Lauantai 25.5.2019

Jäätteenmäki: ”Suomi on ottanut vastaan liian paljon”

Luotu: 
30.1.2016 13:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.
|

– Suomi on ottanut vastaan liian paljon ihmisiä ja liian nopeasti, kirjoittaa keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki Etelä-Suomen Median kolumnissaan.

Samalla europarlamentaarikko arvioi EU:n epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikassaan, sillä se ajaa Jäätteenmäen mukaan ihmisiä pyrkimään henkensä kaupalla Eurooppaan. Tällä hän viittaa Välimeren hukkumistapauksiin.

Vaihtoehdoksi Jäätteenmäki esittää konfliktien lähialueiden pakolaisleirien taloudellista tukemista ja mallia, jossa turvapaikkaa voisi hakea leireiltä suoraan.

– Siten säästettäisiin turvapaikanhakijoiden henkiä, rahaa ja vaivaa. Samalla muuttovirta Eurooppaan olisi hallittu ja yhteiskunnilla olisi enemmän aikaa ja voimavaroja vastaanottaa uudet tulijat, Jäätteenmäki kirjoittaa.

Malli on nostettu esille myös Saksan liittokansleri Angela Merkelin kokoamassa kahdeksan EU-maan ”halukkaiden koalitiossa”, johon Suomikin kuuluu. Ryhmä on pohtinut ratkaisuja pakolaiskysymykseen.

Turvapaikanhakijoiden hakemista suoraan pakolaisleireiltä on aiemmin pohtinut myös perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho Uuden Suomen haastattelussa marraskuussa. Halla-aho piti ajatusta ”harkitsemisen arvoisena”. Hän huomautti, että malli loisi samalla selvän käytännön, kuinka toimia niiden kohdalla, ”jotka sen jälkeen yrittävät tulla Eurooppaan ilman maahantuloon oikeuttavia dokumentteja”.

Ajatus on herättänyt huomiota myös Ruotsissa, jossa maahanmuuttotutkija Joakim Ruist esitti mallia Dagens Industrin kolumnissaan viime vuonna.

Jäätteenmäki arvioi kirjoituksessaan, että turvapaikanhakijoiden tulo Eurooppaan ei lopu ennen kuin ”konfliktialueille on saatu rauha”.

– EU:n kyvyttömyys on aiheuttanut tilanteen, jossa tuntuu olevan pelkkiä häviäjiä. Ainoat hyötyjät ovat rikolliset, ihmisten hätää hyödyntävät, ihmissalakuljettajat, Jäätteenmäki toteaa.

Lue myös: Halla-ahon yllättävä avaus: ”Pakolaisleireiltä loppuvat rahat – tietää mitä seuraa”

Lue myös: ”Ruotsi sulkee rajansa” – Tutkijalta kova arvio ja ratkaisuehdotus DN:ssä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Susku London

Tilanne on nurinkurinen tällä hetkellä. Pakolaiset saapuvat kuin kuokkavieraat juhliin. Yleensä sellaiset juhlat päättyvät katastrofiin, sillä kuokkavierailla ei ole tapana kunnioittaa juhlien isäntiä. Olen sitä mieltä, että Suomeen tullaan vain kutsuttuna. Juhlien isännillä täytyy olla mahdollisuus suunnitella kuinka monta vierasta kutsutaan, mitä tarjoillaan jne.

Tom Frank

Hitaasti, liian hitaasti herää niin suomalainen kuin EU-eliitti. EU on kyllä ollut tämän maahanvyöryn edessä täysi veltto....no, jätetään sanomatta. Toivottavasti Suomessa on ainakin herätty huomaamaan, miten nopeasti EU reagoi kriiseissä, eikä nojaa siihen liikaa tulevaisuudessa. Oma apu paras apu!
Katsokaa vaikka YouTubesta haastatteluja tavallisten puolalaisten kadunmiesten mielipiteistä koskien tätä invaasiota. Siellä ollaan asian suhteen paljon realistisempia, kuin esim. Ruotsissa ja Suomessa. Sen vuoksi tulevat myös selviämään tästä menosta pienemmin vaurioin kuin me koko maailman halaajat.

Esko Kotilainen

Plus,kaikki somalit jotka Suomessa ovat jo pyörineet aikansa.Somalia on turvallinen maa ,jos Suomessa voi somali tehdä vaalikampanjaa Somalian pressaksi,käyden välillä sossun rahoilla vaalikierueella maassaan.Kannatan kuitenkin Husua pressaksi,eihän nainen voi soveltua sellaiseen virkaan ,ei ainakaan Somaliassa.Husulla on vahvat ja soveliaat mielipiteet ja lausunnot,ainakin syömisestä ja sen tervellisyydestä.Sopii Somaliaan.

Tuomo Niemelä

Voittajat ovat edelleen Markku Huuskon kaltaiset federalistit ja globalisitit, sillä se mitä on Eurooppaan saatu sisään, sitä ei helpolla pois saa. Ruotsista tulee saapumaan osa niistä 80 000:sta ja Merkelin sisäänottamasta n. miljoonasta ehkä 20 000. Ensi vuonna muuten vaikka 50 000 ja olette saaneet Suomeen pakotettua yhteensä sellaiset 150 000 matua 1,5 vuodessa.

Esko Kotilainen

Pitää paikkansa,jo nyt tiedetään Ruotsissa ja Norjassa näitä hävinneitä "turvan " hakijoita tuhat määrin.eivät he mihinkään muualle voi pyrkiä kuin Suomeen,pussinpohjalle,josta heitä ei mihinkään voi heittää. Suomen hallitus,jolla on vastuu asioista on täysin munaton porukka,toivottavasti suomalaiset eivät sitä ole.Vaan tarttuu asiaan,onhan sitä ennekin tartuttu asioihin,jos ei hallintoviranomaiset kykene hoitamaan asioita mihin heidät on valittu,edustamaan kansalaisten mielipidettä.

Risto Nikander

Enpä malta olla kommentoimatta, että eilisen TEEMA TV:n ohjelmaan kuului vanhaa dokumenttia noin 25 vuoden takaa.
Silloin Somaliasta tuli Suomeen noin 1800 "pakolaista" ja koko Eurooppaan 20000 samana aikana. Eli todella kohtuuton määrä suhteellisesti. Silloinkin paljon Venäjän kautta. 10 lapsen perheen isä kertoi "villastaan" Somaliassa, mutta tyytyi Suomen tarjoamaan isoon huoneistoon.
Tältä ajalta on mm. HARRI HOLKERIn lanseeraama nimitys "ELINTASOPAKOLAINEN".
Nythän meillä on kokemusta miten he ovat sopeutuneet. Ehkä hyvinkin, mutta töitä ei monelle ole löytynyt, paitsi pakolais järjestöissä jne.
Mitä tästä opimme:
POLITIIKOT EIVÄT OLE OPPINEET MITÄÄN!

Harri Ikonen

Jäätteenmäki esittää, Merkel esittää, Soini esittää, Halla-aho pitää ajatusta hyvänä. Orpo katsoo mitä muut tekevät.
Mistähän löytyisi se poliitikko, joka todella saisi päätöksiä aikaan? Ja expressa T.Halonen voivottelee, että mitähän niille pakolaisparoille nyt käy, kun . . .

Carolus Linden

Tuskinpa ex-pressa kovinkaan paljoa voivottele, jos muistaa vahvistaneensa Ulkomaalaislain, jonka 147§ voidaan käyttää tehokkaasti estämään jokaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen turvapaikanhakijan maastapoistamisen.

Ilkka Korkalainen

Matu vyöryn alkuvaiheessa annettiin täysin vääränlaista kuvaa Suomesta. Pääministeri teki pahan virheen antaessaan maailmalle viestin oman asuntonsa luovuttamisesta matujen majapaikaksi. Nyt on vaikea korjata tapahtunutta. Miksi ei noudatettu Duplin/ Shengen sopimuksia jotka olisivat estäneet tällaisen matu-vyöryn suomalaisten riesaksi.

