Keskiviikko 22.5.2019

Helsingin joukkoahdistelut: Poliisilta täysin uutta tietoa

Luotu: 
19.1.2016 13:08
Päivitetty: 
19.1.2016 14:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan uusia tietoja liittyen uudenvuoden tapahtumiin. 

- Uutena vuotena poliisin tietoon tulleet seksuaalirikokset ovat sekä lukumäärien että tekotapojen osalta poikkeavia aiempiin vuosiin verrattuna. Poliisin tiedossa on tällä hetkellä 15 eri seksuaalirikostapausta, mitä voidaan pitää erittäin suurena määränä. Poliisin tietojärjestelmän mukaan Helsingin poliisille ei ole koskaan aikaisemmin raportoitu näin monesta yhden vuorokauden aikana tapahtuneesta eri seksuaalirikoksesta, Helsingin poliisi kertoo.

- Seksuaalinen ahdistelu on pitänyt sisällään rikoksesta epäillyn tai/ja rikoksesta epäiltyjen toimesta tapahtunutta rikoksen uhrin vartaloon kohdistettua kourintaa, kähmintää, lääppimistä, puristelua ja kasvojen nuoleskelua. Asianomistajien kertoman mukaan ryhmässä toimineilla henkilöillä on ollut mahdollisesti ennakkoon sovittu taktiikka, jossa osa rikoksesta epäillyistä on piirittänyt rikoksen uhrin ja osa henkilöistä on toteuttanut rikoksen tunnusmerkistöön kuuluvat täytäntöönpanotoimet. Rikoksen uhria piirittäneiden henkilöiden tehtävänä on ollut estää uhrin pakeneminen, ulkopuolisten henkilöiden väliintulo ja toiminnan paljastuminen. Kuvattu toiminta on sekä laajuudeltaan että tekotavaltaan uusi ilmiö Helsingissä, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että rikoksesta epäillyt ovat valinneet uhrinsa osittain uhrin haavoittuvuuden perusteella. Osa rikoksen uhreista on ollut yksin liikkeellä. 

- Tämänhetkisten tutkinnan tietojen perusteella tekotapana näissä seksaalisissa ahdisteluissa on ollut koskettelu ja puristelu väkijoukossa. Ja selvästi nyt jo tämän hetkisten tietojen perusteella niin noin puolessa tapauksissa epäiltynä on useamman miehen ryhmä, rikosylikomisario Jonna Turunen sanoo.

Poliisi kertoo, että päivää ennen uutta vuotta levisi huhu, jonka mukaan Aavarannan vastaanottokeskuksessa Kirkkonummella aiotaan koota joukko irakilaisia aiheuttamaan häiriötä kaupungilla sekä tekemään seksuaalirikoksia”. Helsingin poliisilla oli jo tässä vaiheessa tietoja, joiden mukaan ”Helsingin keskustassa oli loppuvuoden aikana tapahtunut seksuaalista ahdistelua ja tekijöinä on todennäköisesti ollut turvapaikanhakijoita”.

- Länsi- Uudenmaan poliisilaitoksen tekemien selvitysten perusteella otettiin Aavarannasta kiinni muutamia turvapaikanhakijoita, joita epäiltiin julkisesta kehottamisesta rikokseen. Helsingin osalta vastaavaa huhua ei havaittu, mutta ainakin Tampereella poliisipartioille oli kerrottu siellä olevien irakilaisten toimesta vastaavaa tarinaa, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan sillä on tällä hetkellä tutkinnassaan yhteensä 15 rikosilmoitusta uuteenvuoteen liittyen. Niistä yksi on raiskaus ja kaksi raiskauksen yritystä. Seksuaalisia ahdisteluita on tutkinnassa 12 kappaletta.

- Rikosilmoitukset sisältävät yllä olevien rikosnimikkeiden lisäksi muun muassa seuraavia rikosnimikkeitä: pahoinpitely, ryöstön yritys, varkauden yritys ja viestintärauhan rikkominen. Rikokset ovat tapahtuneet kahta rikosasiaa lukuun ottamatta yleisellä paikalla. Yleisellä paikalla tapahtuneista rikoksista 85 prosenttia on tapahtunut Helsingin ydinkeskustassa, poliisi kertoo.

