Torstai 27.6.2019

Nuorisopoliitikon uusi avaus: ”On olemassa keino, jolla MV-lehti saadaan lopetettua”

Luotu: 
13.1.2016 19:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Nuorisopoliitikko kehottaa kansalaisia ja julkkiksia tekemään poliisille rikosilmoituksen aina törmätessään lainvastaiseen sisältöön.

Oppositiopuolue SDP:tä edustava nuorisopoliitikko ja järjestöaktiivi Lassi Jääskeläinen ehdottaa Puheenvuoro-blogissaan uutta ”kampanjaa” äärinäkemyksiä levittävää MV-sivustoa vastaan.

Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen aloitti hiljattain kampanjan, jonka tarkoituksena on saada mainostajat vetäytymään sivustolta. Suurten puolueiden nuorisojärjestöt perussuomalaisia nuoria lukuun ottamatta ovat ilmaisseet tukensa kampanjalle. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on kertonut Uudelle Suomelle, että myös PS-Nuoret tuomitsee sivuston. Tynkkynen kuitenkin totesi järjestön jättäytyneen pois boikotista, koska ei halua antaa julkisuutta sivustolle.

- Tynkkynen nähnyt mainosboikottia toimivana keinona MV-lehden lopettamiseksi. Tynkkynen onkin valitettavasti aivan oikeassa siinä, että toiminta jatkuu vielä mainostulojen laskettua, Lassi Jääskeläinen kirjoittaa.

- Kuitenkin on olemassa keino, jolla MV-lehti saadaan vähintäänkin kuriin tai kokonaan lopetettua. MV-lehden toiminta nimittäin ei ole lain mukaista, vaan MV-lehti tehtailee rikoksia lähes uskomattomalla tahdilla. Rikokset ovat pääsääntöisesti kunnianloukkauksia, mutta monet artikkelit täyttävät myös selkeästi kiihoittamisen kansanryhmää vastaan kriteeristön, ja on mahdollista, että MV-lehdellä ei ole lainmukaista rahankeräyslupaa keräämiinsä lahjoituksiin. Vaikka MV-lehti toki toimii osittain Espanjasta käsin, tämä ei silti tee siitä kokonaan haavoittumatonta näiltä osin, Jääskeläinen jatkaa.

Jääskeläisen mielestä nykyisin suomalaisessa keskustelukulttuurissa on mahdollista lähes mikä tahansa muun muassa siksi, että julkisuuden henkilöt eivät imagotappion pelossa uskalla tehdä rikosilmoituksia kunnianloukkauksista.

- Tämän vuoksi, jotta edes saisimme MV-lehden jollain asteella kuriin ja saisimme edes hiukan korjattua suomalaista keskustelukulttuuria, on tavallisten kansalaisten ja julkisuuden henkilöiden aktivoiduttava. Tavalliset kansalaiset voivat vaikuttaa keskustelukulttuuriin tekemällä rikosilmoituksen toiminnasta, joka on muu kuin asianomistajarikos, ja julkisuuden henkilöt ilmoittamalla itseensä kohdistuvista törkeistä kunnianloukkauksista voisivat osaltaan estää keskustelun törkeimmät olomuodot, Jääskeläinen kirjoittaa.

- Vetoankin kaikkiin kansalaisiin ja julkisuuden henkilöihin, tehkää rikosilmoitus teihin kohdistetusta kunnianloukkauksesta, tai kun näette joukkotiedotusvälineessä julkaistun jutun, joka täyttää kiihoittamisen kansanryhmää vastaan kriteerit. Jos tekisimme tämän joukolla, MV-lehti ei ainakaan voisi jatkaa nykyistä toimintaansa, ja todennäköisesti joutuisi lopettamaan toimintansa oikeudenkäyntien ja rangaistusten tuoman taloudellisen taakan vuoksi, Jääskeläinen arvelee.

