Torstai 23.5.2019

Tunteet leimahtivat tv:ssä – ”Ei vakuuta pätkän vertaa, Laura Huhtasaari”

Luotu: 
23.1.2016 13:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren mukaan katupartiot pitää sallia, kunhan rikosta ei ole tapahtunut.
|

Anarkisti Suvi Auvinen ja perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ajautuivat kiihkeään sanasotaan Ylen Perjantai-ohjelmassa eilen. Auvinen ja Huhtasaari ottivat yhteen siitä, miten katupartioihin pitäisi suhtautua.

Huhtasaaren mielestä katupartioita ei voi kieltää tai niiden toimintaa rajoittaa, ellei toimintaan liity rikollisia tekoja.

– Jos rikosta ei ole tapahtunut, niin en ymmärrä, miten se [katupartio] lisäisi turvattomuutta, Huhtasaari sanoi.

Auvinen puolestaan syytti Huhtasaarta rasismin normalisoimisesta.

Auvinen myös kritisoi Huhtasaarta siitä, että hän oli itsenäisyyspäivänä mukana kansallismielisessä Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtumassa.

– Olet itse ollut rasistien tapahtumassa 6.12. Sun käsien peseminen ei vakuuta pätkän vertaa, Auvinen sanoi.

Huhtasaari sanoi olevansa valmis puhumaan missä tahansa tapahtumassa, koska kannattaa avointa vuoropuhelua. Hän myös sanoi, ettei etukäteen tiennyt, keitä tapahtumaan on tulossa tai että siellä tehdään natsien käsimerkkejä.

– Et ole tyhmä ihminen. Tiesit, ketkä sitä järjestävät, Auvinen vastasi tähän.

Tapahtumaa oli järjestämässä useita järjestöjä, muun muassa Rajat kiinni -kansanliike, Itsenäisyyspuolue, Hommaforum ja Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piirijärjestö. Huhtasaari totesi, että hänet kutsui tapahtumaan Itsenäisyyspuolue, joka ei ole maahanmuuttokriittinen puolue.

– Pidän sinua vastuullisena, jos katupartio pahoinpitelee tai tappaa jonkun, Auvinen myös sanoi Huhtasaarelle.

– Päättäjänä koen, että turvattomuus on lisääntynyt, joo, siihen olen päättäjänä syyllinen, Huhtasaari vastasi Auvisen syytökseen.

Huhtasaaren mielestä turvattomuus on lisääntynyt siksi, että Suomeen on tullut paljon turvapaikanhakijoita ja seksuaalinen ahdistelu on lisääntynyt.

Molemmat kertoivat omakohtaisia kokemuksiaan turvattomuuden lisääntymisestä. Huhtasaaren mukaan hän on joutunut rajoittamaan oman lapsensa liikkumista lapsen kaveriporukassa sattuneen ”läheltä piti -tilanteen” vuoksi. Huhtasaari ei halunnut kertoa tapauksesta tarkemmin, koska ei tiennyt, haluavatko lapsen kaverit siitä kerrottavan julkisuudessa.

Auvinen puolestaan kokee oman turvallisuutensa heikentyneen kantaväestön toimien vuoksi.

– Ainoa kerta, kun minuun on käyty kiinni, oli vuonna 2015 ”Rajat kiinni” -mielenosoituksessa. Saan tappo- ja raiskausuhkauksia kantasuomalaisilta miehiltä, Auvinen sanoi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olli-Pauli Sarvaranta

Olen vuosikymmeniä liikkunut jalan ja yleisillä kulkuvälineillä pääkaupunkiseudulla ja liikun yhä. Kumma, ettei kimppuuni ole koskaan käyty, enkä ole edes sattunut paikalle kun jonkin toisen kimppuun on käyty. Tanssilattialla lääpimistä olen toki havainnut, ja molemminpuolista!

Ei liioitella! Porukka kuriin ja häiriköt ulos, mutta ei tässä ole tarvetta kaikkia pakolaisia syyllistää saati lietsoa valkoista "vallankumousta".

