Tiistai 25.6.2019

Ex-poliisijohtaja radiossa: ”Suomi ei kestäisi 30 000 uutta turvapaikanhakijaa”

Luotu: 
15.1.2016 14:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo, että uhkaukset ja väkivalta ovat lisääntyneet Suomessa viimeisen puolen vuoden aikana.
|

Eläkkeellä siirtynyt entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero arvioi, että Suomi ei kestäisi yhtä suurta määrää turvapaikanhakijoita tänä vuonna kuin viime vuonna.

Paatero pohti turvapaikanhakijatilannetta ja Suomen turvallisuustilannetta Yle Puheella Ali ja Husu -ohjelmassa.

Paateron mukaan uhkailut ovat lisääntyneet viimeisen puolen vuoden aikana.

– Väkivalta on lisääntynyt, mutta törkeä väkivalta ei niin kauheasti. Kyllä raiskaustenkin määrä on lisääntynyt jonkin verran, Paatero kertoi.

Hänen mukaansa tilanne olisi omissa käsissä, jos osattaisiin tehdä oikeita toimenpiteitä.

– En kuitenkaan usko, että Suomi kestäisi toista samanlaista vuotta. Siitä olen huolissani, että jos meille tänä vuonnakin tulee 30 000 turvapaikanhakijaa, vaikka alle puolet saa oleskeluluvan. Tämä onkin se ongelman ydin, että tänne tulee yli puolet niitä, jotka eivät saa oleskelulupaa, Paatero sanoi.

Ohjelman juontaja, keskustan eduskuntavaaliehdokkaanakin ollut Abdirahim Husu Hussein toteaa, että esimerkiksi osa ekonomisteista haluaisi Suomeen uutta työvoimaa vuosittain noin 34 000 hengen edestä.

– Se on ihan oikea lähtökohta. Ei niiden tarvitse kuitenkaan olla tämäntyyppisiä, jotka eivät saa edes oleskelulupaa, Paatero kommentoi.

Ilman oleskelulupaa työntekokaan ei onnistu Suomessa.

Paateron mukaan väkivallan uhan lisääntymiseen on vaikuttanut se, että ihmisillä on tietämättömyyttä ja ennakkoluuloja. Hänen mukaansa ennakkoluuloja myös tietoisesti ylläpidetään ”monien tahojen kautta”.

Ohjelman juontaja, koomikko Ali Jahangiri kysyi Paaterolta, mitä tietoa ihmisiltä puuttuu.

– Se, miten ulkomaalaiset yleensä käyttäytyvät ja mitä sääntöjä siellä on.

Husseinin mielestä Suomessa pitäisi varautua pahimpaan, esimerkiksi siihen, että jossain kellarissa katkotaan päitä.

–Tapasin viime vuonna muutamia kansanedustajia sanoin heille suoraan, että näiden ihmisten joukossa on rikollisia. Näiden ihmisten joukossa on niitä, jotka ovat katkoneet päitä. Sanoin poliitikoille, että teidän pitäisi valmistautua pahimpaan skenaarioon, eli Suomessa jossain kellarissa jonkun tyypin pää katkaistaan ja sitä videoidaan ja näytetään meille Suomessa. Sanoin, että teidän pitäisi valmistautua tähän skenaarioon ja tehdä kaikkenne estääksenne se, Husu sanoi.

– Vastakkainasettelu ja kahden rintaman muodostuminen tähän valtakuntaan voi johtaa ihan mihin vain, Paatero totesi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Linjama

"Suomeen halutaan työvoimaa..."
Kuka haluaa? Miksi hän ei palkkaa työvoimaa nyt kun sitä on tarjolla?

Suomeen EI haluta työvoimaa. Tänne halutaan halpatyövoimaylijäämää, jotta kustannustaso pysyy alhaisena. Pitäisihän tuo nyt ihan peruskoulumatematiikallakin ymmärtää. Yrittäjänä tiedän, että työttömistä huolehtii valtio ja työnantajalle heistä on pääsääntöisesti pelkkää hyötyä alemman palkkatason ja "harjoittelupaikkojen" muodossa. Yritykset eivät voi äänestää, kansalaiset voivat. Silti tilanne on tämä. Siinä on varmaan kampaviinereitä kulunut, että on tuollaisen diilin saanut tehtyä?

Mitä taas maahanmuuttoon tulee, niin siitä olen poliisijohtajan kanssa samaa mieltä, eli Suomi ei kestä 30 000 uutta turistia tänä vuonna. Siitä huolimatta heitä tavoitellaan täksi vuodeksi 45 000. Joku voisi selittää, miksi?

