Maanantai 20.11.2017

Tuleeko nyt muutos itärajalle? Poliisin ex-pomo: ”Elintärkeä Suomelle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.2.2016 18:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii maan turvallisuuspalvelu FSB:ltä tarkempaa pakolaisvirtojen kontrollia.

Suomen sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kiittelee Venäjän presidentti Vladimir Putinin lausuntoja pakolaisvirtojen tiukemmasta hallinnasta.

– Putinin lausunto maahanmuutosta hyvä, odotan vaikutuksia rajalla. Neuvottelut jatkuvat kunnes tilanne normalisoituu, Orpo toteaa viestipalvelu Twitterissä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaati aiemmin perjantaina maan turvallisuuspalvelu FSB:n johdon kokouksessa, että maan rajaviranomaisten on tiukennettava pakolaisvirtojen kontrollia. FSB vastaa myös Venäjän rajavalvonnasta.

– On välttämätöntä tiukentaa pakolaisvirtojen kontrollia sekä Venäjälle että Venäjän kautta Eurooppaan, Putin totesi uutistoimisto Tassin mukaan.

Putinin lausunto maahanmuutosta hyvä, odotan vaikutuksia rajalla. Neuvottelut jatkuvat kunnes tilanne normalisoituu.

Viime vuonna poliisiylijohtajan tehtävästä eläkkeelle jäänyt Mikko Paatero katsoo puolestaan vastauksessaan Orpolle, että kysymys on pidemmällä tähtäimellä Suomen kannalta elintärkeä.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Nyt täytyisi vaan saada resursseja Balkanille, ja nopeasti. On aivan päivänselvä asia, että monella Balkanin maalla ei ole käytettävissään sellaisia resursseja, joilla siirtolaisten massaliikehdintää kyettäisiin valvomaan. Vähimmäisvaatimus on valokuvaaminen ja sormenjälkien ottaminen, sekä niiden toimittaminen tietokantaan. Suurin ongelma pitkällä ajalla tulee olemaan harmaiden siirtolaisten ongelma, sellaiset ihmiset, jotka ovat jollain keinolla päässeet Schengenin sisään, mutta joista ei ole mitään tietoa missään. Ulkorajojen valvonta on nyt kerta kaikkiaan saatava toimimaan, myös Suomessa.

Carolus Linden

Oli tilanne rajaoilla, neuvotteluissa, EU:n aikeissa ja naapurivaltioiden käytännöissä mikä hyvänsä, on tärkeää saada maamme lait sellaiseen muotoon, että maahantulo voidaan estää tännepyrkiviltä turvapaikanhakijoilta. On tärkeää, että vaikka sallittaisiin nykyisen käytännön mukainen kaikkien turvapaikanhakijoiden maahantulo, olisi olemassa laimukainen mahdollisuus rajoittaa sitä ja tarvittaessa se kokonaan estää.

Hannu Korpilampi

Miten historiassa massamuuttoliikkeet on vastaanottavassa päässä hallittu? Pistämällä armeija vastaan ja tappamalla/orjuuttamalla jokaisen joka ei suostu kääntymään takaisin.

Uskooko kukaan että jos 200 000 suomalaista nuorta miestä päättäisi vaeltaa Irakiin, Irak ei nakuttaisi heitä konekiväärillä kylmäksi tienposkeen?

Just sayin'...