Lauantai 20.7.2019

Sipilän erityisedustaja sanoo ääneen: ”Pakolaiskriisi vasta alkusoittoa – Eurooppaa häiritään systemaattisesti”

Luotu: 
20.1.2016 10:47
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Antti Pentikäisen mielestä syksyn pakolais- ja siirtolaiskriisi oli vasta alkusoittoa, sillä eri maissa on vielä niin paljon ihmisiä mahdollisesti lähdössä liikkeelle. Kuvassa Syyrian pakolaisia Jordaniassa.
|

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen erityisneuvonantajana Välimeren pakolaiskriisissä toimiva Antti Pentikäinen arvioi, että pakolais- ja siirtolaiskriisiä käytetään poliittisen pelin aseena, jolla häiritään Euroopan vakautta.

Pentikäinen kertoi eilen Ylen Kultakuume-ohjelmassa valmistelevansa parhaillaan pääministeri Sipilälle katsausta kriisin tilanteesta.

– Olen otsikoinut sitä mielessäni niin, että ”Tyyntä myrskyn edellä”. Se, mitä syksyllä tapahtui, oli pieni alkusoitto. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tästä vuodesta on tulossa monin verroin vaikeampi, Pentikäinen sanoo.

Hän kertoo Uudelle Suomelle tarkoittavansa sitä, mitkä ihmismäärät mahdollisesti vielä ovat lähdössä liikkeelle kriisimaista.

– Syyrian sisällä on yhdeksän miljoonaa evakkoa, Turkissa useampi miljoona ja myös Libanonissa, jossa tilanne on erittäin vaikea, hän sanoo.

Myös Jordania, Jemen ja Libya ovat maita, joista saattaa tulla nopeasti paljonkin turvapaikanhakijoita, Pentikäinen sanoo.

– Jemenissä käydään tosi tuhoisaa sotaa. Jemenissäkin on useampi kymmenen miljoonaa [ihmistä] erittäin vaikeassa asemassa. Libya on kiikun kaakun, joutuuko se Isis-taistelun tantereeksi. Libyalaiset itse eivät ole kovin suuressa mittakaavassa vielä lähteneet [turvapaikanhakijoiksi], Pentikäinen sanoo.

Hänen mukaansa toistaiseksi ei ole tapahtunut sellaista käännettä, joka pakolaisten ja siirtolaisten tuloa hillitsisi.

Mitä Venäjä, Turkki ja Saudi-Arabia tavoittelevat?

– Iso kysymys tässä, jota ei ole riittävästi pohdittu on se, että muuttoliikkeessä ei ole kyse vain yksittäisten hätään joutuneitten ihmisten pakenemisesta, vaan siitä, että heitä käytetään kyynisesti aseena Eurooppaa vastaan. Ihmisten liikkuvuuden taustalla on myös valtioita, jotka pyrkivät horjuttamaan tilannetta Euroopassa systemaattisesti. Asian edessä ei voi olla naiivi, Pentikäinen varoitti radiossa.

Pentikäisen mielestä on mahdollista, että jotkut valtiot käyttävät kriisialueilla käytävää sotaa keinona vaikuttaa Euroopan tilanteeseen ja tästä näkökulmasta myös terroristijärjestö Isisiä voidaan käyttää hyväksi.

– Venäjän ilmaiskut ovat kohdistuneet alueille, joissa on valtavasti evakkoja. Jos alueita pommitetaan jatkuvasti, ihmiset lähtevät liikkeelle, Pentikäinen sanoi Ylellä.

Hän kertoo Uudelle Suomelle, ettei halua nostaa yhtä yksittäistä valtiota esiin, vaan Venäjän ohella esimerkiksi Turkin ja Saudi-Arabian tavoitteita on syytä realistisesti arvioida.

Joukkoahdistelut yksi osa ilmiötä?

Pentikäinen arvioi, että Saksan Kölnissä ja Helsingissä tapahtuneet joukkoahdistelut ovat vähintään kulttuurien yhteentörmäystä, ”jota varmaan nähdään myöhemminkin”. Hän toteaa, että myös joukkoahdisteluilmiö saattaa tarjota välineitä horjuttaa tilannetta Eurooppaa.

– Täytyy muistaa, että jo salakuljetukseen liittyy järjestäytynyttä rikollisuutta. Toimettomia nuoria miehiä pyritään käyttämään hyväksi ja osilla valtioista voi olla myös omat pyrkimyksensä saavuttaa tavoitteitaan järjestäytyneen rikollisuuden avulla, hän sanoo.

Dublin, Schengen, ketjureaktio?

Pentikäinen on parhaillaan virkavapaalla Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajan pestistä, josta hän siirtyi muun muassa YK:n ja Islamilaisen yhteistyön organisaation (OIC) perustamaan uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston johtoon.

Pentikäisen mielestä pakolais- ja siirtolaiskriisistä aiheutuvat kulut pitäisi ylipäätään kohdentaa täysin toisella tavalla kuin nykyisin: siirtymällä juoksevien kulujen hoidosta kriisivaltioiden tukemiseen, jotta näiden maiden asukkailla olisi mahdollisuus kouluttautua ja työllistyä myöhemmin kotimaassaan. Aseiden vienti sotaa käyville alueille ei hänen mielestään ole tuonut vakautta.

Talouslehti Financial Times kertoi tänään, että Euroopan unionin komissio aikoisi lakkauttaa Dublin-säännön, jonka mukaan turvapaikkaa on haettava siitä EU-maasta, johon unionin alueella ensimmäiseksi saapuu.

Pentikäisen mielestä ”voi kysyä, toimivatko EU:n perussopimukset tältä osin ylipäätään”.

– Dublin-sääntö ei toimi, mutta myöskään Schengen ei toimi. Tästä voi syntyä ketjureaktio, Pentikäinen sanoo.

Hän kokee, että pakolais- ja siirtolaiskriisi on EU:lle erittäin haastava tilanne ja jo siitä selviytyminen on oma haasteensa. Kriisi voi myös pakottaa unionia uudistumaan tavalla, johon ei aiemmin ole ollut valmiutta, Pentikäinen arvioi.

LUE MYÖS: Hyytävä ennuste ”uudesta maailmanjärjestyksestä”: ”Tämä on vasta alkua”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Eniten Eurooppaa häiritsee se että sillä on johto, joka ei ole vuosikymmeneen kyennyt ratkaisemaan yhtään ongelmaa vaan lähinnä pahentanut niitä. Olkoon kyse sitten talouskriisistä tai pakolaiskriisistä.

Tämän lisäksi meillä on toimimaton valuutta, jonka ongelmia maksaa kohta koko Eurooppa, jota ei myöskään osata korjata. Meillä on leikkauspolitiikka, joka pahentaa eikä paranna tilannetta ja perustuu virheelliseen Exceliin. Meillä on läpinäkymätön, epädemokraattinen uusi Eurokreml komissaareineen, joka on irvikuva demokratiasta.

Meillä on täysin susi ulkorajojen valvonta. Euvostoliitto ei kykene edes johtamaan omaa maailman kolmanneksi suurinta armeijaansa, vaan se on annettu toiselle valtiolle. Saati että tätä 1,6 miljoonan vakinaisen sotilaan 220 miljardia vuodessa maksavaa armeijojen joukkoa saataisiin tekemään mitään jotta luvattomat ja perusteettomat tulijat pysäytettäisiin rajalla Euvostoliiton sääntöjen mukaisesti.