Risto Nikander

Husuhan on todellinen pyrkyri, joka aina on sillä puolella josta katsoo hyötyvänsä. Nyt määrätty kynnys on ylitetty ja tämä siitä seurauksena. Tyypillistä Lähi-Idän / Somalian touhua, josta kaikki asioita tuntevat ovat selvillä.

Susku London

Tilanne on aivan päälaellaan. Kutsumattomina tullaan kuokkavieraiksi. Ja tällaista naisia lääppivää porukkaako halutaan Suomeen mummoja hoitamaan?

Rajat on saatava suljettua, muutoin edessä on täysi katastrofi. Auttamisen tulee olla aina vapaaehtoista ja kansalaisten maksukykyyn/halukkuuteen perustuvaa. Kun maan talous on kiikun kaakun emme voi antaa tilanteen jatkua hallitsemattomana. Nyt tarvitaan pikaisia toimia.

Pasi Ranta

Täsmälleen samaa mieltä, rajat kiinni ja turistit ulos. Tällä samalla rahalla mitä täällä kuluu tämän joukon elättämiseen, pystyisimme auttamaan moninkertaista määrää ihmisiä vaikkapa Turkin pakolaisleireillä. Työvoimaa meillä on vapaana 400000 ihmistä ihan omasta takaa.

Risto Nikander

Paateron eläke on turvattu ja niin voi ilmaista mielipiteensä vapaasti. Ihan vaan pientä suhteutusta. Valtio säästää eläkeläisten lääkekorvauksista 1/100 siitä, mitä tälle vuodelle on budjetoitu "turvapaikan" hakijoille. Eikä siinä ole poliisin, oiekuslaitoksen, terveydenhoidon yms. kulut.
Erikoisuus on sekin, että KRP keskityy ulkopmailla tehtyjen rikosten etsintään ja nekin johtavat Suomessa oikeuskäsitteölyihin, vankiloihin jne. JA tätä kautta pysyvään turvapaikkaan. Uskomatonta typeryyttä.

anita frisk

Toisenlainekin suhteutus sattui silmään. Se n. 25 milj. euroa jolla nyt korotettiin kansalaisten lääkekuluja (50 euron alkuomavastuu), oli just sama summa jonka valtion omistama Finavia heitti taivaan tuuliin johdannaiskaupoillaan. Kukaan ei vastuussa. Maan tapa.

Näitä mainitsemiasi yms.-kuluja on valtaisa määrä mutta ne on ovelasti piilotettu sen sadalle momentille että olisi täysin mahdotonta kokonaissummaa laskea. Budjetissa varsinaisia menoja vain n. 450 milj + kuntaosuudet n. 160 milj. Jos laskee yhteen kaikki kustannukset joita ei olisi ilman ei-nettomaahanmuuttajia, summa taitaisi olla aika huikea. Sellainenkin kerrannaisvaiktus, että pk-seudulla on tiettyjen alojen työvoimapulaa koska asunnot annetaan ilmaiseksi maahanmuuttajille eikä suomalaiselle maaltamuuttajalle joka työllistyisi. Jossain ihan oikeassakin työssä eikä ainoastaan maahanmuuttajien etuvalvonnassa.

Tapani Tuominen

Suomessa pitää olla "entinen" ennen kuin uskaltaa ja voi sanoa kuinka asiat ovat.

Miksi tässä ketjussa loistavat poissaolollaan koko Suomen maahanmuutosta yleensä kaiken tietävä US kommentaattorien punavihreä ketju? Enää ei kiinnostakaan, kaikki tuollaista Persujen ja MV-lehden maalaamaa paska?

Sitoutumattatoman, koulut keskenjättäneen on hauska seurata tätä naurettavaa tappelua kun Suomi-neito vuotaa verta. Puutun vain jos alatte raiskata perusoikeuksia.

Puskii!

Vesa-Pekka Sainio

Paatero toi virka-aikanaan esille parikin aika räväkkää, ehkä kuitenkin ihan fiksuakin esitystä. Kodinturvajoukkojen perustaminen ja kyläpoliisien palauttaminen. Onko hän vielä nyt eläkepäivillään näiden ajatuksiensa kanssa samoilla linjoilla, käviköhän jutusta ilmi?

Juhani Kleemola

Ei Paatero tällaisia kommentteja antanut virassa ollessaan. Mikähän siinä on että kun korkean virkamiehen ura päättyy, niin vasta sitten kommenttien luonne muuttuu? Ja tässäkin tapauksessa eroa otetaan hallituksen ja maahanmuuttoviranomaisten suuntaan.