uskovat valtamedian sanaan kuin raamattuun vaikka pienellä ajattelulla löytää uutisoinnista valehtelua ja idiotismiin suuntaavaa aivopesua

Outi Naukkarinen

Kylläpä nyt alettiin yhtä poikotoimaan,tuliko hätä. MV lehti on paljon enempi asiaa kertonut totuutta, mitä yksikään valtamedia ei tee.Taisi tulla läjät housuun.

Ja nämä nuoret on just niitä Huhusun porukkaa,että pahaa tekee, suomalaisten puolesta,
mihin suuntaan tämä koko ajan menee, poliitikot ym, ahneet rahankiilto silmissään haalii tänne täyteen porukkaa, joka ei edes osaa käyttäytyä.
Hävetkää vietävä. Niin sosiaalidemokraatit, jotka muka ovat Työläisten puolella, ja keskusta, enpä tiedä enään, onko kukaan enään rehellinen. ketä uskoa, ei ainakaan poliitikkoja. Tämä hyökäys on näyttö siitä,että oikeassa ollaan oltu koko ajan, ja nyt yritetään vaientaa se ainoakin totuuden torvi. Ei onnistu.

Sofia Roth

On todella erikoista, että Uusi Suomi lähtee mukaan tällaiseen "noitavainoon" yksityisyrittäjää kohtaan muutaman hybriksessä leijuvan demarinaisen sekoilun vuoksi. Nämä naiset eivät varmaankaan kovin hyvää tee puolueelleen, mutta ei tällaiseen kampanjaan osallistuvat muut lehdetkään ihan ilman nihilististä leimaa jää.

Simon Wahlroos

Rahastamisella ei ole yleensä etiikkaa nykyään, mutta paikallisia riistävä turvapaikkaturismibisnes onkin jo eettisesti paljon arveluttavampi rahastuskeino kuin sen lieveilmiöistä kertominen MV lehdessä. Boikotointi pitää tapahtua joko kaikkea valheellista rahastamista vastaan tai ei mitään.

MV lehdessä paljon kritisoitu turvapaikkaturismibisnes on itseasiassa vasemmistolaisen fasismin keksineen Mussoliinin määritelmän mukaista kolonialistista fasismia eli valtioiden ja korporaatioiden yhteistoimintaa maahanmuuttobisneksessä, Sitä aikoinaan kohdistettiin Etiopiaa ja Somaliaa vastaan lähettämällä sinne laivalasteittain italialaisia maahanmuuttajia nauttimaan paikallisista rikkauksista. Samaa fasismia kohdisteaan nyt Suomeenkin ja siinä käytetään taas hyväksi maahanmuuttajamassoja, joille luvatut rikkaudet ovat aina olleet kolonialistisen fasismin tavaramerkki.

Nadja Vahlqvist

Luen MV-lehteä, enkä ole törmännyt valheisiin. Ennemmin on valhetta väittää, että MV:ssä olisi valheita. Muodostan omat mielipiteeni sekä MV:stä että valtamediasta, enkä hyväksy loanheittoa kumpaankaan suuntaan. Journalismin tarkoitus on raportoida asioista niiden oikeilla nimillä!

Rauno Kujala

Kyllä on valtamedialla pökäleet housussa ja paniikki päällä. Kiusallista tietoa tihkuu läpi, joten yritetään boikotoida lehteä tällätavoin. Näin toimitaan vuonna 2016 Eurostoliiton provinsissa nimeltä Suomi. Todella säälittävää touhua ja kertoo kyllä suomen tilasta todella paljon. Näinhän se on; se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa.

Matti Motti

Rasmuksessa puhutaan ja hehkutetaan kantaväestön rasistisia rikoksia. Yksi niistä kumottiin tutkinnan jälkeen eli Pukinmäen leikkipuistohyökkäys. Enhän muista väärin? Toisia ei löydy mistään lehdistöstä.

Tästä elää vähintään kolme osapuolta, ei vain mv vaan rasmukset ja kymmenet somalien järjestöt.

Hallituskin pääsee vähemmällä pakkolakeineen, kun keskustelemme oikeista asioista.