Sikäli kun Dublinia ei kyetä hoitamaan se ollaan heittämässä roskiin. Kun Schengen on menossa hajalle, sekin ollaan heittämässä roskiin. Kohta joutaa heittää koko EU roskiin ja palata takaisin EFTA:aan. Se oli viimeinen mikä toimi ja siinä kukin maa vastasi asioistaan. Yhteismarkkina ja Euro pois. BRICS -maiden kanssa kimppaan, taloudellinen yhteistyöalue Atlantilta Tyynelle valtamerelle ja Intian valtamerelle.

EU ei ole ratkaisu, vaan ongelma joka ei kykene ratkaisemaan yhtäkään ongelmaa ja ne vain kertyvät, kertyvät ja kertyvät kunnes kamelin selkä katkeaa.

Leo Löppönen

Janne Pohjola Tuota et olisi saanut sanoa! Se nimittäin on totuus ja tiedäthän ettei sitä kukaan usko! Harvinaisen selvästi ilmaistu missä tässä oikeastaan on ollut koko ajan kysymys. Ae kun vaan ei säteile päättäjien pollaan tai jos joku sen mahdollisesti alkanut aavistaakin ja jatkaa tuhon tiellä alkaa olla jo merkkejä tarkoituksellisesta maanpetoksesta.

Juhani Karlsson

"Saudi-Arabia haluaa pitää Iranin polvillaan - mutta öljyase vahingoittaa sitä itseäänkin"
"Saudit haluavat padota arkkivihollisensa Iranin valtaa - ja käyttävät siinä lyömäaseena öljyn hintaa. Taistelu Persianlahden hegemoniasta on käynnissä: pakotteista vapautuva Iran haluaa mahdiksi naapurinsa rinnalle.
http://yle.fi/uutiset/saudi-arabia_haluaa_pitaa_iranin_polvillaan_-_mutt...
---
"Öljymahdin synkät luvut: Varat hupenevat, budjettiin viidenneksen alijäämä"
"Romahtanut öljyn hinta nostaa Saudi-Arabian budjettialijäämää. Jos nykytahti jatkuu, Saudi-Arabian rahoitusvarallisuus uhkaa huveta viidessä vuodessa."
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/10/21/oljymahdin-synkat-luvut-va...
---
"Ensimmäinen öljy-yhtiö konkurssiin Norjassa: "Lisää tulossa"
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ensimmainen-oljy-yhtio-konkurssiin-nor...
---
"Norjan öljypääkaupungin juhlat päättyivät: työttömyys kasvaa ja asuntojen hinnat laskevat"
http://www.hs.fi/talous/a1447230067048
---
"Norjan öljyjätti tarjoaa lähtöpaketteja – ihan kaikille"
http://www.taloussanomat.fi/energia/2015/12/15/norjan-oljyjatti-tarjoaa-...
---
"Opec: Öljyn hinta pomppaa 70 dollariin lähitulevaisuudessa"
http://www.talouselama.fi/uutiset/opec-oljyn-hinta-pomppaa-70-dollariin-...
---
"Öljyn hinnan laskun seuraus: tusinoittain zombifirmoja"
"Öljyn hinnan lasku on luonut tusinoittain "talvivaaroja" liuskeöljyalalle. Zombiyhtiöille on varaa maksaa vain korkoja mutta ei etsiä uusia lähteitä."
"Öljyn hinnan raju lasku on tehnyt yhdysvaltalaisten liuskeöljy-yhtiöiden olemassaolon tukalaksi. Hintaluisu on luonut kymmeniä "öljy- ja kaasuzombeja"."
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/12/10/oljyn-hinnan-laskun-seurau...
---
"Shiiaenemmistöinen Iran ja sunnivaltainen Saudi-Arabia ovat vuosikymmeniä kisanneet Lähi-idän herruudesta. "
"Kuin Yhdysvaltojen johtama liittouma kaatoi Saddamin hallinnon, se esti Saddamin liittolaisilta pääsyn maan uuteen hallintoon.
Pitkittyneet konflitit ovat edelleen lietsoneet ääri-identiteettejä. Irakissa monet syrjään heitetyt sunnit inspiroituvat äärijärjestö al-Qaidan opeista. Syyriassa sisällissota on korostanut maan sisäistä jakoa presidentti Bashar al-Assadi tukeviin shiiioihin ja opposition joukoissa taisteleviin sunneihin.
Sunnalaiseksi itsensä lukeva äärijärjestö Isis on kasvanut kiistojen repimälle maaperälle."
"Osapuolet haluavat usein korostaa uskonnollista konfliktia vaikka kiistan keskiössä on usein aivan muut asiat: valta, alue, öljy – tai huomion kääntäminen pois näiden aiheuttamista ongelmista."
http://yle.fi/uutiset/uskonnosta_tuli_politiikkaa_politiikasta_uskontoa_...
---
"Miksi Saudi-Arabia ja Iran ovat valmiita välirikkoon – HS etsi vastauksia kriisin keskeisiin kysymyksiin"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1451972832638
---
"Saudi Arabia is playing chicken with its oil"
"The consequences of Saudi policy are impossible to ignore. After two years of stable prices at around $105 to $110 a barrel, Brent blend, the international benchmark, fell from $112 a barrel in June to around $65 on Friday. “What is the reason for the United States and some U.S. allies wanting to drive down the price of oil?” Venezuelan President Nicolas Maduro asked rhetorically in October. His answer? “To harm Russia.”"
"That is partially true, but Saudi Arabia’s gambit is more complex.
The kingdom has two targets in its latest oil war: it is trying to squeeze U.S. shale oil—which requires higher prices to remain competitive with conventional production—out of the market. More broadly, the Saudis are also punishing two rivals, Russia and Iran, for their support of Bashar al-Assad’s regime in the Syrian civil war. Since the Syrian uprising began in 2011, regional and world powers have played out a series of proxy battles there."
"While Saudi Arabia and Qatar have been arming many of the Syrian rebels, the Iranian regime—and to a lesser extent, Russia—have provided the weapons and funding to keep Assad in power."
"Still, Saudi Arabia is playing a dangerous game—there is little evidence that authoritarian regimes like Russia and Iran would change their behavior under economic pressure. Worse, the Saudi policy could backfire, making Russia and especially Iran more intransigent in countering Saudi influence in the Middle East."
http://blogs.reuters.com/great-debate/2014/12/15/saudi-arabia-is-playing...
--
"General Wesley Clark (Former supreme allied commander Europe of Nato): Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years"
https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw
----
"Libya: another neocon war" (Ja Irak ja Syyria ja.....)
".....Dick Cheney. He expressed great concern in a speech in 1999 that foreign governments were controlling oil. "Oil remains fundamentally a government business," .... Middle East, with two thirds of the world's oil and the lowest cost, is still where the prize ultimately lies."
"Former supreme allied commander Europe of Nato, from 1997 to 2000, Wesley Clark claims that in 2001, a general in the Pentagon showed him a piece of paper and said:"
"I just got this memo today or yesterday from the office of the secretary of defence upstairs. It's a, it's a five-year plan. We're going to take down seven countries in five years. We're going to start with Iraq, then Syria, Lebanon, then Libya, Somalia, Sudan, we're going to come back and get Iran in five years.""
http://www.theguardian.com/commentisfree/cifamerica/2011/apr/21/libya-mu...
---
Kannattaa katsoa, ei jää epäselvää miten ja miksi ISIS nousi Yhdysvaltojen ja liittolaisten perusteettoman sotaretken seurauksena:
---
"Frontline: Losing Iraq"
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/losing-iraq/
---
Esitetty myös Ylellä reilu vuosi sitten.
---
"Ulkolinja: Menetetty Irak?"
"Yhdysvallat vetäytyi Irakista vain vajaat kolme vuotta sitten. Operaatio kesti yli kymmenen vuotta ja maksoi biljoonia dollareita."
"Ohjelmassa tarkastellaan myös ääri-islamilaisen terrorijärjestön ISISiksen väkivaltaista valtaannousua."
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/10/ulkolinja-menetetty-irak
---
sitten tämä vielä:
---
"Frontline: The Rise of Isis"
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/rise-of-isis/
---
Esitetty myös Ylellä reilu vuosi sitten.
---
"Ulkolinja: Isisin synty ja nousu"
"...Smith haastattelee irakilaisia poliitikkoja ja amerikkalaisia päättäjiä sekä sotilasasiantuntijoita. Miksi Isis on kasvanut järjestöksi, jonka ”perustamisesta Osama bin Laden olisi voinut vain unelmoida” kuten yksi haastateltavista tilannetta kuvailee.
Isis on laajentanut toimintaansa Irakissa kaupunki kaupungilta: Ramadi, Fallujah, Mosul. Järjestö toimii raakalaismaisesti, se tallentaa ja levittää tekemiään teloituksia julkisuudessa. Smithin dokumentti pohtiikin, aliarvioitiinko lännessä järjestön vaarallisuutta."
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/06/ulkolinja-isisin-synty-ja-nousu
---
"Chapter 10: Bush & Obama - Age of Terror "
https://youtu.be/g_0S80jMeg0
"Director: Oliver Stone""
http://www.imdb.com/title/tt2631786/?ref_=ttep_ep2

