Tiistai 18.9.2018

A2-ilta kuohuttaa taas, kolme vierasta boikotoi – ”Vastuutonta, Yle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.3.2016 16:29
Päivitetty: 
2.3.2016 16:56
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Yleisradion kiistellyn keskusteluohjelman vierasvalinta oli liikaa kolmelle ohjelmaan kutsutulle.

Yleisradion niin sanottu ”turvattomuusilta” A2-keskusteluohjelmassa saa kovaa kritiikkiä vierasvalintojensa vuoksi.

Yksi vieraista on islaminvastaisen ja äärioikeistolaiseksi kuvatun Finnish Defence Leaguen (FDL) puheenjohtaja. FDL:n ottaminen mukaan keskusteluun turvapaikanhakuilmiöstä ja sen aiheuttamista huolista on saanut jo kolme kutsuttua jättäytymään pois Ylen lähetyksestä. Valinta kuohuttaa muutenkin laajalti sosiaalisessa mediassa.

– Yleltä vastuutonta antaa näkyvyyttä FDL:lle, jonka tiedetään lietsoneen syrjintää ja vihaa. FDL:n kaltaista toimintaa ei saa normalisoida, kritisoi Ihmisoikeusliitto Twitter-viestissään.

Ylen A2:n väki on vastannut ihmisoikeusjärjestön kritiikkiin Twitterissä.

– Ihmisen kutsuminen studioon ei ole vastuutonta, jos vihapuhetta ei sallita. Rasismi voi johtaa studiosta poistamiseen, Yle tviittaa.

 

 

Lähetykseen kutsutuista ovat vetäytyneet keskiviikkoiltapäivään mennessä ainakin kansanedustajat Nasima Razmyar (sd.) sekä Jani Toivola (vihr.) ja tapanilalainen paikallisvaikuttaja Seppo Siika-aho (vihr.). Razmyar kertoo suostuneensa epäluuloistaan huolimatta ohjelmaan, koska keskustelun luvattiin pyrkivän välttämään vastakkainasettelua. Toisin hänen mielestään kuitenkin kävi.

– Ohjelman Twitter-tilillä kerrotaan, kuinka keskustelun ääripäät on vihdoin saatu samaan pöytään. Vieraslista julkaistiin vasta eilen, ja mukana on muun muassa Finnish Defence Leaguen puheenjohtaja. Keskustelemme mielellämme kanssa maahanmuutosta, ja siihen liittyvistä ongelmista on pystyttävä puhumaan avoimesti. Se ei kuitenkaan ole aidosti mahdollista sellaisten henkilöiden kanssa, jotka jo lähtökohtaisesti kieltävät yhden uskontoryhmän ihmisarvon. Se ei ole mahdollista lähetyksessä, joka selvästikään ei pyri asialliseen ja tolkun keskusteluun, vaan haluaa turvata katsojamäärät vastakkainasettelulla, Razmyar kirjoittaa Facebookissa.

Kansanedustajan koko kirjoitus luettavissa tässä alla:

 

 

Meidät Jani Toivolan kanssa kutsuttiin mukaan YLE:n A2-iltaan, jonka teemana on turvattomuus. Epäröimme tahoillamme...

Julkaissut Nasima Razmyar 2. maaliskuuta 2016

 

Myös Seppo Siika-aho kertoi Facebookissa vetäytymisestään.

– Tänään sain kuitenkin kuulla, että studioon on kutsuttu myös avoimesti uusnatsistisen FDL:n (Finnish Defense League) edustajia. Mitä ihmettä? Luulisi, että studioon saisi helposti ja ihan ”tavallisia” avoimesti rasistisesti käyttäytyviä ”maahanmuuttokriitikoita”? Kun mietin tätä vierasvalintaa ja sitä, että annatte puheenvuoron live-lähetyksessä ussnatsijärjestölle, ymmärrän nyt että teillä ei A2 Illan tarkoituksena ole auttaa keskustelua aiheesta vaan tehdä jonkinlaista repivää postmodernia ajankohtaisviihdettä, tämä arvostelee kirjoituksessaan.