Pani Jaakki

Jaa... vai että kukkahattutenavat kiukuttelevat jos joku lukee jotain muuta kuin heidän suoltamaa ja hyväksymää maailmanparannus bullshittiä... eikös suomessa ole ole sananvapaus ja vapaus lukea mitä ketäkin huvittaa???...vai kielletäänkö nekin?? Ja mv-lehti ei kirjoita totuuksia??...mitä sitten?..samaa paskaa suoltaa mm.kaikki puolueet..luvataan toista tehdään toista... antaa ihmisten lukea mitä huvittaa ja jokaiselle jää oikeus muodostaa asioista ihan oma mielipide.

Inke Sissil

Luen MV-lehteä juuri siksi, koska se kertoo totuutta toisin kuin valtamedia. Mikään boikotti ei estä itsenäisesti ajattelevia lukijoita vertaamaan, kuka kertoo totuutta ja kuka ei. MV-lehti on moraalisesti paljon pidemmällä kuin yksikään valtamedian lehti puhumattakaan Ylestä, jolle myös valehtelu ja aivopesu on jokapäiväistä.
Valtamedian on pakko nyt muuttaa linjaansa totuudenmukaiseksi, muuten se jää kokonaan taka-alalle, sillä ihmiset kaipaavat totuutta, ei valehtelua. Valehtelu osoittaa, kuinka valtamedia halveksii ja aliarvioi lukijoitaan. Toivottavasti se on käynyt nyt kalliiksi ja oppirahat valtamedian maksettavaksi. Kannattaa kunnioittaa lukijoitaan ja lakata valehtelemasta.

Jarmo Lius

Valtalehdet ovat muurin palanen kansan vallan edessä. Samoin ovat puolueiden jäsenjärjestöt estämässä kansan suoraa vallankäyttöä. Jossain kaukana loistaa akatemian tornimajakka. Lehdistö kirjoittaa akatemian höystämää "totuutta". Virallisiksi tiedottajiksi valtion rahoittamissa kouluissa valmistuneet lehtihenkilöt suoltavat virallista propagandaa. Perinteinen media sylkee EUn infosotapropagandan kansan silmille.

Tuo on ikävä totuus. Meillä on valtava koneisto, valtio, joka elää kuin kansa olisi sitä varten olemassa. Järjestelmä käsittelee suomalaisia kuin luopiointiaanit intiaaniheimoja. Reservaatit kutsuvat.

Toisaalta pöhöttyneen valtakulttuurin vastavoima, MV lehti muine seitsemänkertaaseitsemän nahkapääjulkaisuineen ei ole sen parempi vaihtoehto, vaan huonompi.

Nyt otetaan mittaa siitä, kumpi media korjaa omat toimintatapansa ensin? Kumpi lopettaa ensin tiedon pimityksen, väärien uutisten levityksen ja infosodankäynnin? Valtalehdet vai vaihtoehtolehdet? Kummat ryhmät ovat kyvykkäämpiä kehittymään?

Pelkäänpä ettei valtalehdet kykene pöhöttyneisyyttään muuttumaan vaan niiden aika alkaa olla ohi.

Pietari Vain

Valheella rahastaminen ?? Yle verorahoja 500 miljoonaa paljonko on ohjelmissa tarkoituksella tehtyä manipulointia jonkun ryhmän hyväksi.
Mvt3 :n uutisointi myös selvää tarkoitushakuisuutta ja kokoomusta myötäilevää uutisointia.
Se joka maksaasen lauluja laulat. Yle on rkp:n hallussa ( ylen hallituksessa suuripalkkaisia yliopisto profesooreja, jotka osaa manipuloinnin taidon , mtv3 Bonnier ( ruotsalaiset) omistuksessa. Sanomalehdet Eero Lehti kokoomus

Mv lehti kertoo totuuden siitä nyt ei pääse yli eikä ympäri.

