Torstai 20.6.2019

Ay-pomo lataa: Nyt se tapahtui – kokoomus sanoi sen ääneen

Luotu: 
18.1.2016 14:39
 • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
  Kuva
  Petteri Orpon (kok.) mielestä maahanmuuttajien palkka voisi olla matalampi, jotta työllistyminen helpottuisi.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta toteaa, että hallituspuolue kokoomus sanoo nyt aiempaa suoremmin ääneen toiveensa halpatyömarkkinoiden synnyttämisestä Suomeen.

Eloranta kertoo odottaneensa jo pitkään, ”milloin kokoomus sanoo reilusti ääneen sen, että maahanmuuttajat kelpaavat Suomeen vain halpatyövoimaksi”.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi viikonloppuna, että maahanmuuttajia voitaisiin palkata alemmilla palkoilla.

- Tässä on ollut erittäin vahvaa prässiä työehtoja kohtaan, erityisesti kokoomuksen suunnalta, Eloranta perustelee näkemystään Uudelle Suomelle.

Elorannan mielestä tämä tahtotila palkkojen alentamisista ei kuitenkaan pohjimmiltaan koske pelkästään maahanmuuttajia.

- Se aiheuttaa alaspäin vetävän voiman. Kun syntyy kahden kerroksen väki, niin se vetää muiden matalapalkkaisessa työssä olevien ansioita alas ja ainakin jäädyttää palkat, Eloranta sanoo.

Elorannan mielestä maahanmuuttajien alempi palkkataso on yhdenvertaisuusajattelun vastainen ehdotus. Hän korostaa palkkanäkökulman sijaan esimerkiksi koulutusta maahanmuuttajien kotoutumisessa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Arto Luukkanen
Arto Luukkanen
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Lahti

Hienoa. Nyt kun ja jos todella saadaan lainsäädännöllä säädettyä palkkoja alemmaksi ja vielä kahden työpäivän panos lahjoitetaan suurelle johtajalle, niin eihän siinä mitään. Määrätköön vaan palkat "sosiaalisen statuksen" mukaan. "Jos on ihon väri tummempi, ei palkankaan tarvitse olla banaania kummempi" ja eiku iloisena duuniin!

Mitä vittua te porvaritte haluatte suomesta tehdä!? SIAT!

Ilkka Korkalainen

Suomalaiset on opetettu laiskoiksi ja roikkumaan "ilmaisissa " eduissa. Nyt on tultu tienhaaraan jossa kaikki "ilmainen " joutuu uuteen tarkasteluun. Pitää painaa enemmän hommia eikä valittaa pikkuasioista, vain siten on mahdollissta menestyä. Ay-liikkeen helmoissa roikkuminen on tuhoisaa.

Rauno Ruusunen

Juuri siksi maahan tuodaan paljon maahanmuuttajia,vaikka asia voitaisiin estää.USA ja Israel haluaa ajaa Euroopan alas.Siksi EU johtajakaan ei hyväksy,rajoja EU valtioille,eikä Puolan demokraattista vaalia.Ensi kesänä tullee 100000 lisää,jos kokoomus saa olla vallassa.

Matti Loikkanen

Ei käy! Kaikille samat edut, vaikka olis tullut laittomasti maahan, vaikka kävis joka yö ahdistelemassa naisia pimeilla kaduilla ja kujilla, vaikka olisi osallistunut massamurhaan kotimaassan, jne. Vastaanottokeskuksessa täytyy olla valtion palkkaamat siivoojat, keittäjät ynnä muut. Eihän maahantulijoita vai pyytää edes pataamaan vuodettaan.

Suomesta on tullut koko maailman sosiaalitoimisto ja tulijoita riittää. Veronmaksaja kitisee, mutta maksaa kiltisti.

