Maanantai 10.12.2018

Kuluttaja-asiamies: Tämä ratkaisi Caruna-sovun – historiallinen veto oli lähellä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.2.2016 16:35
Päivitetty: 
18.2.2016 16:40
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Kuluttaja-asiamies kertoo harkinneensa vakavasti ryhmäkanteen nostamista neuvotellessaan Caruna-yhtiön kanssa sähkön siirtohintojen kohtuuttomista korotuksista.

Kuluttaja-asiamies ja Caruna tiedottivat tänään saavuttamastaan sovusta, joka tarkoittaa korotusten jaksottamista pehmentämällä niitä vuosina 2016 ja 2017.

Ryhmäkanne, jollaista ei koskaan ole nostettu Suomessa, oli neuvotteluissa esillä. Kuluttaja-asiamies kertoo tiedotteessaan, miksi tätä viimesijaista keinoa ei kuitenkaan käytetty vaan tyydyttiin sopuun.

– Ratkaisun saaminen tuomioistuimesta kestää vuosia. Tässä tapauksessa kuluttajat olisivat maksaneet koko sen ajan korotettuja hintoja. Nyt korotus saatiin neuvoteltua kohtuulliselle tasolle ennen kuin hinnanmuutos tuli voimaan, kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen sanoo.

Sovun myötä ryhmäkanteen nostamiselle ei enää ole tarvetta, Hentunen katsoo.

Kuluttaja-asiamiehen ja Carunan neuvottelujen lopputuloksena Carunan ilmoittamat korotukset eivät tule voimaan 1.3.2016 täysimääräisinä, vaan Caruna alentaa sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja 25 prosentilla helmikuun 2017 loppuun saakka.

– Muutoksen ansiosta sähkönsiirron vuosittainen kustannusten nousu jää asiakkaan sähkön kulutuksesta riippuen keskimäärin alle 15 prosenttiin sähkönsiirto-osuuden verollisesta loppusummasta, tiedotteessa todetaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Latvala

Toi on kans outoa: miksi tää Caruna laskee korotukset verollisesta loppusummasta, kun muut yhtiöt laskevat verottomasta? Näin korotukset saadaan näyttämään pienemmiltä. Kuluttajavomainen suostuu nyt kans tohon, saunottelun jälkeen..

Harri Ikonen

"Kuluttaja-asiamiehen ja Carunan neuvottelujen lopputuloksena Carunan ilmoittamat korotukset eivät tule voimaan 1.3.2016 täysimääräisinä, vaan Caruna alentaa sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja 25 prosentilla helmikuun 2017 loppuun saakka."

Mitenhän tätä suomenkieltä ymmärtäisi? Laskussa ei minulla ole kuin yksi siistomaksu (ei siis useita maksuja). Jos tätä maksua alennetaan 25%, niin siirto ymmärtääkseni halpenee nykyisestään. Mihin se korotus jäi?