Lauantai 25.5.2019

Räsänen tv:ssä: Suomi neuvotellut väärien venäläisten kanssa – Putin ”erittäin tietoinen”

Luotu: 
30.1.2016 09:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kristillisdemokraattien kansanedustaja, entinen sisäministeri Päivi Räsänen arvioi, että tilanne itärajalla on "erittäin poikkeuksellinen".
|

Suomeen ei tule itärajan yli turvapaikanhakijoita ilman, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ja turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov ovat asiasta tietoisia, arvioi entinen sisäministeri, kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen.

– Se on ihan selvää, että ei näitä ratkaisuja tuhannen maahantulijan laittomasta päästämisestä rajan yli ja sopimusten vastaisesta rajan yli päästämisestä ole rajamiehet tehneet, Räsänen sanoo Ylen Aamu-tv:ssä.

– Uskon, että FSB ja presidentti Putin ovat erittäin hyvin tietoisia asiasta ja antaneet hyväksyntänsä, koska ei tällainen muuten olisi mahdollista. Se ei olisi millään mahdollista tuossa Venäjän hyvin yksinvaltaisessa hallintojärjestelmässä, Räsänen jatkaa.

Tällä viikolla Suomen sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ovat tavanneet venäläiset kollegansa rajanylitysasian tiimoilta. Räsänen huomauttaa, että rajatoiminnasta Venäjällä vastaa FSB, joka toimii puolestaan presidentti Putinin alaisuudessa.

– Ajattelen, että tässä ei ole vielä ehkä ihan niiden oikeiden ihmisten kanssa neuvoteltu. Tämä FSB:n päällikkö Bortnikov ja presidentti Putin ovat henkilöitä, jotka suoraan päättävät, mitä tuolla rajalla tapahtuu, Räsänen sanoo Ylellä.

Räsänen ei halua arvioida, onko Venäjän toiminnassa kyse hybridisodankäynnistä. Hän pohtii, että syyt voivat olla moninaisemmat ja siihen voi liittyä myös sisäpoliittista painetta.

– Venäjän taloustilanne on heikko ja maassa on kymmenen miljoonaa ulkomaiden kansalaista, joiden olot ovat myös vaikeutuneet, niin uskon, että sisäpoliittista tulee myös siihen, että halutaan päästä eroon näistä henkilöistä. Ja varmasti heillä itselläänkin on halu sieltä lähteä, Räsänen pohtii.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mika Riikonen

Minusta tämä itärajan läpi tulevan ihmisvirran tavoite on aivan selvä. Sillä tavoiteltiin ja saavutettiin se, että Suomi joutui EU-ohjeistuksesta poiketen järjestämään korkean tason neuvottelut venäläisten kanssa. Näin Venäjä toisaalta pääsee näyttämään omilleen, etteivät ole saarroksissa ja samalla hitusen hajoittavat EU-rintamaa heikoimmasta kohdasta.

Ja samanaikaisesti ulkoministerimme puoluetoveri vaatii julkisesti pakotteiden purkua ilman, että Soini sanoo sanaakaan. Eli Eerolan puheilla lienee Soinin hyväksynnän lisäksi myös Soinin valtuutus.

Jari Martikainen

En nyt oikein ymmärrä.
Miksi venäläisten pitäisi estää turvisten tulo Suomen rajalle? Eikös se ollutkaan ihmisoikeus hakea turvapaikkaa haluamastaan maasta? Niinhän meille jankutettiin koko syksy kun Ruotsista lappasi 30 000 turvista.
Mutta ihan vakavissaan - ei se Venäjän asia ole huolehtia Suomen rajavalvonnasta ja maahantulon edellysten valvonnasta. Vai tietääkö joku maan, joka estää maassa oleskelevia henkilöitä menemästä maarajalle ja hakemasta turvapaikkaa naapurimaasta? Pohjois-Korea?