Sepetius Kangas

Katupartiot on täysin ISISksen ja Talebanien alkuun verrattavaia, Siis nämä jotka muka kattujen rauhallisuutta valvo. Pojan pojatkaan ei uskalla heidän takiaan enää liikkua. Nämä yhden aatteen kaljaveikot jotka siellä pullistelee pitäisi laittaa kaikki häkkiin. Tällä Tavoin natsiliikekkin sai alkunsa,

Pasi Ranta
Vastaus kommenttiin #30

Näytäpäs yksikin linkki siihen, että katupartiot olis tehnyt jotain laitonta. Sillähän ei tietenkään oo mitään merkitystä asiaan, että ennen tätä maahantunkeujien invaasiota ei ollut katuprtioita, ei poliisit täystyöllistettyjä, ei tarvittu lisää porukkaa oikeusasteisiin, sosiaalihuoltoon, maahanmuuttovirastoon ja ennenkaikkea, ei olis tarvetta leikata yhtään eäkettä, sairaanhoitoo tai palkkaa eikä nostaa veroproprosenttia

Sepetius Kangas

Aivan niin Rauno. Näin oli ennekin. Sodan jälkeen 50 luvulla meidänkin partio kävi antamassa turpiin kalkille naapurireviireistä saapuneille jätkille. Eivät tullee tänne iskemään naisia. Usein vielä retkeilimme naapureidenkin tonteilla näyttämässä miten kovia ollaan. Pärjäsimme hyvin, koska meillä oli taitelukokemusta omaavia sodassa olleita nuorukaisia mukana. Ne ei pelännyt mitään jopa joskus poliisitkin pakeni. Ne tahtoivat olla vastaan, etenkin kun olimme toisilla kulmilla. Ne eivät oikein ymmärtäneet meitä. Nykyään ovat viisastuneita ja pidättävät näiden kadun turvallisuuteen tähtäävien katupartioiden perässä olevia ilveilijöitä. Kyllä katupartiot tästä voimistuvat niin kuin 30 luvulla Saksassa. Ei paljon juutalaiset siellä hilluneet. Tsemppiä pojat.

Sepetius Kangas

Voi olla. esim SPR hekilöillä vahvistetut partiot joka käyvät auttamassa esin festivaalille siellä olevia nuoria. Jotka eivt osaa huolehtia itsestään. Samoin useissa talviurjeilutapahtumissa on paljon erilaisia auttavia parioita turvaamassa tilaisuuksien onnistumista. Paljon on tapahtumia joissa tällaisia avuliaita joukkoja on. Usein tällaiset partiot ovat kullan arvoisia, Mutta okieastaan en näe mitään hyvää näissä rinta rottigilla katuja tallaavista rikollisista. Heidät pitäisi ensi tilassa laittaa häkkiin, Ja myöhemmin tekemään jotain hyödyllistä. Eikä kulkea peloittelemassa Suomalaisia liellä liikkujia ihmisiä.

Lauri Kampela

Miksi Suvi Auviselle (tai kenellekään anarkistille) annetaan mitään sijaa mediassa.
Hän edustaa roskasakkia, joka vastustaa järjestynyttä yhteiskuntaa. Tuollaisten mielipiteenilmaisua ns. vakavasti otettavan median ei pitäisi millään tavalla edistää.

Mauno Strandén

Tämä todistaa, että yle=ylenanto on liukunut ääri rasististen anargistien linjalle!
Nehän valikoi osanottajatkin, että 80-90% anagisteja ja demareita, jos joku muu otetaan mukaa se nälvitään ja haukutaan olemattomiin? Juontajista 99% anargistidemareita!
Tämmöinen on kaikkien maksama yle?
Kuuntelenkin jo pääasiassa kaupallisia kanavia ja katson muitakanavia, kuin ylen rasismiin viittaavaa anargisti myönteistä ohjelmaa!

Pentti Westerholm

Poliisit ovat luvanneet turvata kansalaisten turvallisuuden.Miten mahtaa onnistua kun poliiseja vähennetään koko ajan ja turvaamistarve lisääntyy.Kuulostaa poliittiselta sanan helinältä tällaiset turvallisuuslupaukset.Katupartiot ovat hyvä lisä turvallisuuden varmistamiseksi.Niitä voisi mudostaa myös pakolaisrymistä,sillä eikai he kaikki ole rikollisia.

Teppo Vanamo

"– Jos rikosta ei ole tapahtunut, niin en ymmärrä, miten se [katupartio] lisäisi turvattomuutta."

Huhtasaari pitäisi viedä opintoretkelle Kongoon. Siellä hän saattaisi oppia ymmärtämään, miksi nämä nuorisojoukkojen muodostamat katupartiot pelottavat ammattisotilaitakin, vaikka rikosta ei VIELÄ olisikaan tapahtunut. Kuten jo on nähty, tällaiset partiot herättävät aina vastavoiman, mielenosoitus, vastamielenosoitus, katupartio, katupartion vastapartio. Juuri näin saadaan aikaan sisällissotia, ja näin on aikoinaan käynyt Suomessakin.