Epäillyistä poliisi kertoo näin:

- Selvitettyjen rikosten osalta rikoksesta epäiltyinä on turvapaikanhakijoita. Esitutkinnassa olevien ja vielä toistaiseksi selvittämättömien rikosten rikoksesta epäillyt ovat tuntomerkeiltään ulkomaalaisia.

Poliisin mukaan vuodenvaihteessa tapahtuneet seksuaalirikokset voidaan asettaa niiden ominaispiirteiden perusteella kolmeen kategoriaan:

1. Rikoksesta epäilty (nuori mies) kohdistaa seksuaalirikoksen yksittäiseen henkilöön;

2. Rikoksesta epäiltyinä on ryhmä (jopa 10–20 henkilöä) nuoria miehiä, jotka kohdistavat seksuaalirikoksen yksin liikkuvaan naishenkilöön;

3. Rikoksesta epäiltyinä on ryhmä (jopa 10–20 henkilöä) nuoria miehiä, jotka kohdistavat seksuaalirikoksen kahteen tai useampaan naishenkilöön samanaikaisesti.

Poliisin mukaan uhrit ovat iältään 14–66 -vuotiaita naishenkilöitä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilari Kiema

Tieto ei ole välttämättä ”täysin uutta”, mutta hyvä että julkistetaan näinkin.

Kuvattu tekotapa on samankaltainen kuin esimerkiksi Kölnissä, jossa uudenvuoden aattona ahdistelun ja päällekäymisen kohteeksi joutuneita on viimeisen lehtitiedon mukaan 739.

Jouni Marjanen

Ylipäätänsä Suomessa ei ole aiemmin tiedotettu ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista tai ainakaan ei ole kerrottu etnistä taustaa. Tämäkin on uusi ilmiö Suomessa, vaikka rikosseuraamuslaitoksen mukaan vankiloissa istuvien seksuaalirikollisten määrä ulkomaalaistaustaisten osalta on hälyyttävän korkea. Tästä kertoi YLE:n A studio vuonna 2012. Kenen toimesta tätä on pimitetty? Ruotsissa selvisi, että salailun syy olisi poliisin tarve säädellä poliittista valtaa. Estää Ruotsin demokraattien suosion kasvu. Onko Suomessa samanlaista ilmiötä? Kuka on ohjeistanut poliisia säätelemään poliittista ilmapiiriä? Kysymys olisi hyvin aiheellinen sekä Ruotsissa, että Suomessa. Käytetäänkö poliisia järjestyksen valvontaan, vaiko poliittisen ilmapiirin säätelyyn?

Janne Pohjala

Tietohan ei ole uutta. Nyt vain sen sanomisesta ei leimata enää suomalaista välttämättä automaattisesti natsiksi ja rastiksi, ehkä vain todennäköisesti.

Lisäksi Naisasialiitto oletettavasti jatkaa että suurin ongelma on edelleenkin suomalaisien miehien tekemät joukkoahdistelut ja raiskaukset, joten tässä ei ole mitään uutta ja kaikkien tulee maahanmuuttajien sijaan tuomita suomalaiset miehet väestöryhmänä, koska nämä ovat ovat törkeäkäytöksisiä sikoja ja pahoinpitelevä raiskaajia.

On hienoa että tasa-arvo on saavutettu törkeässä perheväkivallassa, jossa naiset pahoinpitelevät miehiä enemmän kuin miehet naisia. Tulee pyrkiä siihen että naisten osuus perheväkivallasta saadaan 100 prosenttiin, jolloin miesten väkivalta on saatu loppumaan.

Samaan aikaan tulee edelleen pitää huolta että naisten tekemästä väkivallasta perheissä ollaan hiljaa ja näin estetään naisvihamielinen keskustelu.

