Keskiviikko 23.1.2019

Jussi Niinistölle kiperä kysymys tv:ssä: ”En vastaa tähän”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.1.2016 08:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.).
|

Puolustusministeri, perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistö kieltäytyi täsmentämästä MTV:n Huomen Suomen haastattelussa, miksi Lähi-idästä turvapaikanhakijoina tulevia miehiä on vaikea kotouttaa.

Niinistö kirjoitti aiemmin blogissaan, että ”ilmeistä on, että turvapaikan saavien, erityisesti Lähi-idästä kotoisin olevien miesten kotouttaminen Suomeen ei tule olemaan helppo tehtävä”. Niinistöltä kysyttiin, mikä tekee heistä ongelmallisia kotouttaa.

– En vastaa tähän, Niinistö totesi suorassa lähetyksessä.

Puolustusministeri ei kokenut, että lausunnossa olisi leimattu yhtä ihmisryhmää, vaan hänen mukaansa kyse on yleiseurooppalaisesta ilmiöstä.

– Meille on tullut lähinnä sieltä suunnalta viime aikoina näitä pakolaisia myös sitten mukaan lukien Afganistan ja nämä maat. Tämä nyt on tosiasia, ja mielestäni tätä ei kannata hyssytellä poliittisen korrektiuden nimissä, Niinistö sanoo.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

minäpä sanon mitä niinistö fiksuna ei viitsinyt sanoa. minä en niin fiksu ole. siellä irakissa on noiden nuorten miesten elinikä tapeltu omien ja vieraitten kanssa. eihän ne ole voineet saada koulutusta ja kasvatusta elämään kunnollisena kansalaisena. tuo sukupolvi on menetetty käytännössä kokonaan. ne on minusta mahdottomia kotouttaa meidän tavoille. vaikka en toki ole persu, aamulla teeveessä niinistö sanoi oikein haastattelijalle ja monesti. oli todella fiksu ja suora esitys häneltä. haastattelija oli onnettomasti valmistunut haastatteluun. häntä kävi vähän sääliksi.

Tapani Tuominen

Ja se vasta surkeaa onkin. Poliitikkojen itsesensuuri ja myös median mukaanlukien tämä US, on järkyttävää. Mitä väärää on sen toteamisessa, että tässä taloudellisessa tilanteessa luku- ja kielitaidottoman ihmisen työllistäminen on käytännössä mahdotonta?

Ainoa, jonka varpaille astut on ns. suvaitsevaisto ja sen ohjaama media, joka lyö pöytään rasisti-kortin, ennen kuin lausunto ehtii edes virallisesti ulos. Kyllä suurin osa kansasta on jo ajat sitten ymmärtänyt, että meille tyrkytetty dualistinen kuva pienistä hädänalaisista lapsista ja heidän tohtorivanhemmistaan, on täysin harhainen.

Mauno Strandén

Jaakko Aalto juuri noin kuin sanoit! Kun vallan ja hallituksen vaihtuessa suurinta katkeruutta tuntee vasemmistoeliitillä miehitetty yle ja muut sen liehittelijä valtamediat,
ne ei haluaa kuulla tosiasioita, vaan järjen ääni täytyy hukuttaa vihervasemmiston järkyttävään "paskaan"! Jopa eu änkysä Pertti Salolainen tokaisi telkussa, että Afrikasta on lähiaikoina tulossa Eurooppaan useampi satamiljoonaa ihmistä täysylöspitoon, että eu:n pitäsi sulkea rajat! Eipä siihen vihervasurit kommentoineet? Montakohan miljoonaa elätettävää ne kukkahattu vihervasemmisto haluaa, kun Suomi on niin varakas???

Taisto Pihlajamaa

Muslimin kotouttaminen ei ole vaikeaa. Se on mahdotonta. Kotoutunut muslimi on entinen muslimi. Siis..

Muslimin kotoutuminen edellyttää uskosta luopumista. Se kynnys taas on korkea siksi, että Koraani määrää kuolemanrangaistuksen uskostaan luopujalle.