Mika Leinonen

Juu, valheilla rahastamisen on loputtava. Miten / missä voin irtisanoutua Yle-verosta?
Yle on ehkä pahin valhepropagandamedia Suomessa. Hyvänä kakkosena on Hesari ja samaan porukkaan kuuluu tämä UusiSuomi "aviisi". Sensuurin ja valheen kyllästämiä "medioita" kaikki. Valheilla rahastamisen on loputtava!

Pitää pistää MV-lehdelle taas 20 euroa tukea - ihan huvin vuoksi ja urheilun kannalta.
Vaihtoehtomedia (MV) kertoo asiat niin kuin ne on ja ajantasaisesti.

Urmas Laine

Onneksi on totuuden kertoja MV lehti. IL, IS, HS, MTV aniharvoin antaa komentointi mahdollisuuden propakandistisiin juttuihinsa. Jos antavatkin, niin on moderoitu ns. "suvakkitoimittajien" toimesta. Eihän suomen kansa sellaisesta uutisoinnista pidä. Totuus on tärkein, ei piiloittelu.
Esimerkkejä MV julkaisun valehtelusta kaipaan.

Mika Leinonen

UudenSuomen hätä ja paniikki kasvaa, kun ei kysely mennytkään "suunnitelmien" mukaan. Ovat nyt, n. vuorokausi kyselyn aloittamisen jälkeen, lisänneet kyselyyn kolmannen vaihtoehdon"Luin aiemmin". Kyllä on kova hätä suvakkimedialla :)
Tilanne:
6657 ääntä annettu
Kyllä 75%
En 25%
Luin aiemmin 0%

:D :D

Arto Kalevi

Onhan se pirun kova " Jytky " kun tämä matu kupla Euroopassa ja Suomessakin on puhkeamassa ... Totuus piru vie vuotaa kansalaisille, pullan leivonnasta ja sukkien kudonnasta huolimatta ... Totuus iskee päin näköä ...

Jukka Mattsson

Hienoa että saa lukea muitakin "totuuksia" ja niistä asioista joista valtamedia vaikenee.

Vai onko se mielestänne normaalia että aukaisetpa HS:n, Iltalehden, Iltasanoman, Metro, Liiton, Maaseudun tulevaisuuden, HSB:n tai minkä tahansa paikallislehden, kaikissa on samat uutiset, jutut ja vieläpä kerrottu samalla tavalla?

Hannu Korpilampi

Ja lehtien synkronointi on erityisen huolestuttavaa. Se ei ole vapaan objektiivisen lehdistön tunnusmerkki.

Yhtenä hetkenä kaikki lehdet varovat mainitsemasta rikoksia tehneiden etnisten vähemmistöjen tuntomerkkejä. Tätä jatkuu kuukausia, eikä yksikään lehti lipeä linjasta kuin vahingossa nettiuutisissa (ja nekin korjataan jälkikäteen).

Yhtäkkiä, kuin luvan saatuaan, kaikki lehdet alkavat kertoa ne, mutta samaan aikaan useimmissa lehdissä alkaa "mutta raiskaavathan kantasuomalaisetkin, ja nehän vasta raiskaavatkin!" -kampanja.

Onko se Julkisen Sanan Neuvosto, sisäministeriö, vai mikä, joka Suomen mediaa pitää noin selkeästi talutushihnassaan?

Hannu Korpilampi

Suomalaisilla on ilmeisesti koulujärjestelmästä johtuen tutkitusti erittäin huono kyky lähdekritiikkiin. Koululaiset ovat Euroopan parhaimpien joukossa luetun ymmärtämisessä, mutta huonoimpien joukossa kyseenalaistamaan lukemaansa.

Tämä näkyy hyvin siinä miten moni ottaa esimerkiksi Hesarin uutiset absoluuttisena totuutena. Itsekin muistan miten opettaja opetti minulle koulussa lähdekriittisyyttä näin:

"Katsokaa mikä lähde on. Jos se on uskottava, kuten Hesari, uskokaa. Jos se on jotain vähemmän uskottavaa, älkää uskoko."

Mutta tähän liittyy myös toinen puoli. Meillä on myös lähdekriittisinä itseään pitäviä, jotka eivät lähdekritiikkiin kuitenkaan kykene. Aivan kuin edellämainittu opettajani, he eivät edes ymmärrä mitä se on.