Ainoa keino säilyttää yhteiskuntarauha, on ylläpitää laeissa määriteltyä parlamentaarisen valvonnan alla työskentelevää sisäisestä turvallisuudesta vastaavaa yksikköä, joka vastaa kaikkien kansalaisten turvallisuudesta yhdenvertaisesti. Suomessa niitä kutsutaan poliisivoimiksi. Lauran kannattaisi nyt ihan oikeasti keskittyä takaamaan poliisivoimien tarvitsemien resurssien saaminen, eikä lähteä rakentamaan Suomeen vastakkainasettelua, joka ainoastaan haittaa viranomaisten työskentelyä ja kuluttaa aivan turhaan poliisin resursseja.

Timo Juutilainen

Sellaista yksikköä nyt ei vaan ole olemassa. Yhdenvertaista kaikkien kansalaisten turvallisuutta takaava yksikkö on toki kaunis ajatus, mutta on tällä hetkellä resusseiltaan mahdottoman tehtävän edessä. Tarkoitan, että tämän hetkinen tilanne vaatisi huomattavan suurempaa kapasiteettia poliisilta, kuin mitä sillä nyt on. Yhdenvertaisuus kyllä tapahtuu tänä päivänäkin, mutta paljon ei auta, jos on tarjottavana irtokarkkeja pussien sijaan.

Mauno Strandén

Vanamolla on lukkarinrakkautta anargisteihin, hän haluaa vain anargistit Suomeen ja kongon konsteja! Ylehän on anargistien ja demarien kanava, eihän sinne kannattaisi järki ihmisten mennä, annettaisiin niiden siellä keskenään puuhata vallankumousta!

Jorma Sulander

Kongon opintoretki ei auta suomea kehittymään, opit viittaavat taantumaan. Tätä kongolais/ arapialaistakulttuuria juuri yritetään suitsia. Eläimelliseti käyttäytyvä ihminen on eläin. Laumaeläimestä, käytöksen suhteen olemme päässeet eroon täällä pohjolassa.
- kun pakolais rikoksia on tapahtunut satoja, niin en ymmärrä, miten se sun ideologiasi lisäisi turvallisuutta. Huhtasaari oli ko. lähetyksessä oikeassa. Partioihan nää partalapsetkin taajassa jengissä, miksi ei härmäläiset?

Jari Rahkonen

Tästä anarkistiksi itseään tituleeraavasta Suvi Auvisesta ei pitäisi puhua samana päivänä Laura Huhtasaaren kanssa. Sen verran suuri on älyllinen tasoero näillä kahdella. Oli karmeaa seurata YLE:n esittämää keskustelua jossa tupa oli täynnä näitä yhteiskuntarauhaa horjuttavia anarkisteja joihin Auvinenkin kuuluu. Huhtasaarella on monipuolinen kokemus erilaisista työtehtävistä eri puolilla maailmaa, kun tämä poliisinkin hyvin tuntema Auvinen taas on pelkkä roskasakin edustaja tyhjine puheineen. Ylen järjestämän paneelin asetelma oli jälleen järkyttävän selkeästi maahanmuuttomyönteistä hallitustamme myötäilevä, vailla mitään älykästä tarkoituspohjaa.

Sepetius Kangas

Meillä täälläkin oli 50 luvulla katupartioita käytiin antamassa turpiin muualta tulleita jätkiä jotka tuli vokotteleen kulman naisia. Ei meillä ollut pätkääkään rasitisuutta mielessä. Kunhan saatiin vaan näyttää ettei täällä heitä suvaita. Joskus käytiin vielä varmuuden vuoksi heidänkin reviirillä kunnioitusta opettamassa.

Timo Harju

Miten tämä "kansainvälisessä ilmapiirissä" kasvaminen Laura Huhtasaaren puheissa ja toiminnassa näkyy? En hakemallakaan ole löytänyt hänen ulostuloistaan minkäänlaista sivistyksen hehkua. Evoluution kieltäminen ja lausunnot kuten ""silloin kun Suomi sai itsenäisyyden Suomen rajalle mentiin puolustamaan ja menettämään, osa sieltä tuli omin jaloin takaisin, osa tuli puuarkussa" jne. ovat suorastaan myötähäpeää herättäviä tollouksia. Opettajan ammatissa toimineelta lähes käsittämättömyyksiä. Ne paljastavat joko tavattoman tietämättömän ihmisen tai laskelmoijan, joka pitää tollouksien laukomista pelastusrenkaana pysyäkseen eduskunnassa koska muutakaan sanottavaa ei ole.