Eivät nämä asiat ole monimutkaisia. Kannattaisi vähintään niiden, jotka ovat tekemisissä maahantulijoiden kanssa, ottaa asioista selvää. Ei se tekisi pahaa päättäjillekään, vaikka katselevatkin tätä menoa kaukaa ja korkealta.

Carolus Linden

Kyllä kotoutuminen onnistuu, jos henkilö itse sitä haluaa. Hankaluuksia syntyy kun ei haluta kotoutua. Kun haluttomia on paljon monet mieluummin pitäytyvät elämään mahdollisimman paljon oman yhteisönsä kesuudessa ja sen sääntösten mukaan.
Kun tämä on mahdollista alkavat he alkavat vaatia suvaitsevuuden ja uskonnonvapauden varjolla meitä muita sopeuttamaan tapojamme ja käytäntöjämme heidän säännösten vaateiden toteuttamisen sallimiseksi yhteiskunassamme. Kun tähän suostutaan saadaan aikaan "valatio valtiossa"-tyyppinen tilanne, joka heikentää yhteiskuntamme yhtenäisyyttä sekä lisää eriavoisuutta ja aiheita ristiriitioihin.

Taisto Pihlajamaa

Totta kai muslimin suu on supussa silloin, kun heitä on vain vähän vääräuskoisten parissa. Mm. kotoutumisen teeskentely:

//r8.2 Kun haluttu asia on mahdollista saavuttaa valehte­lemalla mutta ei pu­humal­la totta, on luval­lista valeh­della, jos pää­määrä on luval­linen… ja on pa­kol­lista valeh­della, jos pää­määrä on pakol­linen.

r10.2 Harhaanjohtavan vaikutelman antaminen tar­koittaa sel­lai­sen ilmauk­sen lausumista, jolla näen­näi­sesti on yksi mer­kitys mutta jol­la kuitenkin tarkoi­tetaan toista, näen­­näi­sen merki­tyksen kanssa risti­­riidassa ole­vaa merkitystä, joka ilmauk­­sella voi myös olla. Tämä on yksi pet­tä­misen muo­to.

r10.3 Oppineet sanovat, että harhaanjohtavan vaikutel­man antamisesta ei koidu vahinkoa, jos sitä edel­lyttää Pyhän Lain suvait­sema hyöty, joka on tär­keämpi kuin olla har­haan­johtamat­ta puhutel­tavaa henkilöä, tai jos on jokin pakot­tava tarve, jota ei voisi saa­vuttaa muu­toin kuin valeh­tele­malla. (’Umdat al-Salik)//

Tilanne elää ja muuttuu muslimien lukumäärän kasvaessa yhteisössä.

Mauno Strandén

Olihan meillä omakin vähemmistö joka on saatu paapomisella ja kulttuurin kunnioituksella pitkittämään sopeutustaan 400-500 vuotta, eikä sopeutumisesta ole tietoakaan?
Monesti heidän hepenet estää työnteon, heitä ei vielä vähän aika sitten saanut rekisteröidä? TV:stä kuultua!
Jopa telkussa näytettiin takavuosina, kun itse kertoivat, että voivat kiertää kaikissa sossuissa, kun ei ole rekisteriä kaikki antaa kuukauden summan ja jopa kertoivat, käyvänsä jopa ruotsistakin hakemassa? Kiertää ja hakemassa, sehän lähentelee työtä, kyllä pitäisi teettää avaimet valtion kassalle saisivat ottaa minkä tarvitsevat!

Jouko Heyno

Nythän on niin, sano, että "pakolainen" on sellainen ihminen, jolle on myönnetty pakolaisen asema. Kaikki mamut eivät siis ole pakolaisia. Tämä näyttää unohtuneen sekä Niinistöltä että suurimmalta osalta muistakin keskustelijoista.