Yle vastaa hänellekin Facebook-päivityksessä.

– Todellakin tarkoituksemme on pyrkiä rakentavaan keskusteluun illan aikana, monenlaisten - eri näkökulmia edustavien vieraiden kanssa. Haluamme kuulla eri asiassa aktivoituneita, miksi he miettivät turvallisuudesta mitä miettivät? Vastakkainasettelua emme halua, mutta haluamme tuoda ilmi erilaisia teemaan liittyviä ilmiöitä ja ihmisiä, mielipiteitä ja faktoja. Rasismia ei sallita. Studiosta voidaan poistaa henkilö joka ei noudata sääntöjä, ei rasismia ja törkykielenkäyttöä. Ikävä ettet tule yleisöön, toivottavasti katsot kuitenkin lähetystä, Yle kirjoittaa.

Siika-ahon kirjoitus ja Ylen vastaus kokonaisuudessaan alla.

 

 

Kiitos Seppo hyvästä ja näkemyksellisestä pohdinnastasi, kunnioitamme sitä.Ja todellakin tarkoituksemme on pyrkiä...

Julkaissut A2-ilta 2. maaliskuuta 2016

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Ana María Gutiérrez Sorainen
Ana María Gutiérrez Sorainen
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sepetius Kangas

Ihmisillä on se ihmisarvo minkä ihminen itse ansaitsee. Se millainen ihmisarvo kullakin on riippuu hänestä itsestään ja myös hänen kuulijakunnnastaan. Ihmisarvo on moraalinen ja juridinen käsite, jonka mukaan ihmisellä on arvo sinänsä. Ihminen ansaitsee henkilökohtaisen kunnioituksen ja arvostuksen sekä ystävällisen ja inhimillisen kohtelun. Se siitä

Masa Seppä

Nasima ja vihervassarit eivät tietenkään suostu edes istumaan saman pöydän ääressä kenenkään eriäviä mielipitäitä omaavien kanssa. Suvakeille tärkeintä on että rajat pysyvät auki ja jokainen juhlapaikan hakija pääsee elämään meidän työssäkäyvin kustannuksella, mitään uhkaa tässä ei ole, joitain yksittäistapauksia on mukamas vaan ollut.

Ville Mäki

Eipä juuri yllätä. Punavihreät eivät vain voi hyväksyä eriäviä mielipiteitä. Hehän eivät tykkää tunnetusti sellaisista, jotka eivät kannata rajat auki -politiikaa. Rasismi on toki tuomittavaa, mutta maahanmuutosta pitää voida keskustella. On nämä punavihreät melkoisia vekkuleita. Sanovat olevansa suvaitsevaisia, mutta eivät suvaitse vääriä mielipiteitä.

Pekka Paananen

Näyttäis ihan narsistin reagoinnilta ku ei halua /uskalla osallistua keskusteluun jonka toinen osapuoli on hänen omaa näkemystään vastaan ...
pelkäävät luultavasti mokaavansa/menettävänsä malttinsa ja näin tuovan piilevän narsismin esiin... ei mulla muuta !

Veijo Orava

MeilIä on vakavia puutteita kuunnella ja yrittää ymmärtää erilaisia, saati täysin vastakkaisia mielipiteitä ja keskustella asioista. Elämme sitten punavihreässä, sinivalkoisessa tai mustassa kuplassa. Tämä nykyinen narsistista mieltä suosiva maailma vain korostaa tätä. Minä, minä, minä ja mielipiteeni. En tiedä pitääkö paikkansa että ruotsalaiset ovat meitä parempia ja sivistyneempiä keskustelijoita. Ehkä eivät. Ainiin, vastahan Suomi putosi puusta.

Johannes Paasio

Nazzzima ei kykene loogiseen keskusteluun. Nyt olisi joutunut todistamaan kyvyttömyyden kuunnella vastakkaista mielipidettä ja vastata argumentteihin järkevällä tavalla.