YLE:

Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin

Miehet joutuvat perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen uhriksi jopa useammin kuin naiset. Perheväkivallan miesuhrien näkökulma on suomalaisessa tutkimuksessakin jäänyt syrjään.

http://yle.fi/uutiset/torkea_perhevakivalta_kohdistuu_miehiin_naisia_use...

Mikko Nykänen

Onkohan Uuden Suomen toimitus tälläkin kertaa ensisijaisesti huolissaan siitä että syyllisiksi mainitaan turvapaikanhakijat vai olisivatkohan he jo hiljalleen huolissaan siitä mitä kauheutta tämä maahanmuutto on Suomeen tuonut?

Ensi kesän raiskaustilastot tulevat olemaan järkyttäviä tässä maassa.

Timo Nenonen

Samaa mieltä Mikon kanssa. Oli katastrofaalinen virhe hallitukselta päästää yli 30 000 maahantunkeutujaa valtiomme rajojen sisäpuolelle. Tämä tulee maksamaan Suomelle tuhottomasti ja näin iskettiin viimeiset naulat Suomi-neidon arkkuun, puhumattakaan suomalaisten neitojen raiskauksista ja todennäköisen mahdollisista tapoista.

Kukahan tästäkin saataisiin vastuuseen, vai saadaanko ylipäätään ketään?

Joka tapauksessa maallamme on kammottava tulevaisuus edesssään.

Tapio Lehtimäki

Mitäpä tuota toimittajalta kysymään, tähän osaa vastata kadunmieskin.

Kenties turvapaikanhakijat piti mainita siksi, että rikoksentekijät ovat yksinomaan turvapaikanhakijoita, toiminta on ollut ennalta suunniteltua ja organisoitu vastaanottokeskuksessa.

Vihanlietsonnasta vastaavat tälläkin kertaa ahdistelijat itse.

Tapani Tuominen

Huolissani seuraan tätä kehitystä mediassa. Ensin täällä vaaditaan MV-lehden lakkauttamista rikollisena ja rasistisena ja se perustellaan sananvapauden puolustamisella.

Sitten joku väitti, että Kokoomuksen Verkkouutiset on samoilla apajilla em. julkaisun kanssa ja nyt vielä tämä: US kertoo asiat aika lailla niin kuin ne ovat. Eihän niin saa tehdä. Siinä viedään elintilaa MV-lehden skuupeilta ja ennen kaikkea se on vastoin YLEn ja HSn asettamaa rasistisääntöä eli turvapaikanhakijoista ei saa kirjoittaa mitään negatiivista, vaikka se olisi totta. Kaikki sellainen kirjoittelu on rasistista ja johtaa vähintään siihen, että muut toimittajat eivät enää moikkaa Juttutuvassa ja Kirja-kahvilassa.

Vakavasti ottaen; näemmekö valoa tunnelin päässä? Että medialle (US) kirkastuu taas sen tehtävä uutisoida, ei tehdä uutisia, eikä yrittää muokata kansalaisten mielipiteitä (nimenomaan monikossa tässä, ne saavat erota, se on demokratiaa)? Todellakin toivon niin ja varmasti moni muu mukana.

Jo aikaisemmin kirjoitin M. Huuskolle, että paikka ihan huipulla on tarjolla, kun HS uppoaa -väistämättä. Eikä tarvita mitään muuta kuin tutkivaa, nopeaa ja objektiivista journalismia. Siinä kaikki. Jäämme seuraamaan kehitystä.

Mikko Nykänen

Toivotaan ettet joudu vaikeuksiin verkkojulkaisun päätoimittajan kanssa. Hänhän on kommentoinut ettei turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia uutisoidessa saisi kertoa sitä että ne ovat turvapaikanhakijoiden tekemiä. Se kun leimaa rikoksia tekevät ihmisryhmät rikoksia tekeviksi ihmisiryhmiksi.

Jari Rahkonen

Voi aikoja. On tämä naurettavaa pelleilyä miten näitä, täysin selviä asioita ei millään haluttaisi uutisoida. Ei muka ollut varmaa tietoa aikaisemmin! Olisi kiva tietää minkälainen kädenvääntö on kulisseissa käyty ennen kuin poliisille lupa julkaista.