Matti Virta

Jos Suvi Auvinen pitää Huhtasaarta vastuullisena katupartioiden mahdollisesti aiheuttamiin rikoksiin (vaikka Huhtasaari ei ole näissä mitenkään mukana), niin pitäisikö Suvi Auvisen olla vastuussa kaikista rikoksista, joita anarkistit tekevät (esim. itsenäisyyspäivien tuhot ym. ym.). Auvinen kun on mediassa moneen kertaa esiintynyt anarkistien "johtajana" ja yrittää kaikin tavoin saada mediassa itselleen huomiota. Laskut anarkistien vahingonteoista voitasiinkin laittaa suoraan Auviselle, niin ehkä mielipidekin alkaisi muuttumaan.

Kyllähän se tosiassa taitaa olla niin, että anarkistit ovat aiheuttaneet enemmän rikoksia kuin katupartiot vaikken mitenkään puolustele näiden katupartioiden toimintaa. Toivoisinkin että anarkistitkin järjestäisivät vastaavia partioita, mutta ilman lainrikkomisia. Sananvapaus ja liikkuminen Suomessa (myös ryhmissä) kun on edelleenkin vapaata toimintaa.

Outi Naukkarinen

Anarkisti on anarkisti, hyväksytään naisiin kohdistetut hyökkäykset, suvaitaan ja suvaitaan, niitähän on vokit täynnä. Joku roti pitis olla tässäkin hommassa, anarkisti, hokee vaan yhtä sanaa rasisti, eikö tajua että itte on rasisti omalle kansalle.
On aikoihin eletty, kun tälläistä soopaa näytetään, no YLE sen osaa.

Mauno Strandén

Anargistit ja demarit on antaneet manttelin ylelle vallan saarnata vain äärivasemmiston ilosanomaa, toimittajat on piiloanargistejä!
Ylehän etsii samat äärivasemmiston ääriilmiöt aina kaeskusteluihin, sitten otekaan joku muu mukaan jolla on järkeä päässä ja porukalla aletaan sakinhivutus!
Yle ajaa änkyrävasemmiston ja demarien ääntä, koska toimittajat jotka aikoinaan on valittu, on valittu demarivallan aikaan jäsenkortin perusteella!
Toimittajat, ainakin keskusteluohjelmiin pitäisi vaihtaa vallan vaihtuessa puoluettomiin toimittajiin ja heittää anargistit hittoon! Huom! Kaikki maksaa ylen ohjelmista, mutta vain änkyvasemman ääni kuuluu, KARMEETA!

Jukka Laulajainen

Jos anarkisti vastustaa valtiota yms järjestäytynyttä yhteiskuntaan, niin eikö heidän periaatteisiinsa kuulu silloin oman käden oikeus? Jos SOO partiot kielletään, eikö pitäisi kieltää muidenkin esim, maahanmuuttajien liikkuminen yli kolmen ryhmissä?
Anarkistit voisivat myös itse hoitaa joitain partioita. vaikka vuoropäivin.

Vesa-Pekka Sainio

Onhan ko. henkilöiden mielipiteissä ja asenteissa sekä asemassa eroja. Huhtasaari on maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevan puolueen kansanedustaja - edustaa kansaa ja tekee sitä Suomen tasavallan eduskunnassa hallituspuolueessa. Toinen on puolestaan anarkisti, eli edustaa ääriliikettä jonka tavoitteena käsittääkseni on valtion hajottaminen tai vähintään voimakkaasti heikentäminen - suomalaisen demokraattisen järjestelmän halveksunta eroaa merkittävästi kansanvaltaa kannattavan ja edustavan henkilön asemasta. Jokainen voi tietysti sitten itse tsempata kumpaa haluaa, mielipiteille on vapaus. Itse en voi millään hyväksyä ääriliikkeiden toimintaa, on se sitten vasemman tai oikean puolen (sama päämäärä niillä on kuitenkin, eli valtiovallan alasajo).