Pasi Ranta

Sama asia askarruttaa myös. Onkohan multa mennyt joku uutinen, jossa Suomen rajavalvonta on lakkautettu, ohi korvien. Puomi alas ja näyttää, että takaisin päin, kaikille paperittomille kulkijoille, ei liene kovin moninmutkaista. Nyt pitää myös länsirajalla tehdä sama homma, koska Ruotsi ilmoitti palauttavansa 80000 ihmistä. Olen myös sitä mieltä, että Venäjän pakotteet on purettava Suomen osalta, koska taloudellinen vaikutus on kestämätön. Oman maan etu ensin, joskus paljon myöhemmin vasta tämän pian entisen EU:n.

Outi Naukkarinen

Samaa mieltä, ei itekään Eussa, piitänneet ketä tuli, kun Ruotsista alkoi tulvia laumoja suomeen. Sipilä juoksi MAMAN luona ,apua hakemassa. Nyt aletaan vaatia sitten naapurilta kaikkia, hoitaisi omat rajat ensin, ja sitten vasta muilta, muutta ei, pussin pohjaan vieläkin mahtuu. Ja Nerg hyppii ilosta.

Jari Martikainen

Kaikkein huvittavinta koko hommassa on se, että jos kansainvälisiä sopimuksia noudatettaisiin, niin Ruotsin kautta Suomeen ei olisi pitänyt saapua yhtään turvista, sillä Schengen- ja Dublin-sopimusten mukaan heidät olisi pitänyt rekisteröidä turvapaikanhakijoiksi jo matkalla.

Venäjä ei taas kansainvälisten sopimusten mukaan saisi estää ihmisiä poistumasta maasta ja hakemasta turvapaikkaa Suomesta.

Ihan ok, kun Ruotsi ei noudata sopimuksia ja dumppaa meille 30 000 turvista. ihan hirveää kun Venäjä ei toimi kuten Pohjois-Korea tai entinen DDR ja estä ihmisten maasta poistumista....
Venäjä ei siis ole mukana Dublinissa, joten heillä ei ole velvollisuutta rekisteröidä turviksia "ensimmäisenä saapumismaana".

Sirpa Abdallah
Vastaus kommenttiin #9

Kirjoitat; "Venäjä ei taas kansainvälisten sopimusten mukaan saisi estää ihmisiä poistumasta maasta ja hakemasta turvapaikkaa Suomesta."

Tarkoitatko että Venäjällä on oikeus päättää Suomen puolesta jo omalla maaperällään että sieltä saa vapaasti mennä kuka tahansa ylittämään rajan ilman vaadittavia matkustusasiakirjoja, kuten viisumia ja passia?

Näinhän ei voi olla vaan Suomi päättää itse omien lainsäädäntöjensä mukaan rajanylityksistä.

Jari Martikainen
Vastaus kommenttiin #19

Juu, Suomi päättää ihan itse. Suomi on päättänyt, että jokainen tyyppi joka tulee raja-asemalle ja kertoo hakevansa turvapaikkaa, saa tulla maahan.
Ei ole Venäjän asia estää ihmisiä tulemasta Suomeen. Se on Suomen asia.

Ei kai se venäläisen rajavartijan homma ole tarkistaa onko afgaanilla Suomeen matkustamisen viisumit kunnossa? Eikös sen pitäisi olla Suomen raja-vartijoiden tehtävä?

Tapio Lehtimäki

Niinpä. Eikä silloin selitelty, että "jos pannaan viralliset ylitulopaikat säppiin, niin tulevat sitten metsiä pitkin". Ei se metsän läpi oikaisu aikoinaan ainakaan Raatteen tiellä onnistunut.

Olisipa jännä nähdä, moniko tulija talvisäässä pääsisi kairojen halki Suomeen asti.