Nimittäin todelliseen lähdekritiikkiin kuuluu tekstin lukeminen, sen ymmärtäminen, sen esittämien asioiden kyseenalaistaminen ja niiden varmistaminen.

"Tuon kirjoitti MV-lehti! En usko!" ei ole lähdekriittistä ajattelua. Se on vain peilikuva sille että uskotaan kaikki mitä Hesari sanoo, eli tärkeintä ei ole mitä sanotaan, vaan kuka sanoo.

MV-lehti kertoo lähteensä niin että asian voi käydä itse tarkistamassa. En koskaan usko mitään mitä MV-lehdestä luen, tarkistamatta lähteitä. MV-lehti on monesti tulkinnut siteeraamiaan uutisia väärin, mutta niin on myös Hesari.

Hesari taas unohtaa usein lähteet, ja toimittajat esittävät usein totena omia asenteellisia väitteitään, jotka eivät näytä perustuvan yhtään mihinkään, mutta joilla on silti takanaan Hesarin koko (alati kutistuva) uskottavuus. Varsinkin tutkimuksia siteerataan usein väärin ja kaikkihan tietävät Hesarin toimituksen poliittisen suuntautuneisuuden, mikä tekee vasemmistoon kohdistuvan kritiikin ja jopa tosiasioiden esittämisestä erityisen hankalaa.

Lähdekritiikkiin kykeneville ihmisille MV-lehti on vähintäänkin kipeästi tarvittu tasapainottava tekijä Helsingin Sanomille, joka uutisoi asioista tasan yhtä yksisilmäisesti, vaikka teeskenteleekin muuta.

Tapani Tuominen

Kun asia näyttää kiinnostan, käykää hyvät ihmiset lukemassa päätoimittaja Huuskon "parkaisu" asiassa ja kommentoikaa. Jätin jo oman näkemykseni aiheesta. Harmi, etten ollut lukenut tuon lukijakyselyn prosentteja ennen sitä.

No ehkä Huusko et al. tämän verran osaavat yhdistää asioita.

Tapani Tuominen

Kun asia näyttää kiinnostan, käykää hyvät ihmiset lukemassa päätoimittaja Huuskon "parkaisu" asiassa ja kommentoikaa. Jätin jo oman näkemykseni aiheesta. Harmi, etten ollut lukenut tuon lukijakyselyn prosentteja ennen sitä.

No ehkä Huusko et al. tämän verran osaavat yhdistää asioita.

Ari-Vesa Parviainen

Maailman tapa nykyään. Klikkausten määrä on "tiedon oikeellisuuden" tärkein määre.
Ei poikkea IS- palautteesta, jossa kaikki soopa näemmä julkaistaan, mikäli on USA- vastaista. Neutraalia dataa sensuroidaan, kiusallisen paljon.
Lukijan on hankalampi itse arvioida, jos osa palautteesta ei edes näy.

Merja Nurmi

Aika yllättävää, että joku venäläinen, Espanjassa asustava pikkurikollinen on niin kiinnostunut suomalaisten asioista, että ihan hyvää hyvyyttään ylläpitää "ainoaa julkaisua, joka kertoo totuuden". Arvatkaa uudelleen, näinkö se mahtaa olla?

Timo Knuutila

On nämä hämmästyttäviä vaatimuksia, kun katsoo esimerkiksi Britannian tabloid lehdistöä, niin ei kukaan sananvapautta kannattava edes kuvitelmissaan haaveilisi niiden toiminnan rajoittamisesta tai puhumattakaan lopettamisyrityksistä. Ja eivät ne sisällöltään ja sanankäytöltään tuosta mv-lehdestä juuri poikkea.

Mv lehti on omanlaisensa, se pitää ymmärtää ja kuitenkin se myös täydentää suomalaista media-kuplaa ihan oleellisella tavalla. Lisääkin tarvittaisiin suomenkielistä eri teemoihin keskittyvää ulkomailta länsimaista käsin julkaistavaa verkkolehdistöä.