Perjantai 24.11.2017

Stubb ilmoitti tv:ssä: Näihin veroihin ”voidaan puuttua” – lisäsopeutusta tulossa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.2.2016 08:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja hallituskumppaneineen eduskunnassa.
|

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) linjasi perjantaina hallituksen talouspoliittisten toimien rajoja Ylen aamutelevisiossa.

Stubb kertoi kevään kehysriihestä puhuttaessa, että julkinen talous tulee todennäköisesti tarvitsemaan ”jonkinasteista lisäsopeutusta”, jotta pysytään hallituksen tavoittelemassa neljän miljardin euron sopeutus- eli säästötavoitteessa.

– Mutta on liian aikaista tässä vaiheessa sanoa, mistä, miten ja miten paljon, Stubb sanoi.

Hänen mukaansa työvälineisiin kuuluu leikkausten lisäksi tietyiltä osin myös verotus, mutta ei lisälainan ottaminen.

– Lisälaina ei ole pöydällä – ei missään nimessä, Stubb sanoi.

Verotoimet sen sijaan ovat Stubbin mukaan aina mahdollisia ”suuntaan tai toiseen”. Hallitus pysyy kuitenkin valitsemassaan linjassa, että työn verotusta ei kiristetä.

– Mutta välillisiin veroihin ja haittaveroihin voidaan puuttua, Stubb ilmoitti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Paasio

Verot, sakot ja maksut vain nousevat...julkista sektoria ei leikata.

Hyvä kokkarit - demarit tykkää, eihän teitä demareista tosin muutenkaan erota.

Ihmettelen, kuinka paljon voitte vielä kiristää lisää, ennenkuin talous sakkaa lopullisesti. Sitten olemme tavoittteessanne - kansandemokratia, yksi puolue ja YLE totuusministeriönä.

Teppo Vanamo

Ihan samalla tavalla kuin Honkajoella tuntemattomassa, tältä hallitukselta on nyt kadonnut johtoajatus. Suomi nimisen talon katossa on yhdeksän reikää, mutta hallituksella on vain kuusi kattilaa, joten niitä siirrellään paniikissa reiältä reiälle, kun ei tajuta mennä korjaamaan kattoa. Lattia lahoaa päivästä päivään ja kansalaiset putoavat jo lahoista kohdista. Tärkeimmät ministerit hoitavat vasemmalla kädellä omia tehtäviään, kun samaan aikaan oikea käsi sotkeutuu muiden hommiin ja tekee puoluepolitiikkaa. Eduskunnan työskentely on mennyt pelkäksi puoluepolitikoinniksi ja keskusteluksi, kun hallitus ei saa eduskuntaan asti mitään järkevää päätettävää. Virkamiehet sinkoilevat sinne sun tänne, kuin päättömät kanat, kun kukaan ei anna suuntaa tekemiselle.

Tähän sirkukseen tarvitaan nyt tirehtööri, jolla on selkeä ajatus siitä, missä järjestyksessä, ja millä porukalla, mitäkin asiaa hoidetaan. Ei tästä tule yhtään mitään, että kaikki sirkuksen esiintyjät ovat mukana tällaisessa pelle-esityksessä. Medialla on tietenkin hauskaa, kun voi kirjoittaa repäiseviä juttuja milloin kenenkin toilauksista, mutta maksaneet katsojat alkavat jo kohta heitellä tomaatteja, tässä tulee ensimmäinen...

Johannes Paasio

Ylikansallisen Sekoomuksen nykyjohtoa ei ilmeisesti kiinnosta muu kuin varmistaa oma huippuvirka Brysselissä. Kestääkö Kokoomus, jos Stubb päättää myös myydä kotimaan ilman ehtoja ja loikkaa itse Brysseliin.

Eikö Sipilän kyvykkyys ole jo tullut todetuksi? Vuoden ovat pohtineet ja selvitelleet - muutaman huonosti ajoitetun ja valmistellun esityksen ovat tehneet (ja sitten peruneet), muuta konkreettista en ole huomannut. Kun pitäisi tehdä rohkeita rakennemuutoksia, askarrellaan kivoilla ja helpoilla asioilla kuten kauppojen aukioloajat, viinan saatavuus jne. Nyt pitäisi olla rohkeutta leikata rajusti julkista sektoria, turvata julkinen turvallisuus rajoittamalla rajusti kansainvaellusta, supistaa YLE pelkäksi uutiskanavaksi, uudistaa koulutusjärjestelmä, uudistaa työmarkkina jne jne. Mutta edelleen pohditaan jotain epämääräistä yhteiskuntasopimusta tai super-poliittista sotea...

Hohhoijaaa...Sipilä, Stubb, Soini...oletteko huomanneet, laiva uppoaa...nyt pitäisi toimia, vatulointi saa riittää...tai sitten tehkää palvelus toteuttamalla uhkaus (lupaus) erosta.