Esa Auramäki

Nuo kaikki linkkisi ovat hyvä yhteenveto siitä, mitä on tapahtunut. Kyllä erityisesti USAn ja sen liittolaisten pitäisi ottaa enemmän vastuuta tapahtumista ja niiden seurauksista. Ja muutenkin näistä "ristiretkistä" ei ilmeisesti opita taaskaan yhtään mitään. Aseteollisuus toki hyötyy. Voivoi.

Juhani Karlsson
Vastaus kommenttiin #19

Yhdysvallat epäsuorasti voisi sanoa aseistaa ISIS:tä kun aseet päätyy minne sattuu, ai niin ja puhumattakaan että loivat koko ISIS:ksen liittolaisineen Irakin sodan jälkiseurauksena:
---
Otetaan vain rusinat pullasta?
---
"Republicans to Obama: Keep Syrian refugees out"
http://www.cnn.com/2015/11/16/politics/republicans-syrian-refugees-2016-...
---
"Republicans Push to Halt Syrian Refugee Program"
http://www.nytimes.com/2015/11/19/us/politics/republicans-push-to-halt-s...
---
"Kongressi rajoittaa pakolaisten pääsyä Yhdysvaltoihin – Obama uhkaa käyttää veto-oikeuttaan"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1447913886015
---
Sitten ne rusinat:
---
"Defense Contractors Cite “Benefits” of Escalating Conflicts in the Middle East"
"Major defense contractors Raytheon, Oshkosh, and Lockheed Martin assured investors at a Credit Suisse conference in West Palm Beach this week that they stand to gain from the escalating conflicts in the Middle East."
https://theintercept.com/2015/12/04/defense-contractors-cite-benefits-of...
---
"Here’s Why Wall Street is Cheering After the Paris Attacks"
http://usuncut.com/news/why-wall-street-is-cheering-after-paris-attacks/
---
"'War on ISIS' stocks rise after Paris attacks"
http://money.cnn.com/2015/11/16/investing/paris-attacks-defense-stocks-i...
---
"Yhdysvallat myy miljardilla pommeja Saudi-Arabiaan"
"Saudi-Arabian pommituslennot Jemenissä ja Syyriassa ovat kutistaneet maan asevarastoja. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kyseenalaistaneet Saudi-Arabian ja sen liittolaisten iskut, joissa on kuollut tuhansia siviilejä."
"Yhdysvaltojen on tarkoitus myydä liittolaiselleen muun muassa 22 000 täsmä- ja lentopommia."
"Ihmisoikeusjärjestöt syyttävät liittoumaa summittaisista pommitusoperaatioista."
"Saudi-Arabia on yksi Yhdysvaltain suurimmista asekauppakumppaneista. Syyskuussa maat sinetöivät 5,4 miljardin dollarin ohjuskaupat ja viime kuussa Yhdysvaltain hallitus hyväksyi neljän taistelualuksen myynnin Saudi-Arabiaan. Kaupan arvo oli 11,25 miljardia dollaria."
http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_myy_miljardilla_pommeja_saudi-arabiaan...
---
Hups (2015-03-17):
---
""Pentagon loses track of $500 million in weapons, equipment given to Yemen"
"The Pentagon is unable to account for more than $500 million in U.S. military aid given to Yemen, amid fears that the weaponry, aircraft and equipment is at risk of being seized by Iranian-backed rebels or al-Qaeda, according to U.S. officials."
https://www.washingtonpost.com/world/national-security/pentagon-loses-si..."
---
"Yhdet vievät aseet, toiset ottavat pakolaiset" (2015-09-24)
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/09/24/yhdet-vievat-aseet-toise...
---
"The Refugee Crisis Isn’t a ‘European Problem’"
"The Syrian civil war has created more than four million refugees. The United States has taken in about 1,500 of them. The United States and its allies are at war with the Islamic State in Syria — fine, everyone agrees they are a threat — but don’t we have some responsibility toward the refugees fleeing the combat? If we’ve been arming Syrian rebels, shouldn’t we also be helping the people trying to get out of their way? If we’ve failed to broker peace in Syria, can’t we help the people who can’t wait for peace any longer?"
"The worst are the petro states. As of last count by Amnesty International, how many Syrian refugees have the Gulf States and Saudi Arabia taken in? Zero. Many of them have been funneling arms into Syria for years, and what have they done to give new homes to the four million people trying to flee? Nothing."
http://www.nytimes.com/2015/09/06/opinion/sunday/the-refugee-crisis-isnt...
---
"USA lopettaa epäonnistuneen ohjelman kapinallisten aseistamiseksi Syyriassa"
"Amerikkalaisten aseet valuivat ääri-islamistien käsiin"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1444363342994
---
"Dude, where’s my Humvee? Iraq losing equipment to Islamic State at staggering rate"
"Iraqi security forces lost 2,300 Humvee armored vehicles when Islamic State overran the northern city of Mosul...
..Iraqi forces previously abandoned significant types and numbers of heavy weapons to Islamic State. For example, losses to Islamic State include at least 40 M1A1 main battle tanks, as well as small arms and ammunition, including 74,000 machine guns, and as many as 52 M198 howitzer mobile gun systems."
"...the United States spent $25 billion training Iraqi security forces. The return on these training investments? The Iraqi army had 30,000 soldiers in Mosul, who ran away in the face of about 1,000 Islamic State fighters. The same thing happened just a few weeks ago in Ramadi, where 10,000 Iraqi soldiers, collapsing faster than a cardboard box in the rain, fled ahead of only 400 Islamic State fighters. The Iraqis left behind more weapons......................."
http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/06/02/dude-wheres-my-humvee-i...
---
"Why the U.S. military can’t succeed in training foreign armies"
" The United States spent $25 billion training and equipping a large Iraqi force, which then threw down its weapons and abandoned two key cities, Mosul and Ramadi, to Islamic State militants. Between 800 and 1,000 Islamic State fighters defeated 30,000 Iraqi troops.
This also happened in Vietnam in 1975. There, the U.S.-trained and -equipped South Vietnamese military crumbled in the face of a North Vietnamese attack. The South Vietnamese forces turned that country over to the communists in Hanoi."
"We now see it in Syria as well. Why does this happen? Why do we keep doing it and expect a different result?"
"Yet they repeatedly fail largely because they are not as motivated. Military success on the battlefield is more dependent on whether men and women are willing to fight and die for a government they believe in. Rather than how well trained they are, troops have to believe their government is acting in the best interests of all its citizens.
The Iraqi and South Vietnamese troops did not believe this. Nor do the troops today in Afghanistan. The soldiers view these governments as inefficient, corrupt and sectarian. In other words, the troops do not see their regimes as worth sacrificing their lives for."
"Knowing this motivational problem, why does the United States keep training foreign forces? The answer is simple: Washington does it so that it can evade conflicts it should never have gotten involved in in the first place, and then can pretend the United States has achieved its objectives."
"Similarly in Iraq, when the invasion did not turn out to be the cakewalk that Vice President Dick Cheney and Defense Secretary Donald Rumsfeld had promised — and the United States had foolishly disbanded the Iraqi army — Washington had to begin training a new Iraqi force within months of the invasion.
Unfortunately, because of the rise of al Qaeda in Iraq, which later morphed into Islamic State, the United States could not begin withdrawing its forces for another five years. But when it did, it left behind a supposedly well-trained Iraqi security force of 500,000 soldiers."
http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/10/05/why-the-u-s-military-ca...

