Lauantai 23.9.2017

Jussi Halla-aho nosti Tanskan ”korulain” esiin – ”Välittömästi käyttöön Suomessa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.2.2016 10:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii, että Suomessakin olisi otettava käyttöön Tanskan parlamentin hyväksymä ja kiistelty niin sanottu ”korulaki”. Se mahdollistaa turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoinnin tietyn rajan jälkeen.

Halla-aho huomautti, että vastaava käytäntö on otettu käyttöön myös Baijerin osavaltiossa Saksassa ja se on ollut käytössä Sveitsissä jo aiemmin.

– Suomessa ulkomaalaislain 120 § antaa mahdollisuuden vaatia ulkomaalaiselta vakuus oleskelu- ja paluukustannusten kattamiseksi. Tälläinen menettely pitäisi ottaa välittömästi käyttöön myös Suomessa, Halla-aho toteaa perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Europarlamentaarikon mielestä se, kuinka paljon varoja menettelyllä kerättäisiin, olisi ”toissijaista”.

– Ensisijaista olisi lähettää viesti, että Suomeen ei voi tulla maksuttomaan täysihoitoon, Halla-aho toteaa.

Maahanmuuttovirasto kertoi aiemmin tällä viikolla, että Suomi ei takavarikoi turvapaikanhakijoiden omaisuutta. Sen sijaan turvapaikanhakijan varallisuus vaikuttaa siihen, voidaanko turvapaikanhakijalle myöntää niin kutsuttua vastaanottorahaa.

Halla-ahon mielestä Suomessa pitäisi puuttua nyt maan ”vetotekijöihin”, eli syihin, jotka tekevät Suomesta erityisen houkuttelevan turvapaikanhakijan silmissä.  Halla-ahon mukaan Euroopan unionin alueella on alkanut nyt ”race to the bottom (kilpailu viimeiselle sijalle)” vetovoimatekijöiden suhteen.

– Tämä pitää paikkansa, eikä Suomella ole varaa jäädä muista jälkeen, Halla-aho sanoo.

Halla-aho haluaisi palauttaa myös rajatarkastukset Eurooppaan.

– Tässä tilanteessa olisi mielestäni hyvä ratkaisu, että kaikki jäsenmaat palauttaisivat rajatarkastukset EU:n sisärajoille ja käännyttäisivät niiden yli tulevat turvapaikanhakijat ilmeisen perusteettomina.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarle Akkanen

Tolkun mies puhui täyttä asiaa. Tämä on tietysti täyttä myrkkyä maailmanparannussiiven kansoittamalle medialle ja heidän lakeijoilleen? Onneksi ko. siipi on vähemmistö, mutta valitettavasti määräävässä portinvartijan asemassa medioissa.

Hannu Keränen

Laki :
-ei toisi juuri yhtään tuloja
-huonontaisi Suomen mainetta jo muutenkin entisenä natsien liittolaismaana
-on pilannut Tankan mainetta
-olisi syrjivä, koska suomalaisten käteisomaisuuteenkaan kajota sosiaalituen myöntämisen yhteydessä, sosiliaalietuuksien myöntämiseen omaisuus toki vaikuttaa
-on kansainvälisten sopimusten (hengen) vastainen
-on yhtä tyhjän kanssa, koska omaisuus on helppo piilottaa viranomasilta

Matti Virtanen

- Ei siitä mitään tuloja tulisi se on aivan totta.

- Hieno ja uusi natsivertaus. Onneksi olkoon :)

- Miten Tanskan maine on pilaantunut? Eivätkö suvaitsevaiset ihmiset nyt tykkää Tanskasta? Menettääkö Tanska jotain hyvää?

- Suomalaisena en aseta ulkomaalaista samalle viivalle kun puhutaan Suomalaisten maksamista etuuksista.

Viimeisestä(kin) olen kanssasi samaa mieltä.

Risto Nikander

FOREX jne. siirtäävät rahoja rajattomasti ja salaa. Ja matujen muu, usein isokin varallisuus ja pankkitilit ovat turvassa. Ei siitä mitään hankkisi. Mutta kannatan siitä syystä, että toimii edes hiukan rajoitteena tulla Suomeen.
Nuo maat elävät nyt Suomen sisällissodan aikoja. Vielä Suomen talvisodan ja jatkosodan aikana aikana sulatettin mm. Suomalaisten vihkisormuksia sotakulujen kattamiseksi. Miksi matuja tulisi kohdella paremmin, kuin esim. vahempiamme. Ja paremmin kuin suomalaisia varattomia ja pienituloisia
Naurettavaa vieraskoreutta ajatella aina sitä, mitä mieltä jotkut ulkomaiset suvakit ja kukkahattutädit olisivat suomalaisten toimista.

Risto Nikander

Aivan. Sauli Niinistön puheet saivat noin 95 prosentin kannatuksen MTVn mielipidetutkimuksessa.
Siitäkään ei uutisoitu juuri mitään. Uskon sen sanomaan. Ikinä en ole uskonut muihin tutkimuksiin, joissa puhutaan tuloksista 50/50. Syy; Kaikki tuttavapiirissäni pitävät nykyistä menoa TOSI HUONONA.

Erkki Saarinen

Korulaki on propagandistinen sana. Minusta kyse on siitä, mistä Suomen sosiaaliturvassa yleensäkin. Sosiaaliturvaa saa Suomessa sitten, kun omaisuutta ei ole tai tulot ovat elämiseen liian pienet. Ei kukaan missään ole ihan oikeesti poistamassa vihkisormuksia sormesta, jotkut toimittajat vain haluavat näin kirjoittaa.