Olavi Nieminen

Kyllä suomalaiset saavat liikkua ryhmissä. Turistit ja ulkomaalaisetkin liikkuvat. Samoin saattaminen on sallittua. Mikä sen kieltää?
Poliiseja ei ole tarpeeksi.
Jos tapahtuu raiskaus, pahoinpitely tai tappo, on siihen annettava aikalisä, että poliisi ehtii hätiin. Siihen ei saa puuttua. Sekö on määräys?
Esimerkiksi, jos maaseudulla tapahtuu tuota, lähin poliisi on kaupungissa ja sieltä ei puolessa tunnissa ehdi paikalle.
Tämä on rikollisille oivallinen tieto.

Mauno Strandén

Ei saa puuttua jos tekijä on anargisti, hehän tekee vallankumousta, jotka yle kutsuu peneeleihinsa!
Tulijoisen uskon ohjeissa on, että vääräuskoiset poistettava tältä blaneetalta, se ei ole rasistista? Yle on mukana antamassa äänen tälle vallankumouspurukalle, joka olisi kai P-Korean malli, sillä on partioita, taitavat olla kuoleman partioita median mukaan?

Risto Nikander

Ilkka ja Olavi ovat aivan oikeassa.
Auvisen mielestä on OK, että Kölnin, Hampurin, Helsingin jne. suuret joukkokokoontumiset suunniteltuine ahdisteluioneen ja raiskauksineen ovat OK, mutta eivät katupartiot. Muutenkin matut kulkevat joukoissa, joiden keskelle mieskään ei halua joutua. He ovat sentään suurelta osin poliiseja, sotilaita, kapinallisia tai ISISin taustaisia. Eikä tämän taustan rintamakarkuritkaan ole ihan viattomia partalapsia.
Olen vahvasti sitä mieltä, että katupartiot edes pieneltä osaltaan korjaavat Merkelin ja Sipilän julkisuuistemppujen vahinkoa.
Tunnettu tieto on, että puukot myytiin nopeasti loppuun VOK seutukunnnilla. Tosin eihän em. taustan miehet niitä tarvitse vaikka kävisivät yksinkin naisten kimpuun, puhumattakaan joukkoahdisteluista. Ja karate kurssejakin matuille järjestetään ! VAltion kustannuksella.

Matti Hemmi

Jenni Tamminen. Voisitko muuttaa tämän uutisen otsikon:

"Tunteet leimahtivat tv:ssä – ”Ei vakuuta pätkän vertaa, Laura Huhtasaari”"

Ja nyt puhun otsikosta, jolla on jutuissa oma tietty tehtävänsä.

Vaikka US näyttää ikiaikaisesti liputtavan Persuja vastaan kaikissa mahdollisissa uutisissa, ellei muuoin niin otsikoissa, lukijana en tuollaista vinoon vetoa hyväksy.

Juha Kuikka

Silloin, kun Suvi Auvinen vielä kirjoitteli blogeja Uuteen Suomeen (bannattuko ?) debatoin usien häntä vastaan, koska mielestäni ei ole mitään syytä tukea näyteikkunoiden rikkojia tai hevosten piiskaajia anarkismin mandaatilla.

Katsoin kuitenkin kyseessä olevan debatin Laura Huhtasaaren kanssa ja tässä kohden asetuin mentaalisesti tukemaan Suvi Auvista. Hänellä oli yllättävän selkeät ja suorapuheiset argumentit impivaaralaista katupartiointia ja rasistista suvaitsemattomuutta vastaan. Mielelläni olisin kuitenkin kysynyt häneltä eikö hän näkisi poliisilla olevan mitään positiivista roolia tässä asiassa.

Raimo Hämäläinen

Minä olen myös ilmeisesti rasisti siitä päätellen että vastustan jyrkästi Lähi-idän väestön siirtoa tänne Suomeen, olen myös ilmeisesti rasisti sen vuoksi että pidän valtaosaa noista partavauvoista pelkkinä onnenonkijoina joilla ei ole mitään yhteistä nimittäjää oikeiden sodasta kärsineiden ja sitä pakoon lähteneiden kanssa. Esitän lopuksi sinulle Juha täsmentävän kysymyksen eli olenko kaiken lisäksi natsi?

Mauno Strandén

Kuikkako kannattaa Auvisen teesejä? Siellä takana taitaa olla järeämmät partiot, jos Auvinen pääsee valtaan! Eikä väärät henkilöt pääse pulisemaan telkussa ja siihenhän on oivallisia nämä henkilöt jotka omissa maissaan on saaneet leikkausia aikaan ihmisten yläpäissäkö?
Kannatat siis aatettä joka haluaa poistaa maanpinnalta vääräuskoiset, sekö on mielestäsi demoratiaa?