Esa A. Harjula

Tämä seksuaalinen häiriköinti on tietysti käsittämättömän typerää ja rangaistavaa.

Mutta outo asenne tuntuu olevan naisten joukossa vrt Naisunionin (tms.) vastine kun poliisi ensimmäisen kerran tuli esiin ko. asiassa niin tämä unioini oli sitä mieltä ettei tule osoittaa sormella mihinkään ryhmään asenteellisesti. Samoin Kaarina Hazard totesi Pressiklubissa ettei hän koe mitään pelkoa ahdistelusta, että miehet siitä puhuu.

Tulee väkisinkin mieleen Helismaan vanha laulu 'Meksikon pikajuna'. Siinä "vaunuun astuu kaksi miestä mustan puhuvaa" ... ryöstävät rahat ja arvoesineet ... pikku Pete toteaa "miehet lyödään tainnoksiin ja naiset viedään pois ken nyt lempimättä olla vois" .... miesten joukosta nousee (poliisi) "hidalgo sanoo meille tehkää mitä vain mut naiset päästäkää" .... naisten joukosta nousee "vanhapiika kas viiskymmenvuotias ja jalkaa polkaisee mitäs herra siinä suutaan soittaa tehdään niinkuin rosvot määräilee - huhheijaa tehdään niinkuin rosvot määräilee ".

Naisasiaunioni ja Kaarina eivä ole huolissaan niin miksi sitten me miehet ?

Eero Mattila

Naisasiaunionin ja Hazardin linjaukset olisivat jossain muussa maassa täydellinen kasvojen menetys, josta seuraisi henkilövaihdoksia. Suomessa varmaan annetaan lisää valtionapua, kun jäsenmaksut eivät enää riitä kuluihin...
- Voisiko naisasiaunionin jäsenille laatia samanlaisen hoitotestamentin kuin jehovilla on verensiirtoa varten. He voivat toki kieltäytyä poliisin avusta ahdistelutapauksessa. Poliisin rajalliset resurssit voitaisiin sitten kohdistaa paremmin kuten tuossa laulussakin...

Tapio Lehtimäki

Naisunionista on paha sanoa, mutta Kaarina ei ole huolissaan, koska hän tuskin joutuu pelkäämään ahdistelua. En osaa sanoa miksi, mutta on vain jotenkin sellainen kutina.

Miehenä ja suomalaisena olisin tasan yhtä huolissani, jos tietty sormella osoittamaton joukko ahdistelisi naisten sijaan (tai heidän lisäkseen) pikkupoikia ja raavaita miehiä.

Joka tapauksessa kyseiselle lystille on pantava piste. Kaarinalta ei edes kysytä.

Veli Laurinsalo

Saksasta kaikuneiden tietojen mukaan Irakista olisi lähetetty viestejä Eurooppaan lähteneille turvapaikanhakijoille, että ahdistelkaa naisia, näyttäkää keitä olemme jne. Tuo on siis selvä toimintaohje niille, jotka ovat lähteneet matkaan ns. ”pahat mielessään”, ei turvapaikkaa hakemaan. Yksikään turvapaikkaa hakeva ei olisi niin tyhmä, että pilaisi irakilaisten mainetta moisella tyhmällä toiminnalla.
Tarkoitus on siis aiheuttaa ristiriitaa väestöryhmien välille, syytöksiä ja vihannousua arabitaustaisia kohtaan, ja tässä luonnollisesti on onnistuttu, ja hyvin.

Miten tässä pitäisi toimia?

Tärkeää olisi pystyä erottamaan häiriköimään tulleet oikeasti hädänalaisista. Eräs keino on käyttää ns. pikakäännytysmetodiikka, missä rikolliseen toimintaan osallistuneet käännytetään ns. pikamenettelyllä, eli putkasta suoraan lentoasemalle ja Irakiin takaisin. Tämä uhkakin jo rauhoittaisi tilannetta.

Toinen keino on nopeuttaa viranomaistoimintaa. Irakissa tunnetaan hyvin pohjoismaiden erittäin hidas viranomaistoiminta, mahdollisuus ”hävitä” viranomaisten ulottuvilta, hidas valitusprosessien eteneminen ja byrokratia, mikä tarkoittaa h i t a u t t a kaikissa turvapaikanhakijoiden asioiden käsittelyvaiheissa. Puolivuotta kuluu helposti asioiden käsittelyyn, vuosikin voi mennä jos valitetaan, ja totta kai valitetaan. Lähes paratiisilta kuulostava sosiaalitukien runsaus ei tietenkään ole ainakaan vähentänyt nimenomaan pohjoismaiden vetovoimaa.

Ari-Vesa Parviainen

Ruotsilla on palautussopimus Irakin kanssa, Suomella ei.
Joten irakilaiset tulivat Ruotsin läpi Suomeen.
Laillisesti ei ollut asiaa matkata Schengen-rajaa edemmäksi, papereitta ja ilman turvanhakua.
Mitä älliä on soppareissa ja pykäläviidakoissa, joita kukaan ei noudata? Eipä.

Osmo Marttila

Yksi lysti onko uutta tietoa vai ei.

Kyse on sen raskauttavuudesta ja näytön vahvuudesta. Jokatapauksessa tämänkin järjestäytyneen rikollisuuden joukkiot, laumat on yksiselitteisesti jyrättävä olamettomiin maastamme. Keinoja siihen lakiemme mahdollistamina viranomaisillamme kyllä on - mutta halutaanko niitä käyttää?

Taisto Pihlajamaa

//Saksasta kaikuneiden tietojen mukaan Irakista olisi lähetetty viestejä Eurooppaan lähteneille turvapaikanhakijoille, että ahdistelkaa naisia, näyttäkää keitä olemme jne.//

Tuo tieto ei kaiju vain Saksasta. Se on Koraanin ja fatwojen pysyvä käsky osana Islamin maailmanvalloitusta. Eivät nämä miehet ole omasta mielestään rikollisia. He ansaitsevat näilläkin teoillaan paikkaa Paratiisissa.

Johdatusta aiheeseen löytyy vaikka:
https://aikapommi.wordpress.com/

Islam on luokkayhteiskunta. Luokat ovat:
1) Allah
2) Imaamit ja muut uskonoppineet
3) Muslimimiehet
4) kotieläimet ja musliminaiset
5) Vääräuskoiset miehet
6) Vääräuskoiset naiset

Anna Korte

Voisiko asioista keskustella olematta rasisti tai suvakki tai minkään muun leiman alla oleva?

Huomaan itse tuomitsevani kaiken seksuaalisen ahdistelun, olipa tekijän alkuperä mikä tahansa. (Ryhmissä tapahtuva organisoitu ahdistelu lienee kuitenkin uusi ilmiö.)

Huomaan myös olevani huolissani niistä ylen uutisoimista ns B-luokan pakolaisista, jotka yrittävät kerta toisensa jälkeen livahtaa rajan yli Kreikasta Makedoniaan pakkasessa vähillä vaatteilla ja pakolaisten vähäpukeisista lapsista.

Huomaan toivovani, että maassa jo olevat turvapaikanhakijat kotoutettaisiin mahdollisimman hyvin, jotta heistä tulisi veronmaksajia. Mietin samalla, mikä on niiden kohtalo, joilla kotoutus alkaa mutta jotka joutuvat lähtemään kesken kaiken pois, kun eivät saakaan turvapaikkaa.

Olen liikuttunut siitä, että uimahallin naisten pesuhuoneeseen tunkeutunut nuori turvapaikanhakija pyytää anteeksi ja että koko yksikkö on häpeissään.

Isisiä en jaksa ajatella. Sen hirmuteot ylittävät käsityskyvyn.

Koska tiedostan, että meidän lakiemme ja tapojemme ja arvojemme tiedottamisesta on vielä pitkä matka niiden ymmärtämiseen ymmärtämiseen, sisäistämiseen ja soveltamiseen, olen tilannut turvasumuttimen. Hoituvatpa samalla myös kantasuomalaiset huumehörhöt. Mietin myös kahdesti, miten pukeudun tulevana kesänä, miten myöhään kuljen ulkona, missä kuljen ja otanko seuraa mukaan turvaksi.

Nämä naimattomat nuorukaiset joiden vastuu omien viettien hallinnasta on heidän kotimaissaan sälytetty naisten harteille (pukeudu burkaan, jotta vietimme pysyvät aisoissa) taitavat joutua yhä enenevään hormonimyrskyyn keväällä, mitä lämpimämmiksi ilmat käyvät ja mitä kevyemmäksi käy naisten vaatetus. Miten heidät saadaan sisäistämään tämä omien viettien hallinta silloin? Entä sitten kun uimarantakausi alkaa? Vaikutus lienee sama kuin jos lauma suomalaisia äijiä heitettäisiin etelämeren saarelle, jossa naisilla ei ole yllään rihman kiertämääkään.

Onko Suomi valmistautunut valvomaan poliisivoimin naisten koskemattomuutta kesällä kaupungilla ja rannoilla?

Pitäisikö Suomen naiset opettaa katsomaan jonnekin muualle, jos vastaan tulee ulkomaalaistaustainen henkilö? Pitäisikö Suomen naisia kehottaa pukeutumaan oman turvallisuutensa vuoksi vähemmän viettelevästi?

(Lisämausteen sotkuun antavat sellaiset suominaiset jotka etsivät tulokkailta seksiä.)

Minkä leiman lyön siis otsaani? Toivottavasti en mitään ettekä tekään sitä tee.

Tapio Lehtimäki

Jos nyt ehdottomasti jonkin leiman haluat, niin naissovinisti sopisi puheisiisi.

Vertaus suomalaisäijistä etelämeren saarella oli loukkaava ja rasistinen. Samalla siirrät taakan syyllisyydestä uhreille. Naisen pukeutuminen tai alastomuus eivät selitä eivätkä oikeuta seksuaaliseen häirintään. Herrasmies kysyy saunassakin saako luvan.

Maahantulijoiden harrastama häirintä ei ole ensi sijassa seksuaalista käyttäytymistä, vaan kieroutunutta vallankäyttöä ja alistamista, kuten raiskaukset ylipäätään ovat.

Sarppa Jii

Minä voisin antaa leiman "pösilö". Otapa hieman selvää mistä oikeastaan seksuaalirikoksessa on kysymys. Ei ainakaan "hormonimyrskystä" tai naisten ulkonäöstä, iästä tai pukeutumisesta. Seksuaalirikos on ajatusvääristymä omasta oikeudesta loukata toisen ihmisen koskemattomuutta, tässäkin tapauksessa tulisi käyttää termiä seksuaalirikos. Termeillä "lääppiminen", kähmiminen" ja "kouriminen" vähätellään rikoksen laatua ja uhreja.
Kyseessä on lisäksi ihmisryhmä (tekijät) jotka ovat todennäköisesti pikkulapsesta lähtien kasvatettu naisen arvon vähättelyyn ja naisen kehon olevan omaisuutta. Metkaa nähdä miten nämä nulikat saadaan yhtäkkiä oppimaan jotain aivan muuta. Vertaus suomalaismiehiin typerä, ensinnäkin suomalaismiehet kasvatetaan (toivottavasti) naista kunnioittavampaan suhtautumiseen, lisäksi uudenvuodenyönä H.gissä oli pakkasta aikalailla, joten uhritkin lähes koko kehon peittävissä meidän kulttuurille ominaisissa talvikaavuissa. Että se siitä pukeutumisen provosoivasta voimasta.

Vesa Wallenius

Ei tuommosta käytöstä tule hyväksyä maassamme!
Taas olivat Poliisit oikeassa kun kukkahatut yrittävät peitellä rikoksia!!! Huolestuttavaa ja mitä onkaan odotettavissa kun kesä tulee?
Pilaavat kaikkien kunnollistenkin turvapaikan hakijoiden maineen nämä Irakilaisäijjät ja liekö suuri osa vielä entisiä sotaa käyneitä sotilaita kun ovat maassaan mahd. käyttäneet aseellisen vahvemman LAITTOMAA oikeutta?

Heinonen Jussi

Uutiset turvapaikanhakijoiden rikoksista ovat vakavia ja on hyvä, että poliisi on siitä asiasta tiedottanut, että kyseessä on uudenlainen ilmiö Suomessa koskien suurella joukolla tehtyjä naisten seksuaalisia ahdisteluja. Kyllähän pakolaiset moneen muuhunkin vilppiin ovat syyllistyneet heti tänne tultuaan, on ollut taskuvarkauksia ja suuremmalla porukalla tehtyjä antikvariaattien ja muiden pikkuliikkeiden ryöstöjä kaupungeissa ja monessa ryöstössä on käytetty myös melkoista väkivaltaa. Mutta näitä kaikkiahan myös suomalaiset ovat kautta aikain tehneet, joten ns. suvaitsevaisto ei ole ole omia kantojaan muuttanut, eikä ole muuttamassa. Ainoastaan sitten, kun yksityinen kansalainen itse joutuu maahanmuuttajan väkivallan kohteeksi, niin hän voi ehkä omia vakaumuksiaan lieventää tai muuttaa, mutta harvoin silloinkaan.

Siis, joukolla suunniteltuun ja suoritettuun seks. ahdisteluun on pakolaiset syyllistyneet meilläkin, mutta suvaitsevaisto löytää tässäkin näkökulmaa, että esim. Kansalais- tai Vapaussodan aikaan meilläkin tätä ilmiötä olisi ollut. Ja varmaan Jatkosodan aikaan vuosina 41-44 meidänkin valloitusarmeijamme olisi Itä-Karjalassa moneen ikävään tekoon syyllistynyt kantaväestöä kohtaan. Nämä tämmöiset väittämät ovat siitä ovelia, että niillä voidaan kyllä hämärtää sitä tunnustettua ja tilastollisesti todistettua näkökantaa, minkä viisas poliisisetä tai sedät ovat tuoneet esiin.

Ensi keväänä on odotettavissa uusi pakolaisaalto ja -ryntäys Suomeen, silloin ei enää keskustella näistä itsenäisyyspäivän ja uudenvuoden yön tapahtumista meillä. Ollaan jo uudessa entistä vakavammassa tilanteessa, koska valoisuus lisääntyy ja pimeät rikolliset teot ovat herkemmin tavallisen isänmaallisen kantasuomalaisen havaittavissa poliiisista lähtien; mutta tietyn pinttyneen vakaumuksen omaava väestönosa hyssyttelee asioita, vaikka ulkomaalainen murtovaraskopla jo kolistelisi omalla kotiovella tai monikulttuurisuuden puolesta suoritetetulla iltalenkillä joku tuntematon muukalainen kävisi momikulturismia puolustavaan poloiseen väkivaltaisesti käsiksi; suvaitsevainen ihminen sulkee näissäkin tapauksessa silmänsä ja toivoo vain, että asiat vain kaikesta huolimatta sujuisivat hyvin monikulttuurisessa onnelassa.

Timo Tapio Liias

UUSI SUOMI onneksi julkaisee asiat lukijoille! Olen sitä mieltä että ns. valtamediat salailee, hyssyttelee mamujen tekemiä rötöksiä, vaikkakin Kempeleen raiskaus sai jotain huomiota. Suvakki toimittajat käytti sanaa mm. "yksittäistapaus". Ruotsissa tilanne on karannut jo käsistä, tehkä suvakit opintoreissu Malmöön, Göteborgiin, Tukholmaan... kävelkää vaikka puistossa tai kauppakeskuksissa ja illalla vaikka paikalliseen uimahalliin virkistäytymään.