Juhani Karlsson

Jos Yhdysvallat liittolaisineen Britit etunenässä olisi kunnioittanut Irakin rajoja ei olis pakolaiskriisiä ja ISIS:tä noin alkuunsa.
---
"Tony Blair pyytää anteeksi Irakin sodan erehdyksiä"
"...Irakin sota oli pääsyy ääri-islamilaisen Isis-liikkeen syntyyn..."
http://yle.fi/uutiset/tony_blair_pyytaa_anteeksi_irakin_sodan_erehdyksia...
---
"Tony Blair: The US poodle?" http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/2711623.stm
---
Kaikki ei kadu:
---
"USA:n entinen ulkoministeri Condoleezza Rice ei pehmene eikä kadu"
"Rice toimi presidentti George W. Bushin kansallisena turvallisuusneuvonantajana ja ulkoministerinä yhteensä kahdeksan vuotta.
Vuosiin 2001–2009 kuuluvat syyskuun 11. päivän terrori-iskut, terrorisminvastainen sota, Irakin sota, pahan akseli ja tyrannian etuvartioasemat. Niiden vuosien perintö elää vieläkin, kun jihadistit temmeltävät Irakissa ja Syyriassa, tyrannia on saanut entistäkin julmempia muotoja ja pakolaiset suuntaavat Eurooppaan hengenhädässä."
”Irakin sodan katujia on ilmaantunut julkisuuteen sitä mukaa kuin alueen ongelmat ovat pahentuneet entisestään. Jopa Bushin vanha liittolainen, Britannian entinen pääministeri Tony Blair, yskäisi äskettäin puolittaisen anteeksipyyntönsä CNN:n haastattelussa.
Condoleezza Rice sitä vastoin ei ole anteeksi pyytävää lajia."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1446264957007
---
"Think Again: Intelligence
"I served in the CIA for 28 years and I can tell you: America's screw-ups come from bad leaders, not lousy spies."
"“Bad Intelligence Led to the Iraq War.”
"No, bad leadership did"
Had Bush read the intelligence community’s report, he would have seen his administration’s case for invasion stood on its head. The intelligence officials concluded that Saddam was unlikely to use any weapons of mass destruction against the United States or give them to terrorists — unless the United States invaded Iraq and tried to overthrow his regime. The intelligence community did not believe, as the president claimed, that the Iraqi regime was an ally of al Qaeda, and it correctly foresaw any attempt to establish democracy in a post-Saddam Iraq as a hard, messy slog."
"In a separate prewar assessment, the intelligence community judged that trying to build a new political system in Iraq would be “long, difficult and probably turbulent,” adding that any post-Saddam authority would face a “deeply divided society with a significant chance that domestic groups would engage in violent conflict with each other unless an occupying force prevented them from doing so.” Mentions of Iraqis welcoming U.S. soldiers with flowers, or the war paying for itself, were notably absent. Needless to say, none of that made any difference to the White House."
http://foreignpolicy.com/2012/01/03/think-again-intelligence/
"BY PAUL R. PILLAR" sama tyyppi tuossa myös tarinoimassa: http://areena.yle.fi/1-2173406 "Kampanja, joka vei sotaan"
---
Irakin sodalla ei ollut YK turvallisuusneuvoston hyväksyntää koskaan, etenkin Ranska sanoi käyttävänsä veto-oikeutta, samoin Venäjä vastusti.
---
"An Order of Fries, Please, but Do Hold the French"
"WASHINGTON, March 11 — The French may have Champagne, Brie, croissants and even kisses. Americans, at least in the cafeterias of the House of Representatives, now have freedom fries and freedom toast."
"Of Russia, China and France, the three nations threatening to veto a United Nations resolution urging war with Iraq, France has been the most unequivocal in its opposition, which is why the French have aroused the ire of House Republicans."
http://www.nytimes.com/2003/03/12/national/12FRIES.html
---
Mutta kun YK:n tukea ei tullu, Bush vähät välitti:
---
"The United Nations Security Council has not lived up to its responsibilities, so we will rise to ours."
http://www.theguardian.com/world/2003/mar/18/usa.iraq
---
ja juhlistaa "voittoa" vain pari kuukautta myöhemmin
---
"Bush declares victory in Iraq" http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2989459.stm
"Fahrenheit 9/11 Bush "Boat Party" scene" https://www.youtube.com/watch?v=4odmtUBtfeU
---
"The United Nations Secretary General, Kofi Annan, has said he believes the American-led invasion of Iraq last year was illegal" http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3661640.stm
---
Pappa Bush jo tiesi mitä Saddamin kaatamisesta seuraa:
---
"Dick Cheney Iraq 'quagmire' video hits the web ( http://www.youtube.com/watch?v=6BEsZMvrq-I ) "
"In a 1994 television interview Mr Cheney, who was defence secretary in the 1990-91 Gulf War, said that it had been right not to seize Baghdad after driving Saddam Hussein's forces from Kuwait.
He said: "
"...Once you got to Iraq and took it over, took down Saddam Hussein's government, then what are you going to put in its place? That's a very volatile part of the world, and if you take down the central government of Iraq, you could very easily end up seeing pieces of Iraq fly off."
The accuracy of his assessment has seized upon by critics of the Bush administration as evidence that the decision to invade Iraq in 2003 was both reckless and groundless."
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1560915/Dick-Cheney-Iraq-quagm...
---
Kannattaa katsoa, ei jää epäselvää miten ja miksi ISIS nousi Yhdysvaltojen ja liittolaisten perusteettoman sotaretken seurauksena:
---
"Frontline: Losing Iraq"
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/losing-iraq/
---
Esitetty myös Ylellä reilu vuosi sitten.
---
"Ulkolinja: Menetetty Irak?"
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/10/ulkolinja-menetetty-irak
---
"Frontline: The Rise of Isis"
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/rise-of-isis/
---
Esitetty myös Ylellä reilu vuosi sitten.
---
"Ulkolinja: Isisin synty ja nousu"
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/06/ulkolinja-isisin-synty-ja-nousu
---
"Chapter 10: Bush & Obama - Age of Terror "
https://youtu.be/g_0S80jMeg0
"Director: Oliver Stone""
http://www.imdb.com/title/tt2631786/?ref_=ttep_ep2
---
"Michael Moore Fahrenheit 911 Full Movie English"
https://www.youtube.com/watch?v=HYPvsczdXTM
äänen laatu hieman heikko
---
"Fahrenheit 9/11 (2004)"
"Michael Moore's view on what happened to the United States after September 11; and how the Bush Administration allegedly used the tragic event to push forward its agenda for unjust wars in Afghanistan and Iraq."
http://www.imdb.com/title/tt0361596/

Jarmo Lius

Herran jestas mitä skeidaa muka puheenvuorona suomalaiset poliitikot päästelevät. Luuleeko Räsänen ihan vakavasti suurvallan johtajalta Putinilta liikenevän neuvotteluaikaa tällaisen perusteella? Nämä suomalaiset entiset ministerit ovat pihalla kuin juopot käenpojat.

Timo Koivusalo

Päivi Räsänen nosti ns. kissan pöydälle mutta ei sinänsä sanonut mitään uutta mikä ei olisi jokaiselle ajattelevalle suomalaiselle jo selvää. Hallitusvastuussa olevat poliitikot joutuvat kuitenkin olemaan lausunnoissaan varovaisempia. Suurin syy tietysti on se, että vastapuolen johdossa on todellisuudesta irtaantunut mafioso Putin, jonka kanssa on mahdotonta neuvotella tavanomaisin keinoin.

Suomen tuki ja turva on ensisijaisesti rajavartiolaitos ja sen 10 000 miehen ja naisen reservi. Sen lisäksi puolustusvoimat ovat valmiina osallistumaan koko voimallaan talkoisiin rajan tilkitsimiseksi.

Jos sekään ei riitä torppaamaan Kremlin pikkumiehen öykkäröintiä niin tarpeen vaatiessa Euroopan unioni ja Nato ovat valmiina astumaan kehiin jos Suomi vain niin haluaa.