Sinuhe Suomalainen

Muistikohan se Auvinen mainita että Ainoa kerta, kun minuun on käyty kiinni, oli vuonna 2015 ”Rajat kiinni” , kun poliisit pidätti hänet tuossa tilaisuudessa . Auvinen huusi kuin pistetty sika " En pysty hengitttääääää ,En pysty hengitttääääää "

Pekka Kaihoniemi

Laura Huhtasaari ! Olit vakuuttava! Peittosit tuon anarkistin mennen tullen, vaikka kuten aina, katsomossa oli kuin Pohjois Koreassa taputuskuoro taputtamassa tuolle anarkistinaiselle vaikka hänellä ei ollut oikeastaan mitään faktoja esittää, ainoastaan härkäpäisiä väitteitä! Ylen ärsyttävä tyyli on aina olla tallaisten poikkeavien tai valtion vihollisten puolella. Tässä tapauksessa anarkisti Auvisen puolella. Hyvä Laura!

Toni Saari

Huhtasaari on kyllä oikeassa, perustuslaki, kansalaisoikeudet ja se laiksi ratifioitu YK:n ihmisoikeusvetoomus, eväävät mahdollisuuden puuttua Katupartioiden toimintaan. Ellei, siis rikosta ole tapahtunut.

Kieltämättä, vaikuttaa siltä että vasemmistolaiset aktivistit käyttävät tilannetta lyömäaseena hallitusta vastaan. Ja vielä järisyttävän kyynisellä tavalla, vaatien ensin perustuslainvastaisia rajoituksia, sen jälkeen syyttäen hallitusta siitä että lähtökohtaisesti mahdotonta lakimuutosta ei ole saatu aikaan.

Jarmo Siira

Oikiaan pittääkö montakin ns suvakki naista ja lasta pakolaisten raiskata et järki tuloo päähän?? :) Jotenkin huvittaa koko asetelma toinen huutaa toiselle niin sillä ei kyl pääse tikkua pitemmälle. En oo rasisti, mut sentään joku järki pääs etten ihan sokee oo asioille mitä tapahtuu matujen tiimoilta. Mut vähän vaikuttaa et tietyllä kansalais ryhmällä on menny pikkusen asiat sekasi tai sit on vaan niin sokeita asioille ettei haluta nähä mikä on tilanne, mut onneks ei tyttöö mulla niin ei tarvii pelätä kuten satojen ellei tuhansien isien :) mut hei anarkisti auvvinen ja kumppanit peace :) työhän väkisin tikusta paskoo viännätte :)

Ilkka Tähtinen

Laura Huhtasaarella oli pajon hyviä kommentteja. Pidin rauhallisesta esiintymisestä ja hyvästä artikuloinnista, vaikka en ihan kaikessa ollut samaa mieltä.

Ylen toimittajien käytös oli osittain jopa asiatonta ja tämän anarkistinuoren ajatukset lähinnä nuoren ajattelemattomuutta ja unelmahöttöä - kukapa meistä ei nuorena olisi sellaiseen sortunut. Unelmissa ei ole mitään vikaa, parempaan pitää ihmiskunnan pyrkiä, mutta realiteetit unelmien taustalla on hyvä tiedostaa.

Kaikki raiskaus- ja vahingoittamisviestit kenelle hyvänsä on minusta aina poliisiasia. Niille ei riitä minkäänlaista ymmärrystä.

Anarkistit ei halua demokratiaa tai "yhteiskuntaa", jossa joku/jonkin instanssi sanelee miten pitää elää, vaan sellaisen vapaan yhteiskunnan, jossa jokainen määrittelee jotenkin oman "moraalikoodistonsa".
Anarkistit ei halua poliisivoimia tai laillista yhteiskuntaa, vaan jotain muuta mikä ei ole minulle ainakaan täysin selvinnyt. Siksi en kannata anarkismia missään sen muodoissa, kaaos ei kerta kaikkiaan toimi.

Mielestäni poliisin resursseja tulee välittömästi lisätä, samoin mahdollisesti vaikka täydennyspoliisit kaduille jos se on tarpeen. En pidä hyvänä ajatuksena näitä Oodinin sotureita enkä vastaavia, mutta ymmärrän miksi niille on tilausta.

Kaikenlainen vartiointi ja järjestetyksen turvaaminen tulee lähtökohtaisesti olla viranomaisten tai ammattilaisten käsissä. Katupartiointi auttamistarkoituksessa on sen sijaan ok, esimerkiksi isojen tapahtumien tai kriisien yhteydessä jne.