Sauli Harju

Tämä tiedettiin jo vuosia sitte. Kokoomus haluaa aina käyttää heikoimmassa asemassa olevia mahdollisimman paljon hyväksi ja ihannoivat USA:n kaltaista maata, jossa köyhän annetaan kuolla pois, jos ei ole toimeentuloa.

Tässä maassa ei pienellä rahalla pärjää Suomalaiset, eikä ulkomaalaiset.

Sauli Harju

Tässä myös syy sille miksi tänne on päästetty terroristeja ja kehitysmaiden väestöä joissa ei ole sotia. Kokoomus haluaa mahdollisimman paljon maahan porukkaa, joita voi käyttää hyväksi aina kuin mahdollista.

Jaana Nurminen

Tämä ei ole mikään uusi uutinen Suomessa on aina olluta halpatyövoimaa eikä se kohditu pelkästään maahanmuuttajiin,eikä tule kohdistumaankaan vaan meillä on kakkoskansalaiset vajaakuntoiset ihmiset työmarkkinoille.myös valtiontoimesta työllistämistuella,palkkatuella et ansaitse ikinä samasta työstä samaa palkkaa.Meillä on tällä hetkeelä työkeskuksia esim.spr,kunta,yksityinen,seurakunnat palkkaa palkkatuella vain vajaakuntoisia joilla jokin sairaus joka on laskenut työkykyä sairaat,maahanmuuttajat,pitkäaikaistyöttömät,vankilasta kotiutetut,mielenterveysongelmaiset ym...Olen itse ollut vajaakuntoinen ja ollut palkkatuella tuki oli 870ekk ja siitä -20% veroa eli palkkaa jäi käteen 650euroa kuukaudessa ja tästä on aikaa 5vuotta.Työpäivät olivat 6h ,5pv ja saattoi sisältää lauantain ilman lisää.Eli ei mitään muutosta nykyiseen ole luvassa.

Harri Hillilä

Yksi toisensa jälkeen ennustukseni toteutuvat, kuten nyt vihdoin ääneen sanottua: Kokoomus haluaa painaa duunareiden palkat alas, jotta isot firmat/rikkaat saisivat enemmän osinkoja. Nyt otamme vielä lisää pakolaisia, jotta saisimme mahdollisimman suuren osan myös suomalaisten palkat alas ja ensi vaalikaudella seuraava KOK ministeri jatkaa siitä mihin Stubido jäi, eli ottaa tehtäväkseen Hallintarekisteriuudistuksen, jotta ökyrikkaat saisivat omaisuutensa piiloon Suomen verottajalta

Jari Hakkarainen

Eläminen - asuminen, syöminen ja liikkuminen on Suomessa sekä kallista, että raskaasti verotettua. Halpatyövoima ei tuo ainakaan yhteiskunnalle mitään säästöjä, koska jos työllä ei elä, loppuraha haetaan toimeentulotukiluukulta. Siinä vaiheessa moni, myös maahanmuuttaja, miettii että saman rahan saa ilman sitä työtäkin. Lopputuloksena on lisää veroja myös yrityksille ja ainakin kotimaisen ostovoiman heikentyminen, koska väestöllä on vähemmän rahaa kulutukseen.

Pertti Oksman

Osmo Marttilalle haluaisin vain todeta onko helpompi lyödä nimilappu päälle sen jälkeen ei tarvitsekaan miettiä mitään muuta tuijottaa vaan sitä nimilappua ja alkaa arvostella sitä...
Kaarlo Erjalalle: ehkä ratkaisuhakuinen mutta ei ollenkaan epäitsekäs
Heikki Turuselle: justiinsa niin.
Kun "porvarit " vaatii vapautta niin tarkoittaako ne sitä, että työssäkäyväkin saa vaatia ihan mitä vaan. Nyt kun EK on sanonut ettei se tee keskitettyjä sopimuksia niin eikö olisi vastuullista kun ay-liike vaatii samaa palkkaa kuin maan 10 rikkainta vastuun ja työn vaativuuden mukaan.
Sehän on vapautta!