J.a. Tauriainen

Joltakin osin kommentistasi olen samaamieltä kanssasi.
Minulla on sellainen kuva, että päättäjämme ihan tahallaan halusivat vastaanottaa ns. (turvapaikan) elintasopakolaisisa maahamme. Se on ollut aivan tahallista lepsuilua. Ajattelen, että venäjä (venäläiset) on seurannut tuota lepsuilua ja nähnyt siinä uuden mahdollisuuden päästä eroon epätoivotuistä kutsumattomista vieraistaan. Tai toinen vaihtoehto voisiolla se, että kokeillaanpa uutta sodankäyntimallia, siirtämällä rajanyli elävää massaa. Ehkä jatkossa tapahtuvaa satojentuhansien ihmisten siirtämistä, ihan lyhyessä ajassa naapuriin.
Jos noin kävisi, ehkä silloin olisi tilausta myös vihreille miehille kuten Georgiassa ja Krimillä ?

Olli Juntunen

>>Se on ihan selvää, että ei näitä ratkaisuja tuhannen maahantulijan laittomasta päästämisestä rajan yli ja sopimusten vastaisesta rajan yli päästämisestä ole rajamiehet tehneet>>

Miten niin laittomasta? Mitä sopimusta venäläiset rikkovat?

Sibil Yanev

Suomen isoin ongelma on rakenteellinen koruuptio, joka vaikuuttaa politiikan polarisointiin ja epäloogisuuteen maahanmuutto- ja geopoliittisesti.

Suomen suurin syy maahanmuuttajien vastaaottamisen laittominkin keinoin on nillä (varsinkin ne jotka varmasti saavat kielteisen päätöksen) rahastaminen SPR:n , Luona Oy, oikeuslaitoksen, sosiaaliviraston, Terveystalon , Kirkkoavun, asianajajatoimistojen, tulkkauspalveluiden sekä kuljetuspalveluiden kautta.

Se on kuin korvaisi kansantaloudellisesti roskaruoan (aikaisempi kokoomuksen johdannaiskauppojen sekoilut) pelkällä sokerilla (nykyinen maahanmuuttopolitiikka) Oikea syy on rakenteellinen korruptio varsinkin kuntatasolla.

Tässä raportti:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/hallituksen-salainen-maa...

Ilkka Korkalainen

Putinin johtaman oligarkkimafin kanssa mitkään sopimukset eivät pidä. Suomella ja Venäjällä on olemassa rajakäytännöistä sopimukset kun vaan Putinin mafia toimisi niiden mukaan. Matujen päästäminen rajalle on tahallista häiriökäyttäytymistä.

Jari Martikainen
Vastaus kommenttiin #30

Lisäys edelliseen kommenttiin:

Itse löysin vain tämän kohdan, jota luovasti tulkitsemalla voisi Venäjän väittää rikkovan:
http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1998...

"38 artikla
1. Sopimuspuolet ryhtyvät tarpeellisiin toimenpiteisiin ehkäistäkseen, paljastaakseen ja estääkseen henkilöiden laittomat valtakunnan rajan ylitykset, matkustuksen väärillä tai väärennetyillä matkustusasiakirjoilla tai henkilöiden laittoman kuljetuksen valtakunnan rajan yli."

Turvapaikanhakijahan ei ole laiton rajanylittäjä, kun vaan siinä rajalla ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa ja sen tähden pyrkivänsä maahan.