Keskitalo Jukka
Vastaus kommenttiin #19

Tämänkö takia sotia on käyty Lähi-Idässä? Gen. Wesley Clark: No oil, no war.
Kuunnelkaa nämä kaksi jäljempää linkkiä ihan yleissivistyksellisessä mielessä, ilman intohimoja.
https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw
Obaman hallinto on luvannut kosmeettisia leikkauksia, kun selvästi yli 50 % amerikkalaisista haluaa aseteollisuuden leikkauksia ja panostusta vastaavasti koulutukseen ja terveydenhuoltoon.
Gareth Porter, an American historian, investigative journalist, author and policy analyst specializing in U.S. national security policy, on how the Military-Industrial Complex evolved into the Permanent War State
...The US military was simply not an instrument which was appropriate to this policy problem(terrorism) and the military knew it. Rumsfed: ”Pentagon is not organised to do terrorism, we don't do it”. After Irak operation went sour Pentagon and the military were saying oh' we are doing terrorism(PARADOX)
The Forces of militarism have gained such untouchable status politicly in this countrty(USA) that even with this obvious economic crisis even with deficit beeing identyfied...
Most examples of projection of US power are failures including Irak… Every major wars, Vietnam, Afganistan, Irak have proven to be massive failures and costly failures of course…
Clear majority of the americans want to cut the military budget and (they) know it has to be cut for the health of the US econony.
All that military power sitting on the aircraft carrier(s) all around the Middle-East is virtually powerless… they have proven to be useless
https://www.youtube.com/watch?v=AyBelJ85KfY

Juhani Karlsson
Vastaus kommenttiin #29

Myös tässä pätkässä samainen Wesley Clark (Former supreme allied commander Europe of Nato) yhdessä kohtaa (pätkä tuosta ylemmästä linkistäsi):
---
"The Road to World War 3" (huom julkaistu 2012)
https://www.youtube.com/watch?v=HP7L8bw5QF4
---
"Libya: another neocon war" (Ja Irak ja Syyria ja.....)
".....Dick Cheney. He expressed great concern in a speech in 1999 that foreign governments were controlling oil. "Oil remains fundamentally a government business," .... Middle East, with two thirds of the world's oil and the lowest cost, is still where the prize ultimately lies."
"Former supreme allied commander Europe of Nato, from 1997 to 2000, Wesley Clark claims that in 2001, a general in the Pentagon showed him a piece of paper and said:"
"I just got this memo today or yesterday from the office of the secretary of defence upstairs. It's a, it's a five-year plan. We're going to take down seven countries in five years. We're going to start with Iraq, then Syria, Lebanon, then Libya, Somalia, Sudan, we're going to come back and get Iran in five years.""
http://www.theguardian.com/commentisfree/cifamerica/2011/apr/21/libya-mu...
---
Tässä lisää katsottavaa, ei jää epäselvää miten ja miksi ISIS nousi Yhdysvaltojen ja liittolaisten perusteettoman sotaretken seurauksena:
---
"Frontline: Losing Iraq"
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/losing-iraq/
---
Esitetty myös Ylellä reilu vuosi sitten.
---
"Ulkolinja: Menetetty Irak?"
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/10/ulkolinja-menetetty-irak
---
"Frontline: The Rise of Isis"
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/rise-of-isis/
---
Esitetty myös Ylellä reilu vuosi sitten.
---
"Ulkolinja: Isisin synty ja nousu"
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/06/ulkolinja-isisin-synty-ja-nousu
---
"Chapter 10: Bush & Obama - Age of Terror "
https://youtu.be/g_0S80jMeg0
"Director: Oliver Stone""
http://www.imdb.com/title/tt2631786/?ref_=ttep_ep2
---
BRICS-maat ( https://en.wikipedia.org/wiki/BRICS Brasiliaa, Venäjää, Intiaa , Kiinaa ja Etelä-Afrikka ) nousee ja Yhdysvaltojen aseman maailman ainoana napana mennyt, nyt ollaan ärräpäissään. Kiinan talouskasvu taitaa olla jotain 7% vaikka kuinka uutisoitu että vaikeuksista taloudessa Kiinassa. Siitä näissä maailman kriiseissa tällä hetkellä taitaa olla kyse.
---
"Iran-sovun suuri merkitys: Luopuuko USA vallastaan?"
"Idän ja lännen vastakkainasettelu ei ole väistämätön"
""Dollarin asema horjuu, mutta onko sillä väliä?"
"Etenkin finanssikriisin alkamisen jälkeen dollarin asemaa on kyseenalaistettu ahkerasti. "
"Useiden mielestä dollari on Yhdysvaltojen poliittisen vallan väline eräänlaisena valuuttojen valuuttana.
Tämän näkemyksen mukaan luottamus dollariin perustuu siihen, että esimerkiksi suuri osa valtioiden välisestä raaka-ainekaupasta käydään dollareissa. Jos valtio siis haluaa alueelleen vaikkapa teollisuutta, sen keskuspankin on saatava haltuunsa dollareita. Niinpä Yhdysvaltain valtion velkakirjoille on aina kysyntää.
Loputtoman kysynnän ansiosta Yhdysvallat on voinut huoletta pyörittää valtavia kauppataseen alijäämiä ilman, että luottamus sen luomaan valuuttaan tai maan velanmaksukykyyn on romahtanut."
"Maailmanpankin entinen varajohtaja Ian Goldin, joka sanoi kesällä Taloussanomien haastattelussa, ettei Yhdysvalloilla ole enää taloudellisia eikä sotilaallisia edellytyksiä tai edes halua pitää yllä valta-asemaansa." "Kiinan ja muiden nousevien talouksien vaikutusvallan kasvu on tosiasia, mutta nähtäväksi jää, kuinka kivuliaaksi painopisteen siirto lännestä kohti itää äityy." "Suomessa nykyinen valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ja jopa ay-liike ovat linjanneet, että maailmassa on menossa geopoliittinen kamppailu, jossa Suomen on oltava Yhdysvaltojen puolella. (Ilmankos Stub jaksanut puhua vaikka TTIP puolesta)". "Silti teot eivät aina istu yksiin puheiden kanssa."
Tämän vuoden aikana lukuisat Yhdysvaltain "liittolaiset" ympäri maailmaa – mukaan lukien Suomi – ovat ilmoittaneet halunsa lähteä mukaan Kiinan johtamaan Aasian investointipankkiin ( http://vm.fi/en/article/-/asset_publisher/suomi-mukaan-perustamaan-aasia... ) , ja Kiina on puolestaan kertonut haluavansa osallistua EU:n infrastruktuurihankkeisiin. IMF taas on todennut, että juanin liittäminen SDR-koriin dollarin, euron, jenin ja punnan rinnalle on vain ajan kysymys. ( http://www.kauppalehti.fi/uutiset/globaalin-finanssipolitiikan-uusjako/F... ) ( "Lagarde says IMF to co-operate with China-led AIIB bank" "The US has criticised the UK and other allies for supporting the bank." http://www.bbc.com/news/business-32007090 )
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/08/13/iran-sovun-suuri-merki...
---
"Globaalin finanssipolitiikan uusjako"
"Käynnissä olevaa prosessia on länsilehdistössä käsitelty hyvin vähän. Vesa Toropainen SEB:n Shanghain konttorista toteaa kuitenkin, että kyseessä on merkittävin tapahtuma globaalissa rahamaailmassa, sitten Bretton Woods sopimuksen solmimisen 1940-luvulla." " Siksi, että reservivaluutan omaava valtio, nauttii huomattavia etuja. Lainaa saa helposti ja alemmalla korolla. Tiukan paikan tullen voi jopa printata itsensä pinteestä. "
"Tähän etuoikeutettuun ryhmään haluaa maailman toiseksi suurin talous myös oman juaninsa mukaan."
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/globaalin-finanssipolitiikan-uusjako/F...
---
"Why China Wants Yuan to Be the World’s 5th Reserve Currency"
3. "A Multi-Polar World
China’s strategic view is for a “multi-polar” world where the U.S. is just one player rather than a hegemon.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-23/why-china-wants-its-yu...
---
"Non-Dollar Trading Is Killing the Petrodollar -- And the Foundation of U.S.-Saudi Policy in the Middle East" "
"The dollar's role as the world's reserve currency was first established in 1944 with the Bretton Woods agreement. The U.S. was able assume this role by virtue of it then having the largest gold reserves in the world. The dollar was pegged at $35 an ounce -- and freely exchangeable into gold at that rate. But by 1971, convertibility into gold was no longer viable as America's gold resources drained away. Instead, the dollar became a pure fiat currency (decoupled from any physical store of value), until the petrodollar agreement was concluded by President Nixon in 1973." "The essence of the deal was that the U.S. would agree to military sales and defense of Saudi Arabia in return for all oil trade being denominated in U.S. dollars....
http://www.huffingtonpost.com/alastair-crooke/petrodollar-us-saudi-polic...
---
2011:
"Velan ( Yhdysvaltojen 2011) määrä nousi tämän jälkeen yli bruttokansantuotteen, joka on ministeriön mukaan 14,53 biljoonaa dollaria, eli 14 530 miljardia dollaria.
Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mukaan Yhdysvalloista tuli nyt kahdeksas jäsen ylivelkaantuneiden maiden kerhoon."
http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltain_velkamaara_ylitti_bktn/5402231
---
2015:
"Budjettisopu USA:ssa lisää valtion menoja 80 miljardia dollaria"
"Budjettisopu takaa sen, että Yhdysvallat voi ottaa lisää velkaa, eikä liittovaltiota uhkaa sulkeminen, kuten syksyllä 2013. "
"Yhdysvaltain liittovaltion velka on yhteensä 18 triljoonaa eli 18 tuhatta miljardia."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1446181721059

