Sunnuntai 20.1.2019

Soldiers Of Odin -katupartio kiistää rasismin: ”Autamme kaikkia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.1.2016 09:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Katuja partioiva ryhmä selvittää toimintaansa ja periaatteitaan sosiaalisessa mediassa.
|

Aiemmin itseään ”valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi” kuvannut Soldiers of Odin -katupartioryhmä kiistää Facebookissa olevansa rasistinen ryhmittymä.

– Soldiers of Odin ei ole: rasistinen ryhmä, kansallissosialistinen liike, huumejengi, moottoripyöräkerho, rikollisjärjestö, ryhmä kertoo Facebookissa.

Ryhmä kuitenkin myöntää, että Soldiers of Odinin perustaja on aatteiltaan kansallissosialisti ja jäsenissä on rikostaustaa omaavia henkilöitä.

– On totta että kerhon perustaja on aatteiltaan kansallissosialisti. Hänen kirjoituksensa ei ole kerhon kirjoituksia. Jokaisella yksityishenkilöllä on vapaus kirjoittaa mitä haluaa ja olla aatteiltaan mitä haluaa, Soldiers of Odin kertoo.

– Myös sekin on totta että, kerhossa on rikollistaustaa omaavia henkilöitä. Rikollistausta on mennyttä elämää, johon kukaan meistä ei voi vaikuttaa. Tulevaisuuteen voimme vaikuttaa hyvin paljon, ryhmä lisää.

Ryhmään viittasivat keskiviikkona oppositiojohtajat Ville Niinistö (vihr.) ja Carl Haglund (r.) vaatiessaan pääministeri Juha Sipilää tuomitsemaan selväsanaisesti rasistiset katupartiot. Myöhemmin Sipilä ilmoittikin medialle, että katupartioille ei ole tarvetta.

Aiemmin katupartiointia ovat kommentoineet kriittisesti muiden muassa sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto.

– Katupartioinnissa on piirteitä, jotka eivät lisää turvallisuutta. Järjestyksenvalvonta kuuluu viranomaisille, Orpo totesi viime viikolla.

– En halua leimata ihmisiä lähtökohtaisesti rasisteiksi, mutta kyllähän tuollainen, että julistaudutaan valkoisen Suomen puolustajiksi, kuulostaa hyvin rasistiselta, Alanko-Kahiluoto kommentoi, Alanko-Kahiluoto kommentoi viime viikolla Uudelle Suomelle.

Soldiers Of Odin kertoo olevansa ”maahanmuuttokriittinen, mutta silti turvallisuutta luova katupartiota harrastava kerho” sekä ”poliisin silmät ja korvat”.

– Emme halua provosoida ketään vaan olla näkyvillä, jotta ihmiset tietää meistä. Autamme kaikkia, etnisestä taustasta riippumatta, Soldiers Of Odin kirjoittaa.

–Kerhon jäsenet saa puolustautua tarvittaessa, kuten kuuluukin.

Voimme myös käyttää yleistä kiinniotto-oikeutta, kuten jokainen Suomen maaperällä, ryhmä kertoo.

Soldiers Of Odinin Facebook-kirjoituksesta ensimmäisenä kertoi MTV Uutiset.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Gaius Säteri

Odinin sotilaat ja liivijengit ovat jo aiemmin kertoneet vaikuttimistaan katupartiointiin. Vaikka tämän uutisen mukaan on tarkoitus auttaa muitakin, niin silti näiden ryhmien ensisijainen tarkoitus on osoittaa, että virallisella yhteiskunnalla ei ole resursseja turvata kansalaisiaan. Poliisi vastatkoon tähän.

Mutta nämä katupartiot tuovat väistämättä mieleen historian opetukset '30 -luvun Saksasta, missä myös aloitettiin katupartionti. Tosin ei liivijengeinä vaan ihan unvormussa. Myös Suomessa yritettiin samaan aikaan aktivoida liikehditää, minkä silloinen tasavallan presdentti pysäytti yhdellä voimakkaalla radiopuheellaan.

Puheet eivät riitä, vaan poliisin on osoitettava käytännön toiminnallaan, että huolenaiheita ei ole.

Olli-Pauli Sarvaranta

Voisiko porukka jatkossa ensitöikseen vaihtaa vaikka nimeä? Kansainvälisesti odinismi ja Odinin pojat tunnetaan Holokaustin kieltämisestä, antisemitismistä, rotuopista ja valkoisen rodun ylivertaisuuden korostamisesta. Tämä filosofia ei oikein istu yleisen rauhan ja järjestyksen ylläpitämisen yleviin periaatteisiin. Nimen valinta ja alkuperäisten jäsenten taustat voivat tietysti olla "työtapaturma", joka on onneksi korjattavissa. Muilta osin toistan: Jos se kävelee kuin, ankka, ääntelee kuin ankka, näyttää ankalta ja kertoo facebookissa olevansa ankka, niin kai se sitten on ankka!

Osmo Marttila

Tämä(kin) sekalainen sakki kuuluu pikemminkin vankilaan eikä häiriköimään kaduillemme. Kukaan ei tarvitse heidän '' apuaan ''. Suomen hallitus on selväsanaisesti linjannut toistaen ylimmän poliisjohdon käskyn että mitään katupartioita ei tarvita vaan ne tehtävät Suomessa hoitaa poliisi. Tämän käskyn vastaan toimivat ovat rikoksen tiellä.

Mitä epäselvää tässä voi olla?

Esko Kotilainen

Tarpeellisia ovat,Oslossa oli ,vuosi,pari sitten oikea raiskausaalto meneillään ,sekä eetnisesti ikke norjalaisten jengien ryöstelijät liikenteessä öiseen aikaan.Vapaaehtoisia katupartioita perusteltiin,niissä oli niin miehiä kuin naisiakin mukana.Kantoivat keltaisia liivejä päällään.Kaupunki alkoi ostaa myös yksityisiltä vartiointi liikkeitä katupartiointia,mikä jatkuu vieläkin,kuten olen heitä liikenteessä nähnyt.Tilanne alkoi korjautumaan heti.On ymmärettävää ,ettei poliisi joka paikkaan kerkiä heti,joten kyllä tälläisellä vapaaehtoistyöllä on suuri ennalta ehkäisevä vaikutus .Huvittaa kun Suomessa media ei mitään kirjoita esim.että Ruotsissa poliisi pyytää apua armejan kodinturva joukoilta häiriköintiin.