LUE LISÄÄ: MV-boikotti leviää – ”Valheilla rahastamisen on loputtava”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teemu Tuuloskorpi

Vielä parempi olisi jos jokin riippumaton taho alkaisi julkaisemaan näistä ajankohtaisista ja usein vaikeistakin asioista syvälle luotavaa ja rehellistä uutisointia. MV-lehden taso on tiedossa, mutta monet maan arvostetutkin lehdet julkaisevat täyttä sopaa ja jättävät totuuden kertomatta.

Gaius Säteri

Älyllinen kilpailu on silloin jo hävitty, jos aletaan vaatia jonkun median (vaikka täysin typerän trollitehtaan) sulkemista tavalla tai toisella.

Monilla keskustelupalstalla aloitetaan epämiellyttävän asian kohdalla ihmisjahti. Itse asiaa ei haluta käsitellä, vaan keskitytään epämiellyttävän asian esittäjään tai uutisen toimittajaan.

Kuitenkin kaikkein tärkeintä olisi vastata asioihin asioilla. Eli jos jossain lehdessä tai jollain palstalla on väärää tai osittain virheellistä tietoa, sitä pitää käsitellä vastakirjoituksella joko palstakommenttina tai kommenttikirjoituksella toisessa lehdessä. Edes vähäistäkin älykkyyttä omaava ihminen pystyy kaivamaan verkosta sen verran todellista tietoa, että jonkun lehden artikkelissa olevat virheet voidaan todistaa. Tietysti laadukas kommentti teettää työtä, mutta ottakaa se haasteena.

Pasi Harjamäki

Kukaan älykäs ihminen ei lähde oikomaan MV-lehden artikkeleita faktatiedolla. Siinä saa niskaansa sellaisen lokasatsin, että oksat pois. MV-lehden keskusteluissa on järjellä hyvin vähän sijaa. Kannattaa mennä kokeilemaan, jos on masokistisia taipumuksia.

Matti Muukkonen

Pidän toimintaa hyvin ongelmallisena oikeusvaltion kannalta. Ei ole poliittisten nuorisojärjestöjen tehtävä hyökätä laajamittaisesti elinkeinonharjoittajan ja sananvapauden kimppuun. Valitettava tosiasia on, että moniarvoisessa yhteiskunnassa kukin saa, sallikaa ilmaisu, suoltaa millaista paskaa haluaa. Se on heidän perus- ja ihmisoikeuksiensa mukaista. Ei myöskään ole kenenkään muun kuin yksilön itsensä päätettävissä tekeekö rikosilmoituksia vai ei. Näen hyvin epäilyttäväksi järjestelmällisen toiminnan, jolla tämäntyyppinen hyökkäys aiotaan masinoida. En edelleenkään voi ymmärtää, miten itseään liberaaleiksi markkinoivat ihmiset eivät siedä mitenkään omista näkemyksiään poikkeavia. Liberaalien ihmisten tulisi kaikissa tilanteissa puolustaa erimieltä olevien oikeutta sanoa mielipiteensä. Jos tätä ei kunnioiteta, ollaan matkalla orjuuteen.

Outi Naukkarinen

SDP.N KAKARAT PYSYKÖöT POIS TOISTEN ASIOISTA. Te hemmotellut pilalle passatut.
Huomaa ,missä mennään, mitä isommat edessä niin kakarat perässä. Muistakaahan ne ensivaalit, toivottavasti ei kukaan tuomosia äänestä, olette pettäneet suomen kansan totaalisesti.

Tapani Tuominen

No nyt uidaan syvällä. US ja päätoimittaja Huusko jatkavat valitsemallaan linjalla. Tekee kipeää Herlinin taskussa tai no ei. Ovathan ne syvät.

Aidosti Huusko, onko tämä sitä journalismia, jota kannatat ja johon uskot? Lainataan jotain vara-valtuutetun serkun kaimaa vs kv mediaa ja lisätään niitä "salaisia lähteitäsi" ?
Olisko mahdollista ryhdistäytyä, irtisanoa vanhat kesäheppatyöntekijät ja ryhtyä hommiin? Arvopaperilehti sentään elättää itse itsensä, kai? Vai onko syy työnantajassa ja vanhassa totuudessa: you pay peanuts, you get monkeys?

Kristian Björk

Mutta mitäs jos asian laita onkin niin, että tästä mainitusta julkaisusta kovaan ääneen vaivaa näkevät alkavat olla maassa jo vähemmistönä? Miksi jokin verkkojulkaisu on saanut aiheutettua tällaisen kalabaliikin? Jospa mainittu julkaisu puutteistaan huolimatta onkin totuudenmukaisimmin nykyistä katastrofia luotaava suomenkielinen sivusto? Tyyli saattaa joitain ärsyttää mutta eipä se ns.valtamedioiden suoranainen valehtelu ja vielä laajemmassa mittakaavassa esiintyvä faktojen vääristely ja pimitys sen laadukkaampaa journalismia ole. Us erottuu monessa mielessä nykyään edukseen "oikeiden" medioiden joukossa, petrausta tullut muutaman kuukauden aikana. Väärien mielipiteiden poistamista keskusteluista voisi hillitä toki edelleen..

Mika Uusitalo

Olen samaa mieltä. MV-lehti on päässyt sohaisemaan jostain mistä ei olisi pitänyt ja nyt se halutaan hiljentää. Rasismia on internet täynnä, eli kielletään internet niinkuin Pohjois - Koreassa? Ylistetään suurta johtajaamme Kim... Alexander Stubbia ja kumppaneita.

Markku Hietanen

Totuus satuttaa, etenkin sellainen totuus jota tuo suvaitsevisto ei halua kuplastaan nähdä. Kannattaisiko edes antaa sellaisten olla selvillä mitä tässä maassa ja euroopassa oikein oikeasti tapahtuu, jotka ovat oikeasti huolestuneita tämän maan tulevaisuudesta ja joilla ei ole sitä unelmaa islamistisesta euroopasta ja suomesta. Jos ei edes nähdä viimeaikojen tapahtumia muuna kuin provokointinta ja propagandana näitä sosiaaliturvapaikanhakijoita kohtaan, niin kannattaisi lukkittautua pimeään ikkunattomaan huoneeseen ja olla siellä ihan hiljaa määräämättömän ajan

Matti Loikkanen

Kun Mark Twain kuuli, että sensori leikkaa mutaman sivun hänen kirjasta, kirjailija hykerteli käsiään ja totesi, että "tämä temppu" lisää kirjan myyntia kymmeniä tuhansia.

Toivotan vilpittömästi onnea MV-lehden lopettajille!

PS. Kun Aleksandr Solzhenitsyn kirja "Vankileirien Saaristo" kiellettiin Suomessa, en millään jaksanut pidätellä uteliasuuttani, vaan hankin kirjan Tukholmasta.

Jari Miettinen

Vai että tehtailee rikoksia uskomattomaan tahtiin. Jokaisessa artikkelissa on lähde ja usein ulkomainen. Sama uutinen on ollut sitten muutaman päivän päästä esim. hesarissa, jos on, mutta ullatus ullatus, siitä on sensuroitu oleellinen. Jos joku tehtailee rikoksia, niin valtamedia syöttämällä lukijoille muunneltua totuutta tai ei totuutta ollenkaan. Onpa maanpetturit epätoivoisia, kun totuus on tullut ilmi.

Sofia Roth

Millä oikeudella nämä paremmuus hybridissä leijuvat poliitikkoproilerit nimittelevät kantasuomalaisia rasisteiksi ja fasisteiksi ? Ja millä oikeudella he luulevat voivansa päättää, mitä suomalaiset lukevat ja ajattelevat ? Tämä maa on menossa niin kuralle, eikä näitä jäppisiä kiinnosta pätkääkään, kuin se , että saataisiin yksi yksityisyrittäjä nurin! On hyvä kaikkien äänestäjien tietää nimet ja puolueet, jotka näin alhaisia ovat, seuraavia vaaleja ajatellen. Ei se pese puhtaaksi emopuoluetta, vaikka nuoriso möhlii.