Punavihreä "keskustelu" koostuu arvolatautuneista normatiivisista iskulauseista, eikä normaali argumentointi ole mahdollista. Nazzzima olisi halunnut kirkua iskulauseitaan ilman pelkoa älyllisestä haasteesta. Hän voi Toivolan ja Husun kanssa jäädä myös jatkossa kaikista keskusteluista - keskustelun taso paranee.

Tarja Laakso

Taas ovat nämä äärimmäisen suvaitsevaiset henkilöt osoittaneet kuinka suvaitsevaisia nämä suvaitsevaiset ovat ja opettaneet suvaitsevaisuutta meille suvaitsemattomille / rasisteiksikin kutsutuile, jotka olemme sitä mieltä, että kaikilla pitää olla oikeus tuoda omat näkemyksensä esille ja keskustella niistä (tietysti siten, ettei muiden oikeutta omaan elämäntapaansa estetä ja toimitaan lain puitteissa).

Erkki K. Laakso

Nyt YLE teki kerrankin jotain sellaista, josta voi antaa vilpittömät kehut ja kiitokset! Tämä oli moniarvoisuuden voitto jo sinällään, et päästetään ääripäät ääneen ja miten kävi. Useat ns. suvaitsevaiset lopetti ja luovutti heti. Heidät tullaan muistamaan siitä ja pitkään!

Kiitos!!

Arto Kalevi

Normi käytöstä näille " politikoille " ... Vain minä olen oikeassa on näiden " edustajien " linja aina ollutkin ... Hävetkää ...
Ja eipähän niitä nasiman kitarisoja viitsi jatkuvasti katsella, kun huuto ja huitominen on ainoa mitä naisesta irti saa ... Ja voivathan nasima ja Jani pitää keskenään keskusteluillan pakolaisista, niin ei illasta ainakaan jää paha mieli, eikä tarvitse kuunnella totuuksia tästä laittomasta maahan vyörystä ...

Pertti Jokela

Tulee ihan etsimättä mieleen kommunististen valtioiden toiminta sensuroidun "sananvapauden" edistäjinä. Ilmeisesti poisjääneiden argumentit eivät olisi heidän itsensäkään mielestä kestäneet toisinajattelijoiden erilaisia näkökantoja. Hyvä, että jäivät pois sillä nyt on muilla keskusteluun osallistuvilla mahdollisuus saada äänensä kuuluviin.

Tuomo Niemelä

Katsojat tuskin menettävät mitään.

Siinä olisi mallia Tanskasta Suomen yleisradiollekin :
http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/zapp/Haagerup-Journalism-has-been-...

Ulrik Haagerup pystyy Tanskan journalistien puolesta tunnustamaan virheensä. Esittääpä siinä sivussa totuudellisen kuvan Ruotsin ja Saksankin mediasta.

Suomessa enemmin loukkaannutaan aiheellisesta kritiikistä ja kirjoitellaan julistuksia, joissa vannotaan, ettei valtamedia muuta toimintatapojaan. Ei, vaikka mikä olisi.

anita frisk

YLEn agendan tuntien, tuskinpa tuo keskustelu yksipuoliseksi jää vaikka nuo 3 kansanedustajaa pois jäävätkin. Paikalle todennäköisesti kutsuttu VOKien ja SPRn edustajia, muutama kiemurteleva virkavallan edustaja, Jan Andersson huutamassa väärinpuhujien päälle ja kirsikkana ehkä yksi imaami ja turvapaikanhakija todistamassa 32.000 ihmisen hätää. Taattua YLE-laatua kuten ennenkin. Katson tallenteen vastaa aamulla. Vanhat ihmiset tarvitsevat rauhallisen yöunen.

Hannu Mononen

Nasima Razmyar (sd.), Jani Toivola (vihr.) ja Seppo Siika-aho (vihr.) ansaitsevat katsojien lämpimät kiitokset -- heidän pois jääntinsä selvästi nosti tämänkertaisen keskustelun tasoa. Toivon heidän menettelevän juuri samoin tulevissakin tilaisuuksissa.