Esko Kotilainen
Vastaus kommenttiin #31

Näinhän se on.eikä Venäjällä ole mitään oikeuksia ,eikä velvollisuuksiakaan estää,kolmannesta maasta ,läpikulkumatkalla olevaa matkailijaa joka pyrkii hakemaan asyylia Suomesta. Kyllä se on Suomen ja vain Suomen asia hoitaa juttu omalla rajallaan. Mutta kun Suomen hallituksella ei ole enää toimivaltaa tälläiseen yksinmääräykseen.Tämä on ikävä kyllä tosiasia,yrittivät politiikot sitten kuinka tahansa estää sen valkenemista kansalaisille. Toisaalta ,etiväthän venäläiset sen yhden intialaisen tulon Suomeen.Tai estivätkö,vai paleltuiko vaan muutoin kun oli unohtanut pitkät kalsarit Intiaan.Miksi muutoin Intiasta pitää lähteä karkuun?Mitä vakavia uhkia siellä on? Yhden voin mainita se on kuolemantuomio raiskauksista.

Carolus Linden
Vastaus kommenttiin #31

Venäjänpuolelta rajalle tuleva henkilö tarvitsee viisumin Schengen-alueelle. Viisumihakemuksen voi tehdä Moskovassa, Pietarissa tai Kiovassa. Ym. sopimus koskee laitonta rajanylitystä. Lainmukaisen viisumin puuttuminen rajaa ylitettäessä tekee rajanylityksestä laittoman. Kuitenkin laittomasti rajan yli päässeet ovat oikeutettuja tekemään turvapaikkahakemuksen Suomessa. Kaikki nämä hakemukset voidaan katsoa asiattomiksi. Siksi olisi tärkeää, että laittomat rajanylitykset voitaisiin estää.

Jari Martikainen
Vastaus kommenttiin #35

Nope, ei sitä viisumia tarvita "rajalle tultaessa", vaan siinä vaiheessa kun Suomalainen rajavartija rajalla sitä kysyy. Se viisumi on paperi, joka oikeuttaa saapumiseen Schengen-alueelle.
Viisumista huolimatta suomalainen raja-vartija voi tehdä päätöksen, että henkilöä ei päästetä maahan. Viisumin olemassaolo ei itse asiassa edes mitenkään kuulu Venäjän rajaviranomaisille. Ei se ole mikään "lupa poistua Venäjältä Schengen alueelle", se on "lupa saapua Schengen-alueelle".
Siinä vaiheessa kun rajavartija kysyy passia ja viisumia, niin se suomalainen raja-vartija tekee päätöksen päästääkö henkilön maahan vai ei. Turvapaikkaa hakeva päästetään maahan rajavartijan päätöksellä, eikä turvapaikanhakija tällöin ole laiton rajanylittäjä.

Nämä turvikset tulevat rajan yli siis ihan virallisen raja-aseman kautta suomalaisen rajavartijan päätöksellä.
Laittomia rajanylittäjiä he olisivat, jos tulisivat rajan ylitse "metsän läpi", mutta silloinkaan heitä vastaan ei nostettaisi syytettä kunhan hakisivat turvapaikkaa.
Tälläiseen laittomaan rajanylitykseen Venäläisten on velvollisuus pyrkiä puuttumaan.

Carolus Linden
Vastaus kommenttiin #38

Muutoin aivan oiken, mutta valtiosopimusten mukaan molempien osapuolien tulee toimia estääkseen laittomat rajanylitykset. Tämä nähdäkseni asettaa myös Venäjän viranomaisille velvollisuuden tarkastaa onko sieltä rajallepyrkivillä rajanylitykseen tarvittavat asiakirjat ja jos niitä ei ole, estää pääsy rajalle.
Kyllä näin on ennen toimittu. Nyt kun Venäjän viranomaiset toimivat toisin, ollaan Suomen puolella kovin hämmentyneitä ja voimattomia, eikä edes mainita voimassaolevasta sopimuksesta, kun lähdetään neuvonpitoon Venäläisten kanssa.

Jari Martikainen
Vastaus kommenttiin #41

Turvapaikanhakijahan ei ylitä rajaa laittomasti. Siinä rajalla ne päästää Suomeen suomalainen raja-vartija kun kertovat hakevansa turvapaikkaa. Heidät käännytettäisiin muutoin rajalta takaisin Venäjälle, mutta kun ne Suomi on sitoutunut sellaisiin sopimuksiin, että jokainen turvapaikanhakija on päästettävä maahan.

