Keskiviikko 26.6.2019

Hengenvaarallisia tilanteita kaduilla: ”Riskialueet eristettävä”

Luotu: 
22.1.2016 20:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Katolta tippuvaa lunta kannattaa varoa.

Talojen katoilta tippuva lumi voi olla hengenvaarallista. Taloyhtiöiden kannattaa huomioida, että vaikka talvikunnossapito olisi ulkoistettu huoltoyhtiölle, on taloyhtiössä oltava poikkeustilanteissa valmius tarttua toimeen, Kiinteistöliitto varoittaa.

Yön aikana tullut lumi voi yllättää, ja äkillinen myräkkä saattaa sekoittaa huoltoyhtiön aikatauluja. Kiinteistöliitto neuvoo taloyhtiöitä takaamaan, että kiinteistön alueella voi silti liikkua turvallisesti.

– Tällöin taloyhtiön pitää huolehtia siitä, että katolle kertyvä lumi tai pihan liukkaus eivät aiheuta vaaratilanteita. Riskialue on eristettävä puomein tai lippusiimoin niin, että alue on mahdollista kiertää turvallisesti, Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen ohjeistaa Kiinteistöliiton tiedotteessa.

Katolta tippuvan lumen ja jään alle on aiempina talvina loukkaantunut ja kuollut ihmisiä Suomessa.

Katolta tippunut jää surmasin naisen Helsingissä vuonna 2012. Tampereella naisen päälle tippui jäätä jalkakäytävällä, ja hän sai vakavia vammoja. Vuonna 2011 81-vuotias mies kuoli putoavan lumen ja jään alle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Juu, ja nyt kun mennään taas tuonne nollan molemmin puolin liikkuviin lämpötiloihin, lumesta tulee hyvin nopeasti kymmenien kilojen jäämöykkyjä, jotka ovatkin sitten vaarallisuudessa ihan eri luokkaa kun pakkaslumi. Asukkaiden aktiivisuus on myös tärkeää, eivät ne isännöitsijätkään ehdi joka paikkaan samaan aikaan, joten jos vaarallisen tilanteen näkee, on siitä hyvä ilmoittaa ja varoittaa.