Matti Koponen

Kiitoksia YLElle. A2 näytti jo ihan rakentavalta keskustelulta. Aitoa keskusteluahan voi syntyä vain silloin kuin molemmat osapuolet on läsnä. Toki toinen osapuoli sai tai otti kyllä paljon enemmän puheaikaa, mutta hyvä edes näin. YLElle pisteet tuosta, mutta samoin ei voi ihan sanoa taaskaan "vastuullisen" median välittämistä "totuuksista". Itsekin olen tuolla FDL:än sivuilla jokusen kerran käynyt kurkkaamassa. Mielestäni FDL pyrkii välittämään islamin uskonnosta totuudenmukaisen kuvan. Itse en ainakaan pysty ymmärtämään mitä tekemistä niillä sivuilla on natsismin kanssa. Toki on selvästi ollut nähtävissä että jotkut islamia kannattavat tahot haluavat tuota eurooppalaisen kulttuurin syvintä haavaa hyödyntää oman asiansa eduksi. He ainakin sanovat innokkaasti kaikkea islamin etenemistä jarruttamaan pyrkivää viestintää natsismiksi. Voi siinä käydä jopa niinkin, että koko eurooppalainen kulttuuri aikanaan lankeaa tuon, taas verta vuotavan, haavan takia seuraavaan (erinimiseen) totalitaristiseen valtasysteemiin.

Hannu Akkanen

Yle ei suvainnut Juha Mäenpäätä A2 iltaan, jonka vuoksi 105th Guardians kadunturvan jo kutsutut kieltäytyivät kunniasta osallistua ohjelmaan.
Tuottaja Juha Portaankorvan mukaan ohjelmaan oli hankala saada osallistujia, en ihmettele.
Ylellä selityksen paikka.

Tapio Mäkeläinen

Aika laimea keskustelu. Hyvä ettei mainitut henkilöt valmiine mielipiteineen olleet paikalla. Nämä Viralliset henkilöt ovat muutenkin saaneet aivan kohtuuttomasti palstatilaa.
Olen itse kerran ollut mukana kyseisessä ohjelmassa. minulle ei ole selvinnyt onko sen tarkoitus oikeasti keskusteluttaa vai saada aikaan tällaista kohua tai kuten Homo-ilta. Itse olin Työpahoinvointi-illassa. Jo nimi oli oireellinen mutta niin oli tilaisuuskin.

Raimo Koskelo

Olipas sattuma!! Juuri päivää aikaisemmin joku media tutkija otti kantaa sosiaalisen median keskustelua latistavaan vaikutukseen, kun asioista samaa mieltä olevat ihmiset ovat keskustelevinaan jossain ryhmässä ja eri mieltä olevat suljetaan pois!! Onko tämä sananvapautemme suunta, haluan olla mukana vain tilaisuuksissa, joissa on vain kanssani samaa mieltä olevia ihmisiä. Olen suvaitsevainen, suvaitsen vain ihmisiä jotka ovat samaa mieltä kanssani!! On kuitenkin hälyttävää, että näistä pois jääneistä enemmistö on ulkomaalaistaustaisia, periytyykö tämä asenne sieltä, vai onko kysymyksessä vain kyseisten henkilöiden itserakkaus, narsismi!!?? Emmehän halua omaan sananvapauteemme tällaista perintöä!! Meillä on paljon laadukasta mediaa, Yle, HS, Us ja monia muita, älkää menkö tähän halpaan, että jotkut haluavat esittää olevansa niin tärkeitä, että pyrkivät vaikuttamaan tällaisilla keinoilla, vaan olkaa jatkossa pyytämättä heitä, muitakin tulijoita riittää, sellaisiakin, jotka oikeasti osaavat kuulla myös eriäviä mielipiteitä!!

Jyri Basso

Nazima ja Toivola on pelkkiä haittapoliitikkoja joiden toimet vahingoittaa Suomen ennestään huonoa tilannetta. Kaikkialta leikataan ja Minkähän takia?! Kiitos näiden kahden sekä muiden kuluista ja kansasta piittaamattomien.