Perjantai 19.7.2019

Viranomainen ärähtää Elisa Viihteestä: ”Myyty vanhoille ihmisille, jotka eivät ymmärrä”

Luotu: 
29.1.2016 16:56
Päivitetty: 
29.1.2016 19:44
  • Kuva: Elisa
    Kuva
    Pasi Vanninen Elisalta ihmettelee väitettä, jonka mukaan Elisa olisi antanut väärää tietoa markkinoidessaan Elisa Viihdettä.

Faktakulma

Elisa Viihde on sovellus, jonka kautta voi katsoa tallenteita ja lisämaksua vastaan viihdetarjontaa elokuvista urheiluun.

Kuluttaja-asiamiehelle on tullut ilmoitus, jonka mukaan Elisa Viihde -sovellus olisi myyty väittäen, että televisio ei toimi ilman heidän tuotettaan.

Uuden Suomen saaman vinkin mukaan palvelua olisi myyty tällä väitteellä iäkkäille ihmisille.

Kuluttaja-asiamiestoimiston lakimies Miina Ojajärvi vahvistaa Uudelle Suomelle, että kuluttaja-asiamiehelle on tullut yhteydenotto, jonka mukaan Elisa Viihdettä olisi myyty väittäen, että televisio enää näy, jos ei osta tuotetta.

– Elisa-myymälässä on sanottu, että telkkari ei enää näy jos ei ota Elisa Viihdettä, Ojajärvi lukee kuluttajalta tullutta viestiä.

Kuluttaja-asiamiehelle on tullut aiemminkin useita valituksia liittyen Elisa Viihteen markkinointiin ja yhtiön kanssa on Ojajärven mukaan jouduttu ”säännöllisesti” neuvottelemaan yhtiön markkinoinnista.

– On ollut kaikenlaisia ongelmia. Myyty vanhoille ihmisille, jotka eivät ymmärrä miten se laitetaan päälle, Ojajärvi kertoo.

Kuluttajaviranomainen ei kuitenkaan ole nostanut Elisaa vastaan kannetta.

Ojajärvi korostaa, että markkinoinnin pitää noudattaa kuluttajasuojalakia, ja kuluttaja-asiamies voi ottaa käsittelyyn ihmisten ilmoittamia tapauksia, ja viedä niitä myös markkinaoikeuden käsiteltäväksi.

– Kuluttajasuojalaki kieltää totuuden vastaisen ja harhaanjohtavan markkinoinnin. Se on ihan selvä, ettei voi markkinoida sellaisella tavalla, mikä ei ole totta, Ojajärvi kertoo.

Hän kehottaa ilmoittamaan kuluttaja-asiamiehelle, jos on joutunut valheellisen markkinoinnin uhriksi, eikä tuotteen palautus myyjän kanssa onnistu.

– Monien tuotteiden puhelinmyynti aiheuttaa ongelmia. Kannattaa olla tarkkana, Ojajärvi toteaa.

Ojajärvi muistuttaa, että esimerkiksi vanhuksille voi asettaa eston, jolla puhelinmyynnin voi estää ennakkoon.

Elisan myyntijohtaja Pasi Vannisen mukaan Elisan viralliseen toimintatapaan ei kuulu väittää asiakkaalle, että televisio lakkaisi toimimasta, jos ei osta Elisa Viihdettä.

– Tuntuu aika erikoiselta väitteeltä siinäkin mielessä, että kuka tuollaista ylipäätään uskoisi, Vanninen kommentoi Uudelle Suomelle.

Hän korostaa, että Suomessa on talouksia, joissa ei ole kaapeli- tai antenniverkkoa, jolloin Elisa Viihde mahdollistaa television katselun internetyhteyden avulla. Tämä koskee kuitenkin vain niitä talouksia, joissa televisio ei ennestään näy. Kenenkään televisio ei lakkaa toimimasta, jos päättää olla ostamatta Elisa Viihdettä.

 

KORJAUS: Elisalta kommentin antoi myyntijohtaja Pasi Vanninen eikä tiedottaja Pasi Lehtinen kuten artikkelissa aiemmin todettiin.

 

Faktakulma

Elisa Viihde on sovellus, jonka kautta voi katsoa tallenteita ja lisämaksua vastaan viihdetarjontaa elokuvista urheiluun.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rami Marttila

Telkun katsominen pitäisi kieltää Koska ei nykylinkit kestä montaa käyttäjää ketkä katsovat telkkaria.linkkimastot ensin kuntoon ja sitten vasta myymään palveluja!vtoinen juttu on puhelinmyyjät..on täysin vastuutonta myydä väkisin asioita joita ihmiset eivät edes halua! Raivostuttaa tuollanen,miksi ei voida lailla kieltää kun kaikki tietävät miten vanhempia ihmisiä Kusetetaan kun ei joku kehtaa kieltäytyä.

Lumira Lumus

Pelastin itse yhden huonosti suomea ymmärtävän ja vanhan ja näkövammaisen ihmisen, joka itkien tuli kertomaan, että hän halusi vain sen ilmaisen taloyhtiön liittymän ja hänelle oli myyty määräiainen suuri ja kallis viidepaketti. Sanoivat, kun menin mummon kanssa liikkeeseen, että mummo on veti nimensä alle , että ei peruta.
Kohtelu oli todella törkeätä ja vastuuntunnotonta.
Mutta lopulta ylempi johto purki sopimuksen.

Jorma Moll

>– Monien tuotteiden puhelinmyynti aiheuttaa ongelmia. Kannattaa olla tarkkana, Ojajärvi toteaa.

>Ojajärvi muistuttaa, että esimerkiksi vanhuksille voi asettaa eston, jolla puhelinmyynnin voi estää ennakkoon.

ooo

Ei ole maailma valmis.
- Jos puhelinmyynti aiheuttaa vaikeuksia, eikö silloin viranomaisten pitäisi terästyä. Sen takia kansalaiset maksavat veroja, että viranomaiset _toimivat_, eivät pelkästään puhu.

- Jos myyjien puhelinsoitot aiheuttavat ongelmia, eikö asia pitäisi olla niin päin , että myyjät tarvitsisivat ensiksi luvan että saavatko soittaa.

Toni Hiltunen

Puhelinmyynti pitäisi saada Suomessa laittomaksi kotirauhanhäirinnäksi. Mikä on se perustelu, että on laillista pommittaa ihmisiä aamusta iltaan tyrkyttäen kaikenmaailman roskaa? Ja välillä tehdä sitten yksipuoliset kaupan vasten ostajan tahtoa, josta on välillä vaikeaa päästä irti. Valtion hyväksymä bisnes?