Tommi Nurminen

No niin, oletetaan että MV-lehti on saatu kaadettua. Mitä sen jälkeen? "Uussuomalaiset" jatkavat touhujaan ja me saamme vaihe vaiheelta nauttia niistä samoista eduista kuin esimerkiksi Ruotsi ja Saksa ovat saaneet - poliittisesti korrekteista poliitikoista ja poliiseista, jotka mieluummin antavat kansan kohdata uuden tilanteen pää huputettuna ja kädet selän taakse sidottuna kuin avoimin silmin ja kykeneväisinä edes puolustamaan itseään.

Meillä on nyt silmiemme edessä eläviä esimerkkejä siitä mihin sensuuri ja hyssyttely johtaa ja mitä me teemme? Hyväksymme kohtalomme hiljaa, leuka rintaa vasten vai kaadummeko voittajina, ylpeinä siitä että pidimme puoliamme.

Kirsikkana kakun päälle: Jostain putkahtaa uusi MV-lehti. Ihmiset ovat lopen kyllästyneitä sensuuriin ja poliittiseen korrektiuteen.

Hannu Peltola

onko lassi poika keksinyt keinon millä rajoittaa isiemme taistelemaa sanan ja mielipiteen vapautta, se ei ole aina kivaa jos joku kansan ryhmä ei ole samaa mieltä, sama demokratiassa, sekään ei ole kivaa jos joku kansanryhmä äänestää erilailla

Tommi Virtanen

Siis onko nyt niin että kaikkien puolueiden nuorisojärjestöt kannattaa sensuuria ja sananvapauden rajoittamista!?

Jo on erikoiseksi mennyt toiminta... ylen propagandaako tässä pitäisi alkaa lukemaan?

Nyt jotain järkeä siihen toimintaan, jos et pidä jostain julkaisusta ei sinun ole pakko sitä lukea mutta ei sinulla ole oikeutta estää muita sitä lukemasta, SANANVAPAUS! Sanooko mitään? MIELIPITEENVAPAUS? Haloo! LAKI? Kansalaisilla on oikeus vapaaseen tiedonsaantiin!!

Minkälaisia pahvipäitä siellä nuorisoporukoissa istuu? Kuinka korruptio alkaa jo nuoriso järjestöistä.. ja vanhempina poliitikot onkin sitten jo läpimätiä.

Eetu Kinnunen

No lain mukaanhan tässä tehdään rikosilmoituksia: kunnianloukkaus, herjaus, laiton uhkaus, kansanryhmää vastaan kiihottaminen...

Sananvapaus ei poista vastuuta sanomisista eikä oikeuta rikollisten viestien välittämiseen julkisuuteen. Eikä sillä voi rajoittaa muiden vapautta ryhtyä oikeustoimiin, jos kokevat oikeuksiaan loukatun.

Merja Nurmi

Miksi te olette niin ihastuneita tuohon roskajulkaisuun? Mitä arvoa teille tuo ihmisten törkeä herjaaminen? Miksi on tärkeää lähettää jollekin venäläiselle pikkurikolliselle rahaa? Mitä sananvapautta rajoitetaan oikeudenkäynneillä herjauksia ja valheita vastaan? Niistähän on kyse, tuskin todenperäisistä artikkeleista oikeusjuttuja saisi aikaan, tai ainakaan sellaista ei voittaisi. Siis miksi ihmiset eivät teidän mielestä saisi puolustautua valheita ja törkypuheita vastaan?

Merja Nurmi

Miksi te olette niin ihastuneita tuohon roskajulkaisuun? Mitä arvoa teille tuo ihmisten törkeä herjaaminen? Miksi on tärkeää lähettää jollekin venäläiselle pikkurikolliselle rahaa? Mitä sananvapautta rajoitetaan oikeudenkäynneillä herjauksia ja valheita vastaan? Niistähän on kyse, tuskin todenperäisistä artikkeleista oikeusjuttuja saisi aikaan, tai ainakaan sellaista ei voittaisi. Siis miksi ihmiset eivät teidän mielestä saisi puolustautua valheita ja törkypuheita vastaan?

Sami Heinonen

Kaikkein helpoin keinohan olisi ennakko sensuuri. Lassi Jääskeläinen tai joku toinen politrukki saisi tarkistaa ennakkoon ettei mitään monikulttuurin vastaista tai siksi luokiteltavaa voisi julkaista. Suomen nykysysteemi on käynyt vuotamaan ja mediaan on ilmestynyt jopa hallituksen nykypolitiikanlinjan vastaisia artikkeleita.