Suomi on kehittynyt valtavasti esim naisten (ja tietysti miestenkin) oikeuksissa, tasa-arvossa, sanan- ja uskonnonvapaudessa viimeisen sadan vuoden aikana. Samoin työelämä jne... Tämä kehitys on aina kuitenkin vaarassa, talous, hallitsematon maahanmuutto, geopolitiikka uhkaavat tätä kehitystä ja jo saavutettuja asioita. Pitää yrittää muistaa, ettei mikään ole itsestäänselvyys ja tämä unohtuu niin helposti.

Jari Rutanen

Huhtasaari esiintyi ihailtavan hyvin esittäen maltillisia ja selkeitä kannanottoja. Hänen pitäisi kuitenkin tuomita tunnuksellinen katupartiointi.

Partiointi on jokatap pelkkä sivujuonne koko siirtolaishässäkässä. Poliisille vain lisää resursseja.

Vesa Wallenius

Hyvä kun jotkut välittävät Suomen turvallisuudesta Huhtasaaren ja Perussuomalaisten lailla minkä näin juuri uutisissa kun heidän ministerinsä olivat Suomen itäisellä rajaasemalla ja ajavat rajojen sulkemista jottei maamme joudu samaan kaaokseen missä Ruotsi ja Englanti sekä monet Euroopanmaat jo ovat.
Turvapaikka touhusta kun on tehty Suomessa pörssiyhtiö tasoista bisnestä Pihlajalinnan ym kautta niin ei ole ihme, että raha saa muuttamaan ihmisten mielipiteitä eikä seurauksista välitetä kunhan vaan tulee rahaa ja kansa kaiken maksaa.
On tuo Venäjänki touhu outoa kun lähettävät tänne rahaa vastaan näitä äijjälaumoja.
Todellinen auttaminen tapahtuisi niin kuten Soinikin on ehdottanut, että haettaisiin pakolais telttakylistä lapsiperheitä sen sijaan että tänne vaeltaa koko Irakin armeija ym joukkojen armeijat jotka voivat olla hyvin kyseenalaisen taustan omaavia. Hyvä esimerkki on Ylöjärvellä kun kansalaisten vastustuksesta huolimatta kaupunki ja seurakunta ottivat sellaisia leirikeskukseensa jolla oli viillelty ihmispää käsissä mikä on sellaista pahuutta mitä olemme vain pahimmissa elokuvissa nähneet ja joita ei tarvitsis edes näyttää Suomessa.

Seija Randell

Minusta katupartiot herättävät vastakkainasettelua. Mitä itse pakolaisuuteen tulee, asia on vähintään hämmentävä. Uusi kansainvaelluksen aikakausi ? En usko, että kukaan sieltä huvikseen lähtee (poikkeuksia toki aina on), mutta jotenkin muuten tämä asia olisi järjestettävä. Oliko se sitten niin kamalaa ennen Schengen-aikaa ? Matkustin joskus nuorena Kölnistä Hollannin puolella junassa, ja tiukkaan sävyyn työlupaa kysyttiin, eikä se kamalaa ollut. Ja mikä vaikutus Euroopan maiden ja USA:n huseeraamisella arabimaissa on mahtanut olla kehitykseen ? Onko eurooppalaisilla ihan hyvä omatunto ? - Mutta katupartioinnista: eikö sopiva ratkaisu olisi se, että ympäristön turvallisuudesta huolestuneet liikkuisivat parin-kolmen hengen ryhmissä iltakävelyllä ? Ihan kuten muutenkin ihmiset voivat liikkua jalan ja jos jotakin ikävää näkevän olevan tapahtumassa tai jonkun olevan avun tarpeessa (vaikka sitten sammunut ryypättyään), niin puuttuisivat asiaan ? Ja kieltämättä tässä vähän sitä "naapurikylän pojat pysykööt poissa meidän kylän tyttöjä vikittelemästä" henkeä taitaa olla. - Ikävintä on se, että suuressa joukossa on aina joitakin yksilöitä, joiden takia koko porukka leimautuu. Ja mitä tulee väkivaltaan, on aika vaikeaa verrata sitä aiempiin aikoihin. Ei niistä häiriköinneistä poliisille kertomaan menty. Niitä nyt on jokaisen naisen muistissa ihan riittävästi. Kaiken tasoisia vakavuudeltaan.

