Sunnuntai 22.10.2017

Ylen A2 -kohu: ”En todellakaan ole mikään kiintiö-ei-valkoinen suomalainen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.3.2016 19:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Ylen A2-ohjelman vierasvalinnoista on noussut kohu.
Ainakin kaksi kansanedustajaa lisää on kieltäytynyt osallistumasta Yleisradion ”turvattomuusiltaan” A2-keskusteluohjelmassa tänään.
 
-En todellakaan ole mikään kiintiö-ei-valkoinen suomalainen, joka tulee tarvittaessa paikalle keskustelemaan maahanmuutosta ”ääripäänä”. Kutsukaa minut ohjelmiin puhumaan vaikkapa talouspolitiikasta, johon olen perehtynyt, vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar kommentoi Facebookissa.
 
Kohu on noussut erityisesti siitä, että yksi ohjelman vieraista on islaminvastaisen ja äärioikeistolaiseksi kuvatun Finnish Defence Leaguen (FDL) puheenjohtaja. 
 
-Maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista voi keskustella, mutta ei syrjivien äärioikeistolaisten tahojen kanssa. Joku raja oikeasti. Ylen ajankohtaisohjelmien suurkuluttajana on pakko sanoa, että nyt meni pahasti pieleen, Yanar sanoo.
 

Sain äsken puhelun Ylen A2-toimitukselta, jotka halusivat minut tämäniltaiseen turvattomuus-iltaan ohjelmasta jättä...

Julkaissut Ozan Yanar 2. maaliskuuta 2016
 
Myös vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto kertoo kieltäytyneensä osallistumasta ohjelmaan. Hän perustelee kieltäytymistään FDL:n puheenjohtajan mukanaololla ja sillä, että Yle kertoo Twitter-tilillään saaneensa ohjelmaan ”vihdoin mukaan keskustelun ääripäät”.
 
-Kieltäydyin, koska ohjelman asetelma on ongelmallinen ja vastakkainasetteluja ruokkiva. En pidä itseäni enkä muita ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja ihmisen koskemattomuutta puolustavia maahanmuuttokeskustelun ”ääripäinä”. Suomalaisen maahanmuuttokeskustelun ainoa ääripää ovat rasistit, jotka kaikin tavoin ruokkivat vihaa ja ennakkoluuloja muualta tulevia, vähemmistöjä ja turvapaikanhakijoita kohtaan. Pidän toisten ihmisten hädällä ja turvattomuudella ratsastamista ja vihan ruokkimista muita ihmisryhmiä kohtaan halveksittavana ja kammottavana, Alanko-Kahiluoto sanoo omalla Facebook-seinällään.
 

Sain tänään kutsun osallistua YLEn A2-iltaan, jossa aiheena on turvattomuus, mutta kieltäydyin kutsusta, vaikka pidän tä...

Julkaissut Outi Alanko-Kahiluoto 2. maaliskuuta 2016
 
FDL:n ottaminen mukaan keskusteluun turvapaikanhakuilmiöstä ja sen aiheuttamista huolista sai aikaisemmin tänään ainakin kansanedustajat Nasima Razmyarin (sd.) sekä Jani Toivolan (vihr.) että tapanilalaisen paikallisvaikuttaja Seppo Siika-ahon (vihr.) kieltäytymään osallistumasta ohjelmaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Paasio

Missä oikein näet natseja? Jos sinun mielipiteestä poikkeava mielipiden edustaa natsia, niin sitten olen natsi. Mikä sinun seuraava kortti on? Luin näet lehdestä olevani myös rasisti, joten olen nykyisin rasisti.

Keksitkö jotain uutta, vai riittäkö sinulle, että olen natsi rasisti?

Kaarle Akkanen

Joopa joo. Jos kritisoit tätä maahanmuuttoasia, niin olet joku ääripään rasisti! Hieno lähtötilanne keskustelulle, jos sitä yleensä näillä eväillä syntyy!? Ei synny, kun leimakirves heti heilahtaa. Onko ns. suvaitsevaisto jotenkin hukassa, kun aina vetoavat vain ja ainoastaan tähän rasismi-korttiin? Yrittäkää edes joskus tulla ns. reaalimaailmaan sieltä kuplasta!

Jari Lönnberg

Voiko ihmiset oikeasti olla näin sinisilmäisiä mukamas-auttajia pellejä, ne jotka sitä turvapaikkaa tästä maasta OIKEASTI tarvisevat ei valita ruuasta eikä omatoimisesti lähde takaisin sinne ns. "hädän" keskelle, herätkää nyt suvakit todellisuuteen oikeesti! Syyttäkää vaan rasistiksi, se sana on menettänyt merkityksensä teidänkaltaisten suvakki-idioottien toimesta! Isot peukut niille jotka uskaltavat kritisoida ja kertoa omat mielipiteensä, sananvapaus nykysuomessa tulkitaan rasismiksi ja kansanryhmää kiihottavaksi asiaksi josta saa melkeen tuomion heti ku erehtyy arvostelemaan niitä ns.tolkun ihmisiä tai kumpaakaan ääripätä. Mahdoton yhtälö.