Sunnuntai 22.10.2017

Lähes puolet suomalaisista haluaa viinit kauppaan – Panimoliitto pillastui heti THL:lle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.2.2016 17:37
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Miltei joka toinen suomalainen sallisi viinien myynnin ruokakaupoissa.
|

Lähes puolet suomalaisista, 47 prosenttia, toivoo viinejä ruokakauppoihin. Väkevät viinat Alkossa säilyttäisi kuitenkin 87 prosenttia suomalaisista.

Tiedot selviävät Alkon ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen TNS Gallupilla teettämästä kyselystä. Tiedot kerättiin tammikuussa 2016, jolloin haastateltiin 1007 satunnaisesti valittua 15–79-vuotiasta suomalaista.

Tutkimuksen mukaan 48 prosenttia suomalaisista pitää nykyistä alkoholipolitiikkaa sopivana. Runsas kolmannes, 35 prosenttia, toivoo väljempää sääntelyä ja vain joka kymmenes on sitä mieltä, että nykyistä sääntelyä tulisi tiukentaa.

– Väestö pitää alkoholin vähittäismyyntimonopolia hyväksyttävänä keinona vähentää alkoholihaittoja. Aina ei tulla ajatelleeksi, että viinien vienti ruokakauppoihin tarkoittaisi myyntipisteiden lisääntymistä 350:sta yli viiteentuhanteen. Tämä lisäisi selvästi sekä kulutusta että haittoja, huomauttaa THL:n pääjohtaja Juhani Eskola laitoksen tiedotteessa.

Juomateollisuuden edunvalvoja Panimoliitto harmittelee sosiaalisessa mediassa kuitenkin tapaa, jolla THL viestittää uudesta tutkimuksesta. Liiton mielestä on ”pohjakosketus” arvioida tutkimuksen perusteella, että ”kansa ei toivo väljempää alkoholipolitiikkaa”, kuten THL uutisensa otsikoi.

 

 

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit