Sunnuntai 22.10.2017

Kenraalimajuri Ylellä: Itärajalla huolestuttavia merkkejä – Välimeri vaihtui Venäjä-reittiin?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.2.2016 21:24
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen itärajalla on havaittu merkkejä siitä, että reitti Venäjän kautta Suomeen olisi toiminut joissakin tapauksissa turvapaikanhakijoille vaihtoehtona Välimeren reitille. Asiasta kertoi Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö, kenraalimajuri Ilkka Laitinen Ylen A-studiossa maanantaina.

Laitisen mukaan on ”tiettyjä viitteitä” siitä, että henkilöt, jotka olisivat muuten Eurooppaan pyrkiessään tulleet Välimeren yli, ovatkin nyt päätyneet tulemaan Venäjän kautta ja itärajan yli Suomeen. Hän kuvasi havaintoja huolestuttaviksi.

– Näitä on muutamia tapauksia, Laitinen kommentoi mahdollisen ilmiön suuruusluokkaa tällä hetkellä.

Laitinen totesi myös, että Suomi on vaarassa jäädä Eurooppaan suuntautuvassa muuttoliikkeessä välimaastoon, johon saavutaan sekä idästä että lännestä.

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Sipilä nostaa alvia pari prosenttia, ja indeksipurettuja kustannuksia 10-30 prosenttia, jemmaa muutaman miljoonan lisää veroparatiiseihin ja homma on hoidettu. Ai niin, nostetaan vielä sähkön hintaa 15% lisää, niin saadaan verokertymää korjattua kokoomuksen malliin, eli rikkaat ei maksa enää lainkaan veroja, orjat on sitä varten. Loput maasta voidaan myydä Putinille hyvään hintaan. Tervemenoa Suomi, ei ehtinyt tulla sataa vuotta täyteen.

Carolus Linden

Ei kai Suomi ole jäämässä välimaastoon, kun Suomi on lännestä ja idästä pyrkivien turvapaikanhakijoiden päämärä ja määränpää. Tilanne tulee todella tukalaksi, jos lakejamme ei muuteta siten, että ne sallivat turvapaikanhakijoiden maahantulon tehokkan estämisen.

Jouni Halonen

Edelleen suurin porukka on tullut lännestä. Sinänsä mielenkiintoista, että media on kuin käskystä hiljentynyt tästä mamu-asiasta. Paikan on ottanut Caruna ja sähkönsiirtohinnoittelu yliampuvine huhuineen. Mitähän tärkeitä päätöksiä takahuoneissa oikeasti tehdään, esim. TTIP, kenties NATOon liittyminen,....