Pauli Vuorio

Suomen ja Venäjän vanhat sopimukset menivät roskakoriin samalla kun Schengen
sopimus tuli voimaan. Venäjä ei ole Schengen maa, mutta Suomi on. Suomi vastaa
siitä, että Schengenin ulkorajaa Venäjää vastaan ei ylitetä ilman virallista Schengen
viisumia, jonka saa Moskovasta. Väärennökset eivät kelpaa.

Esko Kotilainen

Ps.Suomen hallitus on munaton,kun nyt sekä Norjasta että Ruotsista palautuspäätöksen saaneet katoaa ihmellisesti,ennen palautusta.Norjassa,näistä 5500 .Venäjältä tulleista on jo nyt 1000 karkuteillä,kun heille on selvinnyt,Norjaan pääsyn mahdottomuus. Eli siis Suomeen,tarvittaessa uusi nimi,uusi tarina,ja ovet ovat auki ja sääret levällään hoitajilla.Olen joidenkin "turvan" hakijoiden kanssa keskustellutkin,heidän ongelmistaan kiristyneestä tilanteesa,johon olen tyynesti vastannut,pyrkikää Suomeen,pussinpohjalle,sieltä teitä ei kukaan saa koskaan ulosheitettyä.Pääministerin taloakaan ei ole vielä arvottu,kuka sen saa.

Ritva Västi

Otetaanpa kantaa toisinpäin ,Onko Putiinilla enää valtaa näihin rikollisiin järjestöihin,sielähän häärää tuhansia erilaisia jengiä.koska Venäjältä puuttuu pelisäännöt oikeudenmukaisuus miten maata johdetaan.oikeus on jokaisen omis käsissä.Jos Putiinilla olis valtaa ei kai aikuinen mies leiki enää leekopalikoilla tekee itestään ja perheestään täyden pellen,,,tälläinen käytös viittaa ison maan pressalta ettei päänupissa ole enää kaikki kohallaan,...tarttisko sahajauhot vaihtaa???

Pauli Vuorio

Tänään tulleen tiedon mukaan Venäjällä on pidätetty entinen diplomaatti. Hän on väärentänyt ainakin tuhat viisumia. Pääasiassa Syyrialaisille pakolaisille. Minun oikeus-
tajuni mukaan nämä pakolaiset ovat syyllistyneet rikokseen hankkimalla väärennettyjä
virallisia papereita. Venäjä tulee tuomitsemaan tämän entisen diplomaatin. Kuka tuomitsee nämä rikokseen syyllistyneet pakolaiset?

Pasi Ranta

Eihän tähän muu enää auta, Sipilälle lopputili, hänen tehtävänsä on aina ja kaikkialla hoitaa Suomen kansalaisten etujen mukaan työnsä. Koko hallitus ei sitten ole tehnyt muuta kuin haittaa kansalaisilleen, veroja ja veroluonteisia maksuja nostetaan kokoajan, jotta nämä matut = (Maahantunkeutujat) voivat hyvin täällä.

Airi Mantovaara-puolakka

Shengen-sopimus koskee EU:n ulkorajaa. Jos Suomeen tulee maahanmuuttajia Ruotsista, he ovat päässeet 5-10 Shengen-rajan yli sitä ennen. MIKSI ja MITEN?
Nyt tulee muutamia rajan yli Venäjältä. Olen aikoinani istunut useita tunteja Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän rajalla, kun papereitani on tarkastettu. Jos nyt on helpompaa, syy non SSS-hallituksen. SSS-HALLITUS suojaa kaikkea ja syyttää meitä, joilla ei ole minkäänlaista syyllisyyttä tai edes mahdollisuutta vaikuttaa muuten kuin ÄÄNESTÄMÄLLÄ VAALEISSA,