Sibil Yanev

Suomen suurin syy maahanmuuttajien vastaaottamisen laittominkin keinoin on nillä (varsinkin ne jotka varmasti saavat kielteisen päätöksen) rahastaminen SPR:n , Luona Oy, oikeuslaitoksen, sosiaaliviraston, Terveystalon , Kirkkoavun, asianajajatoimistojen, tulkkauspalveluiden sekä kuljetuspalveluiden kautta.

Se on kuin korvaisi kansantaloudellisesti roskaruoan (aikaisempi kokoomuksen johdannaiskauppojen sekoilut) pelkällä sokerilla (nykyinen maahanmuuttopolitiikka) Oikea syy on rakenteellinen korruptio varsinkin kuntatasolla.

Tässä raportti:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/hallituksen-salainen-maa...

Carolus Linden

Yksi syy hallituksen, ehkä muidenkin viranomaisten ja poliitikkojen, haluttomuuten rajoittaa turvapaikanhakijoiden maahantuloa saattaa olla, että tarvittavat päätökset voisivat vaikeuttaa poliitikkojen ja virkamiesten pääsyä kansainvälisiin huippuvirkoihin. Kun katsoo, mikälaisiin virkoihin, sekä niihin liittyviin etuuksiin ja palkkoihin esim. ex-pääministerit Katainen ja Kiviniemi, ovat päässeet, ei ihmetytyä, että löytyy haluttomuutta toimiin, jotka ilmesestikin estäisivät muiden pääsyä vastaavanlaisiin virkoihin. Onhan se aivan inhimillistä ja ymmärrettävää.

Janne Keinänen

Tätähän se Katainen toivoi ja suunnitteli jo 2008! http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-mil...
Nyt ollaan työntämässä puolet takaisin, vaikka vasta murto-osa tuosta kahdesta miljoonasta tullut 2008 jälkeen.
Vihervasemmisto haluaa inhimillisen kohtelun kaikille kustannuksista riippumatta, jonka vuoksi se jää aika yksin politiikassaan. Jos nyt olisi nousukausi, myös oikeisto suhtautuisi täysin eri tavalla mamuihin.
Ja kerrottakoon, että mielestäni hädänalaiset saavat tulla turvapaikkastatuksella, mutta oman maansa rintamakarkurit joutaisi palauttaa takaisin perheidensä luo. Tai sitten tulee muuten kuin pakolaisstatuksella.

Janne Keinänen

Tätähän se Katainen toivoi ja suunnitteli jo 2008! http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-mil...
Nyt ollaan työntämässä puolet takaisin, vaikka vasta murto-osa tuosta kahdesta miljoonasta tullut 2008 jälkeen.
Vihervasemmisto haluaa inhimillisen kohtelun kaikille kustannuksista riippumatta, jonka vuoksi se jää aika yksin politiikassaan. Jos nyt olisi nousukausi, myös oikeisto suhtautuisi täysin eri tavalla mamuihin.
Ja kerrottakoon, että mielestäni hädänalaiset saavat tulla turvapaikkastatuksella, mutta oman maansa rintamakarkurit joutaisi palauttaa takaisin perheidensä luo. Tai sitten tulee muuten kuin pakolaisstatuksella.

Ilkka Korkalainen

Suomi ei tarvitse yhtäkään näistä matuista. Heille ei ole käyttöä yrityksissä eikä yhteiskunnan palveluksessa. Suomessa on 500.00 työtä vailla olevaa joten puheet matujen kotouttamisesta ja työllistämisestä ovat täyttä huuhaata. Ne jotka ilman mitään kritiikkiä ovat ottamassa tätä porukkaa maahan eivät osaa edes ajatella mitä se maksaa ja kuka maksaa.

Esko Kotilainen

Niinhän se pitäisi olla.Ne jotka haluavat Suomeen elämään ovat kyllä tervetulleita,sillä edellytyksellä että kykenevät itsensä elättämään ja myös perheensä.Mitään suurempaa sotaa ei ole käynnissä missään muualla kuin Syyriassa.Silti tulijat ovat suurinpiirtein täysin muualta kuin sieltä.Kuka lähtee Intiasta,Norsunluunrannikolta,Kongosta,Somaliasta ja ties mistä kymmenistä valtioista pyrkimään Suomea kohti.Miksi? Siksi ettei Suomi ole vieläkään perunut puheitaan onnelasta,jossa pääministerikin antaa oman asuntonsa tulijoille.Tilanne on yhtä naurettava kuin taannoin oli Unkarin mustalaisten keskuudessa levinnyt huhu että,Kanada ottaa vastaan heidät.No tuumasta toimeen ja jopa 4000 romaania osti lipun hetkessä Ottawaan.Hämmästys ja jopa kalabalikkikin siitä seurasi,kun totuus selvisi lentokentällä ja suora palautus.

Esko Kotilainen

Tottakai julistaa.Mutta maksakoon myös näiden elätyksen,asumuksen ym. itse.Eikä veronmaksajien kontolta.Minulta on mennyt täysin usko humaniteeriseen auttamiseenkin ,johtuen SPR:n toiminnasta.Suorastaan ällöttää.Ennen saatoin antaa muutaman lantin kolehtiin,ja kannatin kokomuustakin,kirkon haaviin joku lantti myös löysi tiensä,sekä tieltään poikenneelle kovan kohtalon kokeneellekin,MUTTA,kun minä olen niin täysin pettynyt valheisiin,jota kaikki edellä mainitut edustavat,olen lopettanut kaiken tälläisen .Päinvastoin olen alkanut aseistautumaan pahimman varalle,säilyttääkseni itsenäisyyteni,enkä epäröi kyllä käyttää puolustustani,jos tarve vaatii.Munaton hallitus,joka vain esittää,miettii,pähkäilee,raapii korvallistaan,kuullostelee,ihan pressaa myöten.Sanokaa yksikin asia jonka he ovat saaneet maaliin.Ei ole,paitsi tietysti,rajat auki,sehän selvä.Hyi helvetti.

Jukka Kautto

Tilanne on ollut tulella leikittelyä jo pitkään, koska poliitikot eivätkä viranomaiset kykene/ halua tai sekä että pitämään järjestystä kotitontilla. Valtatyhjiö täyttyy aina, eikä välttämättä toivotulla tavalla:
200 Swedes Storm Occupied Stockholm Train Station, Beat Migrant Children
http://www.zerohedge.com/news/2016-01-30/200-swedes-storm-occupied-stock...
Väärinkäsityksen välttämiseksi on syytä mainita, että tanskalaisen tutkimukseen mukaan 72% "lapsisiirtolaisista" on osoittautunut aikuisiksi. Ruotsi ei hienotunteisuussyistä halua edes tarkistaa ikätietoja, vaan elää itseluodussa satumaailmassa, jossa 15 vuotias puukottaja voi olla yhtä hyvin parikymppinen.
"When you mess and ravage your neighbor's house, it is only a matter of time, before you are put to the Sword. Don´t ask, if this is possible, but when. "

Risto Nikander

Jäi sanomatta, että Li Andersson on tehnyt eduskuntakyselyn ikätestien kieltämisestä Suomessa! Hän siis vaatii, että virkamiesten ON USKOTTAVA MATUJEN VALHEITA!
Tunnetuin partalasihan on "17 vuotias" Fahad Firas, joka piti "konferessia" Sipilän kanssa Oulun VOKissa. Nyt aiheesta leviää youtubissa pilavideo jopa Hong Kongossa. Tähän on yhdistetty Sipilän kodin antaminen pakolaisten käyttöön.

"KYLLÄ SUOMALAISET ON HULLUJA" käsitys leviää. Sanat sinisimäisyys ja naiivius eivät riitä.