Carolus Linden

" Dublin-sääntö ei toimi, mutta myöskään Schengen ei toimi. Tästä voi syntyä ketjureaktio, Pentikäinen sanoo.Hän kokee, että pakolais- ja siirtolaiskriisi on EU:lle erittäin haastava tilanne ja jo siitä selviytyminen on oma haasteensa".
On kai se hyvä, että hallituksella on eritysneuvonantaja "Välimeren pakolaiskriisissä", mutta tällaisten ympäripyöreiden itsestäänselvien latteuksien toteamiseen tuskin mitään eritysisavustajia tarvitaan.
Parempi saattaisi olla jos olisi eritysneuvonantaja myös Suomen pakolaiskriisissä. Hallitus kun ei näytä itsessään pystyvän tekemään ehdotusta lakisäännösten muuttamisesta siten, että olisi lainmukainen mahdollisuus estää turvallisista tulomaista tännepyrkivien turvapaikanhakijoiden maahantulo.
Tämän mahdollisuuden puuttuminen on nykyisellään ehkä suurin maamme turvallisuuteen kohdistuvan uhan aihe. Näin siksi, koska viranomaisilla ei ole, nykyisen Ulkomaalaislain mukaan, laillista mahdollisuutta estää minkäänlaista turvapaianhakijoiden maahantuloa. Tuleeko heitä idästä, lännestä tai muualta yksi, kymmenen, satatuhatta tai pari miljoonaakk ei asiaa muuta. Viranomaiset eivät, nykyisen lainsäädännön mukaan, voi tehdä muutakuin ottaa vastaan kaikki ja ottaa heidän turvapaikkahakemuksensa käsittelyyn, sekä asettaa heidät vastaanottokeskuksiin odottamaan hakemusten käsittelyn tuloksia.
Oikeastaan tämän muutostarpeen toteamiseen ja muutosten aikaansaamiseen ei pitäisi tarvita edes neuvonantajaa.

Eero Mattila

"...että olisi lainmukainen mahdollisuus estää turvallisista tulomaista tännepyrkivien turvapaikanhakijoiden maahantulo"
- Lain mukaan ihmisillä pitää olla matkusasiakirjat, jos tulevat EU-alueen ulkopuolelta. Mikään laki ei pakota ottamaan hallitsemattomasti vastaan, ketä tahansa rajan yli tulevaa.
- Kyse on vain tahdosta ja tulkinnasta. Jo aika moni muu Euroopan maa kykenee vaatimaan passia ja syytä oleskeluun, takavarikoimaan omaisuutta jne. Suomessa pitää nyt vaan vaatia virkamiehiä tekemään päätöksiä palkkansa eteen.

Jari Rahkonen

Oho. Joku hallinnon tietolähteillä on oivaltanut saman minkä tällainen normaali sukankuluttajakin jo viime syksynä osasi nähdä! Mutta karmeinta tässä ennusteessa on se että se vääjäämättä tuo mukanaan sodan. Eikä siitä sodasta ole suomi erossa.

Taisto Pihlajamaa

Euroopan miehittäminen on käynnissä ja toistaiseksi edennyt hyvin. Sota sanan on maininnut toistaiseksi vain Ranska, Pariisin tapahtumien jälkeen. Hiljaa ja hivuttamalla miehitys senkuin vain etenee.

Suomea puolustaa nyt vain pakkanen. Alkukesän sääskiparvista ei iso hyöty tule olemaan. Näyttää ajat muuttuneen Talvisodan päivistä.

Aika näyttää, mitä nykyiset käytännöt tuovat mukanaan. Puolustusvoimat eivät puolusta. Rajavartijat eivät vartioi. Hallitus ei näytä hallitsevan.

Miehittäjät tuovat mukanaan omat kiistansa ja oman kultturinsa..

Katja Sallinen

Nyt kun ensin itse on Eurooppa Naton itsekeskeisillä saatu Arabian kevät nostettua ja muurit pois tieltä kansanvaellukselta, syytetään muita. Kyllä Naton liittoumat demokratiallaan tämän saanut itse aikaiseksi. Demokratian käsite on vain Idässä hieman erilainen kuin Lännessä, jossa eläimetkin ovat perhejäseniä eikä tulonlähteitä.