Päivi Marketta Malila

Suvaitsevainen henkilö käyttäytyy harvinaisen agressiivisella tavalla sanallisesti ja ilmeillä, kyseisessä ohjelmassa.
Suvaitsevaisuus on vain rajattu tietyille osa-alueille tai hänen näkemyksensä suvaitsevaisuudesta on omanlainen.
Suvaitseva ihminen on suvaitsevainen kaikkea kohtaan, eikö sanakin sen ilmaise :)
"partio" porukka on huomattavasti rauhallisempaa ja suvaitsevampaa jopa tv:ssä, tämä kertoo paljon.
Ohjelma avasi viimein usean silmät missä mennään. Kiitos siitä.

Tomppa Tiedemann

Mikähän kumma siinä oikein on? Aina otetaan esimerkeiksi kännissä riitaa haastava katupartion edustaja tai keppihevosella ratsastava sekopää.

Suomessa on tällä hetkellä aivan riittävästi turvapaikanhakijoita. Otetaan niitä lisää myöhemmin mutta vain kun ne tulevat koko perheen voimin. Ja vasta sitten kun nämä nykyiset hakijat on käsitelty.

Kun tänne keskuuteemme saapuu noita 17-vuotiaita lapsosia kultakäädyt kaulassaan ja pari älypuhelinta kourassaan etsimään "turvapaikkaa" niin ei minulta juuri sympatioita heru. Kun kevät koittaa ja talvivaatteet riisutaan niin nuo turvapaikanhakijat juoksevat täällä munat pystyssä ympäri kyliä koska se kuuluu heidän kulttuuriinsa. Heidän korimaassaan Suomea on mainostettu maana jossa on vaaleatukkaisia ja antautuvaisia tyttösiä. Jos heidän antaa rellestää täällä mielensä mukaan niin kyllähän he rellestävät.

Katupartiot, mitä ne ovat? Kun kolme kaverusta dallailee ympäriinsä, niinkö? Olen minäkin siinä tapauksessa kuulunut katupartioon. Silloin ei ollut rasistisia eikä väkivaltaisia mielenyhtymiä. Silloin vain tapettiin aikaa. Ei katupartion pojat ketään tapa. Ei Suomalaiset tee sellaista. Se saa mahdollisen rikoksentekijän miettimään toisenkin kerran josko sitä rikosta ei kannattaisi tehdäkään. Uskon, että katupartiot puuttuvat rikoksiin etnisiin taustoihin katsomatta. Jos Reiska ropaa naapurin Mersua niin saattavatpa katupartion pojat kysellä kuulumisia.

Entäpä nämä anarkistit? Mitkä ovat heidän tavoitteensa? En ymmärrä mitä he saavuttavat olemalla vain haitaksi virkavallalle joka muutenkin on täystyöllistetty. Telkkarissa näitä pellejä keppihevosineen yritettiin haastatella mutta he vain juoksivat ympäri studiota ja välttelivät vastaamasta "vaikeisiin" kysymyksiin. Olivat siis Loldiers of Odin - porukkaa. Mitä me tavalliset tallaajat hyödymme näistä pakolaisista? Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hädässä olevia pitää auttaa ja heitä pitää tukea. En silti ymmärrä miksi Suomeen pitäisi saada 30.000 muslimia. Islam on epätasa-arvoinen, misogyyninen, homofobinen, suvaitsematon ja väkivaltainen aate jonka voimalla koko lähi-itä on tuhottu. En todellakaan halua, että täällä joudutaan samaan tilanteeseen sadan vuoden sisällä. En vain pysty sisäistämään.

Entäpä me tavalliset Suomalaiset?
Uskon, että suurin osa suomalaisista ovat väkeä jotka eivät kannata mitään yllämainitsemistani asioista. Me yritämme tulla toimeen omassa maassamme jatkaen elämäämme niinkuin tähänkin saakka. Katupartiot, anarkistit, maahanmuuttovastaiset, poliitikot ja suvakit tappelevat keskenään. Jos tällaista yletöntä maahanmuuttobisnestä ei olisi niin ei tarvitsisi tapella. Moni suomalainen kokee turvallisuutensa uhatuksi, minäkään en menisi iltamyöhällä stadiin rautatieasemalle pyörimään koska tienoo on töynnä mamuja. Joukossa tyhmyys tiivistyy. Koskee ihan yhtä lailla kantasuomalaisia kuin maahanmuuttajiakin.

Koitetaan elää täällä rinnakkain mutta pidetään nyt ensisijaisesti Suomesta ja suomalaisista huolta.

-t-