Carolus Linden

Monet ovat kaivanneet "Kekkosta takaisin". Takasin voisi ainakin harkita saatavaksi presidentille lisää valataoikeuksia. Esimerkikisi Kekkosen-aikaisille presidentin oikeuksille erottaa ministeri tai hallitus ja hajoittaa eduskunta, saattaisi nykyään ja vastaisuudessa löytyä tarvetta. Lisäksi voisi olla aihetta asettaa ylimpien virkamiesten nimittämisen hyväksyminen presidentin vahvistuksen alaiseksi.

Vesa-Matti Mesia

Olen samaa mieltä, että kansandemokraattisen Kokoomuksen ainoat aikaan saannokset koko hallituksessa olo ajalta ovat verojen ja veron luonteisten maksujen korotukset ja sen lisäksi maan holtiton velkaantuminen. Kukaan ei edes ehdota julkisen sektorin saneeraamista. On täysin kohtuutonta, että julkisen sektorin palkat ovat yksityis sektoria suuremmat. Kaiken lisäksi julkisella sektorilla 10 kuukauden työstä maksetaan 12 kuukauden palkka.

Mika Uusitalo

Nostakaa vain verotusta, kansanpako on käynnissä ja kiihtyy. Kun jättää kaiken Suomessa, ei verottajakaan perässä pysy. Jäljelle jää byrokraatit, vihervasemmisto, uudet kunniakansalaiset ja muut joita ei muissa maissa työllistetä. Siinä onkin lainsäätäjä ja sosiaaliturvapaikanhakija ihmeissään, kun ei rahaa tule mistään. Siinä vaiheessa havahdutaan ja nostetaan lisää veroja.

Ensio Jauhiainen

Oulun yliopiston professori harju tutki v.2013 jos laitetaan /leikataan näille ylisuurille eläkkeille katto joka oli 3500e.puhtaana käteen valtiolle tulisi 855miljoonaa . e. vuodessa ja tämä koskisi 54000.eläkeläistä että on mistä ottaa kun Stubbilta ottaa laput silmiltä eikä aina oltaisi sen heikomman niskassa

Johannes Paasio

Et voi olla tosissasi? Ylisuuri eläke---kuka sen mahtaa määritellä?

Tiedätkö, että kaltaisiasi on tässä maassa liikaa ja sen vuoksi pako täältä kiihtyy. Ja se ei suinkaan ratkaisi pienituloisten eläkeläisten toimeentuloa vaan päinvastoin. Sosialistina ymmärrät vain yksinkertaisen populismin, ja tämän maan nykytila on seuraus juuri siitä, että kaltaisiasi on liikaa ja teitä on kuunneltu liikaa.

Et takuulla ymmärrä tätä, vaan pidät ahneen kapitalistin vihapuheena. Tässäkin olet väärässä - olen huolestunut tilanteesta, mutta syyt ja seuraukset eivät mahdu tähän, etkä niitä kuitenkaan ymmärtäisi.

Samy Arling

Yrittäjänä ehdottaisin yrittäjäjärjestöjen johtamaa lakkoa jossa vaaditaan:Ajokortti/liikennne säädösten välitöntä palauttamista 25v. sitten tasolle, 60% välitöntä leikkausta virkamiesmäärään, rajojen sulkemista tulevilta ihmisiltä jotka eivät tuo aivo tai raha pääomaa niin kauan kunnes suomi on ylijäämäinen, kehitysavun lopettamista kunnes ollaan ylijäämäisiä, 20km/h ylinopeuden sakkokynnykseksi yrittäjille koska joutuvat liikkumaan keskimääräistä enemmän verotuloja kerätäkseen...TAI ALKUUN 1vko:n lakko jossa kaikki yrittäjät mukana !

R. Paul Vuolle

Juuri näin, hyvä!
Asia pitäisi vain viedä vielä pidemmälle ja ALV:ia leikata roimasti, sekä muita välittömiä ja välillisiä veroja.
Suomesta on tullut suuri viisastenkerho - vain tuumitaan ja viisastellaan mutta ainoat jotka tekevät joitain ovat yrittäjät ja rehelliset työntekijät.

Aina vain pitää kuitenkin kysyä, miksi ihmeessä Suomessa äänestetään näitä viisastenkerholaisia vaaleista toiseen.

Kristian Björk

Eräs puolituttu matkailee pakulla virossa useammankin kerran vuodessa, ja toivoi tupakan ja varsinkin alkoholiverojen roimaa korotusta suomessa. Oikein ymmärtänyt hänen ajatuksiaan sanoi että tulee matkailu paljon halvemmaksi vaikkei itse juo kuin pullon konua vuodessa!? Sama tyyppi kertoi että ei ole harvoja ylinopeussakkojaan, mitä on saanut tampereen ja stadin välisellä motarilla maksanut enää 10 vuoteen, ei vaan kuulemma kiinnosta.