Sami Heinonen

Se kaikkein pahin tuholainen on suomen oma hallitus ja varsinkin sisäministeri. Mikä on tämän kaiken tarkoitus ? Tyhminkään ihminen ei voi uskoa että tämä tulee päättymään hyvin. Suomen ja koko euroopan talous on siinä tilassa että törmäys seinään tulee aivan varmasti. Sitten maata vielä johtaa moinen unelmahöttöhallitus joka tuntuu ymmärtävän taloudesta samanverran kuin sika ymmärtää sateliitistä. Halla-aho kysyi ihan aiheellisesti että onko se taloudellinen lottovoitto että maassa on miljoonia työvoimapulanpaikkaajia joutilaana kuten monessa afrikkalaisessa ja arabimaassa on. Kovasti sieltäkin ollaan lähdössä pois, vaikka suomalais spesialistien mukaan talouden pitäsi olla iskussaan. En tiedä millä lääkkeillä "johtavat talousasiantuntiat" käyvät mutta se joka tulee kärsimään ja kovasti on tavallinen suomalainen veronmaksaja.

Lars Fridman

Minne on kadonnut valtioiden itsemääräämisoikeus? Entäpä demokratia? Komissio, siis tämä VAALEILLA VALITSEMATON epädemokraattinen elin antaa määräyksiä jotka johtavat Euroopan totaaliseen tuhoon. MIKSI TÄLLAISTA HYVÄKSYTÄÄN?

Rauno Kujala

Asia on juurikin niin, että pakolaisinvaasiolla heikennetään kansallisia valtioita, tietynlaista hybridisodankäyntiä. Tämä on tullut varsin selväksi ja hyvä, että se sanotaan ääneen. seuraava kysymys kuuluu, miten tältä invaasiolta suojaudutaan. suomi ei ole, eikä sen kuulukkaan olla Äiti Teresa. Suomen päättäjien ensisijainen tehtävä on suojella ja turvata suomen edut kaikissa mahdollisissa tilanteissa (lainatakseni UKK:ta). Jos Eu ei sitä tee, luonnollisesti suomi poistuu ko. instituutiosta ja huolehtii asiasta itse. Ei tämä asia voi olla näin vaikea ymmärtää, ei edes poliitikoille. Rustatkaahan selvitys Suomen irtaantumisesta Eusta ja markan käytönotosta. samaten kiireellinen selvitys ratkaisumalleista miten suomi turvaa omilla joukoilla rajat.

Jesse Karhu

Venäjä, Turkki ja Saudi-Arabia... ei tullut mieleen mainita USA eikä varsinkaan Israel. Näiden kahden maan politiikan takia me olemme tässä tilanteessa. Ei ihme, että Suomella menee huonosti kun on tuollaisia kakkoslaadun poliittisesti korrektoituneita "erikois" avustajia.

Rauno Partanen

Rankin lukemani ennuste, josta osa ei ole edes ennustetta vaan faktaa tämän päivän syntyvyystilastojen valossa: 950 miljoonaa maahanmuuttajaa Afrikasta ja idästä vuoteen 2050 mennessä, siis 34 vuoden sisällä) samaan aikaan kun EU :n oma väestö kutistuu (esim. Italiassa 86 miljoonainen kansa on muutaman vuosikymmenen päästä väkiluvultaan 8 miljoonaa).

Osmo Marttila

''Pakolaiset'' liikkeelle ajaneet heidän lähtöalueilla sotaa käyvät maat - lähinnä Venäjä ja Yhdysvallat - käyvät uusimuotoista suursotaa läntistä Eurooppaa vastaan hyvin tuloksin. Taloudellista tuhoa ja yhteiskunnallista hajaannusta kohti erittäin vakavaa kaaosta aiheuttamaan ihmisarvoisen yhteiskunta ja elämänmuotomme romahdusta ja ääriajattelun nousua aina jopa mahdollisesti katastrofaalisiin täysin sairaisiin fasistisiin ja/tai kommunistisiin taikka todennäköisimmin talousdiktatorisiin systeemeihin.

Tulo- ja varallisuuserot ovat jo Tsaarin Venäjän feodalismin mielisairautta kohti väkisin ajettuja. Tptalitarismi on totalitarismia riippumatta siitä minä mielipuolisen ideologia nimissä ja varjolla sitä toteutetaan.

Leipäjonojen varjossa meillä on näennäinenkin sivistysneisyys romuttumassa.

Jouni Marjanen

Nytkö vasta tuo muka tajuttiin, että tämä on venäläistä hybridisotaa?
Esim Tsekkien puolustusministeri on puhunut aiheesta, että siirtolaisten kuljetusten maksaja EU alueelle löytyy Moskovasta. putler hämmentää oikealla kädellä lähi-idässä ja vasemmalla Euroopassa. Ja me olemme sitten valmiita uhriutumaan tähän hybridisotaan.

Janne Pohjala

Nyt ei taida olla Venäjällä mitään tämän kanssa tekemistä.

Vai oliko se Venäjä joka hyökkäsi Irakiin, mistä pakolaisia meille on eniten tullut? Pommittiko Venäjä Libyaa tai sekä se onkin ISIS:iä rahoittanut eikä USA, Saudit, Jordania Israel ja muut läntisen arvotyhjiön jäsenmaat?

Rauno Ruusunen

Venäjä tuli myöhässä kuvioon.Todelliset Euroopan luhistajat on USA ja Israel johtajana.Turkki on ollut ottavana osapuolena ja yrittää purkaa vaellusta,siirtämällä autolautoilla ihmisiä Eurooppaan.Rikolliset työntää kumiveneissä merelle.Kyse on talouden uudelleen järjestelystä,talous sodasta.Kuka pommitti arabimaat hajalle ja kuka käski ja määrää USA senaatissa.

Ilkka Korkalainen

Joko hyväuskoisten hölmöjen silmät alkaa avautua. Antamalla mamuvyöryn jatkua eurooppaan saadaan isisin taistelukenttä omille nurkille.Musulmaanit eivät tule tänne sopeutuakseen länsimaiseen kuttuuriin. Heidät on aivopesty lapsesta saakka islamin oppeihin eivätkä he enää osaa ajtella itsenäisesti omilla aivoillaan vaan tottelevät mullahien käskyjä. Tilanne menee koko ajan länsimaiden ja islamin välistä sotaa kehden. Osa isisin taistelijoista on jo täällä valmiina sotaa varten.

Pertti Lindeman

Poliittinen johto herää vasta nyt, vaikka tilanteen kehitys on ollut nähtävissä jo pari vuotta?

Olen aiheesta paljon kirjoittanut, mutta eipä tavan blogistin visiot kiinnosta :-(

"Suomen piilokorruptio on suurin turvallisuusuhka."
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203903-suomen-piilokorruptio-o...

"Jos Aleksandr Litvinenkon lesken arvio Venäjästä pitää paikkansa?"
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186061-jos-aleksandr-litvinenk...

"Putin jatkaa omaa tietään Moskovan teatterin jälkeen."
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186403-putin-jatkaa-omaa-tieta...

"Trollit keitä he ovat, ja mistä he tulevat?"
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185106-trollit-keita-he-ovat-j...

"Tärkeintä on saada pakotelistalle Venäjän propagandan levittäminen Euroopassa."
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187436-tarkeinta-on-saada-pako...