Jorma Moll

No, ei se mitään. Edellisellä kerralla hän oli poistumassa tv- haastattelusta. Jäi kuitenkin istumaan.
Niin….rehellisyyden nimissä ei tietenkään ole helppoa olla kaikkien arvosteltavana….. mutta kyllä hän saisi selittää meille 5,5 miljoonalle kansalaiselle mitä esim. ”uskottava maanpuolustus” tarkoittaa ja kenen siihen on uskottava.
Kamalaa olisi jos tällainen väkimäärä uskoisi tyhjään.

Rahat tarvittaisiin nyt maahan pyrkijöiden seulomiseen, ei tankkeihin, tykkeihin eikä taisteluhävittäjiin.

Kuka saisi tämän kansan yksimieliseksi?

Ilkka Korkalainen

HS: "Tšekin presidentin Miloš Zemanin mukaan muslimeita on ”käytännöllisesti mahdotonta” integroida eurooppalaisiin yhteiskuntiin.
”Antaa heidän pitää oma kulttuurinsa, eikä tuoda sitä Eurooppaa. Muutoin käy kuten Kölnissä”, Zeman sanoi televisiohaastattelussa uutistoimisto AFP:n mukaan. Hän viittasi uudenvuodenyön tapahtumiin Saksassa, missä ulkomaalaistaustaiset ahdistelivat naisia joukolla."

Olavi Myllymäki

Suurin osa nuorista pakolaisista on sotilaskarkureita. Tosin sotilainakin olisivat varmaan huonommasta päästä. Pakoon vaan ja aseet maahan tyyliin. Kuka siellä rakentaa infraa, jos siellä olot joskus rauhoittuvat, kun osaaminen, jota tännekin tulee, on lähinnä purkupuolelta?

Risto Nikander

Arabi hallituksen sotilaat, kapinalliset ja jopa kiihkomieliset ISISIN taistelijat ensinnäkin hyppäävät voittajan puolelle tai siihen joukkoon, joka maksaa eniten tai tarjoaa naisia seksiorjuuteen tms. Se on nähty mm. USA koulutti ja varustus arabeja ISISin vastaiseen taisteluun ja kun Isis valtasi kurdi alueita. Nyt ei vain voi liittyä kursseihin kun kurdit muistavat mitä he tekivät.
Muuten olen samaa mieltä, että Suomeen saakka tulleet ovat pääosin rintamakarkureita. 97% ei olisi pitänyt tänne edes tulla, sillä vain 3% on Syyriasta. Ainoasta sodassa olevasta maasta.

Erkki Häkkinen

Katsoin tuon haastattelun ja asenteellisempaa toimittajan käytöstä en ole pitkään aikaan nähnyt. Odotin Puolustusministerin haastattelulta nimenomaan kysymyksiä maanpuolustuksen osalta ja siihen liittyen Venäjän tilanteen selvittelyä. Mitä teki asenteellinen toimittaja? Hän painotti asioita jotka kuuluvat Sisäministerin alaisuuteen, ehkä jossakin sivulauseessa olisi voinut vähän sivuta asiaa.
Suomalaiset TV- toimittajat ovat tässä maahanmuuttoasiassa hyvin puolueellisia ja johdattelevia, yrittävät väkisin kääntää mustaa valkoiseksi vai oliko se toisinpäin?

Mauno Strandén

Toimittajat ylessä on kovasti vasemmalle kallellaan ja suomeks sanottuna kuin persuuksille ammuttuja karhuja, siitä, kun heidät yleen istuttanut puolue ei ole vallassa!
Tuntuu täysin käsittämättömältä niiden tahalliset mokailut?
A ja B Studioissaan he saa mieluisia vastauksia, kun ne hankkii vastaajat jopa Ruotsista saakka? Ylessä usein haastatellaan entistä toimittajaa vasemmistöankyrää politiikan asiantuntijana? Samat naamat viikosta toiseen, jos erimielinen sattuu joukkoon, se liiskataan enemmistön voimin, eikä anneta puheenvuoroja?
Kaikkien maksamassa ylessä pitäisi olla tasapuolisia toimittajia, eikä niin kuin nyt, että he haluaa alinomaan, keskeyttäessään vastapuolen, sanovan ei omaa, vaan toimittajan kannan, mitä demokratiaa se on??