Sunnuntai 22.10.2017

Varoitus: Yli 20 ihmisen kortti kopioitu – tapahtuiko rikos ABC:llä jo 12.09.2015?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.2.2016 15:38
  • Kuva: Poliisi
    Kuva
    Huomaamattomia skimmaus- eli kopiointilaitteita voidaan asentaa erilaisiin kortinlukijoihin ja maksupäätteisiin. Arkistokuva.

Yli 20 ihmistä on ottanut poliisiin yhteyttä Pieksämäellä tapahtuneeksi epäiltyjen pankki- ja luottokorttien kopioinnin vuoksi, Itä-Suomen poliisi kertoo.

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että monien ilmoittajien kortit on kopioitu Pieksämäen ABC-aseman kylmäpisteeseen asennetun skimmerin eli kopiointilaitteen avulla. Erikoista tapauksessa on se, että poliisin mukaan ”skimmaus on mahdollisesti tapahtunut jo viime syksynä 11.-12.09.2015”.

– Tapaus tuli ilmi kun luottokorttiyhtiö varoitti rahojen nostoyrityksestä. Kopioituja kortteja oli yritetty käyttää Indonesiassa ja Balilla. Osassa tapauksessa luottokorttiyhtiö pystyi estämään nostot, mutta useissa tapauksessa kopioiduilla kortilla onnistuttiin tekemään ostoksia, poliisi tiedottaa.

Viimeisimmät epäilyt Pieksämäeltä tulivat poliisin tietoon vasta viime viikonloppuna. Poliisi kertoo tarkastaneensa automaatin heti, ”eikä paikalta tavattu mitään epäilyttävää”.

– Jos epäillään, että kortti on kopioitu, se kannattaa sulkea heti ja ottaa pikaisesti yhteys pankkiin ja Pieksämäen poliisiin, poliisi neuvoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: