Perjantai 24.5.2019

Suomi neuvottelee palautuksista Irakiin: ”Myös silloin kun henkilö ei halua palata”

Luotu: 
18.1.2016 15:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa irakilaisia turvapaikanhakijoita, jotka osoittivat syksyllä mieltään Irakiin palauttamista vastaan.
|

Suomi ja Irak tiivistävät yhteistyötään irakilaisten palautuksissa, sisäministeriö tiedottaa.

–Suomella on neuvotteluissa kaksi päätavoitetta. Ensinnäkin Suomi haluaa, että Irakiin vapaaehtoisesti palaavien lähtö sujuu hallinnollisesti mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Toiseksi Irakiin pitää voida jatkossa palauttaa Suomesta poistettavia henkilöitä myös silloin, kun henkilö itse ei halua palata, sisäministeriö kertoo tiedotteessaan.

Molemmat tavoitteet olivat esillä, kun pääosin Irakin maahanmuuttoministeriön virkamiehistä koostunut delegaatio vieraili Suomessa viime viikolla.

Suomi ja Irak ovat sisäministeriön mukaan jatkaneet keskusteluja kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden tai turvapaikkahakemusten peruuttaneiden irakilaisten paluusta Irakiin ”myönteisessä hengessä”. 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Airi Ramo

Turha sitä on neuvotella. Laittomasti maahan tulleet voidaan palauttaa yhtä laittomasti takaisin Irakiin. Bagdadiin menee kolme lentoa päivässä, joten joka kone täyteen niin päästään ongelmasta eroon mahdollisemman nopeasti.

Reijo Jokela

Voiko tuon jutun ymmärtää niin, että nyt on virkamiesarmeija ensin tekemässä tuvapaikkapäätöksen. Jos päätös on kielteinen, niin valitetaan KHO:een. Jos sieltäkin tulee kielteinen päätös, niin turvapaikanhakija voi itse päättää jääkö maahan vai palaako kotiinsa. Siis miljoonien rumba, jonka tuloksena turvapaikanhakija itse päättää jääkö, vai lähteekö? Idiotismia?