Jari Rahkonen

Nuorilla poliitikoilla on ohut elämänkokemus ja usein heikko historian tuntemuskin. Taivaanrannan maalailu yhdessä muiden samanhenkisten kanssa on toki mukavaa, mutta realismiahan noista haaveista ei useinkaan löydy. Pelkkää uhoa.

MV-lehti kasvattaa lukijakuntaansa valtavalla vauhdilla, sitä todisti vastikään myös US:n tekemä gallup. Jokainen voi itsekseen miettiä mistä se kertoo. On melkoinen virhearviointi kuvitella että tällainen julkaisu voitaisiin noin vain lakaista maton alle.

Tom Frank

Näinhän demarit toimii monessa muussakin asiassa kuin Lassi tässä blogissaan. Ei luoteta kansalaisen omaan kykyyn lukea ja analysoida uutista, vaan siihen tarvitaan valtio mukaan vahtimaan.
Eliitin hermostumisesta päätelleen MV-lehti kertoo myös asioita, joita ei valtamediasta pääse lukemaan. Tai pääsee, mutta pitää surffailla eurooppalaisten laatulehtien sivuilla.
Suomessa on voimassa tällä hetkellä itsesensuuri ja kommentointikielto isossa osassa lehtiä. Uskon, että se on juuri asia joka suurta osaa kansasta ärsyttää. Asioista ei voida puhua, vaan niitä peitellään ja jätetään jopa jätetään tuomatta julkisuuteen.
Miksi ei puhuta siitä, miten monesta uutisesta on ensin kerrottu juurikin MV-lehdessä......ja monen päivän jälkeen pitkin hampain myös valtamediassa.
Lehdistön ja eliitin meno on kuin naapurissa.....kaikki toisinajattelijat on rasisteja ja/tai natseja ja on heti kitkettävä pois. Kaikkien pitää ajatella samalla tavalla hallitsemattomasta maahanmuutosta, on vain yksi virallinen totuus.

Jyrki Järvi

Hmm esitän tässä oman vaatimattoman mielipiteeni ja totean, että jos jostain ihmisestä tuntuu siltä, että MV-lehti on perseestä, niin eihän sitä ole pakko lukea. Itse käyn päivittäin MV-lehden sivuilla, koska se on minun oikeuteni ja haluan tehdä niin. On myös olemassa sanomalehtiä ja netti-sivuja joita en lue ja joissa en halua vierailla, en tee siitä sen isompaa numeroa ja miksi pitäisikään.

Rauno Kujala

Mv-lehti ei ole täydellinen, ei ole mikään muukaan lehti. Mutta tämä ajojahti mv:tä vastaan kertoo todella paljon. Ko. Lehti on näemmä osunut liian monta kertaa korruptoituneen hallinnon ja sensuroidun median varpaille. Isot pojat laittaa nuorisojärjestöt lokaamaan lehteä ja kaikkea kapuloita rattaisiin. Suomessa poliittinen johto täytyy olla täyspaniikissa, jotta tällaista tehdään. Totuudella on tapana tulla julki vaikka tulessa polttaisi. Sehän pitää edelleen paikkansa; se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa.

Matti Valtonen

totuus on vain se että suomen media aliarvioi suomalaisia kun yrittää manipuloida ja väärentää tapahtuneita asioita, koska luulevat että suomalaiset lukevat vain suomalaista mediaa.nykyään melkein kaikki osaavat muitakin kieliä ja mv sivusto antaa jutuilleen aina lähde linkin josta selviää suomen median sensuroinnin ja asioiden vääristelyn.vaikka mv lehti loppuis niin nää saksalaiset ja ruotalaiset linkit jakaa kyllä totuutta mitä suomen media ei jaa.tässä on tulos kun vassarit ja vihreät 5% kannatuksellaan ovat saaneet median haltuun niin yrittävät saada koko suomen taähän ihgu matu ideaansa mukaan.