Maanantai 22.1.2018

Timo Soini jyrähtää EU:n uutispommista: ”Se on Suomen linja”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2016 14:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ulkoministeri Timo Soini (ps.) toivoo, että EU:n ulkorajavalvonta saadaan toimimaan.
|

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi blogissaan Financial Times -lehden uutista, jonka mukaan EU-komissio suunnittelee Dublin-asetuksen perumista.

Dublin-asetus merkitsee sitä, että turvapaikanhakijan hakemus käsitellään siinä maassa EU-alueella, johon on ensimmäisenä saapunut.

–Tätä asetusta Suomi on tukenut, noudattanut ja edellyttänyt sen noudattamista. Se on Suomen linja. Ikävä kyllä monet EU-maat eivät ole sitä noudattaneet. Oikeusvaltioperiaatteen mukaisesti lakeja pitää noudattaa, Soini kirjoittaa blogissaan.

Soini toteaa, että on olemassa vain lehden uutinen, eikä asetuksen mahdollisesti korvaavasta sisällöstä ole mitään tietoa. 

–Hallitus ei toimi spekulaatioiden pohjalta, eikä ole keskustellut asiasta.  Olennaisinta on, että EU:n ulkorajavalvonta saadaan toimimaan, Soini kertoo.

Sisäministeriö vahvisti tänään Ylelle, että EU-komissio tekee uuden esityksen Dublin-asetuksesta maaliskuussa.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Sipilän erityisedustaja: "Pakolaiskriisi vasta alkusoittoa - Eurooppaa häiritään systemaattisesti"

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Outi Naukkarinen

Voi hyvä tavaton, kun se ei oo pitänyt tähänkään asti, sille ei oo mitään merkitystä enään,ei millään, vaikka mitä tehtäisiin. On tullut ovista ja ikkunoista porukkaa, sillä niitä vaan tuloo, kuten pressa sanoo. Tyhjää höpinää kaikki taas.

Miika Kautto

Dublinin sopimus sisältää kyllä määräyksen että turvapaikkahakemus pitää käsitellä siinä maassa mihin henkilö ensimmäisenä saapuu. Kuitenkaan hänen ei tarvitse ilmottautua ensimmäisessä maassa. Turvapaikkahakemus pitää käsitellä siinä maassa missä henkilö on ensimmäisenä sitä hakenut, vastaanottaja maan vastuu todistaa saapumis maa jos hekilö halutaan palauttaa. Sillä ei ole merkitystä vaikka henkilö olisi käynnyt kaikissa muissa Dublinalueen maissa. Kuitenkin sopimuksessa on pykälä että jos johonkin maahan on saapunut valtava määrä pakolaisia, eikä voida olettaa maan pystyvän ottamaan enempää pakolaisia, voidaan maa vapauttaa velvollisuudesta käsitellä turvapaikanhakemukisa jos henkilö on hakenut turvapaikka toisesta maasta. Kreikka on vapautettu takaisinotto velvollisuudesta, ja koska pakolaisten reitti kulkee maan kautta suuri osa hakemuksista käsitellään siinä maassa josta turvapaikkaa on haettu.
http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/09/27/dublinia-r...

Rauni Elfving

Suomen linjalla ei kyllä tähänkään asti ole ollut merkitystä... muuta kuin harhaisten poliitikkojemme päänupissa.
Mutta kait nuo soittavat pari puhelua, neuvottelevat helmikuun lopussa ja menevät kahville maaliskuussa ... mikäli Merkel on vielä vallan kahvassa ja Eurooppaan uskaltaa matkustaa... lopuksi toteavat että näinhän se on ja Suomeen tulee vaivaiset 57 000 hädänalaista :D

Osmo Marttila

EU-komissio suunnittelemaa Dublin-asetuksen perumista ei tule hyväksyä missään olosuhteissa vaan se on laitettava täytäntöön vaikka pakottavaa voimaa käyttäen.

On täysin tuomittavaa muiden maiden pohjoismaihin kohdistama hyökkäys yrittää romuttaa maailman parhaaksi todistettu ns. pohjoismainen yhteiskuntamalli vain siksi ettei muuallla maailmassa ole henkiset kyvyt eikä siis järki riittänyt sellaisen saman toteuttamiseen.

Tässä pieni rautaisannos mallia imisten yhteiskuntaan.
www.globalutmaning.se/wp-content/uploads/2011/01/Davos-The-nordic-way-fi...

Totalitaristiset feodalismit - kaikissa muodoissaan, kuten mm. kommunismit, fasismit, talousfeodalismit ja poliisivaltiot - ovat kyvyttömien moukkien eläimellisyyttä.

Ilari Kiema

Kyse ei ole ainakaan EU:n ”uutispommista”.

Tätä keskustelua käydään yhden FT:n jutun perusteella, jota ei pysty maksamatta lukemaan. Muissa maissa ja medioissa asiasta ei ole kuultu mitään.

Eilen EU-komissaari Günther Oettinger sanoi Die Weltin haastattelussaan otsikolla ”Kölnistä tuli käännekohta”, että Dublin täytyy saattaa taas voimaan:

„Oettinger: … Dublin muss wieder in Kraft treten. Es werden alle verlieren, wenn wir jetzt nicht gemeinsam dafür sorgen, dass die Außengrenzen wirksam geschützt werden und mehr Mittel für die menschenwürdige Unterbringung von Flüchtlingen in ihren Heimatregionen zur Verfügung gestellt werden.“

Die Welt 19.01.16 - "Köln ist ein Vorzeichenwechsel gewesen", http://www.welt.de/wirtschaft/article151160026/Koeln-ist-ein-Vorzeichenw...

Arsi Saarijärvi

Suomi on koko EU:ssa olemisensa ajan ollut pelkkä maksumies. Jos Suomi ei noudattaisi sopimuksia, se vedettäisiin oikeuteen ja suuret sakot siitä saisi. Ja Suomi vielä maksaisikin ne. Mutta nuo isot maat viis veisaa ja ovat viis veisanneet mistä tahansa niille epäedullisista sopimuksista ja direktiiveistä ilman sanktioita. Euro vie meiltä kasvun ja nyt EU:sta sanellaan sisäpolitiikkakin. Koko "pakolaistulvan" agenda on tuottaa ilmaistyövoimaa Eurooppaan. Ei vain ajateltu erilaisista kulttuureista tulevien olevan uhka yhteiskuntajärjestykselle.. tai mistäs minä sen tietäisin, jos vaikka sekin olisi tarkoitus..

Matti Rusto

Suomen linja on, että katsellaan ja ihmetellään mitä muut tekevät.

Tätäkin uutta Dublin-asetusta nyt vain odotellaan. Kun sitten myöhemmin kerrotaan, että Dublin-asetus kuopataan lopullisesti, on Suomi yllätetty housut kintuissa. Ja EU tööttää sen jälkeen Suomea ihan huolella.