"Maalaan piruja seinälle"
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210080-maalaan-piruja-seinalle

Martti Immonen

Pelko pois vihapuheelta ja rasismista .Totuus esiin ja suoraan.
Tässä "stubbilaiseen" tyyliin 10 pointtia:
1.EU:lla on nopean toiminnan joukot, joita ei koskaan ole käytetty, olisi jo aika lähettää nämä jopa vahvistettuina sinne mistä rajat vuotaa ja äkkiä.
2.EU-valtioissa on sotilasvoimaa, joita voidaan kriisin yhteydessä käyttää auttamaan toisia yhteisön maita, tehkää se isolla yhteisarmeijalla vuotaville rajoille.
3. Kun jotkut joutuvat valitsemaan ruton ja koleran väliltä silloin, kun pyssyn piippu osoittaa kohti ja vaatimus on maahantulokielto(= laukaisu) tai paluu samaa reittiä, tämä hullunmylly loppuu aika pian.
4. Suomen olisi syytä solmia oma sopimus Venäjän kanssa, että tämä raja pysyy kiinni ja Suomi luopuu kokonaan Venäjän talouspakotteista heti. Eihän EU noudata omia sopimuksiaan pätkääkään, miksi meidän muka pitäisi. Suomi kärsii eniten näistä Venäjän pakotteista !
5.Kaikki alle 40 vuotiaat "sinkkumiehet" kotimatkalle , eikä mitään lupia muille kuin lapsille ja naisille yhdessä.
6. Suomen sosiaaliturva on veronmaksajien rahaa ja se kuuluu vain Suomen kansalaisille. Avustukset pitää hoitaa vapaaehtoisilla toimilla ja keräyksillä.
7.Rajavalvonta joka maahan ja Schengen sopimus jäihin toistaiseksi/ikuisesti!
8. Paperittomat eivät kuulu tänne , kuuluuko ne minnekään?
9.Perheenyhdistämiset vastoin EU:n sääntöä mahdollista vasta kun maahantulolupa on myönnetty ja ko. henkilö pystyy itse maksamaan elantonsa.
10. Työperäinen maahanmuutto on järkevää toimintaa ja tuottavaakin.

J.a. Tauriainen

Näyttää siltä, että pikkuhiljaa killille silmät aukeaa.
On hyvä että Pentikäisen mielipiteet on saanut tilaa mediassa. Ehkä sen seurauksena päättäjät (politiikot) lopulta heräävät talviunestaan sulkemaan rajoja, enenkuin on liian myöhäistä.
Ei Pentikäinenkään sanallakaan vihjaissut siihen, miksi nyt kyseinen kansainvaellus on saanut alkunsa ?
Olen huomannut, että kirjoitukseni tuosta aiheesta ja ylipäätään kaikkikin kirjoitukseni on mennyt. kuin olisin huutanut tyhjään metsään.
Jo puolenvuodenajan olen kirjoitellut ko. aiheesta, mutta tiedän, aivan turhaan. Se on niinkuin yrittäisi kivirekeä kääntää paikallaan. Mieleeni pukkelehtii sanonta päättäjistä, että kun on monta yhdessä , niin tyhmyys tiivistyy.
Suomen rajojen on annettu vuotaa, kuin seula. Mitään pakkoa ei olisi ollut ottaa vastaan yhtään elintasopakolaista suomeen, jos olisi noudatettu yhteisiä kansainvälisiä sopimuksia. Nyt kun on ruvettu ottamaan vastaan avosylin ihmisiä itärajan takaa, niin seurauksena voisi olla oikea vyöry elintasopakolaisista sieltä suunnalta. Jos venäjä haluaa lähettää kansalaisiaan pakolaisstaatuksen perusteella, niin sen jälkeen vihreille miehille on tilausta suomessa.
Minun polleeni ei sovi se ajatus, että Libuan rannikolta asti, M U K A pakolaisia käydään nokkimassa merestä.
Niin usein olen maininnut, että 200 miljoonaa muslimia odottaa siirtoa länsimaihin, lähinnä eurooppaan. Miksi hätähuutooni ei vastata ? Tuosta määrästä yli 600 tuhatta tulisi olemaan suomen osuus. AUKEAAKO KILLILLE SILMÄT ?

Ritva Västi

Herää kysymys miksi Kreikka päästi ja auttoi kaikki pakolaiset maansa läpi kohti euroopppa mikähän mahtoi olla se summa minkä itänaapurimme maksoi Kreikalla .Kreikan vaalien jälkeen maan pääministeri vieraili useasti sielä,mitä lie sovittu KREIKKA tarvitsi rahaa.Nythän niitä pakolaisia saapuu itänaapurista naapurimaihin kuin hyeenat joka reiästä. Käyttääkö se sitte samoja konstia kuin Ukrainas lähteä pelestamaan mukamasta niitten pakolaisia.Älykäs ratkaisu ei yhtäkään rajanylittänyttä tänne.jokainen käsittää ei itänaapuris kukaan kulje ilman tarvittavia asiakirjoja,karjalaskin kysytään asiakijoja kolme kertaa päiväs pelkiltä turisteilta.

Olli Juntunen

Turvapaikanhakijoista viime vuonna vain 3% tuli Syyriasta. Vaikka sisällissota saataisiinkin loppumaan tulevissa rauhanneuvotteluissa, sillä olisi vain marginaalinen vaikutus turvapaikanhakijoiden määrään. Itse asiassa Lähi-idän ja Afrikan tapahtumilla ei ole juuri mitään vaikutusta turvapaikanhakijoiden määrään, ainoastaan meidän omilla toimillamme on. Jos turvallisilta alueilta tulevien turvapaikanhakijoiden anomuksia ei otettaisi käsittelyyn, olisi todellista hätää kärsivistä huolehtimiseen ihan riittävästi resursseja, kun hakijoiden määrä romahtaisi alle kymmenesosaan.

Tapani Tuominen

On vaarallista, että nämä Raamattu-uskovaiset ottavat tämän asian kuin ylhäältä annettuna "vitsauksena" ja toisaalta "mahdollisuutena rakastaa lähimmäistä".

Yksinkertainen ratkaisu: rajavalvonta takaisin.

Kekkosen sanoin: Saatanan tunarit!

Jussi Heinonen

Tapani kirjoitti:
"On vaarallista, että nämä Raamattu-uskovaiset ottavat tämän asian kuin ylhäältä annettuna "vitsauksena" ja toisaalta "mahdollisuutena rakastaa lähimmäistä".

Kyllähän em. kommentti melko osuva on. Minä kyllä uskon Raamattuun, mutta tätä pakolaiskriisiä pitää lähestyä myös "terveellä maalaisjärjellä". Raamatun ennustusten mukaan tosin babylonialaiset toimivat ns. "Jumalan vasarana", mutta loppujen lopuksi Babylonia joutuu vastaamaan kaikista synneistään, siis mitä pahuutta se on Juudaa ja Israelia vastaan tehnyt ja kaikesta muustakin vääryydestä maailman kaikkia kansakuntia vastaan.

Kyllä Raamattuun uskovan ihmisen pitäisi ymmärtää, että tänne jatkuvasti saapuvien ihmismassojen joukossa on paljon myös rikollista ainesta mukana, on murhiin ja tappohin syyllistyneitä ihmisiä lievemmistä rikoksista puhumattakaan. Ei se rikosoikeudellinen tai moraalinen vastuu rötöksistä poistu, kun Suomen rajan ylittää ja sanoo vaikkapa kunnioittavansa Raamatun kertomuksia ja pyytävänsä syntejään anteeksi. Mutta eihän em. tavalla edes monikaan pakolainen tee, hän salaa menneisyytensä mahdollisimman täydellisesti.

Saara Hietanen

Nyt kannattaa jättää mietiskelevät kirjoitukset pöytälaatikkoon.Hallituksen olisi ensitilassa selvitettävä minkälaiset mahdollisuudet Suomella on hoitaa yhä paisuvat pakolaismäärät.
Näin rivikansalaisena ihmettelen päättäjien kehnoa kykyä harjoittaa järkevää ja suunnitemallista talouspolitiikkaa.Suomessa on liian vähän veronmaksajia,jotta selviäisimme tästä raskaasta taakasta.
Eu:sta saamme vain namusia tämän asian hoitoon.
Kaikilta pitää rajalla vaatia passit joista ilmenee kansallisuus ja henkilöllisyys.Ei luulisi olevan vaikea tehtävä.
Suomen on pantava ensin oma talous kuntoon ja sitten vasta ryhtyä koko maailman asiamieheksi.
Sillä ei ole merkitystä jos Schengen kaatuu.Muualla Euroopassa on jo rajoja suljettu
pakolaisilta.Miksi meidän täytyy esittää äveriämpää mihin pystymme.
Sipilän kannattaa ottaa lusikka kauniiseen käteen
ja alkaa kuunnella eriäviäkin mielipiteitä pakolaisongelman hoidossa.Alkaa olla tosi kiire.
Julkinen terveydenhuolto ei selviä nykyisellä tasolla hoitamaan asiakkaitaan,koska hoidettavien määrä kasvaa.
Samoin koulutusmäärärahat on jaettava suuremmalle joukolle.
Maailmassa on menneillään suuri myllerrys ja siksi päättäjien on oltava valppaita ja järkeviä muutostilanteissa.
.

Reijo Helli

On ollut aivan selvää tämän Syyrian sodan alkuvaiheesta lähtien tämä mister "Putinin" taktiikka ja se että mitä hän ajaa takaa tällä politiikallaan... tarkoitus on koko ajan ollut saada Eurooppalaiset ja koko Eurooppa sekaisin ja hajoittaa koko EU kuten osittain on alkanut jo tapahtuakin kun kohta yksi ja toinen EU maa alkaa syytää toisiaan näistä pakolais tilanteessa.... Ihan ensimmäinen "Putinin" siirto ja ajatus oli jo Syyrian kriisin alkuvaiheessa kun se yksin esti YK.n päätöslauselman jolla tuo Syyrian hallituksen käymä omien kansalaistensa tappaminen ja koko sota olisi tuomittu... ja nyt jatkaa pommittamalla kaikki Syyrialaiset pakoon ja sotkemaan entisestään EU.n vakautta ja yrittää hajoittaa koko euroopan kansojen yhtenäisyyden ja murentaa myös nämä sille yhteisesti asetetut pakotteet Krimin ja Ukrainan sotien takia.
On valitettavaa ettei Länsimaiden johtajat ole huomioineet sitä että tämä Diktaattori idässä on yksi maailmanjärjestystä pahiten uhkaava tekijä tämän päivän maailmassa.. eivätkä näköjään ymmärrä sitä vieläkään !

Maria Lee

Hei

Olemme Christian Organization muodostetut auttaa ihmisiä tarpeisiin auttaa, kuten taloudelliset help.So jos olet menossa läpi taloudellisiin vaikeuksiin tai olet taloudellista sotku, ja sinun täytyy varoja käynnistää oman yrityksen tai sinun lainan asettua velkaa tai maksaa pois laskut, aloittaa mukava liike, tai olet löytää vaikea saada pääomalainan paikallisten pankkien, ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse osoitteessa: ( [email protected] ). Raamattu sanoo "Luukas 11:10 Jokainen, joka kysyy saa, etsivä löytää, ja kolkuttavalle, ovi avataan" joten älä anna näitä tilaisuuden mennä ohi sinulle koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti lisää. Ota näistä on vakavia ajattelevien ja Jumala peläten Ihmiset.

Henkilökohtaiset lainat
Pay Day Lainat
ajoneuvo rahoittaa
asuntolainasopimuksen
velkaneuvonnan
Business Lainata
Opintolaina
vakauttamista laina
Medical Laina

Toimi nopeasti ja saada ulos taloudelliseen stressiin, sotku ja vaikeudet ottamalla yhteyttä John Martin Firm Tänään sähköpostitse osoitteessa: ( [email protected] ). Sinä on käsiteltävä parhaan resursseja kunnes saat tämän varat siirretään tilillesi, ja nopea ja nopea vastata määrittää, kuinka nopeasti sinä saavan lainaa. Viipymättä Hae paras ja helppo Loan täällä kanssamme. ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse osoitteessa: ( [email protected]mail.com )
Terveisin John Martin

Sini Valkea

Al-Zarqawi: Al-Qaeda's Second Generation

http://english.al-akhbar.com/node/18437 "In certain Salafi-jihadi circles, a so-called strategic plan of al-Qaeda is being circulated. Al-Qaeda has ostensibly been working to implement this plan according to a two-decade timetable, beginning in 2000, with preparations for the 9/11 terrorist attacks, and concluding in 2020."

http://www.newyorker.com/magazine/2006/09/11/the-master-plan

Aika usealla on lusikkansa puurossa. Uuden maailmanjärjestyksen hihhulit valmistelevat härskisti tietä maailmanhallitsijalle. Yhdellä ja toisella on noussut päähän jo aiemminkin. Jos jollakin (diktaattorivaltiaalla) lopulta tärppää, ei kai ole ihmekään siinä vaiheessa, kun ohjat tuntuvat lähtevän käsistä. Olenko täysin väärässä?

Tapio Mäkeläinen

Vihdoin joku sanoo tämän ääneen. Mistä nämä ihmiset saavat rahaa ja tarvikkeet reissuun. Mistä tulevat veneet, moottorit, autot.. Eikö niitä voi tuhota jo lähtöpaikkaa ennen kuin ne lastataan?
Islamilaisessa maailmassa julkaistaan vuosittain arabiaksi muutama sata kirjaa joista suuri osa uskonnollisia. Uutisointi on totaalisen ohjattua ja kaiken kaikkiaan ihmiset ovat hyvin tietämättömiä. Parempi kuin pannaan rajat kiinni ja ilmoitetaan se hyvin selvästi. Tässä on kyse just siitä mistä erityisavustaja puhuu. Hirmuista peliä. Ja kun tähän lisätään öljyn hinnan laskun aiheuttama epävarmuus kaikilla mutta erityisesti lähi-idässä ja Venäjällä niin otteet vaan kovenevat.

Alex Onorme

Huomio,
Hakea nopeasti ja kätevästi lainan maksaa pois laskut, Xmas laina, Asuntolaina, Vakauttamislaina ja aloittaa uuden yrityksen tai uudelleen rahoitus projekteja klo halvin korko 3%. Älä ota yhteyttä tänään via: [email protected] kanssa lainan määrä tarvitaan.
Olemme sertifioitu, rekisteröity ja laillinen lainanantaja.
Voit ottaa yhteyttä meihin tänään jos olet kiinnostunut saamaan tämän lainan, ota yhteyttä lisätietoja lainan prosessi, prosessi kuin lainaehtoihin ja miten laina siirretään sinulle. Tarvitsemme kiireellisiä, jos olet kiinnostunut.

Ensimmäinen tarvittavat tiedot You:

Täydelliset nimet: ............
Maa:…………...
State / Province: ...............
Puhelinnumero:…………
Kesto:…………
Määrä tarvitaan Laina: ......... ..
House Osoite / Toimiston osoite: ..........
Ammatti: ............
Kuukausitulot:……….
Siviilisääty:………..
Ikä / Sukupuoli: ............ ..
Laina Tarkoitus: ............ ..
Oletko hakenut lainaa ennen? (Kyllä vai ei):...

HUOM: Kaikki Vastaukset olisi toimitettava:
[email protected]
nopeaa
käsittely.
Kiitos.

C.E.O / HENRY CLARK.